Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van november 2003

<< Terug naar overzicht

Muziekmiddag in de Herberg

ZONDAG 30 NOVEMBER 2003

Zondag 1 februari 2004 wordt vanaf 4 uur 's middags tot ca. 7 uur 's avonds een optreden gegeven in de bovenzaal van Herberg "de Gekroonde Leeuw" door de band Leoville. Leoville speelt een repertoire dat bestaat uit swingmuziek, evergreens en ballads, uitgevoerd in verzorgde arrengementen. Met name voor de 30-plussers de moeite waard.

0 reacties | Reageren?
 

Workshop bij Jeltje

ZATERDAG 29 NOVEMBER 2003

Jeltje Walstra geeft op 8 en 9 december een workshop bij haar thuis. Er kan vanaf 7.00 uur 's avonds geknutseld worden aan een kerstkrans voor aan de deur of aan een smeedijzerenklok met mos voor aan de muur.

0 reacties | Reageren?
 

V.V. Arum wint grandioos

ZATERDAG 29 NOVEMBER 2003

Het eerste elftal van v.v. Arum heeft tegen Top63 uit Toppenhuizen op het Arumer veld met 7-0 gewonnen. Volgens Pieter Tolsma heeft het eerste in jaren niet zo royaal gewonnen. Er is nog volop kans voor de periode titel.

0 reacties | Reageren?
 

Sinterklaas intocht

ZATERDAG 29 NOVEMBER 2003

Zaterdag was het dan zover. Sinterklaas kwam in Arum aan. Kapitein Jan Walstra stuurde de boot vakkundig door de Arumer vaart. Aan de wal stonden vele kinderen met hun ouders en grootouders verlangend uit te kijken naar de aankomst. Ook het muziekcorps Wubbenus Jabobs was paraat en speelde al menig Sinterklaasliedje. Kort na 10 uur kwam de boot aan en kon de Sint voet aan wal zetten. De Sint werd bijgestaand door vele Pieten, zo was er een muziek Piet, een wortel Piet (voor de paarden) en een leerling Piet Sebastiano. De koets met Friese paarden van de familie Hettinga stond ook gereed en na een korte rijtoer door het dorp kon voorzitter van Dorpsbelang Lammert Hilarides Sinterklaas welkom heten bij de Herberg. Tevens werd de Sint uitgenodigd voor een feestje met de kinderen op de bovenzaal.
Op de bovenzaal was al een orkestje gereed.
In het fotoalbum staan foto's van de aankomst >>

0 reacties | Reageren?
 

E-mailadressen

WOENSDAG 12 NOVEMBER 2003

E-mailadressen (12 november 2003)
Zoals u kon lezen op de nieuwspagina van Draadloos Internet Arum is het nu de bedoeling dat e-mailadressen via het domein www.arum.nu zullen lopen, dit domein is nog niet geregistreerd maar het was in eerste instantie de bedoeling dat de e-mail via het al bestaande domein, tevens de "officiële" website van Arum, www.arum-friesland.nl zou gaan.
Daarom willen wij u hierbij vragen waar uw voorkeur naar uitgaat. U kunt dit doen door even een e-mail te sturen via de contactpagina waarin u tevens het e-mailadres vermeld waar uw voorkeur naar uitgaat (bv, naam.achternaam@arum-friesland.nl). Alvast vriendelijk bedankt voor uw medewerking.

0 reacties | Reageren?
 

Draadloos Internet Arum Update!

WOENSDAG 12 NOVEMBER 2003

Na een tijd van stilte eindelijke weer eens nieuws omtrent het draadloos internet in Arum! Duidelijk is wel dat het allemaal niet zo loopt zoals iedereen dat gehoopt had, maar er word wel hard aan gewerkt.
Er was al een keer een nieuwsbrief verstuurd maar weinig mensen hadden deze gekregen, zo ook wij. Hierdoor konden wij onze (vaste) bezoekers niet op de hoogte stellen van de vorderingen.
Nu is er een tweede nieuwsbrief verstuurd, deze kunt u lezen op de speciale nieuwspagina voor Draadloos Arum.
Heeft u nog vragen? Stuur gerust een e-mail via de contact pagina.

0 reacties | Reageren?
 

ADSL

WOENSDAG 5 NOVEMBER 2003

Het zal anderen ook wel opgevallen zijn, maar het is erg stil rond het draadloze internet. Echter de KPN gaat in januari 2004 de telefooncentrale in Witmarsum ombouwen. Een beperkt aantal aansluitingen in Arum komen in aanmerking voor ADSL. Vanaf half november kan op de website van uw provider of via de KPN door middel van het ingeven van uw postcode nagegaan worden of u in aanmerking kunt komen voor ADSL.

0 reacties | Reageren?
 

Hessel van der Wal

ZONDAG 2 NOVEMBER 2003

Zondag 2 november had Herman Erbé weer een middag in Herberg de Gekroonde Leeuw georganiseerd. Gast deze keer was Hessel van der Wal. Het publiek kon genieten van liedjes in het Nederlands, Fries en Frans. Heel kunstig was een lied wat Hessel in het Fries zong en begeleider Ed Boekee in het Nederlands zong.
Herman Erbé zal voor een volgende keer de wereldberoemde gitarist Jan Akkerman naar Arum proberen te halen. Ondertussen is bekend geworden dat het in januari 2004 nog niet lukt omdat Jan Akkerman voor optredens in Japan is.

0 reacties | Reageren?
 

Successen voor Teater Selskip Arum

ZONDAG 2 NOVEMBER 2003

Vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november hebben de medewerkers van het Teater Selskip Arum weer de revue opgevoerd. Ditmaal in kafé Bergsma te Easterein. Vrijdag was de zaal niet helemaal vol, maar zaterdag was het een uitverkochte zaal.  Voor volgend jaar staan er nog twee optredens in Blauwhuis en waarschijnlijk eentje in Pingjum op het programma.

0 reacties | Reageren?
 

TV opnames in Arum

ZATERDAG 1 NOVEMBER 2003

In de laatste week van oktober zijn er in Arum televisie opnames gemaakt ten behoeve van een tv-programma waarin duidelijk wordt gemaakt hoe Rients Gratama de rol King Lear ervoer bij Tryater. De regie was in handen van Pieter Verhoef, die al eerder in de Herberg film opnames heeft gemaakt van de Dream en de Vuurtoren. Er zijn opnames gemaakt op de boerderij van de familie Hettinga en in de bovenzaal van  "Herberg de Gekroonde Leeuw". Bij de opnames in de bovenzaal waren tientallen Arumers aanwezig die als publiek moesten fungeren bij de opnames op het toneel.
Begin volgend jaar kunt u Arum op de televisie zien.

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten