Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van september 2004

<< Terug naar overzicht

Herman Erb in de Herberg

DONDERDAG 30 SEPTEMBER 2004

Met de winter voor de deur beginnen de culturele middagen van Herman Erb in samenwerking met de Gekroonde Leeuw weer.

Op zondag 14 november komt Annie Berini met de broers Onno en Walter Kuipers muziek maken. Walter is al jaren begeleider van de theaterprogramma's van de Berini's.
Annie (Marjolein Meijers) speelt oa. gitaar en bas. Walter en Onno beheersen beide meerdere instrumenten, o.a. trekzak, mandoline, gitaar, viool.

Wil je na afloop het theatermenu eten in de Herberg dan kun je bellen met de Gekroonde Leeuw. Het telefoonnummer is 0517-641223

0 reacties | Reageren?
 

Nieuwe prijsvraag

DONDERDAG 16 SEPTEMBER 2004

Hier is dan weer een nieuwe prijsvraag. Het heeft even geduurd, maar de vraag staat weer in de rubriek vraag en antwoord. Het antwoord kan tot 1 november 2004 ingezonden worden. De prijs is beschikbaar gesteld door Woninginrichting Huizenga. Bij meerdere goede inzendingen wordt er geloot, niet Arumers kunnen een Arumer machtigigen de prijs in ontvangst te nemen.

0 reacties | Reageren?
 

Start Winterseizoen Hervormde Kerk

DINSDAG 14 SEPTEMBER 2004

Op Zondag 26 september a.s. is er bij de start van het winterseizoen om 09.30 uur een creatieve viering in de Hervormde Kerk in Arum. Te gast is de theoloog en verhalenverteller Pete Pronk uit Amsterdam.
Hij bezit de gave om op een beeldende en aantrekkelijke manier vorm te geven aan een kerkdienst. Voor kinderen is zijn manier van vieren een feest, terwijl zelfs de taaiste ouderen ondertussen moeten glimlachen. Een dienst dus, voor alle leeftijden.
Wilt u deze bijzondere dienst graag meemaken? Iedereen is van harte welkom!

0 reacties | Reageren?
 

Startweekend 2004 een succes

ZONDAG 12 SEPTEMBER 2004

Het Startweekend was weer een groot succes. Vrijdagavond werd begonnen met de Playbackshow. Al jaren een topper bij het Startweekend. Enthousiast begroet door het talrijk aanwezige publiek in het Iepen Hs playbackten maar liefst 21 personen of groepen hun favoriete artiest of band. Winnares van zowel publiek als jury was Bo Anema met Madonna "Don't tell me".

Zaterdagmiddag waren de kleintjes aan de beurt. Eerst konden ze zichzelf schminken of een vriendje of vriendinnetje en later genieten van een optreden van clown Auke. Zaterdagavond kon men trachten een visje te verschalken bij de viswedstrijd. Het weekend werd afgesloten met een kerkdienst met als thema: "het geheim van geluk".

Uitslagen:
tekenwedstrijd:
4-6 jaar:
1e prijs Sietske Tolsma, 2e prijs Jildou Hilarides, 3e prijs Mo Smeets, 4e prjs Merel Bloemsma.
7-9 jaar: 1e prijs Willie Miedema, 2e prijs Denise van Eijk, 3e prijs Bo Anema, 4e prijs Lyan de Jong.
10-12 jaar: 1e prijs Rianne Tolsma, 2e prijs Gerbrich Rohn, 3e prijs Tonny Leeuwen, 4e prijs Fleur Jepkema.

Playbackshow:
1 t/m 11 jaar:
1e prijs Bo Anema (Madonna, Don't tell me), 2e prijs Mirjam Vis (Anjeza Shahini, The image of you), 3e prijs Regina Leeuwen (Edith Piaf, Non, je ne regrette rien), 4e prijs Willeke Willems en Marije Willems (Lion King 2, liefde blijft bestaan), 5e prijs Sietske van Peski (Anastacia, Left outside alone)
12 jaar en ouder: 1e prijs Joanna Anema (Tina Turner, The Best), 2e prijs Jelske Bruinsma (Evanescence, Everybody's fool), 3e prijs: Silvana Molendijk (Christina Aguilera, Dirty).
Totaalwinnaar en tevens winnaar publieksprijs: Bo Anema.

Viswedstrijd:
1e prijs: Floris Glazema, 2e prijs Harmen Heslinga, 3e prijs Wando Visser, 4e prijs Timo Vis.
Poedelprijs: Erica Kramer.

Foto's staan in het album Startweekend 2004 Wij hopen zo spoedig mogelijk foto's te kunnen plaatsen van de Plabackshow.

0 reacties | Reageren?
 

Beurs voor kinderkleding e.d.

ZATERDAG 11 SEPTEMBER 2004

Op zaterdag 25 september 2004 wordt in de consistorie van de Ned. Herv. kerk een beurs voor 2e hands kinderkleding, positiekleding en speelgoed gehouden.  Er kan zowel gekocht als verkocht worden. Verkopers kunnen voor inlichtingen terecht bij Geertje Visser (0517-641123) of Linda Kuipers (0517-641554).

0 reacties | Reageren?
 

Startweekend 2004

MAANDAG 6 SEPTEMBER 2004

Het startweekend komt er weer aan. Aankomende vrijdag 10 september begint het zoals gewoonlijk weer met de playbackshow. Zaterdagmiddag is er een kindermiddag en vanaf half zeven 's avonds is er een viswedstrijd. Op zondag is er de startdienst met als voorganger: mevr. R. Greydanus v.d. Velde.

Playbackshow - vrijdag 10 september
Waar: In de Gereformeerde Kerk
Aanvang: 19.30 uur
Entree: 2,50

De presentatie wordt verzorgt door Pieter Tolsma en Julius de Snoo.
Tevens is er een verloting met vele mooie prijzen.

Kindermiddag - zaterdag 11 september
Waar: In 'It Iepen Hs'
Aanvang: 13.30 uur
Entree: 1,00

Clown Auke zal, nadat er is geschminkt, voor jullie optreden. Ook krijgen jullie aan het eind van de middag de uitslag van de kleurplatenwedstrijd te horen.

Viswedstrijd - zaterdag 11 september
Waar: Aan het molenrak
Aanvang: 18.30 uur
Entree: 1,00

Kijken wie er dit jaar de grootste vis zal vangen!

Startdienst - zondag 12 september
Thema: Het geheim van het geluk

Voorganger: mevr. R. Greydanus v.d. Velde
Waar: In de Gereformeerde Kerk
Aanvang: 10.00 uur

Medewerking zal worden verleend door een gelegenheidskoor.
Na de dienst staat de koffie klaar in 'It Iepen Hs'.

0 reacties | Reageren?
 

Bedrijfskaatsen

MAANDAG 6 SEPTEMBER 2004

De Ondernemings Vereniging Arum organiseerde afgelopen zaterdag voor haar leden bedrijfskaatsen. Een verslag vindt u hier

0 reacties | Reageren?
 

Nieuws van Dorpsbelang Arum

VRIJDAG 3 SEPTEMBER 2004

Gisteravond is het bestuur van Dorpsbelang Arum weer bijelkaar geweest. Het volgende is onder andere besproken.

it Skil
Er wordt gekeken om it Skil aantrekkelijker te maken. Vanuit het leefbaarheidsfonds van de provincie is geld toegezegd. Ook zal de gemeente een bijdrage leveren en moet het dorp zelf ook bijdragen, dit kan door middel van zelfwerkzaamheid. Natuurlijk worden de bewoners van it Skil, die het betreft, ook bij de plannen betrokken.

Iepen Hs
Om gezondheidsredenen is mevrouw Kramer gestopt met haar werk als beheerder van it Iepen Hs. Vanuit de wet is het een vereiste dat er iemand aanwezig moet zijn bij activiteiten, die bij problemen kan optreden. Omdat dit moeilijk wordt bij het spreekuur van de huisartsen zullen het Kerkbestuur, de huisartsen en Dorpsbelang bekijken wat de mogelijkheden zijn zodat de huisartsen hun spreekuur in it Iepen Hs kunnen blijven houden.

Ingangen Dorp
De ingangen van het dorp zijn versmald, de ingang bij de Sytzamaweg is een stukje opgeschoven. Wanneer je nu het dorp vanaf Kimswerd in rijdt, is het even gas verminderen en dan weer voluit, ook al omdat de verkeersdrempel weg is gehaald. Het is de bedoeling dat hier bloembakken geplaatst worden zodat het smaller wordt.  De Zilverstreek, Schoolsingel en Schoolstraat hebben bij de aansluiting op de hoofdweg verhogingen gekregen. Het is niet de bedoeling van de gemeente dat andere straten dit ook krijgen.
Let op: de dorpskom is binnenkort geen voorrangsweg meer!

Bushokje Monnikeweg
Begin volgend jaar plaatst de gemeente een bushokje aan de Monnikeweg. Dorpsbelang had het graag eerder gewild met het oog op de komst van herfst en winter.

Lampionoptocht, intocht Sinterklaas
De lampionoptocht zal worden gehouden op 21 oktober, bij slecht weer een week later.
Met Sinterklaas is afgesproken dat hij ons dorp op 27 november zal bezoeken. 

0 reacties | Reageren?
 

Uitslag prijsvraag maand juli

WOENSDAG 1 SEPTEMBER 2004

Jullie hebben de uitslag van de prijsvraag van de maand juli nog tegoed. De vraag was hoeveel personenauto's autobedrijf Boek gemiddeld op voorraad heeft.  Er waren de nodige foute antwoorden, die slim was keek op onze site bij de Ondernemings Vereniging bij Boek. Na trekking uit de goede is Siebe Bruinsma winnaar geworden, Siebe kan zijn prijs op halen bij Autobedrijf Boek.

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten