Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van maart 2005

<< Terug naar overzicht

Julius in Namibië, Afrika (3)

DINSDAG 29 MAART 2005

Dit is Julius niet hoor! Maar het zou kunnen ;)Van Julius ontvingen we vandaag weer een verslag per e-mail, zijn derde verslag alweer. Julius zit op het moment in Namibië (Afrika) en loopt daar stage. Hij zit daar vanaf half februari en blijft daar nu nog ongeveer 4 weken zitten.

Hij heeft net 10 dagen vakantie gehad waarin hij ook is wezen skydiven. Deze keer (nog) geen nieuwe foto's maar die komen eraan zei hij...

In ieder geval kun je Julius zijn nieuwe verslag hier lezen (ook de eerdere) en foto's zijn nog altijd hier te bekijken.

Lees verder >>

0 reacties | Reageren?
 

Foto's DJ Melv

MAANDAG 28 MAART 2005

Afgelopen vrijdag draaide DJ Melv in De Raat. De foto's van dit geslaagde feestje staan online! 42 foto's deze keer. Klik hier om de foto's te bekijken.

 

Bekijk de foto's >>

0 reacties | Reageren?
 

Arum op Bedrijven contactdagen (BCD)

DONDERDAG 24 MAART 2005

Gisteren en eergisteren waren weer de jaarlijkse bedrijven contactdagen in het FEC in Leeuwarden. Evenals vorig jaar waren weer enige leden van de Ondernemers Vereniging Arum vertegenwoordigd.

Anema was aanwezig met shovels, van der Kamp was een trekker met zijn siersmederij, van der Zee had lekkere hapjes, Hijlkema showde wat voor moois hij kan maken met hout en Lukkes had iets nieuws, een speciale kachel voor mensen die in het buitengebied wonen.

Foto's staan in het album: Bedrijven contactdagen 2005.

0 reacties | Reageren?
 

DJ Melv in De Raat

DINSDAG 22 MAART 2005

Aankomende vrijdag, 25 maart, is het weer zover: DJ Melv (ook wel bekend als de resident DJ van The Dance Factory in Berlikum) komt weer eens draaien in De Raat.

Vanaf 20.30 uur kun je terecht in De Raat, de entree voor deze avond is € 5,-
Dus jeugd: kom allemaal maar weer kijken!!

De foto's van de vorige keer vind je hier >>

0 reacties | Reageren?
 

Nieuwbouw Nieuws

MAANDAG 21 MAART 2005

Weer even een update betreffende de nieuwbouwplannen, vandaag lag er bij de inwoners van Arum een brief op de mat waarin iedereen weer op de hoogte werd gebracht over het nieuwe uitbreidingsplan. De wensen van Dorpsbelang Arum lopen niet gelijk met die van de bouwgroep.

Het aantal te bouwen woningen voor ouderen is terug gebracht van 12 naar 8 woningen. De 4 vrijgekomen woningen zullen bestemd worden voor "starters" dus voor jongeren.

Het aantal te bouwen woningen is afhankelijk van uw belangstelling. Dit geldt eveneens voor de woningen voor "starters".

Dorpsbelang Arum heeft in hun voorstel ouderen woningen gesitueerd als groep rondom een binnenplein en wenst in dit plan gemeenschappelijke ruimten voor bijvoorbeeld huisartsen, thuiszorg of fysiotherapeut op te nemen. Maar ook een ruimte die bijvoorbeeld gebruikt kan worden bij verjaardagen. De woningstichting gaat hier niet in mee.

Wat betreft de starterswoningen voor jongeren. Dorpsbelang vindt 4 woningen in de huursector veel te weinig, daarnaast vinden ze de plannen van het bouwen van 8 sociale koopwoningen in de prijsklasse van € 200.000,- niet geschikt (zie hier).
Dorpsbelang stelt voor het bouwen van "starterswoningen" in de huurklasse waarbij de bouwkosten en type woning zodanig moeten zijn dat een acceptabele huur voor deze categorie mogelijk is.

Bij de brief van dorpsbelang Arum zat ook een kleine vragenlijst waarbij een ieder kan aangeven of hij/zij belangstelling heeft voor een ouderen of "starterswoning". Ook kan worden aangegeven of er waarde wordt gehecht aan gemeenschappelijke ruimten en er kunnen ook overige opmerkingen worden geplaatst. Deze vragenlijst kan ingeleverd worden tot eind maart bij H. Huizinge-Broersma, c. Camminghaweg 33 in Arum.

Wij geven een ieder ook de mogelijkheid dit online te doen in ons forum, zodat ook de gene die deze vragenlijst niet heeft gekregen zijn of haar mening wel kenbaar kan maken. Dus wanneer je wel interesse hebt maar je vindt de huurprijzen bijvoorbeeld te hoog. Of je hebt andere opmerkingen over het uitbreidingsplan: laat je mening horen!

0 reacties | Reageren?
 

Jaarvergadering Dorpsbelang Arum

DONDERDAG 17 MAART 2005

Gisteravond hield Dorpsbelang Arum haar jaarvergadering. Voorzitter Henderina Huizenga kon een redelijk gevulde zaal welkom heten. 

Onderstaand volgen in het kort een aantal van de behandelde punten:

Bestemmingsplan
Er zijn 20 personen die belangstelling hebben voor een eventuele woning in het nieuwe plan. De ouderenwoningen is echter nog wel een punt van zorg. Door een fusie van de woningstichting wordt er nu met andere mensen gesproken en die denken over bepaalde zaken toch wel wat anders.  Dorpsbelang houdt echter de vinger aan de pols.

Er was gevraagd om een straatnaam, deze is de Tille geworden, aangedragen door Eibert Tigchelaar. Eibert ontving hiervoor een levensmiddelenmand waar hij zeer verguld mee was.

Jeugdcentrum "de Raat"
Doordat de geluidsapparatuur kapot was gegaan had de Raat vorige herfst weinig bezoekers. Er is nieuwe apparatuur aangeschaft en momenteel wordt de Raat van binnen opgeknapt.

Gemeentelijk verkeers- en vervoersplan
De gemeente wil minder wegen waar 80 km door auto's op gereden mag worden. Zo wil men van de Monnikenweg een 60 km weg maken. Dorpsbelang pleit er voor dit 80 te houden en er een fietspad langs te leggen.

Bos Baarderbuorren
Er is druk gewerkt in het bos, door de sneeuwval en de daarmee gepaard gaande wateroverlast moest men stoppen. Nu is het broedseizoen voor de vogels aangebroken zodat men in de zomer weer verder gaat.

de Bining
De voorzitter van de Sportstichting de heer van Perskie meldde in de rondvraag dat "de Bining" uitgebreid zal worden zodat tennisers en voetballers een aparte ruimte hebben. Tevens kan de nieuwe ruimte voor de ontvangst van bijvoorbeeld voetbalscheidsrechters gebruikt worden. 

0 reacties | Reageren?
 

Website presentatie

MAANDAG 14 MAART 2005

Voor degene die niet over een internetverbinding beschikken, was er afgelopen zaterdagmiddag in de Herberg een website presentatie.

Er kon eerst geen verbinding gemaakt worden, maar dankzij de hulp van Frits Weening kon er toch begonnen worden. Vorig jaar hadden Jan en Jobje een groot scherm aangeschaft en dit kon mooi gebruikt worden voor de presentatie. De aanwezigen werd kort uitleg gegeven over het fenomeen internet. Naast het tonen van vele zaken op onze Arumer website werden ook nog andere mogelijkheden en bedrijven getoond.

De makers van deze site willen Jan en Jobje Messchaert bedanken voor het beschikbaar stellen van de tap en het grote scherm en Frits Weening voor de assistentie.

0 reacties | Reageren?
 

Dames biljarten tegen dames Sexbierum

DONDERDAG 10 MAART 2005

Gisteravond had biljartvereniging "De Lady's" de dames uit Sexbierum op bezoek. Naast veel gezellig gekwebbel werd er ook nog gebiljart.

Sexbierum was te sterk voor Arum, de dames wonnen met 12-8. Hoogste serie was voor de Sexbierumse Hilly, voor Arum was dit Griet Sytsma. Moniek uit Sexbierum had de kortste partij, Marian Boersma had dit voor Arum.

Omdat Sexbierum in de herfst ook al van de dames had gewonnen, mochten zij de wisselbeker mee naar huis nemen.

Maar, de dames winnen heus wel eens. Vorige week moesten de dames biljarten tegen de Arumer heren. En, de heren werden verslagen.

0 reacties | Reageren?
 

De echte starterswoningen!

MAANDAG 7 MAART 2005

In heel Friesland is de vraag naar betaalbare starterswoningen groot. Veel jongeren willen graag een huis kopen in het eigen dorp maar vaak zijn er maar weinig die in eigen dorp een woning kunnen vinden en kunnen betalen. In Noardburgum, Tytsjerksteradiel, gaat daar verandering in komen want daar hebben ze er een oplossing voor gevonden.

In Noardburgum worden straks startershuizen gebouwd die bijna € 126.000 (VON) moeten gaan kosten, ongeveer de prijscategorie voor jonge inwoners die een eigen huis willen kopen. De huizen worden gebouwd op ongeveer 300 M2 en hebben een inhoud van 387 kubieke meter. Verder hebben ze 3 bouwlagen, een open keuken, een garage, een vrij grote tuin en de huizen zijn energiezuinig ontworpen.

Zijn dit soort huizen misschien ook een (beter) idee voor de liggende nieuwbouwplannen voor Arum? Hier moet immers voor een “starterswoning” € 200.000,- of € 500,- huur per maand worden neergeteld.


De starterswoningen zoals ze eruit moeten komen te zien

In het forum zijn we een onderwerp over dit nieuwsbericht gestart, we zijn erg benieuwd naar jouw mening hierover! klik hier om naar dit onderwerp in het forum te gaan.

0 reacties | Reageren?
 

Julius in Namibië, Afrika (2)

MAANDAG 7 MAART 2005

Vorige week vonden we van Julius weer een aantal mailtjes met foto's en een verhaal in onze mailbox. Voor de mensen die het niet weten, Julius hangt op het moment rond in Namibië (Afrika) waar hij stage loopt.

Nieuwe foto's vind je hier, en zijn verslag kun je hier lezen.

 

0 reacties | Reageren?
 

Arum in de ban van de sneeuw

WOENSDAG 2 MAART 2005

Sneeuwpret in Arum!Na maanden zonder echt winterweer zal het in maart nog eens gebeuren. Vanochtend lag Arum, net als de rest van de provincie en land, gehuld onder een dik pak sneeuw. Ongeveer 35 centimeter sneeuw zorgde ervoor dat bijna niemand vanochtend weg kon komen met de auto.

De bussen rijden ook (nog) niet of met vertraging, de kinderen van de basisscholen hebben ijsvrij en evenementen worden afgelast. Nooit eerder viel er zoveel sneeuw in Friesland.

Al met al zorgt dit vroeg op de ochtend voor gezellige taferelen: Mensen staan gezellig met zijn allen buiten op straat, ze staan bij elkaar te sneeuwschuiven of doet even een rondje dorp. Even een paar mooie plaatjes schieten met de (digitale) camera. Zo hebben wij natuurlijk ook alweer een aantal foto's online staan, deze vind je hier...

Er zijn een paar foto's bijgeplaatst, zo werd er "geskied" achter de auto bij Kingma in het weiland, elders werden kleine sneeuwballen gemaakt (deze is inmiddels "iets" groter geworden, 2.10 meter valt mee toch?).

Heb je ook leuke foto's gemaakt? Stuur ze gewoon even naar ons toe. Het e-mailadres is wel bekend toch?

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten