Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van juni 2006

<< Terug naar overzicht

1e Midsimmer Kuiertocht een succes

DINSDAG 27 JUNI 2006

Onder fantastische weersomstandigheden (zon, lekkere temperatuur en bijna windstil) werd afgelopen vrijdagavond 23 juni j.l. de 8 kilometer lange 1e Kultuer Histoaryske Midsimmer Kuiertocht gehouden. Een kleine 70 lopers starten vanaf 20.00 uur op Allingastate (de boerderij van Wigle en Janke Sinnema)  Waar na afloop in de fruittuin bij kampvuur een drankje en een hapje kon worden genuttigd. Dit alles werd opgesierd met muziekduo Lieuwe en John. De Kulturele Kommisje Arum kan terug kijken op een zeer geslaagde avond. Zeker voor herhaling vatbaar.

Aan deze tocht was ook een klein puzzeltje verbonden. De winnaars van de drie prijzen (rugtasjes) waren: Tjeerd Heeringa, Karin Visser en Thea Reinsma.

 

Voor de liefhebbers zijn er nog routegidsjes over (met daarin een cultuur historische beschrijving (samengesteld door Pieter Tolsma) over het gebied). Voor een exemplaar kunt u contact opnemen met Geertje Visser tel. 641123.

 

De foto's gemaakt door Pieter en Geertje staan in het album "kuiertocht 2006".

0 reacties | Reageren?
 

Fietsen nu wel of niet gestolen

ZONDAG 25 JUNI 2006

Jan en Ria Kamminga waren vrijdagavond naar een muziekavond bij de Harlinger zeedijk, zoals het hoort veilig op de fiets. Toen ze naar afloop weer naar huis wilden waren de fietsen foetsie.

Dus aangite gedaan bij de politie, de agenten waren zo vriendelijk Jan en Ria naar Arum te brengen.

Zaterdagmorgen rijdt Jan via de zeedijk naar Harlingen, ziet tot zijn verbazing de fietsen staan. Waren ze bij een andere trap naar beneden gegaan dan waar ze naar boven waren gegaan.
Ook voor Jan en Ria geldt dus: goed opletten waar je naar boven gaat en waar je weer naar beneden gaat.

3 reacties | Reageren?
 

Kaatspartijen

VRIJDAG 23 JUNI 2006

Er zijn de afgelopen tijd weer een aantal kaatspartijen gehouden. Er was een Federatiepartij, een Doarpspartij met Achlum en Dames Senioren KNKB. De uitslagen zijn te vinden op de pagina's van "Willem Westra".
Foto's staan in het album KNKB/Federatie en in het album Ledenpartijen 2006.

0 reacties | Reageren?
 

OBS "de Opslag" winnaar schoolkaatsen

ZATERDAG 17 JUNI 2006

Evenals vorig jaar werd Openbare Basisschool "de Opslag" winnaar van het schoolkaatsen te Exmorra. In het 1e team speelden Jan, Jan Bauke en Jelle. Het 2e team bestaande uit Rudmer, Colin en Nanne Dirk werd 1e in de verliezersronde.

Foto's van de prijswinnaars staan in het album "jeugdkaatsen 2006".

0 reacties | Reageren?
 

1e Kultuer Histoaryske Midsimmer Kuiertocht

ZATERDAG 17 JUNI 2006

De 1e Kultuer Histoaryske Midsimmer Kuiertocht.

 

De Kulturele Kommisje Arum (K.K.A.) organiseert de 1e Kultuer Histoaryske Midsimmer Kuiertocht. Dit jaar wordt de kuiertocht gehouden op vrijdag 23 juni. De start is tussen 20.00-21.00 uur op Allengastate (de boerderij van Wigle en Janke Sinnema, Allengaweg 1) Daar is ook de finish van deze kuiertocht die ongeveer 8 km lang is. De route wordt o.a. met een boekwerkje (de gids) aangegeven. In datzelfde boekwerkje is er een cultuur historische beschrijving (samengesteld door Pieter Tolsma) over het gebied dat we doorkruisen. Dit jaar is het routethema “De Arumer hemwegen”. Ook is er nog een “puzzeltje” aan deze route verbonden. Onder de goede oplossingen worden enkele prijsjes verloot. Na afloop van de tocht is er muziek (hopelijk bij kampvuur) met Lieuwe en John. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Kosten € 2,50

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geertje Visser tel. 641123

0 reacties | Reageren?
 

Berenpartij

ZATERDAG 10 JUNI 2006

Het jeugdbestuur van Kaatsvereniging "Willem Westra" hield voor de jeugdleden afgelopen zaterdag een "Berenpartij". De uitslagen staan op de pagina's van "Willem Westra".
Foto's van de winnaars staan in het album "Jeugdpartijen 2006".

1 reactie | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten