Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van november 2006

<< Terug naar overzicht

Weer verlies voor "it Skil"

DONDERDAG 30 NOVEMBER 2006

De tijd van “driftig” zijn wat betreft schapen is inmiddels voorbij. Toch zijn de zaalvoetballers driftig opzoek naar hun eerste overwinning. Niet dat ze nu met een gekleurde stip op de kont spelen (misschien een te moeilijk grapje) Maar het wordt zo langzamerhand behoorlijk frustrerend. Weer verloor het team met 1 doelpunt verskil. In een fysiek harde wedstrijd kwamen de Zwarte Schapen te vroeg op achterstand en liep het eigenlijk de hele wedstrijd afgelopen vrijdag (24 november) achter de feiten aan.

In de week van de politiekverkiezingen speelde It Skil ook weer in de “drie-één” formatie. Met een sterk bezet centrum. Met Steven Kramer centrum-links, terwijl Rene van Eijk meer centrum-rechts speelde. En met Joris van Althuis als “formateur” van het team. Met Thon van Loon als een soort van “Jan Marijnesen”, dus in de aanval. 

Pas in de tweede helft kon Henk Buma iets terug doen en scoorde 1-1. Maar al gauw was het weer 2-1 voor café de Lichtboei. Met een scheidrechter die zich gedroeg als een wolf in schaapkleren kwamen de Arumers 2 minuten voor het einde op een terechte 2-2. Een prachtige combinatie tussen Thon van Loon en Henk werd prima afgemaakt door de bij It Skil uitblinkende Joris van Althuis. Maar toch ging het weer mis. Typerend was dan ook de 3-2. En schlemieliger kon het bijna niet. Een schot(je) werd door een Skil speler van richting veranderd en doordat een Lichtboei speler het zicht voor keeper Douwe Akkerman ontnam, rolde de bal tergend langzaam in het doel. Lam geslagen verlieten De Zwarte Schapen de “speelweide”. “De eerste overwinning zal wel niet eerder komen dan dat cafetaria / lunchroom It Skil heropend is” vertelde de teammanager bemoedigend. Hopelijk is het binnenkort zover. De Zwarte Schapen spelen hun eerstvolgende wedstrijd op vrijdag 15 december om 19.30 tegen Pizzeria Pompei. Een team dat ook nog geen punt heeft gehaald. Een degradatie duel dus. Op naar de eerste overwinning. Want het verdrinken van een nederlaag daar zijn de Zwarte Schapen nu wel in getraind. Al doet het al bijna  traditionele “Steven Kramers bittergarnituur” het altijd prima bij de spelers. En omdat de reserve aanvoerder deze avond afwezig was kon iedereen zeker 4 bitterballen o.i.d. meer verorberen.         

 

 

3 reacties | Reageren?
 

Kerstconcert Arum

DONDERDAG 30 NOVEMBER 2006

Op zondag 10 december geven het Chr. Mannenkoor Con Amore uit Harlingen, onder leiding van de heer B. Boersma, en de Chr. muziekvereniging “Wubbenus Jacobs” uit Arum, onder leiding van mevrouw S. Fritsma, een kerstconcert in de Geref. Kerk in Arum.

Tevens staat er een muzikale (orgel)bijdrage van de heer Sj. Bruining uit Arum op het programma. De presentatie wordt gedaan door Mevr. Froukje Bosma uit Bolsward. Zij neemt het publiek mee in het verhaal achter de muziek.

Aanvang 16.00 uur. De toegang is gratis.

2 reacties | Reageren?
 

G.V. Sparta jubilieumuitvoering

ZONDAG 26 NOVEMBER 2006

Zaterdag 4 november j.l. vierde gymnastiek vereniging "Sparta" het 85 jaar bestaan. Ooit opgericht door Hendrik de Jong (chef van de tram in Arum), Nanne vd Werf (schoolmeester in Arum) en Jan Postma (winkelier in Arum) is deze vereniging actief met als motto: "Gezond bewegen doe je bij Sparta.

Op deze middag konden de aanwezigen zien dat gymnastiek voor jong en oud is. Met het thema "Disney" werden er door de verschillende groepen een spetterende uitvoering gegeven.

De foto's zijn gemaakt door Bouke Bottema en staan in het album "GV Sparta".

0 reacties | Reageren?
 

Tweede Kamerverkiezingen - Uitslag Arum

DONDERDAG 23 NOVEMBER 2006

Ook in Arum kon gisteren natuurlijk gestemd worden. De opkomst was 80%. Opvallend was dat Mark Rutte 19 stemmen kreeg en Rita Verdonk 35 stemmen. Rinnert Algra (CDA) kreeg van 28 Arumers een stem.

Het CDA blijft ook in Arum de grootste, gevolgd door PvdA, de SP en de VVD.

Partij Stemmen
CDA 186
PvdA 147
SP 84
VVD 61
Christen Unie 39
Groep Wilders 24
Groen Links 15
D66 8
Partij van de Dieren 8
Eén NL 1
PV Nederland 1

Fortuyn,SGP, NL transparant, Ver. Sen. Partij, Ad Bos Coll, Groen Vrij Intern.Partij, Blanco hadden alle 0 stemmen.

 

0 reacties | Reageren?
 

Sinterklaas komt naar Arum

DONDERDAG 16 NOVEMBER 2006

De regel Piet heeft met Hannie Kroeger van Dorpsbelang gebeld en verteld dat het de bedoeling is dat op zaterdag 2 december Sinterklaas in Arum aankomt.

Hannie heeft met de regel Piet afgesproken dat Sinterklaas bij de Gereformeerde Kerk wordt opgewacht. De Sint zal om ongeveer 10 over 10 's morgens aankomen. Met het muziekkorps "Wubbenus Jacobs" voorop gaat men via de Schoolsingel richting Molenrak, halverwege wordt afgebogen naar het Kruswetter om vervolgens via de Dobbe en de Polle bij Herberg "de Gekroonde Leeuw" aan te komen.

Voor de kinderen van de basisscholen tot en met groep 4 is er met de Sint en zijn Pieten nog een gezellig samenzijn op de bovenzaal  van de Herberg. Voor de ouders die willen wachten is de Herberg geopend.

0 reacties | Reageren?
 

G. V. Sparta 85 jaar

WOENSDAG 1 NOVEMBER 2006

 Zaterdag 4 november vanaf 13.00 uur

85 jaar G.V. Sparta!!!!!

Deze feestelijke gebeurtenis met als thema DISNEY zal op deze middag uiuitbundig gevierd worden.

Tijdens deze middag is er tegen een geringe vergoeding, koffie, thee en ggevulde koek verkrijgbaar. Tevens is er tijdens deze middag een mogelijk om u op te geven als donateur.

Heeft u naar aanleiding van deze uitnodiging vragen of opmerkingen, neem dan contact op met de voorzitter:

Herman Hilarides, tel. 0517- 415915


Met de vriendelijke groeten, het bestuur;
Herman Hilarides
Linda Bottema
Jetty Zijlstra
Dirk Jaspers
Tietsje Tolsma
Elske van Althuis
René van der Marel

 

 

2 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten