Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van december 2006

<< Terug naar overzicht

Nieuwjaarsdag muziek in de Herberg

VRIJDAG 29 DECEMBER 2006

Nieuwjaarsdag vanaf 17.00 uur speelt de band "Cripple Creek Ferry" in de tap van Herberg "de Gekroonde Leeuw". Je kunt er op rekenen dat de Enkhuizenaren Menno, Joost en Niels er een geweldig gebeuren van zullen maken.

0 reacties | Reageren?
 

Vuur stoken tijdens jaarwisseling verboden

DONDERDAG 28 DECEMBER 2006

Artikel 5.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening Wûnseradiel bevat een verbod vuur te stoken. Dit verbod heeft ten doel de openbare orde en veiligheid te beschermen en overlast te voorkomen. Een ander doel is de bescherming van het milieu.

Burgemeester en wethouders verlenen voor de komende jaarwisseling geen ontheffingen van dit verbod. Dit heeft de volgende redenen:

  • Niemand wil de verantwoordelijkheid dragen de omvang van een vuur onder controle te houden. Toezicht om illegale storting van bouw-,sloop- en ander afval op de brandstapel te voorkomen, vindt niet plaats. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.
  • De gemeente, de politie en de brandweer moeten ieder jaar in actie komen om onveilige situaties te voorkomen of te bestrijden en de restanten van een vuur op te ruimen. Dit brengt hoge onkosten met zich mee.
  • Om duidelijkheid te scheppen over de aansprakelijkheid voor deze kosten, worden aanvragen om ontheffing consequent afgewezen. Personen die illegaal een vuur stoken of materiaal aanvoeren voor het vreugdevuur, zijn aansprakelijk voor de schade die hierdoor ontstaat en voor andere onkosten die de gemeente moet maken.

 

10 reacties | Reageren?
 

Eerste overwinnig team it Skil

VRIJDAG 22 DECEMBER 2006

De voorspelling van de teammanager kwam uit. De heropening van cafetaria / lunchroom It Skil (13 december) betekende twee dagen later de eerste overwinning voor het gelijknamige zaalvoetbalteam. Na vier nederlagen zijn “De Zwarte Schapen” eindelijk van de hatelijke nul af.

Afgelopen vrijdag moest het dan gebeuren tegen het ook nog puntloze Pizzeria Pompei. Een wedstrijd uit de kelder van de D-poule, dus. De Zwarte Schapen begonnen voortvarend. Al na enkele minuten scoorde Rene van Eijk prima de 1-0. Het leek een makkelijk avondje te worden. Maar niks was minder waar. Een te slappe instelling zorgde ervoor dat 8 minuten voor tijd de stand 2-1 was in het voordeel van de pizzeria. It Skil liep erbij als makke lammetjes. Gelukkig maakte Joris van Althuis prachtig 2-2. Daarna kwam de bevlieging van de aanvoeder/ herder Thon van Loon. Hij zorgde met een loepzuivere hattrick voor een 5-2 overwinning. Eindelijk kreeg hij loon naar werken. Hij had de hele wedstrijd wat afgelopen. Ze noemen hem sinds deze wedstrijd dan ook (mara)thon van Loon.

Na het laatste fluitsignaal blèrden de Zwarte Schapen het uit! De dus smaakte het “Stevie’s bittergarnituur” nog beter dan de vorige keren.

Deze overwinning smaakte dus naar meer. Want afgelopen woensdag 20 december moest It Skil alweer aantreden, nu tegen VC Plankepad. De verwachtingen waren groot. Trouwens alle veertig plussers hadden deze wedstrijd vrij gekregen van de coach. Omdat we 29 december alweer moeten spelen. (voor we vertrokken richting Harlingen kregen eerst nog een lekker bakkie koffie (doping) van onze sponsor Janneke)

Ook nu begonnen de Zwarte Schapen prima aan de wedstrijd. De gelegenheid spits Joris van Althuis maakte attent 1-0. Toen het halverwege de eerste helft 1-1 werd ontspon zich een wedstrijd die alle kanten uit kon. Helaas voor It Skil ging het de verkeerde kant op. En toen VC Plankepad 10 minuten voor tijd de 2-1 maakte was het hek van de dam. En als er een schaap over de dam is… Het werd uiteindelijk 3-1 voor de tegenstanders. Het betekende de grootste nederlaag dit seizoen. Maar positief op deze avond was dat er toch weer een aantal supporters op de tribune zaten. Er was zelfs 1 bij die twee uur voor de wedstrijd al op de tribune zat. Dan ben je als supporter toch wel de ware Jacob. 

De laatste wedstrijd van de competitie / 2006 wordt gespeeld op 29 december om 22.10 uur. De tegenstander is dan CadDesign die net als It Skil 3 punten heeft. Dus de Zwarte Schapen zullen er alles aan doen om boven deze ploeg te eindigen (zesde plaats lijkt het hoogst haalbare). De voorverkoop voor deze wedstrijd is inmiddels gestart.(kaartjes bij Janneke verkrijgbaar) Na de wedstrijd is er voor de supporters gelegenheid om onder genot van een drankje en hapje nader kennis te maken met de spelers. (en om eventueel handtekeningen te vragen) Ook zijn de aanvoerders Lieuwe en Thon genegen gevonden om vragen te beantwoorden op  het vlak van mentaliteit. Vragen over tactiek en speelwijze zijn natuurlijk voor de Coach. Aan de spelers mogen drie vragen over privé-zaken worden gesteld.

 

P.S. in januari 2007 komt het eerst It Skil “De Zwarte Schapen” magazine uit. Deze ligt dan in het cafetaria zelf.

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Eerste huizen de Tille opgeleverd

DINSDAG 19 DECEMBER 2006

Vandaag mochten Joke en Booyen Tolsma als eerste bewoners de sleutel van hun huurhuis in het nieuwbouwplan "de Tille" in ontvangst nemen.
Van dit heugelijke gebeuren heeft Hiltje de Jong foto's gemaakt. Van Jan Kamminga hebben we ook foto's van de nieuwbouw ontvangen.
De foto's staan in het album "nieuwbouwplan de Tille".

0 reacties | Reageren?
 

it Skil is weer open

ZATERDAG 16 DECEMBER 2006

Na de brand dit voorjaar is afgelopen woensdag cafetaria/lunchroom "it Skil" weer open gegaan. Velen maakten gebruik onder het genot van een drankje en een hapje de verruimde cafetaria/lunchroom te bezichtigen.
Foto's staan in het album"it Skil".

2 reacties | Reageren?
 

Ondernemersvereniging naar Amsterdam

ZONDAG 10 DECEMBER 2006

The Kidnap Tour was dit jaar het uitje van de ondernemers vereniging.Zaterdag 11 november zijn een 40 Arumer ondernemers met de bus naar Amsterdam vertrokken om de "Heineken ontvoering" te herbeleven.

 

Met een gids is langs alle belangrijke plekken van deze ontvoering gegaan zoals de uitgebreide  voorbereidingen van de ontvoerders,  de cellen waar Heineken en zijn chauffeur 3 weken in vast hebben gezeten, maar ook alle media aandacht die in binnen- en buitenland er aan werd besteed.

 

Foto's staan in het album "OVA uitje".

0 reacties | Reageren?
 

Sinterklaas in Arum aangekomen

ZATERDAG 2 DECEMBER 2006

Vanmorgen is Sinterklaas dan ook in Arum aangekomen. Het had weinig gescheeld of hij kon niet komen, want de boot zat vast bij de Grauwe Kat. Iedereen stond maar te wachten tot een Zwarte Piet aan Wethouder Wigle Sinnema kwam melden dat Sinterklaas niet kon komen.

Maar Sinterklaas is slim, hij zag de Arriva bus aankomen en vroeg de chauffeuse of zij hen naar Arum wilde brengen. De mevrouw van de Arriva vond dit heel goed en zo kwam Sinterklaas met zijn Pieten bij de Gerformeerde kerk met de bus.

Dus kwam Sinterklaas toch nog naar Arum. Omdat het zo regende regelde de Regel Piet Jan Willem van der Stee die net voorbij kwam  in de auto van Janneke Jaarsma om de oude baas te rijden. Voorop gegaan door het muziekkorps "Wubbenus Jacobs" werd een korte tour door het dorp gemaakt.

Bij Herberg "de Gekroonde Leeuw" aangekomen werd op het balkon Sinterklaas welkom geheten door de Wethouder. Op de bovenzaal van de Herberg zat Catharina Hogenhuis Sinterklaasliedjes te spelen op haar accordeon bij binnenkomst van de kinderen.

Vervolgens werd er nog een feestje met de kinderen gevierd. Er werd veel gezonden, gedanst en het bleek dat twee Pieten wel erg dom waren. Het is nog maar de vraag of deze twee er dinsdag wel bij zijn wanneer Sinterklaas op de scholen in Arum komt.
Foto's staan in het album "Sinterklaas 2006". Mede met dank aan Hiltje de Jong.

 

0 reacties | Reageren?
 

Nieuws uit de nieuwbouw

ZATERDAG 2 DECEMBER 2006

Jolle Wind, van Sanne Wind Makelaardij stuurde ons een mailtje over de verkoop van woningen in de nieuwbouw op De Tille.

Van de 8 woningen die momenteel gebouwd worden (de Van Cammingha Laan) is er nog 1 te koop, De Tille 1.

Alle "sociale" koopwoningen zijn nog niet verkocht, er wordt op dit moment bekeken om eventueel enkele dingen aan te passen. De prijs bijvoorbeeld  ;)

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten