Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van januari 2007

<< Terug naar overzicht

Snertactie de Raat

DINSDAG 30 JANUARI 2007

Volgende week zaterdag houdt jeugcentrum "de Raat" een snertactie. De snert wordt door een professionele kok klaargemaakt en in plastic bakken van 1 liter verkocht. De snert is vers bereid en kan ook in de vriezer bewaard worden.

De jeugd komt vrijdag 2 februari in Arum langs om te vragen of u belangstelling heeft. Vervolgens wordt de snert op 10 februari 's middags bezorgt.

5 reacties | Reageren?
 

Twee miljoen hits!

VRIJDAG 26 JANUARI 2007

En hij was er alweer... twee miljoen hits (2.000.000)! Dit keer was Anneke Bruinsma onze bezoeker die haar gegevens heeft achtergelaten. Zij kan binnenkort een presentje verwachten! Geert (onze bezoeker met 1.000.000 hits) heeft hier lang op moeten wachten, of wacht nog steeds op zijn presentje...

Het heeft deze keer aanzienlijk korter geduurd als de eerste keer: tot de 1 miljoen hits duurde van 12 augustus 2003 tot 19 april 2006. Deze keer duurde het dus van 19 april 2006 tot vandaag, 26 januari 2007. Dat betekent dat het dus goed gaat met Arum-Friesland.nl

We verwachten de 3 miljoen over een maandje of 7 te halen... en misschien nog wel eerder!

Iedereen mag zijn felicitaties in de reacties achterlaten! ;)

0 reacties | Reageren?
 

Arumers schaatsen de alternatieve elfstedentocht

VRIJDAG 26 JANUARI 2007

Van het schaatsteam L.J. Bosch HIT b.v. (welke bestaat uit zes man) gaan de Arumers Elmer Bijma, Henk Buma en oud- Arumers Emiel Boogaard en Jetze Buma vrijdag 2 februari 2007 de 200 kilometer lange alternatieve Elfstedentocht schaatsen. Gezien de verwachtte weersomstandigheden gaat deze tocht zo goed als zeker door. Je kunt deze jongens live volgen (Dit betreft rondetijden en een webcame op de start/ finish lijn) via www.weissensee.nl
Op het moment van plaatsen van bovenstaand artikel was ons nog niet bekend dat de tocht niet doorging. Volgende keer beter mannen!

2 reacties | Reageren?
 

Cafetaria / lunchroom It Skil kansloos onderuit!

VRIJDAG 26 JANUARI 2007

Afgelopen vrijdag 19 januari speelde het zaalvoetbal team van cafetaria / lunchroom It Skil een kansloze wedstrijd tegen titelkandidaat Bakkerij Overzet. De Zwarte Schapen hadden eigenlijk geen schijn van kans. Pas bij een 5-0 achterstand deden de Skilburgers nog iets terug via scoortalentje Tim Jaarsma. Hij zorgde er met twee doelpunten voor dat de eindstand van 6-2 nog iets dragelijker werd. Naast een sterke tegenstander hadden de Arumers ook niet echt de juiste vorm te pakken. Ook ontbraken er een aantal spelers waaronder de toevoertroepen van verdediging naar aanval: Henk Buma en Emiel Boogaard. Steven Kramer is geblesseerd. Of liever zit in het gips. Zijn pols bleek vorig jaar tijdens de wedstrijd tegen CadDesign al te zijn gebroken toen Steven iets te hard in aanraking kwam met de muur. Jawel onze spelers strijden door tot ver buiten het veld. De teammanager was genoodzaakt om een nieuwe wisselspeler te polsen. En zo werd voor deze wedstrijd Rene van der Veen (sinds kort campingbeheerder van recreatiepark De Ald Rij) uit de bezemkast gehaald.

We moeten deze wedstrijd maar snel vergeten. Ook de kampioensdroom werd vrijdag j.l. illusie. Maar we gaan nog voor de 12 punten in totaal en misschien een tweede plaats?

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 16 februari om 19.30 uur tegen Café De Dokter. De teammanager heeft al een strijdplan uitgedokterd.  

 

Open Arumer zaalvoetbal kampioenschappen

Eigenlijk komen de Zwarte Schapen al eerder in actie. Maar dan in het kader van de Open Arumer zaalvoetbal kampioenschappen. In deze nevencompetitie doen drie teams mee. Dit zijn allen teams welke bestaan uit tenminste vijf spelers die Arumer zijn of binding met Arum hebben. (dus b.v.b. bij de v.v.Arum spelen). De drie teams zijn Bouwbedrijf Bruinsma, Herberg De Gekroonde Leeuw en Cafetaria / lunchroom It Skil. En strijden allen om het kampioenschap en de welbegeerde “Stievie’s Bittergarnituur Kampioenschaal” (echter zonder inhoud)

Het wedstrijd programma:

Vrijdag 2 februari                 : De Gekroonde Leeuw – Bruinsma  21.05 uur

Maandag 5 februari            : Bruinsma – It Skil                                             20.45 uur

Maandag 2 april   : It Skil – De Gekroonde Leeuw        20.00 uur

Alle wedstrijden worden afgewerkt in De Trije te Franeker. Publiek is van harte uitgenodigd.

 

0 reacties | Reageren?
 

Meer aandacht voor dorpen en hun verhalen

DINSDAG 23 JANUARI 2007

Doarpswurk heeft samen met AOC Friesland de cursus “Dorpsgids” ontwikkeld. Deze cursus is bedoeld voor mensen die hun mooie dorp willen laten zien aan toeristen en dagjesmensen. De cursus start op donderdag 8 maart om 19.30 uur in Leeuwarden. Het adres is AOC Friesland, Gardeniersweg 2, 8933 AA, Leeuwarden. Telefoon (058) 253 40 00. 

Er is veel te vertellen over de dorpen in Fryslân. Hoe ze zijn ontstaan, over markante bewoners van vroeger en mooie plekjes. Maar hoe breng je dit op een boeiende manier? Hoe maak je de historie spannend voor jong en oud? Hoe zorg je ervoor dat het niet langdradig wordt maar een beleving die men zal onthouden? 

Een goed verhaal maken en dit duidelijk overbrengen vereist dan ook bepaalde vaardigheden. De cursus “dorpsgids” biedt de kans deze vaardigheden te ontwikkelen. In de cursus komt aan bod waar een interessante wandeling aan moet voldoen, de relatie tussen dorp en landschap, wat een leuke belevenis voor het publiek is en wat de hoogtepunten en valkuilen in een wandeling zijn. 

De cursus “dorpsgids” kan tegen gesubsidieerde prijs worden aangeboden. Deelnemers betalen slechts € 50,- voor vier bijeenkomsten. 

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Doarpswurk. Adres: Buorren 28, 9012 DH  Raerd. Telefoon: (0566) 62 50 10. Direct opgeven mag ook: graag via doarpswurk. 

0 reacties | Reageren?
 

Herenbiljarters zijn sterker

MAANDAG 22 JANUARI 2007

Herenbiljartvereniging Eén voor Eén was vorige woensdag bij de damesbiltjartvereniging "de Lady's" te gast.
Helaas konden de dames niet tegen de heren op. De eindstand was 14-6, hoogste serie was voor Roelof Wiersma bij de heren. bij de dames was dit Marga Kramer.
De kortste partij was voor Feike Jaarsma bij de heren en bij de dames Tinie Jellema.

2 reacties | Reageren?
 

It Skil eindigt goed

WOENSDAG 17 JANUARI 2007

Op 29 december j.l. speelde zaalvoetbalteam It Skil haar laatste wedstrijd van 2006 (tevens de laatste wedstrijd van de 1e competitie) en won. Precies 7 dagen later (5 januari) speelden “De Zwarte Schapen” haar eerste wedstrijd in 2007 (tevens eerste wedstrijd 2e competitie) en won weer. Saillant detail: beide, wedstrijden trof It Skil dezelfde tegenstander n.l.: CadDesign.

 

Het was spannend voor de jongens van zaalvoetbalteam It Skil op 29 december in De Waddenhal te Harlingen. Niet zozeer omdat er nog veel op het spel stond. Maar de hoofdsponsor mevr. J. van Dijk zou vandaag voor het eerst zelf komen kijken. Dit maakte ze echter op het laatste moment bekend. En dan zie je dat niet elke speler met deze spanning goed kan omgaan. Dit bleek al heel snel. Want binnen 30 seconden kon keeper Halbe van der Schaaf de bal al uit het net vissen. Toen vreesden al een aantal spelers voor hun contract verlenging (in maart 2007).

 

Al snel maakte Thon van Loon gelijk. Maar vijf minuten later was het inmiddels 3-1 voor CadDesign. Toen greep de coach in en bracht Lieuwe Tolsma binnen de lijnen om de verdediging op orde te krijgen. Lieuwe zou uitgroeien tot de man of the match. De inspirerende factor was waarschijnlijk zijn vrouw op de tribune, die voor de wedstrijd had gezegd dat ze morgen patat zouden eten. It Skil kwam in de score toch elke keer weer bij. Maar liep tot de 5-5 steeds achter de feiten aan. 4 minuten voor tijd kwamen “De Zwarte Schapen” echter op een 6-5 voorsprong.

 

Henk Buma maakte zijn vierde van de wedstrijd. Door een klassiek foutje werd het 2 minuten voor tijd toch nog 6-6. Maar aanvoerder van Loon maakte (zijn derde) in de allerlaatste minuut de terechte 7-6. En zorgde (met deze korfbaluitslag)  zo voor It Skil haar tweede overwinning. Uiteindelijk zou It Skil in deze 1e competitie op een zesde (van de acht) plaats in de eindstand eindigen. Na de wedstrijd werd er al weer uitgekeken naar “Stievie’s” Bittergarnituur. Over dit garnituur krijgen we via de mail steeds meer vragen. We zullen over “Stievie’s” Bittergarnituur nog wel eens in detail treden.

 

En zo eindigde It Skil, met twee overwinningen van de drie wedstrijden in 14 dagen tijd, goed. Door deze overwinningen kwam van reserve aanvoerder Lieuwe Tolsma het initiatief om met het team (en spelersvrouwen) een weekendje Terschelling te regelen. Puur voor ontspanning en teambuilding. Iedereen (op de coach na) zou meegaan.

 

Echter er kwam een kink in de kabel. De eerste wedstrijd van de 2e competitie werd verplaatst van 12 naar 5 januari. Dus belden alle spelers af bij Lieuwe. Hij geloofde het echter niet en dacht aan een grap. Dus stond Lieuwe (en zijn vrouw) 5 januari op Terschelling en de rest van het team omstreeks hetzelfde tijdstip in de Waddenhal. De koots sinds kort psycho-sociaalwerker van It Skil zal proberen Lieuwe er de volgende wedstrijd weer bij te krijgen!

 

Maar nu even terug naar de wedstrijd. Want het zou toch een heel andere wedstrijd worden dan die van zeven dagen eerder. Het CadDesign had zich verstrekt met een prima speler en betere keeper. Maar It Skil begon ook beter dan de vorige wedstrijd. Nu kon het eerste tegendoelpunt tegen pas na anderhalve minuut worden genoteerd. En dat was al weer een minuut langer. Nee, zonder flauwekul, De Zwarte Schapen waren zich zeer bewust van het belang van deze wedstrijd. De koots had namelijk voor de wedstrijd ook al een cliché matige opmerking geplaatst: “Vandaag valt er echt wat te winnen”. Even uitleg voor supporters en enkele spelers. Als je de eerste wedstrijd van een nieuwe competitie wint dan doe je mee in de stand en dat motiveert en geeft zelfvertrouwen. Welnu bij een 1-0 achterstand begon It Skil pas echt goed te spelen. Het werd van beide kanten een zeker betere wedstrijd dan die van vorig jaar. Uitblinker bij It Skil werd Emiel Boogaard. Na goed doorzetten maakte hij de 1-1. Daarna was het Tim Jaarsma (zoon van de hoofdsponsor) die knap voor de 2-1 voorsprong zorgde. Maar het was dezelfde Emiel die met een fantastische actie 3-1 maakte. It Skil kwam zelfs voor met 4-1. En zo’n doelpunt zie je zelden. Keeper Halbe van der Schaaf stompte uit een aanval van CadDesign de terug in het veld en vloog er zelf achteraan en kwam zo door dit slimmigheidje met alleen Thon aan zijn zijde op de keeper van de tegen partij af. Halbe legde keuring af en Thon scoorde. Diezelfde Thon had samen met Henk Buma de 5 en 6-1 op de pantoffels maar ze faalden echter. En doordat It Skil maar door bleef gaan met aanvallen kwam daar het figuurlijk lid op de neus. Binnen twee minuten werd van 4-1, 4-3. En zo ontstonden er nog een paar hectische minuten. Maar It Skil bleef overeind en boekten dus hun eerste overwinning in deze nieuwe competitie. Na de wedstrijd bleef de grote supporters schare de spelers opwachten in de kantine. Per 1 januari ’07 wijst de teammanager twee spelers aan wie de supporters hun vragen kunnen stellen. Dit keer werden dat Henk Buma en de man of the match Emiel Boogaard. Vooral Emiel moest een groot aantal It Skil aanhangers uitleg geven over zijn prima wedstrijd. Met name persoonlijke supporter Sake Bos(ch) vroeg Emiel, die nu door Sake liefkozend Emieltje Boo(m)gaard word genoemd,  het hemd van het lijf.  Voor Emiel waren deze persoonlijk gesprekken met Arumers een verademing. Want met de meeste heeft hij alleen maar digitaal contact wat hem in Arum al de naam Email Boogaard opleverde.

 

Volgende wedstrijd speelt It Skil op vrijdag 19 januari om 21.50 uur tegen titelkandidaat Bakkerij Overzet.

Het volledige programma voor de tweede competitie alsmede alle statistieken en verslagen van de eerste competitie staan in het It Skil / De Zwarte Schapen Magazine welke is gratis (bij elke bestelling) af te halen bij cafetaria It Skil

 

Willen we tot slot alle supporters die ons in 2006 hebben gesteund, namens Rene, Tim, Thon, Henk, Steven, Joris, Douwe, Emiel, Halbe, Pieter, hartelijk bedanken.  

En van Lieuwe: groeten van Terschelling!
Foto's van Janneke zijn toegevoegd in het album "it Skil". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

2 reacties | Reageren?
 

Website voor Party Service van der Zee

ZONDAG 7 JANUARI 2007

Als bedrijf kun je tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder een fatsoenlijke website, al is het maar als een visitekaartje op het internet. Zo ook Party Service van der Zee. Sinds 2 weken zijn zij dan ook online met een eigen website: www.partyservicevanderzee.nl,  een site die zeker een bezoekje waard is.

Op de site vind je alles over Party Service van der Zee, van Barbeque tot Steengrill, van Salades tot complete warme- en/of koude buffetten.

0 reacties | Reageren?
 

Een gezellig nieuwjaarsfeest

WOENSDAG 3 JANUARI 2007

Na de oudejaarsavond kon men zich 's middags opmaken voor het nieuwjaarsfeest in de Herberg. Er werden heel wat nieuwjaarswensen uitgewisseld en onder het genot de muziek van de Enkhuizer band "Cripple Creek Ferry" werd de eventuele kater weggespoeld en wellicht een nieuwe gemaakt.
Foto's staan in het album: "Nieuwjaarsdag 2007".

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten