Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van maart 2007

<< Terug naar overzicht

Wubbenus Jacobs en Tûzen Trienen

MAANDAG 26 MAART 2007

Op 31 maart 2007 jout de musykferiening Wubbenus Jacobs in konsert yn de Grifformearde Tsjerke fan Arum.
It Jankfoddekoar Tûzen Triennen út Britsum sil har meiwurking ferliene oan dit konsert. Ek sille learlingen fan it korps in optreden fersoargje.

Tagong: €  3,50. It konsert begjint om 19.45 oere. Foar ynformaasje oer it programma gean nei: www.solcon.nl/fn001087/wubbenusjacobs

1 reactie | Reageren?
 

Kaatsvereniging

MAANDAG 26 MAART 2007

Kaatsvereniging "Willem Westra" heeft het kaatsprogramma voor seizoen 2007 weer rond. De gegevens zijn weer bijgewerkt, het programma is hier te vinden. N.B. de voorjaarsvergadering wordt gehouden op donderdag 29 maart a.s.

0 reacties | Reageren?
 

Bustijden vanaf 15 april 2007

VRIJDAG 23 MAART 2007

Sinds december vorig jaar rijden er Connexxion bussen door Arum. Vanaf 15 april is er een nieuwe dienstregeling. Deze is intussen bekend. Men heeft steeds gezegd dat men vaker zou rijden, dit lijkt er inderdaad op. Ook zijn er een aantal wijzigingen.

Was je gewend rechtsstreeks naar Sneek te rijden, volgens de website van connexxion moet er nu in Bolsward overgestapt worden. Wil je naar Makkum dan moet je de bus richting Bolsward nemen en op Kievitshorne de bus naar Makkum nemen.

In het kort de bustijden:
Naar Harlingen, maandag t/m vrijdag vertrekt de 1e bus om 6.34, de laatste bus vertrekt om 23.34 uur. Op zaterdag de 1e om 7.34 uur en de laatste om 20.34 uur. Op zondag (ja, weer op zondag) de 1e om 9.34 uur en de laatste om 20.34 uur.

Naar Bolsward, maandag t/m vrijdag vertrekt de 1e bus om 7.01, de laatste bus vertrekt om 23.46 uur. Op zaterdag de 1e om 7.46 uur en de laatste om 20.46 uur. Op zondag de 1e om 9.46 uur en de laatste om 20.46 uur.

Naar Franeker, maandag t/m vrijdag vertrekt de 1e bus (Monnikenweg) om 6.47, de laatste om 18.47 uur. Op zaterdag de 1e om 7.47 uur en de laatste om 18.47 uur. Op zondag de 1e om 9.47 uur en de laatste om 19.47 uur.

2 reacties | Reageren?
 

Films in de Raat

ZONDAG 18 MAART 2007

Vrijdag 23 maart en zaterdag 24 maart worden er filmavonden in de Raat georganiseerd. Vrijdagavond worden er 2 films vertoond voor jeugd van 15 t/m 23 jaar. Zaterdagavond worden er een film vertoond voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar.

0 reacties | Reageren?
 

Zaalvoetbalteam

VRIJDAG 16 MAART 2007

“De Zwarte Schapen” moesten weer eens 2 wedstrijden in een week tijd spelen. Het leverde twee knappe overwinningen op. En dat niet alleen, It Skil mag zich tijdelijk zelfs koploper noemen. En als klap op de vuurpijl, promotie kan dit Arumer team nauwelijks meer ontgaan.

Vrijdag j.l. speelde It Skil tegen café De Lichtboei. Het was weer een laat tijdstip eer de zwarte schapen speelden. Dus de meeste spelers hadden eerst nog van wat bedrust genoten. Met als interim coaches Elmer B. en Sake B. begon It Skil in een te laag tempo. Maar herstelde zich daarna prima. Het zou uiteindelijk een 5-0 overwinning worden. Met name de nul achterin was zeker te danken aan het goede spel van o.a. Henk B. en Steven K. Aan de andere kant was het Thon van L. die uitblonk door driemaal te scoren. Ook de youngster (ons lammetje) Tim J. liet van zich horen. Naast Tim scoorde Henk B. ook een keer. Maar de mooiste goal was ongetwijfeld van Rene van E. Met een knappe actie zette hij de keeper opzij en scoorde. Tot een ieders verbazing zou de bal voor de actie over de zijlijn zijn geweest. Dus werd deze afgekeurd. Het werd dus uiteindelijk een prima 5-0 overwinning.

 

Afgelopen woensdag werd tegen het lastige Roel’s Multiservice gespeeld. Omdat Halbe was verhinderd (vaderlijke taken) werd voor deze wedstrijd een keeper geleend n.l.: Bert Erents. Inderdaad oud keeper van Arum 1. Het werd een fantastische wedstrijd. Met een hoog tempo probeerde R.M. It Skil te bestrijden. Dit had succes. Want de zwarte schapen kwamen met 2-0 achter. Maar via de altijd scorende Emiel B. en Henk B. werd de stand weer gelijk getrokken. Daarna brak een fase aan waarin It Skil met kunst en vliegwerk (Rene van E. haalde o.a. een bal koppend van de doellijn) de stand tot de rust op 2-2 hield. Vlak na rust werd het toch snel weer 3-2 voor R.M.. Maar daarna gingen de schapen zelf het tempo opvoeren en via onze schaapsherder c.q schaapsgynaecoloog werd de stand naar 5-3 getild. bij 5-4 werd het nog even spannend maar Henk B. zorgde voor 6-4 en de wedstrijd was gespeeld. Belangrijke punten in het kader van promotie. De stand aan kop is als volgt:

It Skil                            6-13    +5

VC Plankepad               7-10     +1

Bakkerij Overzet        4-10     +9

Pizzaria Pompei           5-10     +9

De eerste 2 promoveren sowieso. Misschien de nummer drie ook. Vrijdag 23 maart a.s. speelt It Skil haar laatste wedstrijd tegen Pizzaria Ponpei. Aanvang 19.30. Bij winst zijn de Zwarte schapen zeker van de tweede plaats en dus promotie naar de C-poule. Komt vrijdag 23 maart allen!

0 reacties | Reageren?
 

Marten Douna vindt 1e kievitsei

WOENSDAG 14 MAART 2007

Gisteren heeft Marten Douna in de velden achter zijn huis het eerste kievitsei van Arum gevonden. Marten hield de boel al een tijdje in de gaten en dacht gisteren na werktijd nog even te kijken en ja hoor, het was raak.
Van de plaatselijke vogelwacht heeft Marten de wisselbeker in ontvangst mogen nemen.

1 reactie | Reageren?
 

Open Podium

DINSDAG 13 MAART 2007

Vrijdag 13 april a.s. organiseert Herman Erbé  een open podium in de Herberg. Hij hoopt  dat vanaf nu elke vrijdag de 13e te doen - behalve in de zomermaanden. De volgende artiesten hebben al toegezegd deze eerste keer te zullen optreden:
Johan Hoogeboom, Ben Brouwers, Sido Martens, Henk Ozinga en natuurlijk Herman Erbe.
Aanvang 20.30, zaal open 20.00 uur. Er is een piano, wil je spelen neem je instrument mee en  wat je van plan bent.
Voor meer informatie zie op de site van het gemaal.

 

0 reacties | Reageren?
 

Provinciale verkiezingen

DONDERDAG 8 MAART 2007

Ook in Arum kon er gisteren natuurlijk gestemd worden voor de Provinciale Verkiezingen.
Er waren 712 stemgerechtigden en er zijn 386 stemmen uitgebracht. Opkomst 55%
CDA-er Rinderd Algra kreeg in Arum 31 stemmen. Er zijn geen blanco stemmen uitgebracht.

De uitslag is als volgt:

CDA 138 stemmen
PvdA  86 stemmen
FNP  22 stemmen
VVD  32 stemmen
Groen Links  14 stemmen
SP   41 stemmen
D66    5 stemmen
G.F.    3 stemmen
PvdDieren  10 stemmen
Klokkenluiderspartij     1 stem
De Friezen     3 stemmen
PvhNoorden     2 stemmen
Christen Unie   29 stemmen

0 reacties | Reageren?
 

Acitviteiten in Arum

WOENSDAG 7 MAART 2007

We hadden al een poos de agenda niet bijgewerkt. Wat bij ons bekend is staat nu weer in de agenda. Zijn er activiteiten die je graag geplaatst wil hebben, mail dan even naar info@arum-friesland.nl

0 reacties | Reageren?
 

Problemen met de busverbindingen?

WOENSDAG 7 MAART 2007

Volgende week vrijdag is er een bijeenkomst over het openbaar vervoer in Friesland. Iemand van Dorpsbelang zal hierbij aanwezig zijn. Zijn er Arumers die problemen hebben met de huidige busverbindingen? Geef het door aan a.zwager@arum-friesland.nl dan kunnen de problemen wellicht meegenomen worden naar de bijeenkomst.
Reacties graag uiterlijk donderdag 15 maart vesturen.

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten