Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van november 2007

<< Terug naar overzicht

Intocht Sinterklaas

DONDERDAG 22 NOVEMBER 2007

Zaterdag 1 december om 10.00 uur komt Sinterklaas in Arum aan. De Sint wordt verwacht bij de steiger van de Tille.

Vervolgens wordt een tour gemaakt begeleid door "Wubbenus Jacobs" en de jeugdband van de "Sternse Slotlanders". De route is: Tille, van Sytzamaweg, Sportlaan, Willem Westrastraat, Schoolstraat, Schoolsingel, Kruswetter, de Dobbe, Polle, Herberg.

Voor de kinderen t/m groep 4 is er vervolgens een Sinterklaasfeest op de bovenzaal van "Herberg de Gekroonde Leeuw".
Voor de jeugd vanaf groep 5 is er een leuke film in "de Raat".

Na de intocht is er een show van de jeugdband van de "Sternse Slotlanders" op het sportterrein.

Voor ouders en belangstellenden is het café geopend.

0 reacties | Reageren?
 

v.v. Arum E pupillen kampioen

DINSDAG 20 NOVEMBER 2007

Na een geweldige en vooral spannende competitie van de najaarsreeks E-pupillen, is de beslissende wedstrijd gespeeld.
Met een winst van 12 voor en 0 tegen, is Arum E1 de terechte winnaar van deze najaarsreeks. De spanning van deze zaterdagochtend was niet alleen aan de spelers te
merken, maar ook de leiders en trainers waren vol spanning. Vorige week waren deze nog in de veronderstelling dat ze "wel even" kampioen
zouden worden, maar dat viel in de eerste 10 minuten van de wedstrijd nog niet te zien.
Een kat in een bakkie tegen Mulier E2 zou het worden, maar Arum E1 kwam niet los en er werd niet gevoetbald zoals de F-site (ouders!!) gewend waren. De spandoeken lagen klaar, maar werden snel opgepakt, zo ook de toeters, de fototoestellen kwamen weer in de jaszak en de ouders vroegen zich af wat te
doen met de medailles als er verloren zou worden. Maar het verlossende doelpunt van Dani van Eijk kwam dan eindelijk, de toeters klonken in Witmarsum, maar ja een 1-0 voor is niet een basis om de spandoeken weer tevoorschijn te toveren.
Gelukkig begon Arum beter te voetballen, met René van Eijk aan de ene kant te coachen en Redmer Brouwer aan de andere kant, Stefan Kramer stond achter het doel om keeper Jeffrey Huitema aanwijzingen te geven, om zo de 'nul' te houden. Na de rust begon Arum dan ook met een 4-0 voorsprong en de spandoeken etc.
kwamen langzaam tevoorschijn. Ook na de rust zakte Arum wat af, maar toen wederom er weer een doelpunt viel, viel er ook een last van alle schoudertjes en waren de spelers niet meer te houden. Eindelijk werd er afgefloten en kon het feest beginnen. Na het applaus van de ouders, ontvingen de spelers een medaille, die door de
ouders werden aangeboden, met natuurlijk een roos van het bestuur v.v. Arum, tot slot werden de spelers, leiders en trainers getrakteerd in Cafetaria Lunchroom it Skil op patat, frikadellen en kroketten, aangeboden door de sponsor Tjalsma v.o.f. renovatie- & voegbedrijf. Als verrassing kregen de kinderen nog een ijsje van Janneke. "Must nou us kikke hoe lief ze binne, hewwe ok nog wel een ijsje verdiind"; aldus Janneke.
Ook de ouders, die in grote getallen aanwezig waren, hebben ontzettend genoten, aangemoedigd met beleid, geen geschreeuw, maar zoals het hoort. Gewoon trots zijn op je kind!

 

Foto's staan in het album "E'tjes kampioen"

1 reactie | Reageren?
 

It Skil wint en verliest!

DINSDAG 20 NOVEMBER 2007

Op maandag 29 oktober en vrijdag 9 november kwamen “De Zwarte Schapen” in actie voor de competitie. Tegen PoPaLo werd het nog een 5-1 overwinning, de wedstrijd erna tegen Topline Yacht Design werd met 7-4 verloren. Het is dit seizoen wel anders dan vorig jaar. In de C-poule, welke bestaat uit 8 teams promoveren er twee en er degraderen er twee. En omdat er maar een halve competitie gespeeld wordt kan je de ene week wel een wedstrijd spelen voor lijfsbehoud en bij winst is de volgende wedstrijd een wedstrijd die in het teken staat van promotie. En dat maakt het leuk en spannend.
Zo ook tegen PoPaLo. Zij zijn een degradatie kandidaat. Dus kon It Skil (die al een prima overwinning op zak had) eens kijken waar het stond. In een voetballend niet al te beste wedstrijd werd het toch een makkelijke overwinning. Hoewel het tot de rust zeer moeizaam ging (1-1 tussenstand) werd in de tweede helft orde op zaken gesteld. De doelpunten werden gemaakt door Tim Jaarsma (4x) en Emiel Boogaard.
De wedstrijd erop tegen Topline Yacht Design zou na dus twee overwinningen een graadmeter worden wat betreft promotie. Het werd een slechte wedstrijd. It Skil kon het niveau van met name de eerste competitiewedstrijd bij lange na niet evenaren. Bij rust stonden de boys al met 5-1 achter. De uiteindelijke 7-4 was een terechte nederlaag. En zo staan we weer met bij benen op de grond. Gezien de stand is er nog van alles mogelijk. It Skil (4de) heeft evenveel verliespunten als de nummer 1. Trouwens alle doelpunten voor It Skil werden gescoord door Tim Jaarsma.
Op vrijdag 23 november a.s. speelt It Skil een belangrijke wedstrijd (voor eventuele promotie) tegen in dat kader concurrent: Kienstra Verzekeringen. Bij verlies speelt It Skil de week erop (30 november) weer een degradatiewedstrijd tegen Ronald Zwart Auto. Maar de doelstelling erin blijven is in eerste instantie het belangrijkste. En dan hebben we aan 1 overwinning genoeg waarschijnlijk. Beide wedstrijden vangen aan om 21.10 uur.
De teammanager
 

0 reacties | Reageren?
 

de Raat is weer open!

DINSDAG 20 NOVEMBER 2007

Vrijdag 2 november is de Raat op feestelijke wijze heropend. Op deze avond waren de Arumer jeugd, vrijwilligers en andere belangstellenden uitgenodigd.
Na enige tijd van voorbereiding is er door een enthousiaste groep vrijwilligers een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Vanaf dit seizoen is het beheer van de Raat in handen van Peter & Jacky Hoekstra.
De Arumer jeugd in de leeftijd van 12 tot 21 jaar zal binnenkort een Raat-pas ontvangen.
Natuurlijk is het zo dat de jeugd ook vrienden en vriendinnen van buiten Arum mee mogen nemen!

Openingstijden:
Vrijdag 20 tot 24 uur
Zaterdag 20 tot 24 uur
Zondag 14 tot 17 uur
Op deze tijden is er altijd een volwassen vrijwilliger aanwezig, eventueel gekoppeld aan een jeugdbestuurslid, die de bardienst verzorgt en samen met de aanwezigen probeert een gezellige sfeer te creëren.

Dus jeugd van Arum : laten we met z'n allen weer iets moois opbouwen!
Ga naar de Raat als je uitgaat!


Voor vragen over bijv. verhuur, aanmelden als vrijwilliger kunt u terecht bij:
Willy Kroeger, voorzitter 0517-642023
Peter & Jacky Hoekstra, beheer 0517-641866

 Foto's zijn toegevoegd in het album "de Raat 2007"arum-friesland.nl/index.php


 

0 reacties | Reageren?
 

Chantal van Dijk Nederlands Kampioen

DONDERDAG 1 NOVEMBER 2007

Zoals u misschien in De Skille heeft kunnen lezen was Chantal (dochter van Harm en Irma van Dijk, (kaatsplein) dit jaar o.a. al Europees Kampioen classic line dance geworden.
De Nederlandse titel in de Line Dance novice klasse stond nog niet op haar palmares. In het weekend van 21 oktober werd ze in Dalfsen met grote overmacht Nederlands Kampioen Classic line dance.
Classic line dance bestaat uit zes onderdelen, wals, polka, swing, cha cha, funky en een �fun�-dans. Belangrijke elementen zijn de techniek, de presentatie en muziekgevoel.
Chantal van Dijk bereid zich nu voor op de WereldKampioenschappen januari 2008 in Kalkar, Duitsland...
 

3 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten