Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van mei 2008

<< Terug naar overzicht

Open podium op 13 juni

ZONDAG 25 MEI 2008

Voor wie denkt dat vrijdag de 13e toch al geen goede datum is om naar voetballen te kijken:

Elke vrijdag de 13e (behalve in juli en augustus) organiseert Herman Erbé een open podium in Herberg De Gekroonde Leeuw in Arum.
Er zijn acts aangemeld die een grote variatie beloven, maar er mag ook nog wat bij.
Kun je iets en wil je dat laten horen in de vorm van een lezing uit eigen werk, gedicht, lied of muziek, meld je aan op de site van Het Gemaal:www.hetgemaal.nl
(Directe link naar de aanmeldpagina is: http://www.hetgemaal.nl/formulieren/mailinglijst.php)
Je kunt er ook kaarten reserveren a 5 euro pp als je gewoon wilt kijken en luisteren naar wat anderen doen.
 

In ieder geval die avond op het podium:

Ben Brouwers - gitarist, speelde o.a. met Jan Akkerman

Zr. Floss en de Stokers
oftewel een bijzondere gelegenheidsformatie
(het was zo leuk, we doen het nog een keer...)
met Trienke, Sido en Herman

en de rest zie je vanzelf.

TOT VRIJDAG 13 JUNI!

 

0 reacties | Reageren?
 

Midsimmer Kuiertocht

ZATERDAG 24 MEI 2008

De Kulturele Kommisje Arum (K.K.A.) organiseert de 3e Kultuer Histoaryske Midsimmer Kuiertocht.
Dit jaar wordt de kuiertocht gehouden op ZATERDAG 31 MEI 2008.
De start is tussen 18:30 en 19:00 uur. De afstand is 13 kilometer: Nog even een mooie “generale” / opwarmer voor een ieder die b.v.b. de Slachte marathon gaat lopen.
De start en finish is bij Hessel Hijlkema in zijn nieuwe loods op de ALD RIJ 1. (bedrijventerrein Arum).
De route wordt o.a. met een boekwerkje aangegeven waarin een cultuur historische beschrijving (samengesteld door Pieter Tolsma) over het gebied dat we doorkruisen. Het thema dit jaar gaat over de Heren van Arum, De adellijke families die er in Arum zijn geweest. We pakken er dit keer 1 familie uit en wel de van Beijma’s. De route in het kort heeft in eerste instantie alles te maken met deze van Beijma’s, daarna volgt een stukje Slachte en een stuk over het prijswinnende Achlumer “ommetje”.
Er is ook weer een puzzeltje aan deze route verbonden. Onder de goede oplossingen worden enkele prijsjes verloot. Na afloop van de tocht is er muziek (hopelijk bij kampvuur) met DJ Lieuwe. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.
Kosten 2,50 EURO

We hopen natuurlijk weer op veel deelname!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Denkt u er aan dat er met de merke weer een optocht plaatsvindt met als thema:
“WE Z@PPE TROCH DE TIID”

Wacht niet af, maar haal je buurt bijelkaar, of je (sport) vrienden.
Bedenk iets leuks en doe mee met de optocht. Je kunt meedoen met een praalwagen, maar ook lopend of fietsend mag je meedoen.
De optocht zal vrijdagavond 25 juli plaatsvinden en zaterdagmiddag 26 juli 2008

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geertje Visser tel. 641123


 

0 reacties | Reageren?
 

Voetbaltoernooi Noord-Holland (Kreileroord)

MAANDAG 19 MEI 2008

Vroem vroem kampioenOp zaterdag 31 mei is het weer zover, dan wordt er zoals elk jaar weer gestreden om de felbegeerde Van Bodegom bokaal. Ook dit jaar reizen we weer af naar Noord-Holland (Kreileroord) om daar mee te doen aan dit toernooi.

Het toernooi wordt georganiseerd door de werkgever van Folkert Bruinsma. De afgelopen jaren gingen we hier ook al met een delegatie aan 2e elftal spelers (plus nog wat versterking) naar toe. Dit jaar gaan we ook weer vol voor de winst (niet dat we al eens hebben gewonnen) en hopen versterkt te worden door spelers uit het eerste, de B-junioren en iedereen die het leuk vindt om achter een bal aan te rennen.

Heb je geen zin of kan je gewoon niet voetballen maar je wilt wel mee als supporter, dan kun je je ook opgeven. We hebben nog plaats in de ingehuurde touringcar, zie afbeelding. (maar vol = vol). Geef je dus zo snel mogelijk op bij Jeroen Reinsma of Jos Reinsma.

We vertrekken op zaterdag 31 mei om 09.30 uur uit Arum (kan nog veranderen) en vertrekken omstreeks 23:00 uur weer naar ús Fryslân. De kosten voor het vervoer zullen rond de 10 tot 15 euro liggen.

Opgeven:
Jeroen Reinsma (06 11 44 70 60 of jeroen@arum-friesland.nl)
Jos Reinsma (06 52 43 17 88 of josreinsma@hotmail.com)

1 reactie | Reageren?
 

De Koningin in Friesland

ZONDAG 18 MEI 2008

Op 30 april kwam de Koninklijke familie Koninginnedag vieren in Friesland. 's Morgens werd Makkum bezocht en 's middags Franeker.

Arum was in Makkum vertegenwoordigd. Bij het begin van de rondgang door Makkum mocht onze dorpsgenoot Donnie Broeren Hare Majesteit een bloemetje overhandigen. Esmée van Althuis mocht prinses Maximá een bloemetje overhandigen. Voor Esmée was het een spannende dag, al vroeg was SBS6 bij haar thuis. Het item met Esmée is te zien op SBS6.

Een eindje verder op de route kon de Koninklijke familie de grafitti kunsten van jonge Wûnseradielers bewonderen. Hier waren Christy Visser, Anita de Boer, Sanne Snijders en Colin Broeren onder andere bezig.

Met ruim een half uur vertraging arriveerde de familie bij de laatst attractie op de route: de Kop van Jut.
En wat gehoopt was gebeurde ook, Kroonprins Willem Alexander durfde het aan om met een grote hamer de bel in de nok van de toren tot luiden te brengen. Zijn neef Prins Maurits sloeg vervolgens keihard zodat de bel wel zeer luid te keer ging.

Huub van de Kamp mocht namens Arum een herinnering aan de Koningin geven. Naast Huub waren Hannie Kroeger, Martha de Boer en Andries Zwager ook aanwezig. Asley Wiersma en Anouk Hoekstra deelden spekkies uit die beschikbaar waren gesteld door Jan Walstra. Huub werd deze dag gevolgd door Omrop Fryslan.

Vervolgens ging de Koninklijke familie per bus naar Franeker. De route was door Arum en veel dorpsgenoten probeerden een glimp van de familie op te vangen.
Foto's staan in het album "Koninginnedag 2008". Mochten er nog mensen zijn die speciale foto's hebben, we plaatsen ze graag.

0 reacties | Reageren?
 

E puillen kampioen

ZONDAG 18 MEI 2008

Afgelopen vrijdagavond 16 mei j.l. werd thuis de kampioenswedstrijd gespeeld tegen Sneek E6. Indien werd gewonnen was het behalen van de kampioenstitel een feit, want mede kampioenskandidaat Stormvogels’64 kan de pupillen van de v.v.Arum niet meer inhalen. Al vroeg in de wedstrijd wisten de pupillen tot scoren te komen. Van een spannende wedstrijd was geen moment sprake. De eindstand werd uiteindelijk 11-5, waarna het kampioensfeest kon worden gevierd. Een groot aantal spelers van het team weten wat het is om kampioen te worden, want ook in de najaarsreeks werden ze al kampioen. Een prestatie op zich om mogelijk wederom de kampioenstitel te behalen. Na afloop van de wedstrijd zijn de kampioenen gehuldigd. Kampioenen, Kampioenen, olé , olé, olé!

Foto's staan in het album"E pupillen". 

 

0 reacties | Reageren?
 

Open huis zorgcentrum

ZATERDAG 10 MEI 2008

Thuiszorg Zuidwest Friesland en woningcorporatie Welkom nodigen u van harte uit om donderdag 15 mei tijdens een open huis van 17.00 tot 19.30 een kijkje te nemen in de wijk en het Zorgsteunpunt. Op een ludieke manier kunt u kennis maken met de verschillende dienstverleners en hun diensten. Zo kan men ondermeer bij de diëtiste terecht voor een osteoporose test, verantwoorde hapjes en kan men te weten komen of men genoeg vocht inneemt. Bij de fysiotherapeut kan men een conditietest doen en Body Trend Club verricht een ‘mini health check’. De kapper en de schoonheidsspecialisten laten zien met welke producten zij werken en er zijn speciale introductieacties.

 

Naast de diensten van Thuiszorg Zuidwest Friesland op het gebied van verpleging en verzorging en de uitleen van kleine hulpmiddelen worden wekelijks spreekuren of activiteiten door andere dienstverleners op het gebied van zorg, wonen en welzijn georganiseerd in het Zorgsteunpunt. Zo hebben diëtisten van Liv voeding &leefstijladvies en Fysio Witmarsum zitting in het gebouw en organiseert Body Trend Club Hartman bewegingscursussen. Ook kunnen inwoners er terecht voor kleding, de kapper en schoonheidsspecialiste van Thuishotel. Het bovenzaaltje is bovendien te huur voor vergaderingen of verjaardagen. Graag tot donderdag 15 mei!!
 

0 reacties | Reageren?
 

Driebanden Toernooi

ZATERDAG 10 MEI 2008

Vorig weekeinde werd al weer voor de 10e maal het driebanden toernooi in Herberg "De Gekroonde Leeuw" georganiseerd.
 

Er waren 15 deelnemers, eerst was men ingedeeld in poules van 5 personen. De eerste twee gingen door naar de tweede ronde.

De prijzen waren lantaarns van Siersmederij van de Kamp.
De uiteindelijke uitslag is als volgt:
1e prijs Remmert Appelman, 2e prijs René van der Veen, 3e prijs Tjeerd Epema, 4e prijs Johan van IJs.
Foto's staan in het album "driebanden".

0 reacties | Reageren?
 

Slachtemarathon 2008

VRIJDAG 9 MEI 2008

Slachtemarathon 2008Aan: alle NIET WANDELAARS!

Ben je GEEN wandelaar maar vind je het evenement "Slachtemarathon" wel leuk?
Wil je dit wel van dichtbij meemaken en er bij betrokken zijn?
Geef je dan op als figurant/vrijwilliger!

Het gaat erom dat je een paar uurtjes beschikbaar bent op zaterdag 14 juni.
Je wordt in gezet als vrijwilliger of als figurant om de wandelaars te vermaken.

Voor meer informatie bel: 531267, Tinet, mail: okkema102@zonnet.nl
642081, Martha, mail: marthadeboer@tele2.nl
641967, Baukje,  mail: baukjeidsinga@hotmail.com

Graag bellen na 6 uur en voor 19 mei a.s.

Alles gaat gebeuren op SLACHTEHIEM.
We hopen er een prachtige en gezellige dag  van te maken.

P.S. We zijn ook nog op zoek naar witte lakens, oude kleden of gordijnen.

Website Slachtemarathon: Slachtemarathon.nl 

0 reacties | Reageren?
 

Kaatsseizoen weer gestart

ZONDAG 4 MEI 2008

Vrijdag 3 mei is het kaatssezoen in Arum weer van start gegaan.  Voor de jeugd was er een kaatsclinic, 's avonds was er voor de ouderen een partij op het kunstgrasveld. 
Een verslag staat op de pagina's van"Willem Westra".

0 reacties | Reageren?
 

Voorbereiding Koninginnedag

ZATERDAG 3 MEI 2008

De laatste maand is in de loods van Huub van de Kamp druk gewerkt aan de tot stand koming van de Arumer "Kop van Jut". 
Vele dorpsgenoten hebben zich ingezet om een prachtige kerk te maken. Het heeft sommigen wel eens slapeloze nachten bezorgd, maar het was uiteindelijk de moeite waard.
In het album "voorbereiding 30 april" staan foto's.
Zodra alle foto's van Koniginnedag zelf binnen zijn worden deze ook geplaatst.

0 reacties | Reageren?
 

Belangrijke wedstrijden v.v. Arum

DONDERDAG 1 MEI 2008

Zaterdag 3 mei a.s. wordt en kan een belangrijke dag worden voor de twee senioren teams van de v.v. Arum. Arum 1 speelt namelijk die dag de eerste wedstrijd in het kader van de nacompetitie die recht geeft op promotie naar de 4e klasse. Op 3 mei speelt het thuis tegen Holwerd (uit de 5e klasse B), zeven dagen later op 10 mei uit tegen Holwerd. De winnaar van deze beide wedstrijden promoveert naar de 4e klasse. Voor de v.v.Arum zou dat historisch zijn, immers zo hoog speelden de Arumers nog nooit!
Arum 2 kan komende zaterdag kampioen worden in de 6e klasse. Zij hebben in de uitwedstrijd tegen Oeverzwaluwen 4 (aanvang 13.30 uur) genoeg aan 1 punt om de titel binnen te halen. Dit zou ook bijna historisch zijn want in 1960 werd een tweede team van v.v. Arum voor het laatst kampioen. Mocht het die zaterdag mis gaan dan moet Arum 2 het kampioenschap in laatste thuiswedstrijd binnenhalen op zaterdag 17 mei tegen Franeker.
Haalt Arum 2 de titel dan volgt volgens ingewijden een rondrit en afterparty!
Dus 3 mei: Arum 1 – Holwerd 1 aanvang 14.30 uur (op sportpark de Bining)
Oeverzwaluwen 4 – Arum 2 13.30 uur (in Koudum)
 

0 reacties | Reageren?
 

Zaalvoetbalteam it Skil Kampioen!

DONDERDAG 1 MEI 2008


Afgelopen vrijdag 25 april werd It Skil oftewel “De Zwarte Schapen” kampioen in de C-poule van de bedrijven competitie te Harlingen. In een niet al te beste wedstrijd werd Ronald Zwart Auto’s met een nipte 2-1 overwinning verslagen.
Voor de wedstrijd was reeds bekend, door uitslagen van de andere wedstrijden, dat It Skil was gepromoveerd. Dus kon en moest nu nog de titel worden binnengehaald. De tegenstander was al zeker van behoud voor de C-poule, dus zij hoefden niet echt aan de bak. Maar wilden het De Zwarte Schapen wel moeilijk maken. Door een slippertje van Halbe van der Schaaf (wat hem zelden overkomt) werd het 1-0 voor Ronald Zwart Auto’s. En It Skil kon aan de bak. Gelukkig maakte Emiel Boogaard via een rollertje in de verre hoek de 1-1. De Zwarte Schapen speelden behoudend omdat het aan een gelijkspel genoeg had. Toen Henk
Buma de keeper verraste in de korte hoek leek de wedstrijd gespeeld. Maar de tweede helft was de tegenstander gevaarlijker. En het was met name Lieuwe Tolsma en zeker de prima keepende Halbe van der Schaaf die de schade beperkt hielden. Einduitslag dus 2-1 en Kampioen.
Volgende week speelt It Skil haar laatste wedstrijd om 21.10 uur tegen Bakkerij Overzet. We zullen zien of de ploeg van de coaches Pieter en Rene ongeslagen kunnen blijven!
Op vrijdag 23 mei speelt It Skil dan nog om het algehele kampioenschap in de C-poule. Dit is een wedstrijd tussen de najaars- en voorjaarskampioen. Deze wedstrijd tegen Topline Yacht Design vangt aan om 19.40 uur. Na afloop prijsuitreiking.

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten