Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van augustus 2008

<< Terug naar overzicht

Toneel in de Herberg

ZATERDAG 30 AUGUSTUS 2008

Achmea Culpa speelt op zondagmiddag 28 september a.s. vanaf 16.00 uur het bekende Friese toneelstuk Katarsis in het café van Herberg De Gekroonde Leeuw.
 

Katarsis, geschreven door Gerrit Breteler, wordt gespeeld door de acteurs Gerrit Haaksma en Anke Bijlsma. Café De Bûnte Bok in Lioessens is 2 maal per week de thuisbasis van dit toneelstuk. Daarnaast vinden er voorstellingen plaats in diverse café’ s en dorpshuizen rondom in de provincie Friesland.

 

Duizenden mensen hebben de afgelopen 2 jaar al genoten van de dramatiek en humor die een belangrijke rol spelen in het leven van alledag rond de toog van een plattelandskroeg. De ontwikkeling binnen twee culturen – landbouw en visserij – wordt hier daadwerkelijk beleefd en genoten. De maatschappelijke veranderingen weerspiegelen zich aan de toog van de kroeg in herberg De Gekroonde Leeuw……

Aansluitend op de voorstelling wordt er vanaf 18.30 uur in de “spijskamer” van de herberg een heerlijk 3-gangen “theaterdiner” geserveerd. Hiervoor dient vooraf gereserveerd te worden!

Voor kaartreservering kunt u contact opnemen met Atze J. Lubach Entertainment op nummer 06 – 22 141 148 (of per e-mail info@atzejlubachentertainment.nl) of uiteraard met de herberg zelf (fam. Messchaert) op nummer 0517 – 641 223 (of per e-mail info@degekroondeleeuw.nl)
Voor informatie over de voorstelling, zie www.achmeaculpa.nl

Datum: zondag 28 september 2008, Aanvangstijd: 16.00 uur, Entree: € 16,00
Theaterdiner: € 25,00 per persoon
Locatie: Herberg De Gekroonde Leeuw, Sytzamaweg 15, Arum
 

0 reacties | Reageren?
 

Jeugdstraatkaatsweek

ZATERDAG 23 AUGUSTUS 2008

De laatste kaatspartij staat weer voor de deur. En dit is wel de straatkaatsweek op het kaatsplein.deze wordt gehouden van maandag 1 september tot en met vrijdag 5 september. We beginnen deze avonden om half 7.
 Na afloop van de finales ( op 5 sept.) worden jullie uitgenodigd voor de prijsuitreiking met barbecue in de sportkantine ‘de bining’. Ook de prijzen van het competitiekaatsen worden deze avond uitgereikt. 
Wil je deze week mee doen met straatkaatsen en/of op vrijdag alleen barbecueën geef je dan op. Dit kan tot en met woensdag 27 augustus ( tot 19.00 uur) bij: ít skill’’ in de brievenbus van het kaatsen. je ouders kunnen zich ook opgeven voor de barbecue. Dit kost 5 euro per volwassen persoon. Opgave kan ook via kvww@live.nl

 

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Nachtkaatsen

VRIJDAG 15 AUGUSTUS 2008

Volgende week vrijdag 22 augustus houden wij weer een nachtkaatspartij voor Arumers en oud-Arumers.Deze zal dit jaar gehouden worden op het kunstgrasveld met verliezersronde.Aanvang 19.00 uur.


Opgave voor woensdag 20 augustus bij de volgende personen:Tjeerd 06-53598258,Rene 06-51577537,Aag 06-10726278,Michael 06-51834543 en Fenna 641202.
We hopen allemaal op u deelname.
De competitie kaats commissie.

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Startweekeinde

VRIJDAG 15 AUGUSTUS 2008

Hoewel het nu nog volop zomer is, zal straks het ’winterwerk’ van de kerken weer van start gaan. De clubs, de catechesaties, de vrouwenverenigingen etc. gaan dan weer beginnen.
Maar voor het zover is zal er weer een feestelijk startweekend plaatsvinden en wel op 12, 13 en 14 september. Hieronder alvast het programma in grote lijnen:

 

Op de vrijdagavond zal de traditionele playbackshow weer worden gehouden in de
Geref. Kerk. Jong en oud mag hieraan meedoen. Het oefenen kan dus weer beginnen.
De opgaveformulieren zullen t.z.t. worden rondgebracht. Ook is het mogelijk om je via de mail op te geven en wel op het volgende adres: rftolsmaoosterbaan@hotmail.com
Vergeet niet je naam, leeftijd en welke act je gaat doen door te geven.
Geef je op vóór woensdag 3 september a.s.!!!

Zaterdagmiddag is de gezellige kindermiddag. Alle kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Wat er gaat gebeuren blijft nog even een verassing.
Ook zullen deze middag de prijswinnaars van de tekenwedstrijd bekend worden gemaakt (de briefjes waarop de tekeningen kunnen worden gemaakt zullen na de vakantie op beide scholen worden uitgedeeld).

Zaterdagavond kan jong en oud weer meedoen met de viswedstrijd. Deze begint om 18.00 uur en zal ook dit jaar worden gehouden aan de Franekerkade.

Zondagochtend is er de gezamelijke startdienst in de Geref. Kerk. De voorgangers in deze dienst zijn ds. J. Wessels-Nijzink en mevr. R. Greydanus-v.d. Velde. Na de dienst kan er nog nagepraat worden over het startweekend en de startdienst onder het genot van een kop koffie, thee of fris.

Graag tot ziens op 12, 13 en 14 september a.s.!

De startweekendcommissie:
Theun Bontekoe, John Boonstra, Willy Vlug, Baukje Zijlstra, Tjimmie Rekker en Reino Tolsma.
 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten