Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van juli 2009

<< Terug naar overzicht

Kiekjes Arumer Toer

WOENSDAG 29 JULI 2009

Op deze website in het fotoboek staan al de nodige foto’s van de Arumer Toer gemaakt door Andries Zwager. Op de KKA-site staan meer dan 400 kiekjes van de Arumer Toer, gemaakt door Ron Batenburg.Het (gehele) algemeen klassement volgt. Er gaan geluiden dat de nummer laatst Gerrit Vlug waarschijnlijk ook nog uit de uitslag wordt gehaald. Hij zou zijn geduwd.

3 reacties | Reageren?
 

The day after

DINSDAG 28 JULI 2009

Voor de meeste mensen duurt de Arumer Merke 4 dagen. Maar als tentcommissielid ben je er een week mee zoet. De Arumer Merke beleefde maandag 27 juli haar laatste dag. maar dinsdagmorgenvroeg, terwijl de meeste merke feestvierders nog op 1 oor lagen waren de leden van de tentcommissie alweer druk bezig met het afbreken van de feesttent. Die ze precies zeven dagen eerder hadden opgebouwd. Na afloop is het dan ook tijd voor een drankje, zie foto

0 reacties | Reageren?
 

Arumer op de PC

DINSDAG 28 JULI 2009

Robert Rinia zal morgen op de PC kaatsen met zijn kaatsmaten Siebe Greijdanus Welsrijp, Aloys Freitag Makkum. Ze lootten het sterke partuur van Rutmer van der Meer etc. Ze zijn partuur 12 en komen dus niet gelijk in actie.
Robert kaats voor de 8ste keer mee op de PC. In 2006 behaalde hij een derde prijs.
De PC kijkt altijd even terug naar de PC van 50 jaar terug. Toen in 1959 won een Arumer n.l. Meindert van der Weerd (nu 86 jaar). Hij heeft trouwens de gehele PC als “balkeerder” gefunctioneerd. Hij raakte op de Arumer merke, tijdens de generale, geblesseerd. Hij won met Rinnie Kuiper en Albert Rinia beide van Makkum. Saillant detail: Robert is de “pakkesizzer” van Albert Rinia.
 

0 reacties | Reageren?
 

Partuur Sprik wint generale PC

DINSDAG 28 JULI 2009

Afgelopen Zondag 26 juli had de kaatsvereniging Willem Westra het sportveld weer prachtig omgetoverd tot een echte kaatsarena. Met veel publiek, tot nu toe de best bezochte hoofdklasse kaatspartij, en prachtig weer kon de k.v. terug kijken op een prima kaatsdag. Met een toch wel verrassende winnaar. Met in de hoofdrol een zeer sterke Herman Sprik won het partuur van Jan Dirk de Groot, Herman Sprik en Alle Jan Anema de generale voor de PC. Deze hoofdklassepartij kenmerkte zich door blessureleed. De liesblessure van Martijn Olijnsma bleek erger te zijn dan verwacht, waardoor hij niet aan de start kwam. Wilco Rinia werd bijgeloot, maar Wilco, Hylke Bruinsma en Douwe Groenendijk haalden de tweede omloop niet. Verzorger Jan Goosen riep de hulp in van zijn collega Piet van Asten omdat hij het niet alleen af kon. De weg naar de PC lijkt een slijtageslag te zijn. Het is dan ook de grote vraag welk partuur èn in vorm is en fit genoeg is a.s. woensdag.
Zie voor het verdere wedstrijd verslag:http://www.knkb.nl/pageid=7/caching=false/wdstid=5134

 

0 reacties | Reageren?
 

Arumer Merke in teken van "Tchillen"

DINSDAG 28 JULI 2009

Vanwege het 50-jarig jubileum van het Arumer dorpskrantje “De Skille” werd er op vrijdagavond een wielerronde “de Arumer Toer” verreden. De Kulturele Kommisje Arum stelde hiervoor prijzen beschikbaar voor de buurten die de snelste tijd neerzetten en het mooiste uitgedost met de buurtpresentatie meededen. De eerste prijs ging naar de “Drekracers”: Baarderbuorren, Bayumerleane. Alle buurten ontvingen een geldprijs, die wellicht bij de volgende merke gebruikt kan worden voor…..?
In navolging op de wielerronde stonden de volkspelen voor de zaterdag dit jaar in het teken van fietsen oftewel “Tchillen”.
Voor de kinderen waren er o.a. spelletjes zoals Abracadabrafiets, Dopingtest, Gaan met die banaan, Emmertje Track en de Bob de Bouwer race. Alles verliep op rolletjes, en in de stralende zon!
De uitslag:De groep van Kristy Visser, met kinderen uit groep 3,4 en 5 eindigden als eerste. Dit waren Noah, Lisanne, Jorret, Geanne, Klaas, Laura, Tieme, Rein en Marwin. Tweede eindigden de groep van Anne Rohn: Johan, Erica, Gabriella, Jorg, Bob, Anne Jet, Britt en Hendrik.
Als 3e eindigde de groep van Petra Wagenaar: Bauke Willem, Jorrit, Menno, Bente, Froukje, Naomi, Femke, Anna, Kiara, Merlijne.
Ook voor de ander 3 groepen was er een mooie prijs, die ze zelf konden uitzoeken. In totaal waren er zo’n 70 kinderen actief bij deze rollende spellen.
’ s Middags was het de beurt aan de buurten. Alle 6 buurten deden hieraan mee. Met het spel Fiks ’t fietske startte de middag. Vervolgens op een reuzestep, een biertje op de bierfiets, ringsteken op een hobbelfiets, een parcours afleggen op een magic-bike, een pittig vragenspel en kupkesteken met een bakfiets werd er fanatiek gestreden om de fietsbokaal en natuurlijk de “Eeuwige Roem”.
Als afsluiting moesten de buurten nog door de dopingcontrole.
Met de “lekke band” oftewel de poedelprijs ging de Sytzamaweg, Monnikeweg, De Tille, W.Westrastraat, Sportlaan, Schoolstraat naar huis. Als derde eindigde de Grauwe Kat, Allengaweg. Tweede werden de Bayumerleane, Baarderbuorren, Ald Rij. Als eerste eindigden de “Pink Pant(an)y’s helemaal in roze gehuld inclusief roze panty! Zij (Van Camminghaweg, Julianastraat, Hockaart, Zilverstreek, Kaatsplein, Oude Kerkstraat, Frankerkade) namen de fietsbokaal enthousiast in ontvangst. Bovendien kregen de eerste 3 buurten een envelop met inhoud mee naar huis.
De hele middag verliep zonnig en iedereen ging in de eerste versnelling richting…bier/tent/huis.
Groetnis fan 'e Kulturele Kommisje Arum:
Doekele Abma, Bonne Dijkstra, Ron Batenburg, Gerda Walstra, Rinske Westra, Wiesje Rinia - Akkerman, Ytje Hooisma, Geartsje Visser (tel. 641123).


 

0 reacties | Reageren?
 

Bankje voor Lammert Skille!

DINSDAG 28 JULI 2009

Vrijdagmiddag 24 juli j.l. kreeg De "hoofdredacteur" van de Skille: Lammert J. Hilarides een bankje aangeboden van het dorpsbelang. Dit omdat het dorps krantje De Skille 50 jaar bestond. De 79 jarige Lammert "Skille" is al die 50 jaar al redactielid en dat kon het dorpsbelang niet zomaar voorbij laten gaan. Uit naam van het Dorpsbelang (voorzitter Andries Zwager) onthulde Lammert zijn eigen “Lammert Skille” bankje welke is te vinden Op It Skil. Ook kreeg Lammert nog een cadeau in de vorm van een pen van de kaatsvereniging (voorzitter wigle sinnama) Willem Westra. De vereniging waaruit de Skille eigenlijk in 1959 is ontstaan. Ook werd de hoofdredacteur toegezongen door Pieter Tolsma, (met begeleiding van broer Lieuwe) die speciaal een Lammert Skille lied had geschreven. Er was veel pers aanwezig bij deze huldiging.

voor foto's zie fotoboek van deze website of  kka website: www.rwbatenburg.info/kkarum/index.html

stuk Friesch Dagblad: http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=45837

Omrop Fryslan (met geluisfragment) www.omropfryslan.nl/Mear_Nijs_60904.aspx

 

0 reacties | Reageren?
 

Sake Bosch wint Arumer Toer

ZATERDAG 25 JULI 2009

De ludieke wielerronde van Arum de "Arumer toer" ter ere van 50 jier De Skille, werd vrijdag j.l. een groot succes.. De organisatie stond als een huis. Het weer was prima en er waren geen incidenten. Kortom we kunnen terug zien op een vlekkeloze tijdrit en een prachtige start van de Arumer Merke. De “gele trui” werd een prooi voor Sake Bosch. Hij werd van de 107 deelnemers de terechte winnaar door de 1,7 km in 3 min een 36 seconden afteleggen.

De uitslagen per categorie:

 

Dames 41 jaar en ouder:
1e prijs Janke Sinnema
2e prijs Anneke Anema
3e prijs Aukje Heslinga

Dames 17 t/m 40 jaar:
1e prijs Anne Rohn
2e prijs Joanne Anema
3e prijs Sandra van Hurck

Dames 12 t/m 16 jaar:
1e prijs Anita de Boer
2e prijs Fleur Jepkema
3e prijs Gerbrich Rohn

Heren 41 jaar en ouder:
1e prijs Thon van Loon
2e prijs Theun Bontekoe
3e prijs Jan Brouwer

Heren 17 t/m 40 jaar:
1e prijs Sake Bosch
2e prijs IJsbrand Dijkstra
3e prijs Matthijs van der Kamp
4e prijs Bart Reinsma
5e prijs Ruurd Boersma
6e prijs Hylke Nauta

Heren 12 t/m 16 jaar:
1e prijs Frans Heslinga
2e prijs Krist Hibma
3e prijs Sander de Boer
4e prijs Hylke van der Kamp

Het algemeen klassement (de eerste 20)
1 Sake Bosch
2 IJsbrand Dijkstra
3 Matthijs Kamp van der
4 Bart Reinsma
5 Thon Loon van
6 Ruurd Boersma
7 Hylke Nauta
8 Rutger Brouwer
9 Anne Sijmen Abma
10 Jouke Kuipers
11 Folkert Bruinsma
12 Frans Heslinga
13 Krist Hibma
14 Jelte Speerstra
15 Nico Bruinsma
16 Theun Bontkoe
17 Jildert Anema
18 Sander Boer de
19 Reimer Strikwerda
20 Jos Reinsma

complete uitslagen lijst (met alle 107 deelnemers) volgt! 

Buurtuitslagen: (een gecombineerd klassement van uitdossing en de gemiddelde tijd van de vijf snelsten per buurt)

1e prijs Baardebuorren, bayumerleane en Ald Rij
2e prijs van Camminghaweg, Julianastraat, hockaart, Zilverstreek, Kaatsplein, Franekerkade en Oude Kerkstraat.
3e prijs De Wetterhoeke
4e prijs Sytzamaweg, Schoolstraat, W. Westrastraat, Sportlaan en De Tille
5e prijs It Koekoekslan en It String
6e prijs Grauwe Kat & Allengaweg
 

 

0 reacties | Reageren?
 

Nieuws omtrent De Arumer Toer

VRIJDAG 24 JULI 2009

0 reacties | Reageren?
 

De Arumer Toer!

DONDERDAG 23 JULI 2009

Hier de aankondiging Arumer Toer en interview met een potentiële deelnemer!

12 reacties | Reageren?
 

107 deelnemers Arumer Toer

WOENSDAG 22 JULI 2009

Komende Vrijdag 24 juli om 19.00 uur zal de eerste van 107 deelnemers starten voor de tijdrit over 1,7 km. Om ongeveer 22.00 uur zal de laatste weer terug zijn. Wie wint deze ludieke Arumer toer?? De organisatie heeft meer dan 20 baancommissarissen op het parcour staan. Immers veilighied staat voorop. Daarom is elke deelnemer ook verplicht een helm te dragen tijdens de tijdrit.

nog even het programma in het kort voor vrijdag 24 juli:

16.30 uur aanbieding cadeau van het Dorpsbelang aan de Skille-redactie (Op It Skil)

18.00 uur Ploegen/buurt presentatie vanaf de feesttent

19.00 start tijdrit (tot ongeveer 22.30 uur)

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Route Arumer Toer ingekort.

ZONDAG 12 JULI 2009

De Route voor de Arumer Toer (24 juli a.s.) is gewijzigd. Uit organisatorische, veiligheids- en verantwoordelijkheidsredenen is het stuk door het Baarderbourrenbos komen te vervallen. De route voor de tijdrit is nu 1,7 km lang en ziet er als volgt uit:

Er zal vanuit de feesttent worden gestart. Vanaf het podium is de bedoeling. De route gaat vervolgens vanuit de tent naar de hoofdingang van het veld. Daarna gelijk links richting It String en Koekoekslân, via het schelpenpadje naar de Franekerkade. Vervolgens door de Oude Kerkstraat naar het kaatsplein over het houtenbruggetje (lopend). Via de Zilverstreek, Hockaart over de Julianastraat. Aan het einde van de Julianastraat rechts en komen dan op de hoofdweg (van Camminghaweg) terecht. Deze zal voor een gedeelte worden afgezet. En vervolgen dan via de brug voor It Skil langs naar en door de Schoolstraat, Willem Westrastraat en Sportlaan. Om tenslotte weer uit te komen bij de tent. De route gaat om de tent heen, dus langs het gymlokaal. En de finish is direct achterin de tent!
De route van de ploegenpresentatie is korter. De start is vanaf de tent (niet van het podium) precies hetzelfde als bij de tijdrit. De fietsers zullen allemaal achter elkaar in rustig tempo via It String, Koekoekslân, via het schelpenpadje naar de Franekerkade. Vervolgens door de Oude Kerkstraat, maar daarna richting en vervolgens voor It Skil langs gaan. Om dan via de Schoolstraat, Willem Westrastraat en Sportlaan weer via de hoofdingang de tent te bereiken. De route van de tijdrit zal nu 1,7 kilometer bestrijken. Een kilometer korter dus.
 

0 reacties | Reageren?
 

Lyts Arumer Merke partij

ZATERDAG 11 JULI 2009

Zaterdag 18 juli om 12.00 uur wordt de Lyts Arumer Merke kaatspartij gehouden.
Jeugdleden kunnen zich opgeven via kvww@live.nl of een briefje in de brieven bus doen bij Lunchroom "it Skil".

0 reacties | Reageren?
 

Vragen over de Arumer Toer.

MAANDAG 6 JULI 2009

Er zijn hier en daar een aantal onduidelijkheden over de "Arumer Toer", De wielerronde van Arum i.v.m. 50 jarig bestaan van de De Skille. Het is vooral een "ludieke" tijdrit op een gewone fiets. Er wordt 1 voor 1 gestart! De organisatie schat ongeveer een kleine 100 deelnemers (Arumers en daarmee annex) die om de anderhalve minuut zullen starten. De route zal 2,7 kilometer lang zijn. De bewoners die aan de route wonen of daarmee annex zijn krijgen een week voor de wielerronde persoonlijk een brief. Met daarin informatie over de wielerronde. En dan met name over het parkeren van auto’s. We hopen dat een ieder zijn auto voor zover mogelijk niet aan de weg parkeert. Het gaat hier dan vooral om de geparkeerde auto’s aan de hoofdweg en bepaalde plekken op het kaatsplein. Maar er geldt dus voor de route absoluut geen autoverbod. Dus als dat moet dan kunnen bewoners altijd met de auto wegkomen. Er staan een groot aantal baancommissarissen (op elke hoek 1) die u daarin begeleiden. We hopen als organisatie dat een ieder hier aan mee wil werken. De veiligheid staat immers voorop.

Het bruggetje in de route, dus het heechhout van het Kaatsplein naar de Zilverstreek wordt niet fietsend afgelegd!Dus hier van de fiets af, u kunt via een “gootje” loppend met de fiets over dit bruggetje.

U kunt zich nog tot en met 10 juli opgeven als deelnemer bij de verschillende buurtvertegenwoordigers.

Ook als vrijwilliger, en dan met name als baancommissaris (dit houd in dat u een stukje route in de gaten houd wat betreft verkeer en deelnemers) kunt u zich opgeven via deskille@hotmail.com of bel Pieter Tolsma tel. 641123 

In de komende Merke Skille (verschijnt vanaf 14 juli) wordt alles over deze Arumer Toer nog eens haarfijn op een rij gezet.


 

0 reacties | Reageren?
 

Wie is de mol?

WOENSDAG 1 JULI 2009

Een passant zal verbaast staan kijken, momenteel ligt het hoofdveld vol zandhoopjes. Is hier een mol actief? Een kritische toeschouwer zal gedacht hebben dat het wel een mol moet zijn geweest met een timmermansoog, want om de 30 cm bevindt zich een zandhoopje. Een voetbalveld heeft periodiek onderhoud nodig zoals verticuteren, bezanden en doorzaaien, hetgeen in de maand juni periodiek plaats vindt, immers de voetballers hebben dan zomerstop. In 2001 was de v.v.Arum ook al van mening dat het veld een grote onderhoudsbeurt nodig had, de aanwezige klei laag moest volledig doorboord worden, waardoor het regenwater weer via de aanwezige drainage kon worden afgevoerd. Zo nu 8 jaar later zal ook een gedeelte van het hoofdveld op dezelfde wijze worden aangepakt.

De v.v.Arum zal wederom d.m.v. boren van gaten een tweetal zones op het hoofdveld willen gaan verbeteren, zodat er ook het komende seizoen na een regenbui op de vrijdagavond op zaterdag gewoon gevoetbald kan worden. I.o.m. de gemeente Wûnseradiel en Sportstichting Arum is e.e.a. georganiseerd. v.v.Arum zal met behulp van vrijwilligers en hoofdsponsor Machinehandel S. Anema b.v. een bijdrage leveren. De werkzaamheden zullen worden uitvoerd in de periode: 26 juni - 6 juli 2009. Veelal zal ’s avonds het boren van gaten plaatsvinden en zullen deze wederom moeten worden gevuld met grof zand.
 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten