Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van november 2009

<< Terug naar overzicht

Sinterklaas is in Arum

ZATERDAG 28 NOVEMBER 2009

Vanmorgen is Sinterklaas ook in Arum aangekomen. Tegen 10 uur kwam de pakjesboot aanvaren bij de aanlegsteiger van de Tille.

Een grote schare kinderen met hun ouders stonden de Sint en zijn Pieten op te wachten.
Sinterklaas werd welkom geheten door wethouder Wigle Sinnema. Vervolgens ging de Sint in een riksja gereden door Arum Toer kampioen Sake Bosch.

Onderbegeleiding van muziekkorps Wubbenus Jacobs ging de stoet  richting Herberg de Gekroonde Leeuw. Door de zware regenval werd afgezien van een tour door het dorp.

Na een korte toespraak en een lied voor een jarige Piet konden de kinderen bij Sinterklaas op de warme bovenzaal komen. Hiltje de Jong speelde lustig Sinterklaasliedjes op haar accordeon. De ouders konden intussen genieten van een kopje koffie in de tapkamer.

Voor de oudere jeugd werd een film gedraaid in jeugdcentrum de Raat.
Foto's staan in het album:"Sinterklaas 2009".

 

0 reacties | Reageren?
 

Intocht Sinterklaas

DONDERDAG 26 NOVEMBER 2009

Zaterdag 28 november komt Sinterklaas aan in Arum.
De aankomst is om 10.00 uur bij de aanlegsteiger aan de Tille.
 


Vervolgens rondtour door het dorp onder muzikale begeleiding
van Wubbenes Jacobs!
Route: Tille-Pôlle-Dobbe-Krúswetter-Schoolsingel-
v.Sytzamaweg-Schoolstraat-Willem Westrastraat.-
Sportlaan-Herberg de Gekroonde Leeuw
AANSLUITEND…

 

Voor de kinderen t/m groep 4 : SINTERKLAASFEEST op de bovenzaal
van Herberg de Gekroonde Leeuw

Voor de jeugd vanaf groep 5
en voortgezet onderwijs : FILM in jeugdcentrum De Raat

Natuurlijk is voor de ouders en
andere belangstellenden het café geopend!


 

 

  

0 reacties | Reageren?
 

H-tjes winnen weer.

WOENSDAG 25 NOVEMBER 2009

De allerkleinste spelertjes van de v.v. Arum waren afgelopen zaterdag het enige team dat een wedstrijd speelde. Voor de rest was het een vrije zaterdag. De mini-pupillen wonnen voor de derde keer op rij. Nu was Langweer het slachtoffer. De doelpunten werden gemaakt door Germ Epema en Marwin Tolsma (2x). Komende zaterdag spelen alleen de junioren en senioren teams wedstrijden. De pupillen hebben inmiddels winterstop.

Voor het programma zie de v.v. Arum pagina.

foto's: zijn van de H-tjes afgelopen zaterdag


 

0 reacties | Reageren?
 

It Skil handhaaft zich.

WOENSDAG 25 NOVEMBER 2009

De eerste competitie voor Zaalvoetbalteam Cafetaria It Skil zit erop. Afgelopen vrijdag moesten de Zwarte Schapen winnen om degradatie te voorkomen. Met een 2-1 overwinning tegen Nesta Shipping kon It Skil zich voor het eerst in de geschiedenis handhaven in de B-poule. Tegen degradatieconcurrent Nesta werd het een gezapig potje. Eigenlijk kwam de overwinning van It Skil deze avond niet in gevaar. Al redelijk snel kwamen de Zwarte Schapen op 2-0 (2x Elmer Bijma) Maar It Spil vergat de score na de rust uit te breiden. Volgend halfjaar mag It Skil weer in de B-poule acteren met als doel de A-poule?
Het andere Arumer zaalvoetbalteam Bouwbedrijf Bruinsma lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. Afgelopen vrijdag won het verdiend tegen Herberg de Bogt met 6-2. Ysbrand Dijkstra, Mark en Ronald Reinsma waren de doelpunten makers. Bruinsma is inmiddels op geklommen naar de vierde plek in de stand en lijkt zo langzamerhand tot de beste teams in Franeker te behoren.
 

0 reacties | Reageren?
 

100 jier Frysk Selskip Arum

ZATERDAG 21 NOVEMBER 2009

Afrûne sneon hat it Frysk Selskip Arum har 100 jierrich bestean fiert.
Dit barde mei in feestrede, ienakters troch de jeugd en it bestjoer.

Hichtepunt foar de feriening wie it útrikken troch de boargemaster fan Wûnseradiel fan de earepenning mei oarkonde fan de Keninginne.

Anneke Kuipers krige foar har mear as 25 jierrich bestjoerslid wezen in lintsje fan it STAF (Stifting Amateurtoaniel Fryslan).

It Frysk Selkip Arum kin werom sjen op in moaie dei.
Foto's, makke troch Klaas Tolsma stean yn it album "100 jier Frysk Selskip".
 

0 reacties | Reageren?
 

Spelletjes Avond.

WOENSDAG 18 NOVEMBER 2009

Vrijdag 20 november a.s. willen wij iedereen vanaf 12 jaar van harte uitnodigien voor een gezellige spelletjes avond. Met o.a. Draaiend Rad en enkele vertrouwde bazar spelen. muziek DJ Lieuwe. Maar vooral .... veel gezelligheid. U bent vanaf 19.45 uur van harte welkom in It Iepen Hus. De entree voor deze avond: € 5,00 per persoon (incl. 1 consumptie met cake)

Graag oant sjen!

5 reacties | Reageren?
 

Mededeling van de Kaatsvereniging

MAANDAG 16 NOVEMBER 2009

 

Drie belangrijke zaken willen wij graag onder uw aandacht brengen.

1. Vrijdag 20 november houden wij een “open bestuursvergadering” van 20.00 tot 21.00 uur in Herberg de Gekroonde Leeuw. Belangrijkste onderwerpen: beleid KNKB en nieuwe programmering “Arumer Merke”.

2. Bij dezen nodigen wij U uit voor de “Willem-Westra keatsjun” op vrijdag 20 november vanaf 21.00 uur in de tap van Herberg de Gekroonde Leeuw. De bedoeling van deze avond is om “bij te praten” over het kaatsen in het algemeen en natuurlijk speciaal over het kaatsen in Arum. Vanuit het bestuur geven we een terugblik over afgelopen jaar. Daarnaast kijken we naar de toekomst: kaatsschool, presentatie “Website”, Fonds Willem Westra etc.
Inbreng van leden en sponsors stellen wij zeer op prijs.

3. In de voorjaarsvergadering van onze kaatsvereniging is besloten tot het oprichten van “Fonds Willem Westra”. Door het oprichten van dit fonds geven wij “niet kaatsers” de gelegenheid om de kaatsvereniging te steunen. Deelnemen aan het fonds kan door een minimale bijdrage van € 20,-- per jaar. Deelnemers ontvangen een vrijkaart voor de “Heren Hoofdklasse partij”.
Niet kaatsende leden kunnen overwegen hun lidmaatschap om te zetten in een “donateurschap” bij het fonds “Willem Westra”. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan graag bericht voor 15 december i.v.m. de teldatum van de KNKB.
U kunt contact opnemen per email: kvwillemwestra@hotmail.com, met Hiltje de Jong (0517-641262) of met een van de andere bestuursleden.


Namens het bestuur,
Wigle Sinnema
 

0 reacties | Reageren?
 

Keninklik Frysk Selskip Arum

ZONDAG 15 NOVEMBER 2009

Hjir de de link nei Omrop Fryslan:

www1.omropfryslan.nl/Mear_Nijs_64133.aspx

0 reacties | Reageren?
 

De F-jes winnen.

VRIJDAG 13 NOVEMBER 2009

Afgelopen zaterdag speelden de F-pupillen van de v.v. Arum thuis tegen Ternaard. Zij hadden net als Arum ook nog geen punt gepakt. In een spannende wedstrijd werd Arum F1 uiteindelijk de winnaar. hun eerste winst dit seizoen. De doelpunten werden gemaakt door Kevin Buma, Noah Akkerman en Niek Bos 2x. Op de E-pupillen na hebben alle teams inmiddels de nodige punten gepakt. De F- en E-pupillen spelen trouwens komende zaterdag hun laatste competitie wedstrijd voor de winterstop. Beide thuis.
Arum 1 haalde flink uit tegen Birdaard, door doelpunten van IJsbrand Dijkstra en Tjeerd Hoekstra werd het maar liefst 4-0. Komende zaterdag speelt het "eerste" de belangrijke thuiswedstrijd tegen Dokkum.     

0 reacties | Reageren?
 

Open Podium

WOENSDAG 11 NOVEMBER 2009

Op vrijdag 13 november a.s. is het weer zover: vrijdag de dertiende, en dus open podium Herberg de Gekroonde Leeuw in Arum.
Alhoewel, zo 'open' is het niet meer, want sommige aanmeldingen zijn al van voor de zomer!

We hebben een vol programma, dus veel afwisseling, met o.a.:

Bert Vervoorn - schreef voor Circus Custers 'Monica', maar ook voor Kinderen voor Kinderen en vele anderen. Hij deed in 2009 al eerder mee en vond het zo leuk dat hij er bij deze laatste gelegenheid in 2009 weer voor uit Hilversum komt.

Ger Belmer - publicist, schrijver van verhalen, gedichten en liedjes komt ook van over de dijk uit het Noordhollandse om mee te doen met een aantal van zijn liedjes.

Dien L. de Boer - schrijft gedichten en organiseert zelf succesvolle 'dichter op de deel' middagen in Exmorra. Komt nu naar Arum om uit eigen werk voor te dragen.

Pieter Rebergen - komt uit de Achterhoek en maakt al heel lang muziek - en na vrijdag 13 november weten we wat voor repertoire hij op zijn lijstje heeft staan....

Anne-Symen Abma - naast Herman de Arumer in het gezelschap op het podium. Hij komt niet alleen maar met zijn band PERMANENT, en dat swingt.

Dets Laif - uit Harlingen, bestaande uit Era Copier en Henk Roodbergen. Ze waren al eens eerder in Arum en brengen heuse folk.

Sido Martens - bracht in maart een nieuwe CD (met boek) uit en haalde daarmee weer een serie positieve recensies binnen. Toch blijven de oplages klein en zijn optredens exclusief, maar wie naar Arum komt zal hem niet alleen achter de knoppen vinden maar ook op het podium, en wie weet met DE MARTINO'S - dus vergezeld van die bontgekleurde dames Mariska en Trienke die al eens eerder het publiek in Arum belaagden.

Herman Erbé - mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het open podium dat hij nu al voor de 5e keer (?) organiseert in de bovenzaal. Herman presenteerde deze zomer zijn CD Zoenen van Chocola en is nog lang niet uitgeschreven, dus aanwezig met oud en nieuw werk.

en dan zijn er nog een aantal mensen die hebben aangegeven mee te willen doen, dus deze lijst is nog niet compleet.

De aanvang is 20.30 en de zaal gaat open om 20.00 uur.
Entree is 5 euro.
We weten graag van tevoren hoeveel stoelen we klaar moeten zetten, dus graag reserveren: http://www.hetgemaal.nl/reserveren13.php
Eten vooraf kan, maar dat moet je reserveren bij de Gekroonde Leeuw: 0517 641223

En het volgende open podium staat gepland voor 13 mei 2011, dus dat duurt nog wel even.
Aangezien de Herberg te koop staat kan dit dus zomaar het laatste open podium zijn.
Alle reden om naar Arum te komen a.s. vrijdag! 

0 reacties | Reageren?
 

Ook Arum in Google Street View

DINSDAG 10 NOVEMBER 2009

Arum Friesland op Google Street ViewVanochtend al overal in het nieuws en daardoor slecht voor de baas. Google Street View heeft vanochtend een groot deel van het noorden toegevoegd aan Google Maps. In Arum gaat het vooralsnog alleen om de Sytzamaweg en de van Camminghaweg.

Bekende Arumers spotten kan hier.

1 reactie | Reageren?
 

100 Jier Frysk Selskip Arum

DINSDAG 10 NOVEMBER 2009

Dit jier bestiet it Frysk Selskip Arum 100 jier.

Op sneon 14 novimber sil dit fiert wurde yn "Herberg de Gekroonde Leeuw".
It Selskip hat al dy jierren fan grutte betsjutting west foar Arum. Hja ha net allinne soarge foar winterjûne nocht mar ek wol mei oare gelegenheiden sa as de Arumer Merke har gesicht sjen litten
Op 14 novimber  sil in ienakter opfiert wurde en de jûns is er ek mesyk fan Weima en van der Werf. 
Eltsenien, dus ek net leden van het Frysk Selskip is van herte wolkom. De tagong is fergees.
Mar tink der om"fol is fol".

Foto's út it ferline stean yn it album Frysk Selskip 100 jier.

1 reactie | Reageren?
 

Woensdag Sint Maarten

MAANDAG 9 NOVEMBER 2009

Woensdag 11 november a.s. is het weer zover dan is het weer Sint Maarten. De avond begint om 18.15 uur op het schoolplein van de Hoekstien. Na afloop is er voor ieder een warme chocolade melk en wat lekkers en live muziek van 19.00-20.00 uur. Er staan vuurkorfen voor de warmte op het plein

0 reacties | Reageren?
 

Eerste winst voor Arum 2

DINSDAG 3 NOVEMBER 2009

Het tweede elftal van de v.v. Arum heeft het dit seizoen in de 4de klasse moeilijk. Oftwel moeite met scoren. Met 2 punten uit 7 wedstrijd stond het nog net niet onderaan. Maar zaterdag won Arum met 3-2 tegen Ouwe Syl een boeiende wedstrijd. Arum kwam in de wedstrijd al vroeg op een 1-0 voorsprong door Almer Anema. toen ook spits Atze Bosch voor 2-0 tekende leek het een gelopen koers. Echter Ouwe Syl kwam terug naar 2-1 en vlak voor rust kreeg het zelfs een penalty. Maar keeper Halbe van der Schaaf ronselde de bal uit het goal. Vlak na rust mocht Arum zelf een penalty nemen. Michel Jorna bleef koel en scoorde de 3-1. Toch werd het weer spannend want werd al weer vrij vlot 3-2. In blessuretijd, die bijna 10 minuten duurde, kreeg Ouwe Syl weer een penalty. Maar weer was het de held van de middag Halbe die redding bood. Komende zaterdag speelt Arum 2 tegen de nummer laatst Leeuwarder Zwaluwen. Een heuse zes punten wedstrijd.

Arum 1 speelde afgelopen zaterdag het eerste half uur prima. Arum maakte via IJsbrand Dijkstra 1-0. maar vlak daarna viel de gelijkmaker. Daarna heeft Arum geen aanspraak meer op de winst kunnen maken. 

De B-junioren leden afgelopen zaterdag een gevoelige nederlaag. De C-junioren lijken op weg naar de top. De 
F-jes  maakten hun eerste doelpunt en de H-pupillen wonnen nu van Bolsward met 4-2. Zie voor overige uitslagen en uitslagen de v.v. Arum pagina.   
Op de foto Arum 2:

 

0 reacties | Reageren?
 

Zaalvoetbalteams winnen!

DINSDAG 3 NOVEMBER 2009

Even weer een update wat betreft de zaalvoetbalteams uit Arum. It Skil won na drie verlies partijen, twee keer achter elkaar en lijkt nog onder degradatie uit te kunnen komen. Bruinsma won afgelopen vrijdag en lijkt richting de middenmoot te gaan.
It Skil won drie weken terug in een spannende wedstrijd tegen eigentijds/ZWF ontwerp met 4-3. Na een 2-0 en 3-1  achterstand won it Skil met twee beslissende doelpunten van Elmer Bijma. diezelfde speler was er 23 oktober niet bij toen It Skil moest aantreden tegen Scan wandbekleding. It Skil haalde uit met een 8-1 winst. Met o.a. vier doelpunten van Tim Jaarsma en 1 van Lieuwe Tolsma. Een zeer heugelijk feit. Hij had in deze eeuw nog niet gescoord.

Bruinsma verloor op 23 oktober met 1-0 van de koploper. Afgelopen vrijdag was het veel beter dan tegenstander Cafe de Harmonie uit Sexbierum. Maar de vele kansen werden echter niet effectief benut. uiteindelijk won Bruinsma met 4-3 door Ronald Reinsma (2x) en Rienk Vlieger (2x)

Vrijdag a.s. speelt It Skil om 21.10 uur in Harlingen tegen de koploper. En Bruinsma de derby in Franeker tegen Steensma (met o.a. Tjeerd Hoekstra, Evert Tolsma en Ferdinand Boersma) om 22.10 uur.    

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten