Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van februari 2010

<< Terug naar overzicht

Succes story zaalvoetbalteam It Skil

ZONDAG 28 FEBRUARI 2010

De in 2006 oprichtte zaalvoetbalteam It Skil alias de Zwarte Schapen had als doelstelling om binnen 5 seizoenen van de D-poule naar de A-poule te promoveren. Deze doelstelling was natuurlijk niet serieus bedoeld. Maar nu in het vierde seizoen lijkt het zomaar de waarheid te worden. Afgelopen week speelde het sterrenteam twee wedstrijden. Deze wedstrijden tegen Roel’s Multiservice (zie wedstrijdverslag heironder) en De Lichtboei werden met grote cijfers gewonnen. Respectievelijk 11-1 en 8-2. Met nog twee wedstrijden te gaan zouden De Zwarte Schapen zomaar kunnen promoveren naar de A-poule. Op maandag 15 maart speelt It Skil tegen de belangrijkste concurrent wat betreft promotie en kampioenschap Theo Duinstra. Aanvang 19.40 uur
Het andere zaalvoetbalteam uit Arum Bouwbedrijf Bruinsma speelt een wat  wisselvallig seizoen in de hoofdklasse te Franeker. Maar lijkt zich wel te handhaven. Zij speelden laatst een prima wedstrijd tegen de koploper (zie wedstrijdverslag hieronder)
Cafetaria It Skil - Roel’s Multi Service 11-1
It Skil staat bovenaan in de B poule en lijkt op weg te promoveren naar de hoogste afdeling, de A poule. RMS kon bij winst echter naast de Arummers komen en het nog spannend houden. It Skil begon goed 2 vloeiende aanvallen werden even mooi afgerond door N Bruinsma 1-0 en Tim Jaarsma 2-0. RMS deed nog wat terug in de eerste helft en de man die scoorde was Willem Wielinga 2-1. Daarna was het over met scoren in de 1e helft en bleef het bij 2-1. Meteen in de 2e helft maakte Tim Jaarsma op de hem bekende manier, annimme, kappe en hale, 3-1. Een voorzet van de Arummers die zo’n 20 centimeter voor het doel langs leek te gaan, werd met de grote teen door Elmer Bijma binnen getikt 4-1. Vervolgens werd Luuk Jellema heel simpel gepasseerd door Tim Jaarsma en was het 5-1. Maar dat passeren had een reden want Luuk voetbalde met een nagel van sien grote teen, en als je dan toch voetballe bin je wel een bikkel. It Skil liep nu heel simpel bij RMS vandaan, het werd 6-1 door N Bruinsma. Tim Jaarsma maakte er nog drie en dat deed Elmer Bijma ook eindstand 11-1.
Bron www.exstador.nl
Lovis Design - Bouwbedrijf Bruinsma 4 - 4
Een boeiend en spannend duel. Toch was Bruinsma speler R.Reinsma na afloop een teleurgesteld man. Hij vond dat zijn team een 3-0 en 4-1 voorsprong niet meer uit handen had mochen geven. Hij had gedeeltelijk gelijk. Lovis begon nonchalant aan dit treffen en Bruinsma voelde vanaf het beginsignaal dat hier kansen lagen ook al toen Y. Dijkstra vanaf de stip het duel mocht openen. A. Anema verdubbelde de voorsprong met een inzet in de korte hoek en het werd nog erger voor Lovis toen R. Reinsma door de benen van gelegenheidsdoelman J. de Haan voor een verrassende 0-3 zorgde. Toen pas stroopte Lovis de mouwen op en werd de achtervolging ingezet. Uit een korte combinatie scoorde S.v.d.Baan tegen en even later raakte dezelfde speler de paal. Bruinsma kwam steeds meer onder druk, maar scoorde uit een counter via J. Althuis. Vlak hierna hield S.v.d.Baan met een schuiver in de verste hoek zijn team in de wedstrijd, 2-4. Bruinsma kon hierna minder de vrije man vinden waardoor de druk steeds groter werd. De op rechts vrijstaande E. Hiemstra schoot acht minuten voor het einde de aansluitingstreffer binnen en S.v.d.Baan punterde de stand naar 4-4. In de slotminuut leek Bruinsma alsnog de zege binnen te halen toen Y. Dijkstra langs Lovis doelman J. de Haan ging, maar de bal volkomen verkeerd raakte waardoor deze naast het doel belandde. Beide teams kregen waar ze recht op hadden.
bron www.zvfonline.nl

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Zaalkaatsledenpartij 7 maart a.s.

ZONDAG 28 FEBRUARI 2010

Op zondag 7 maart a.s. is er de zaalkaatswedstrijd voor jong en oud in de Waddenhal te Harlingen. Deze start van het Kaatsseizoen van Willem Westra begint om 13.00 uur. Opgave bij: Johan Faber (641780) Bij Herberg de Gekroonde Leeuw of via de Website www.kvwillemwestra.nl De jeugd kan zich opgeven bij Jannie Okkinga (641283) of via kvww@live.nl

opgave kan tot en met 4 maart 19.00 uur

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Jaarvergadering Dorpsbelang

VRIJDAG 26 FEBRUARI 2010

Woensdag 3 maart wordt in Herberg "de Gekroonde Leeuw" de jaarvergadering van Dorpsbelang gehouden.

Tijdens deze vergadering wordt de dorpsvisie gepresenteerd. aanvang 20.00 uur

1 reactie | Reageren?
 

Komend weekend weer voetbal?

DONDERDAG 25 FEBRUARI 2010

Het is tot nu toe een hele lange winterstop voor de voetballers van de v.v. Arum. Komend weekend zouden er misschien weer wedstrijden kunnen worden gespeeld. Bij geen algehele aflasting zal Arum 1 zeker de uitwedstrijd tegen Rottevalle spelen. Zij beschikken over een kunstgrasveld. Er zijn deze zaterdag alleen maar senioren en de B-junioren wedstrijden. Volgende week starten de voorjaarsreeksen voor de pupillen en Meisjes team.
Toch speelde het vlaggenschip wel een aantal oefenwedstrijden de afgelopen periode. Trouwens allemaal op kunstgrasveld. Van Bolswardia (5-0) en W.W.S.(4-3) werd verloren. Maar tegen Mulier 1 werd gewonnen met 1-0. Doelpunt werd gemaakt door Almer Anema.

0 reacties | Reageren?
 

Tjerk Wijbenga vice-kampioen Frysk Damjen

DONDERDAG 25 FEBRUARI 2010

Afgelopen zaterdag werden de laatste twee ronden gespeeld in het kader van de persoonlijke kampioenschappen Frysk Damjen te Gaastmeer. Tjerk werd zeer knap tweede in het
Kampioenschap. De zesde ronde versloeg hij van der Goot in een record tijd van 10 minuten.
De laatste partij speelde hij remise. Maar dat was genoeg voor de tweede plek in de eindrangschikking. zo hoog is Tjerk nog nooit geeindigd. Kampioen (voor de dertiende keer) werd Teake Kooistra uit Hartwerd.

Meer over Tjerk en het Frysk Damjen vindt u in de volgende Skille (met pasen)

 

0 reacties | Reageren?
 

AEGON Junior Schaatsspelen

WOENSDAG 17 FEBRUARI 2010

De KNSB en de Federaasje fan iisferieningen Wûnseradiel organiseren, samen met de ijsverenigingen uit Wûnseradiel, de AEGON Junior Schaatsspelen. Alle leerlingen van de groepen 6 en 7 van de basisscholen uit Wûnseradiel hebben een uitnodiging gekregen om op donderdag 18 februari of vrijdag 19 februari een schaatsclinic te volgen op de ijsbaan van Witmarsum.
In navolging van afgelopen seizoen, waarin ruim 15.000 kinderen hebben geschaatst, wordt ook dit jaar de samenwerking met de ijsclubs en schaatsverenigingen in Nederland gezocht. De AEGON Junior Schaatsspelen is een project waarbij in samenwerking met de lokale schaatsverenging of ijsclub een Art-Ice synthetische schaatsbaan wordt neergelegd.
Omdat het ijs op de ijsbaan van goede kwaliteit is is dit keer besloten de Schaatsspelen te organiseren op de ijsbaan van Witmarsum, aan de VAn Aylvaweg. Van 17 tot en met 21 februari kunnen de leerlingen van de basisscholen hier terecht.

Tijdens de AEGON Junior Schaatsspelen in Witmarsum worden de basisscholen uit de gemeente Wûnseradiel uitgenodigd om schaatsclinics te volgen. Oud-wereldkampioene Annamarie Thomas zal donderdag de gastlessen verzorgen en op de andere dagen zullen trainers van de ijsverenigingen de lessen geven.

De IJsverenigingen uit Wûnseradiel willen zoveel mogelijk kinderen een kans geven hun eigen schaatservaring op te doen. Hiervoor is volop gelegenheid tijdens de vier dagen waarop er o.a. sport- en spelactiviteiten worden gegeven en het starten en remmen wordt aangeleerd. Ook volwassenen zijn langs de baan van harte welkom. De entree is vrij. Voor het totale programma zie aegonjuniorschaatsspelen.nl.

De KNSB is in samenwerking met haar partners – hoofdsponsor AEGON, PLUS en Art-Ice – ervan overtuigd dat de AEGON Junior Schaatsspelen een goede manier zijn om de jeugd enthousiast te maken voor de schaatssport, waardoor in de toekomst nieuwe talenten kunnen opstaan die in de voetsporen zullen treden van Sven Kramer en Ireen Wüst. Ook past het project perfect bij de vraag naar voorbeelden van beweegactiviteiten ten behoeve van een gezonde leefstijl.
Meer informatie op www.aegonjuniorschaatsspelen.nl/ajss/

0 reacties | Reageren?
 

Sijka Rispens exposeert in gemeentehuis

WOENSDAG 17 FEBRUARI 2010

Op dit moment is er een aantal schilderijen van Arumerse Sijke Rispens te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis in Witmarsum. Sijka Rispens is in 2003 van Assen naar Arum verhuisd. In de tuin en op de landerijen rond haar huis is altijd wel wat moois te zien. Hierdoor krijgt ze dan ook genoeg inspiratie om te schilderen. Haar schilderijen zijn voornamelijk geschilderd met acrylverf. Haar werk is een uiting van gevoel en beleving.
U bent van harte welkom om tijdens de openingsuren van het gemeente huis deze schilderijen te komen bekijken. 
 

0 reacties | Reageren?
 

Kunstijsbaantje gaat niet door!

DINSDAG 16 FEBRUARI 2010

In navolging van het eerdere bericht: Het schaatsen op het kunstijsbaantje in Witmarsum GAAT NIET DOOR.
De kunstbaan wordt niet opgebouwd omdat het ijs op de ijsbanen sterk en goed genoeg is.

 

0 reacties | Reageren?
 

Kunstijsbaantje in Witmarsum

DONDERDAG 11 FEBRUARI 2010

Op 20 en 21 februari zal, zoals het nu staat, het kunstijsbaantje, op het terrein van de fa Hogenhuis in Witmarsum, gebruikt kunnen worden door de ijsverenigingen van Wunseradiel.
Voor de jeugd van de groepen 5 6 7 en 8 is voor onze vereniging op zondag 21 februari een uur beschikbaar.
Van 10:00 tot 11:00 kan de jeugd tot 12 jaar gebruik maken van deze mogelijkheid. Het gebruik van de baan en de schaatsen is dan gratis.

 

0 reacties | Reageren?
 

Dyotta en Tine winnen.

ZONDAG 7 FEBRUARI 2010

Afgelopen vrijdag was het met 32 maatklaverjassers weer lekker gezellig op de bovenzaal van Herberg De Gekroonde Leeuw. Aan de eind van de avond mochten Dyotte Goedbloed en Tine Bosch zich als winnaars kronen.

Zie verslag op de v.v. Arum pagina. http://vvarum.arum-friesland.nl/sport/?pid=80

0 reacties | Reageren?
 

Valentijnsconcert

ZATERDAG 6 FEBRUARI 2010


Op 13 februari 2010 geeft muziekvereniging Wubbenus Jacobs, o.l.v. Sietske Fritsma, een Valentijnsconcert
in de Gereformeerde Kerk te Arum. Het thena van het concert is: "Boer zoekt vrouw"
Ook is er een optreden van onze leerlingen. In de pauze is er een verloting. Aanvang 20.00 uur
www.wubbenusjacobs.nl
 

0 reacties | Reageren?
 

Keatsskoalle yn Arum

WOENSDAG 3 FEBRUARI 2010

Willem Westra set as earste keatsferiening fan Nederlân in eigen keatsskoalle op. De keatsferiening fan Arum wol der troch bettere trainingen foar soargje dat syn talinten de wei nei de top fine. Om't der yn Arum sels net genôch talinten binne om it programma op te setten, wurde ek keatsers út de omlizzende doarpen frege mei te dwaan.

Mei it opsetten fan de skoalle is Arum neffens de KNKB in foarbyld foar oare keatsferienings yn Fryslân.

Arum makket by de skoalle gebrûk fan twa ferneamde keatsers út eigen doarp, Johan Okkinga en Tunno Schurer. Sy moatte de bern helpe en begeliede.

Bron: Omrop Fryslân

0 reacties | Reageren?
 

Vrijdag a.s. Maatklaverjassen v.v. Arum

MAANDAG 1 FEBRUARI 2010

Komende vrijdag 5 februari a.s. wordt voor de eerste keer dit seizoen maatklaverjassen voor leden en donateurs georganiseerd door de v.v. Arum. U kunt zich opgeven bij Hidde Reinsma tel. 642027 tot woensdagavond 3 februari 20.00 uur. De klaverjasavond vangt aan om 19.15 uur op de bovenzal van Herberg De Gekroonde Leeuw

0 reacties | Reageren?
 

Valse en goede start zaalvoetbalteams

MAANDAG 1 FEBRUARI 2010

Voor zaalvoetbalteam Bruinsma is 2010 niet goed begonnen. In de hoofdklasse in Franeker werd drie maal achter elkaar verloren. Met afgelopen vrijdag het 2-1 verlies tegen "aartsrivaal" Steensma. Bruinsma zakte af in de stand naar een 8ste plaats in de stand.
Het team van It Skil startte de tweede helft van dit voetbalseizoen prima! voor de winterstop bleven de Zwarte Schapen voor het eerst in de B-poule. Maar nu lijken de mannen mee te doen om promotie. Tegen op papier betere teams werd met 10-2 en 5-2 gewonnen. Hieronder het verslag uit de Harlinger Courant van de wedstrijd It Skil- Este van 22 januari j.l.
Cafetaria It Skil - Este 5-2
De mannen uit Arum van cafetaria It Skil, gingen toch verrassend goed uit de startblokken in de B poule. Dit keer werd Este aan de zegekar gebonden en dat mag je goed noemen. Het begin was wel wat slaapverwekkend zeker de eerste 8 minuten. Maar toen ineens ontwaakte It Skil en met name Elmer Bijma. As die ouwe stoomlocomotief die deur Arum daverde, vloog Elmer nu 2 keer door de Este defensie en scoorde even zoveel keer 1-0 en 2-0. Met zijn parmantige dribbel dacht Ton van Loon dat wil ik ook, helaas voor hem schoot hij op de paal. Natuurlijk gaf Este goed partij maar waren ze gewoon niet sterk in het afronden. It Skil wel want toen Tim Jaarsma de bal op de paal ramde stond dit keer Ton van Loon in de juiste positie en maakte 3-0. Maar Este kwam terug, vanaf de zijlijn kwam Rene Metz op en zijn schot was onhoudbaar 3-1. Maar ook Joost Outhuyse begon ineens de bewegen, hij ging met de bal aan de voet door alles heen en het was 3-2. Het werd nu spannend en stevig, een schot van Bijma werd katachtig gered door Daniel Outhuyse. Rene Metz kreeg 2 minuten straf, en dat krijt die jonge anders nooit. Ja en toen kreeg Tim Jaarsma de ruimte en scoorde 4-2 en even later joeg hij ook 5-2 in de touwen. Een leuke wedstrijd maar helaas gingen er de laatste minuten wat spelertjes in de fout en dat was jammer.
 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten