Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van mei 2010

<< Terug naar overzicht

Truck Tour Bolsward 5 juni a.s.

MAANDAG 31 MEI 2010

Vijf jaar geleden is het idee ontstaan om een truck tour te organiseren voor mensen met een lichamelijke en of verstandelijke beperking. Met de doelstelling bezorg ze een onvergetelijke dag! Zaterdag 5 juni komt deze Truck Tour ook weer door Arum, tussen 14.00- 15.00 uur

 

0 reacties | Reageren?
 

Jeugdledenpartij op vrijdag 4 juni!

DINSDAG 25 MEI 2010

De verplaatste jeugd-kaats-ledenpartij van 15 mei, zal niet op zaterdag 5 juni worden verkaatst. Maar op vrijdag 4 juni aanvang 16.00 uur worden gehouden. Het jeugdbestuur van de k.v. Willem Westra verplaatste de wedstrijd van 15 mei i.v.m. federatie afdelingwedstrijden. Maar op zaterdag 5 juni is dit ook het geval, vandaar dat is gekozen voor een dag eerder. 
je kunt je alvast opgeven via kvww@live.nl of bij Ria Kooistra 641375.
 

0 reacties | Reageren?
 

Veel jeugd bij Dorpenpartij

ZONDAG 23 MEI 2010

De Arum-Achlum dorpenpartij is afgelopen zaterdag in Arum verkaatst. Bij de jeugd was de opkomst groot, zowel uit Arum als uit Achlum waren veel kinderen op de partij afgekomen.
Het was een leuke, gezellige kaatsmiddag voor alle categorieën. voor uitslagen, verslag en foto's zie www.kvwillemwestra.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

Open atelier in Arum

ZONDAG 23 MEI 2010

Op zondag 30 mei organiseert kunstschilder Sijka Rispens van 11.00 tot 17.00 uur een open atelier. Aan It Ald Hof 15 in Arum zijn naast eigen werk ook schilderijen van haar cursisten te bewonderen. Verder geeft ze schilderdemonstraties en worden nieuwe cursussen en workshops gepresenteerd.

 

Sinds 2003 woont en werkt Sijka Rispens in Arum. Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit abstracte schilderijen in acryl, met als uitgangspunt organische vormen en harmonie in kleur en vorm. ‘In mijn schilderijen verbeeld ik wat mij treft in de wereld rondom mij: de natuur, mensen, gedachten en wensen. Met mijn schilderijen wil ik anderen deelgenoot maken van mijn beleving’, aldus Sijka die ook lid is van de kunstroute Wûnseradiel. De laatste jaren organiseert ze cursussen en workshops voor zowel beginners als gevorderden. ‘Het gaat er om dat je plezier beleeft aan het schilderen. Niets moet alles mag. Je fantasie prikkelen en nieuwe manieren van schilderen ontdekken, dat is het belangrijkste.’ Werk van een aantal van haar cursisten zal ook te zien zijn.

Iedereen is op zondag 30 mei van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom in het atelier van Sijka.
It Ald Hof 15
8822 WN Arum
tel. 0517-418441
www.sijkarispens.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

65 jaar na dato.

DONDERDAG 20 MEI 2010

Het is dit jaar precies 65 jaar geleden dat Nederland en ook Arum (officieel 16 april) werd bevrijd van de Duitsers. In de Pinkster Skille stond vermeld dat er van het Arumer bevrijdingsfeest in 1945 een aantal unieke foto's bewaard zijn gebleven. Zo bleek de Gemeente Wunseradiel een aantal foto’s (gemaakt door Boersma te Pingjum) hebben van het bevrijdingsfeest dat in Arum werd gehouden. En ook Oane Anema bezit een aantal van deze bevrijdingsoptocht. Zie fotoboek voor deze foto's.
Onder de foto, bij reactie: staan de namen (voor zover bekend) van de personen die op de foto staan.

klik hier: www.arum-friesland.nl/index.php?fase=gallery&action=view_album&a_id=312

 

0 reacties | Reageren?
 

Slotfeest v.v. Arum

DONDERDAG 20 MEI 2010

De v.v. Arum zal dit seizoen wederom feestelijk gaan afsluiten en wel op zaterdag 29 mei a.s. met o.a. de penalty-bokaal voor de jeugdleden, MIX-toernooi junioren en senioren, BBQ voor jong en oud. Alle leden en kaderleden zullen hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen. 
De penaltybokaal start om 17.30 uur (voor jeugd tot en met de C-junioren)
Het Mix-toernooi met als Thema de WK 2010 start om ongeveer 18.30 uur
's avonds zijn er nog de nodige uitreikingen en afscheidsmomenten in de Kantine

 

 

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Kat vermist

MAANDAG 17 MEI 2010

0 reacties | Reageren?
 

Arum-Achlum partij zaterdag a.s.

ZONDAG 16 MEI 2010

Senioren kunnen zich opgeven via de website www.kvwillemwestra.nl of via kvwillemwestra@hotmail.com of bij Johan Faber tel 641780 of bij de Herberg de Gekroonde Leeuw 641223.

Jeugdleden kunnen zich opgeven via kvww@live.nl of bij ria Kooistra (Kamminga) 641375

 

0 reacties | Reageren?
 

Laatste wedstrijd Pope Leffring

ZATERDAG 8 MEI 2010

Het was zaterdag druk op het voetbalveld in Arum. Arum 1 speelde haar laatste wedstrijd tegen Opende, die nog kon promoveren. Maar het was bovenal de laatste wedstrijd onder leiding van trainer Pope Leffring. Die de v.v. Arum na een tweede periode van 2 seizoenen, gaat verlaten. Opende won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 en promoveerde hierdoor rechtstreeks naar de 3e klasse. De meegereisde supporters, een bus vol, kon hun feestje gaan bouwen. de Arumer supporters kwamen voor iets anders n.l. het afscheid in een officiele wedstrijd van Pope Leffring. hij was al eerder trainer van 1999-2002 en nu van 2008-2010. In die periodes promoveerde hij tweemaal met Arum. in 2000 naar de 5e klasse en vorig seizoen naar de 4e klasse. De klasse waar Arum volgend seizoen ook weer uit komt. De Rypster Pope Leffring vertrekt naar Foarut uit Menaldum.
Op de foto: Pope tijdens de laatste wedstrijd voor de v.v. Arum

 

0 reacties | Reageren?
 

It Skil algeheel kampioen!

ZATERDAG 8 MEI 2010

Al eerder werd het zaalvoetbalteam van Cafetaria It Skil het laatste halfjaar Kampioen van de B-poule. En mag hierdoor het volgend seizoen proberen in hoogste klasse van de bedrijvencompetitie te Harlingen. Afgelopen vrijdag speelde It Skil om het algeheel kampioenschap van de B-poule. En met succes. In een prima wedstrijd werd Oosterhof/Holman (de kampioen in de B-poule voor de winterstop) met 5-2 verslagen. voor It Skil scoorden, Nico Bruinsma, Henk Buma, Elmer Bijma, Kevin Jaarsma en Thon van Loon. Met deze winst werd in vier jaar tijd 7 bekers bij elkaar gespeeld. Vorig seizoen en het seizoen ervoor werd It Skil al algeheel kampioen van de C-poule.
Op de foto de twee teams die streden om het algeheel kampioenschap B-poule:

0 reacties | Reageren?
 

Koninginnedag 2e album

VRIJDAG 7 MEI 2010

Onder andere van Klaas Bloemsma zijn nog foto's geplaatst van Koninginnedag. Deze foto's staan in het album "Koninginnedag 2010 II

0 reacties | Reageren?
 

Opening tennis seizoen 2010

WOENSDAG 5 MEI 2010

Op 23 april waren er inlooplessen voor de jeugd. Alle leerlingen van de basisscholen mochten meedoen. Dit was zeer geslaagd en heel gezellig.

Op 25 april had de tennisvereniging een groots openingstoernooi. Voor de jeugd was er een springkussen aanwezig. De voorzitter Sander Terpstra won de eerste prijs: een goedgevulde mand.

Foto's staan in het album"Tennisclub 2010".

0 reacties | Reageren?
 

Koninginnedag 2010

ZONDAG 2 MEI 2010

Arum heeft weer Koninginnedag gevierd.
Om 10.00 uur ging het traditionele koffieconcert van start. De muzikanten van " Wubbenus Jacobs" speelden, onder leiding van gastdirigente Hanneke van Althuis, er lustig op los.

De kinderen konden ondertussen een t-shirt  "oppimpen"  en er kon een straattekening gemaakt worden.

's Middags onder een stralende zon werden de spelen gehouden. Eerst waren de kinderen aan de beurt.
Hierna namen een aantal dames de organisatie van Dorpsbelang over en konden de ouderen aan de spelen meedoen.

Bij Siebe en Griet Bruinsma kon een drankje gekocht worden. Klaas Bloemsma zorgde voor muziek, tevens kon er in een speciale partytent een hapje gekocht worden.

De uitslagen:
Stoepkrijttekenen
5 jarigen: Petra Brouwer
6 jarigen: Bente Hiemstra
7 jarigen: Welmoed Boonstra
8,9,10 jarigen: Hendrik Sytsma

De deskundige jury bestond uit beppe Joke, beppe Froukje en beppe Henderina.

Middagspelen
groep 1: Rennert Tolsma
groep 2: Britt Borsboom
groep 3: Rein van der Veen
groep 4: Rinse Bruining
groep 5: Dirk Henk Kuipers

Speurtocht: Lyan de Jong, Erica Kramer, Milja Reinsma en Baudien Veldman.

Foto's staan in het album: "Koninginnedag 2010"
Er worden er nog foto's toegevoegd

2 reacties | Reageren?
 

Anneke Kuipers krijgt lintje

ZONDAG 2 MEI 2010

Afgelopen donderdagmorgen 29 april werd de 60-jarige Anneke Kuipers-Tolsma door Burgemeester Piersma van Wunseradiel benoemt tot "Lid in Orde van Oranje-Nassau". 's avonds werd er in het Iepen Hus een feestje voor haar georganiseerd. Alles kwam voor haar zeer onverwachts. Anneke is actief voor de Kaatsvereniging Willem Westra, zit al meer dan 20 jaar in het bestuur van de Ijsvereniging. Van 19969 tot 2006 was ze bestuurslid van de Volleybalver. Thrium. Sinds 1980 zit ze in het bestuur van de Frysk Selskip. Daarnaast verzorgd ze al jaren Lammert S. Hilarides. 
op de foto Piet en Anneke 's avonds in het Iepen Hus

 

0 reacties | Reageren?
 

Folkert Brouwer klaverjaskampioen

ZATERDAG 1 MEI 2010

Afgelopen donderdag 29 april hield de Kaart Club "Zwarte Mieke" haar laatste kaartavond van dit seizoen. Op deze avond werden de prijzen uitgedeeld wat betreft de kalverjascompetitie van dit seizoen. Na 10 speelronde was wederom(net als vorig jaar) Folkert Brouwer de grote kampioen. 
Hierbij de uitslag van het seizoen 2009/2010 van K.C.Zwarte Mieke.

1e Folkert Brouwer gem. 6453 pt.

2e Jan Osinga gem. 6333 pt

3e Berber v. Ys gem. 6294 pt

Hoogste score 2009/2010 Berber v. Ys met 7489 pt.
laagste ,, ,, ,, Meindert de Boer 4793 pt.

Nieuwe leden (jong en oud) zijn van harte welkom in het seizoen 2010/2011, we spelen op donderdag avond van 19.30 t/m 23.30 uur in Herberg de Gekroonde Leeuw (ook voor beginners!!!)
Zijn er mensen die graag klaverjassen willen leren dan graag contact opnemen met Folkert Brouwer of Ruurd van Slageren.
zie foto's in fotoboek (met dank aan Ruurd van Slageren)


 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten