Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van juli 2010

<< Terug naar overzicht

Arumer Merke op andere sites

WOENSDAG 28 JULI 2010

Er staan nog vele foto's e.d. op andere sites. zo staan er op de K.K.A. site 450 foto's van de spelletjes van zaterdag 24 juli. Op de K.N.K.B. site staan ook de nodige foto's in een dia-filmpje over het kaatsen van zondag 25 juli. Of wat te denken op de site van de band X-stactic.
K.K.A. site: http://www.rwbatenburg.info/kkarum/100724spelletjesdag/index.html
K.N.K.B. site: http://www.knkb.nl/pageid=56/articleid=5258/KNKBTV:_Fotoshow_heren_hoofdklasse_Arum.html
Bolswards Nieuwsblad: http://www.bolswardsnieuwsblad.nl
Band X-stactie: http://www.x-staticlive.nl

Zondag, tijdens de "ARUMER MERKE" in Arum stonden we ook in een grote tent en vanaf de eerste seconde dat we begonnen met spelen werd het publiek helemaal gek! Wat een topvolk zijn die Friezen toch, we wisten wederom niet wat ons overkwam! Van 20.00 t/m 0.00 hebben we de avond van ons leven gehad en we hopen er volgend jaar weer te staan.
(bron X-stactic site)


(bron Bolswards Nieuwsblad)

0 reacties | Reageren?
 

Arumer Merkekaatspartij geslaagd.

DINSDAG 27 JULI 2010

Het was een prachtige merkekaatspartij. Ideaal weer, na een korte, hevige bui aan het begin van de dag hielden we het nagenoeg droog en waren er veel leuke, spannende partijen te zien.
Aan het einde van een lange kaatsdag kon voorzitter Wigle de prijzen uitreiken en de winnaars en winnaressen feliciteren. De uitslagen en de foto's zie www.kvwillemwestra.nl

 

2 reacties | Reageren?
 

Reade Wyn groot Succes!

DINSDAG 27 JULI 2010

Het stichting Teater Selskip Arum kan terug zien op een prima première van het theaterstuk "Reade Wyn" vrijdag 23 juli j.l. Bijna 600 toeschouwers keken op de eerste avond van de Arumer Merke naar een prachtig cabaretesk kostuum theaterstuk. Het bestuur hoopt dit stuk nog vaker te kunnen spelen het komende jaar. Voor inlichtingen hierover kunt u zich wenden tot:
Linda Kuipers-Landskroon Tel. 0517-641554, e-mail: dirkenlinda2@hotmail.com
foto’s van deze avond zijn te vinden in het fotoboek Arumer Merke 2010 vrijdag


 

2 reacties | Reageren?
 

Julijut e.o. wint De fjildslach om ‘e Bining

MAANDAG 26 JULI 2010

Zaterdag 24 juli jl. stonden de Arumer volksspelen in het teken van “De fjildslach om ‘e Bining.
Heel veel kinderen streden verschillende Middeleeuwse spelen, zoals: Jeu de Stien, Ridderrace, Hoefizer smite, stelt rinne. De kleuters hadden hun eigen spelletjes: een schild schilderen of een spiegeltje versieren, een parcours afleggen met een stokpaardje, wijnvat rollen en jeu de boules.
Voor de groepen 3 t/m 8 waren er andere spelen in het teken van de Middeleeuwen waar ze punten mee konden scoren. Ze begonnen met een gezamenlijk startspel: Bongeltraapjen. Hierbij kreeg iedereen een ballon om de voet. De kinderen moesten proberen de andere ballonnen kapot te trappen. Degene die als laatste zijn ballon overhield, was de winnaar. In de jongste categorie bleven als winnaars over Marwin Tolsma, Anne Brouwer, Dennis Pollema en Bouke Willem Mollema. Van de groepen 6 t/m 8 waren de winnaars: Jorrit Tolsma en Geanne Faber. Zij kregen een leuk spel als kado.
De groep van Ilona en Inez hadden de eerste prijs: dit waren Germ, Pieter, Silke, Jasmijn, Lars, Anne, Jorrit en Britt. Als 2e eindigde de groep van Sabine, Lisanne en Sophia. Dit waren Marieke, Britt, Iris, Janny, Milja, Hiltje, Sietske, Stefanos, Kevin, Jorret. De derde prijs was voor de groep van Rianne, Anne-Jet en Andrea. De kinderen die hierbij in de groep waren: Marwin, Tieme, Joyce, Froukje,Rein, Dennis, Mincka en Bouke-Willem.
Uiteindelijk mochten alle kinderen een kado uitzoeken en na afloop in de draaimolen.
’s Middags waren de buurtspelen. Dit begon met een mooie parade waarbij alle buurten bijzonder hun best hadden gedaan op de uitdossing en waar zelfs een paard aan te pas kwam.
Na een rondje op het veld werd het startsein gegeven voor het bongeltraapjen waarbij de buurten probeerden de ballonnen van de andere buurten kapot te trappen. Hier was de Julianastraat e.o. de winnaar en won de joker die later in de middag ingezet kon worden.
Vervolgens werden de buurtspelen tegen elkaar gestreden waaronder: Jeu de Stien, Blikblokken, Boerenfûgeltsjepik, Wit wat spiele hat, Foar Galg en Rat en Brek in Lâns. Na een heftige strijd werd de Grauwe Kat hiervan de winnaar en kon met voorsprong beginnen aan het beslissende slotspel. De joker werd door de Julianastraat e.o. ingezet en ook zij konden met enige voorsprong beginnen “om het jonkfrommes te bevrijden uit haar kasteel”.
Uiteindelijk bereikte de Julianastraat e.o. als eerste het Jonkfrommes en konden zij met de eerste prijs naar huis gaan. Als 2e eindigden de Wetterhoeke en als 3e It String & It koekoekslân.
De poedel-prijs, een barbie in een mini-schavot, was voor de Baarderbuorren e.o.
De buurten hadden ook nog als opdracht een Middeleeuwse Klucht op te voeren: de zgn. de “sotternie van de Buskenblazer”. Dit hadden ze stuk voor stuk leuk voorbereid en prachtig uitgevoerd. Een deskundige jury beoordeelden “de Klucht” en ook de uitdossing van de buurten. Na lang en uitvoerig beraad was de uitslag van de Klucht: 1e prijs de Baarderbuorren e.o. De 2e prijs de Julianastraat e.o. en als 3e eindigde daar de Grauwe kat en Allengaweg.
De prijs voor de leukste uitdossing was voor de Merkemonniken van de Julianastraat e.o., de 2e prijs was voor de Boeren & slaven van de Baarderbuorren en de 3e prijs was voor de Adel van de Tille.
Uiteindelijk ging iedere buurt dus met 1 of meerdere geld-prijzen naar huis!!
Het was een zeer geslaagde middag, met ontzettend veel mensen op het veld en zeer veel inzet van iedereen.
 

0 reacties | Reageren?
 

Van den Bos koning te Arum

MAANDAG 26 JULI 2010

Gehoopt werd op een mooie spannende kaatsdag. Op een stunt wellicht, een verrassing. Maar alle verrassingen bleven uit want hèt partuur van de laatste weken duldde geen tegenstand. Gert-Anne van den Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger wonnen afgelopen zondag ook in Arum zonder dat het ze al te veel moeite kostte. Gert-Anne van den Bos werd tot koning gekroond omdat zijn scherpe, schuin genomen opslagen op belangrijke momenten de doorslag gaven.

voor verder verslag en foto's zie www.kvwillemwestra.nl

0 reacties | Reageren?
 

Arumer Merke kiekjes

MAANDAG 26 JULI 2010

In het fotoboek van deze site staan weer een groot aantal foto's van de Arumer Merke van de verschillende dagen van de Arumer Merke afgelopen weekend. zie fotoboek

0 reacties | Reageren?
 

PROGRAMMA ARUMER MERKE 2010

VRIJDAG 23 JULI 2010

Vrijdag 23 juli
13.00 uur Sportveld: Jeugd- Merkekaatspartij
jeugdbestr. k.v. Willem Westra
20.00 uur feesttent: Teater Selskip Arum mei
"Reade Wyn"
Na afloop muziek


Zaterdag 24 juli
Sportveld: Organisatie: Kulturele Kommisje Arum
10.00 - 11.30 uur: Spelletjes groep 1 t/m 8
13.30 uur : Buurtspelletjes, met als thema:
 “Fjildslach om de Bining”
22.00 uur Feesttent Muziek: 
“IMPACT”
& drive in show “Silver” 

Zondag 25 juli
11.00 uur Sportveld: Kaatsen
Heren Hoofdklasse Vrije Formatie
organisatie: bestuur k.v. Willem Westra
15.00- 19.00 uur Feesttent Muziek:
“Die Twa”
19.00- 23.00 uur Feesttent Muziek: 
“X-Static”

Maandag 26 juli
10.00 uur Sportveld: Ledenpartij Merkekaatsen
voor senioren (vanaf 14 jaar)
Na afloop de prijsuitreikingen
organisatie: bestuur k.v. Willem Westra
15.00- 23.00 uur Feesttent Muziek
“Melodymakers”


0 reacties | Reageren?
 

“De Trein” van OBS De Opslach loopt als een trein!

VRIJDAG 23 JULI 2010

Met het lied “Dat spoort - hoe-hoe...” ging de musical uitgevoerd door
groep 7-8 van OBS De Opslach swingend van start in Herberg de “Gekroonde Leeuw” te Arum.
Voordat de trein kon vertrekken, moesten, de schoonmaaksters eerst nog flink wat troep wegwerken uit de treincoupé en op het perron. Dat gaf natuurlijk enige vertraging, maar als compensatie werd alle wachtende reizigers een gratis kopje koffie of thee aangeboden.
Op het perron werd het intussen een drukte van belang, want het was dringen bij de trein van Amsterdam naar Marseille. Bepakt en bezakt arriveert de familie Baretti (Moeder, zoon en dochter) op het station.
Oliesjeik Abdab Salaam en zijn vrouw Lena met hun drie puberdochters stappen eveneens in
in de trein en daar zijn de dochters voortdurend bezig om hun zin door te drijven.
De rijke familie wordt bewaakt door een twee man sterk “security team”
Ondertussen stappen ook twee swingende muzikanten in de trein, is een fotografe overenthousiast van iedereen foto’s aan het maken en wacht een schrijfster wanhopig op inspiratie.
Aan inspiratie ontbreekt het haar echter al snel niet meer, want als de trein door de eerste de beste tunnel rijdt en het even donker is in de trein, is de grote diamant van Lena Salaam tot haar grote ontzetting verdwenen.
Drie “special agents” van de D.O.D. (Diamanten Opsporings Dienst) stappen in de trein in om de zaak te onderzoeken. De trein wordt doorzocht en de mensen ondervraagd, waaronder ook de twee kruiers, die er een speciale tactiek op na bleken te houden om toch aan de nodige fooien te komen. Na alle ophef blijft de diamant echter onvindbaar en zet de trein zich weer in beweging.
Onderweg worden de passagiers van een natje en een droogje voorzien door de hostesses van de trein Lucy en Mara en zorgt de kokkin van de trein onderweg eveneens voor de nodige ophef.
De vier studentes in de trein proberen ondertussen steeds bij de bagagewagon te komen en dat maakt ook hen zeer verdacht, want wat hebben ze daar toch te zoeken?
Nadat er tot overmaat van ramp aan de noodrem is getrokken is de chaos in de trein compleet en wordt er naast de diamant ook nog een slang vermist.
Na goed speurwerk komen beide weer te voorschijn en dan roept de conductrice: “Marseille Centraal. Uitstappen allemaal. We hebben onze bestemming bereikt!”, en blaast de zij voor het laatst op haar fluit en is er een einde gekomen aan een enerverende treinreis.

Na het gevoelige slotlied “Bestemming bereikt” overgaand in het swingende: “Dat spoort!” trakteerde het in groten getale opgekomen publiek alle spelers op 1 en 2 juli op een zeer verdiende staande ovatie.

Groep 8 reist na de zomervakantie verder richting het voortgezet onderwijs en op de twee opvoeringsavonden is er op een feestelijke manier afscheid van hen genomen.
Deze groep 8 mag hun reis door onderwijsland vervolgen met een aan hen uitgereikte rugzak met daarbij een treinkaartje enkele reis basisschool - voortgezet onderwijs. Hen werd een heel goede reis toegewenst.

 Foto's staan in het album "Musical de trein".

 

 

 

 

 


 

0 reacties | Reageren?
 

Muziek yn Bedriuw

MAANDAG 19 JULI 2010

Komende donderdag 22 juli tussen 9.00- 11.00 uur zijn in het programma van Omrop Fryslan radio "muziek yn bedriuw" de favoriete muzieknummers van het Arumer Teater Selskip te horen. Verder is er aandacht voor het nieuwe teaterstik Reade Wyn en het complete Arumer Merke Programma. 

3 reacties | Reageren?
 

Arumer Merke Partij (jeugd en senioren)

MAANDAG 19 JULI 2010

Op vrijdag 23 juli wordt weer de traditionele Arumer Merke jeugdleden partij georganiseerd (tot 14 jaar). De jeugdwedstrijd begint om 13.00 uur. De senioren en junioren zijn maandag 26 juli aan de beurt. Aanvang 10.00 uur. Opgave via..........................................
Junioren en senioren kunnen zich tot en met donderdag 22 juli 19.00 uur opgeven via de website, De Gekroonde Leeuw tel. 641223 of bij Johan Faber tel 641780.

Jeugdkaatsers kunnen zich tot en met woensdag 21 juli 19.00 uur opgeven via kvww@live.nl of bij Ria Kooistra, tel. 641375.

0 reacties | Reageren?
 

Nog voldoende kaarten voor Reade Wyn

ZONDAG 18 JULI 2010

De voorverkoop voor de nieuwe "reveu" Reade Wyn, die komende vrijdag van de Arumer Merke wordt opgevoerd liep als een trein. Er zijn reeds 400 kaarten verkocht. Maar er zijn nog voldoende kaarten te verkrijgen op vrijdagavond aan de kassa bij de feesttent. 
Bekijk hier de trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=bExHHI9UwaQ

0 reacties | Reageren?
 

4e Lyts Arumer Merke partij

ZONDAG 18 JULI 2010

Afgelopen zaterdag werd alweer voor de vierde keer de Lytse Merke ledenpartij gehouden. De warming up voor de echte merke partij komend weekend.
Voor een verslag, uitslagen en foto's zie: www.kvwillemwestra.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

Trailer Reade Wyn

WOENSDAG 14 JULI 2010

Op kastiel “Hangselot” regeert kening Ane. In machtige kening dy’t alles al berikt hat wat ‘er heartiids foar eagen hie. Dochs is ‘er net lokkich en dat makket him oergeunstich. Eltsenien moat it ûntjilde. Meinamme syn frou en dochter. Selts de hofdames dy’t oeral mei de neus op en yn sitte.
It ienichste wer’t hy fan genietsje kin, is in goed glês reade wyn. Mar dat wurdt him troch eltsenien ûntnommen. Hij ropt de help yn fan syn riidsman Pias. Tegearre betinke se in plan. Hoe sil dit útpakke?!
Dan binne der noch de ridders dy’t harren dwaande hâlde mei oare saken, sa as it ferslaan fan de draak. Derby krije se help fan in “útsend”ridder. In ridder dy’t eltsenien de eagen docht knipperjen. Sa ek in muoike en biskop dy’t út ûnferwachte hoeke komme…
In ferrassend keninklik ferhaal mei ôfwikseljend musyk fan in keninklike band.
Dit alles mei moaie kostuums yn in prachtich dekor.
 

0 reacties | Reageren?
 

Voorverkoop "Reade Wyn"

MAANDAG 12 JULI 2010

Op vrijdag 23 juli a.s. is het weer zover dan gaat het nieuwe teaterstik “Reade Wyn” in de Arumer feesttent in première. Aanvang 20.00 uur. Op 13 en 14 juli kunt u alvast toegangsbewijzen kopen.
De kaarten zijn te verkrijgen bij Anita Sieswerda, Dobbe 15
De voorverkoop is als volgt:
Dinsdag 13 juli van 19.30-21.00 uur voor Donateurs
Woensdag 14 juli van 19.30-21.00 uur voor Niet-Donateurs
Kaarten in de voorverkoop kosten € 7,50 ( jeugd tot 16 jaar € 5,-)
Aan de kassa op vrijdag 23 juli kosten de kaarten € 10,- ( jeugd tot 16 jaar € 5,-)
De kassa gaat op 23 juli open om 19.30 uur.
 

0 reacties | Reageren?
 

Lyts Arumer Merke Kaatspartij

DONDERDAG 8 JULI 2010

Op zaterdag 17 juli wordt weer de traditionele partij voor de Merke, de lyts Arumer merke partij georganiseerd.
De jeugdwedstrijd begint om 13.00 uur.
De wedstrijd voor junioren (14-16 jaar) en senioren om 16.00 uur.

 

Junioren en senioren kunnen zich tot en donderdag 15 juli 20.00 uur opgeven via de website, De Gekroonde Leeuw of bij Johan Faber. Jeugdkaatsers kunnen zich opgeven via kvww@live.nl of bij Ria Kooistra, 641375.
 

0 reacties | Reageren?
 

De Opslach 2de bij Schoolkaatsen

DONDERDAG 1 JULI 2010

De meiden Froukje Sinnema, Baukje Cornelisse en Erica Kramer van OBS de Opslach hebben een hele knappe prestatie geleverd. In Leeuwarden bij LKC Sonnenborgh werden zij tweede in de finale van het schoolkaatsen.

Voor uitslagen e.d. zie www.knkb.nl & www.kvwillemwestra.nl


 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten