Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van oktober 2010

<< Terug naar overzicht

Robert Rinia stopt!

ZATERDAG 30 OKTOBER 2010

Het kaatsseizoen is alweer even voorbij maar Robert Rinia, de 30-jarige opslager uit Arum, maakt in 2011 geen deel meer uit van het rondtrekkende kaatscircus. Hij stopt dus als selectiekaatser. Werk, privé omstandigheden en te weinig winnen heeft mede tot dit besluit geleid.

Lees een interview met Robert Rinia over zijn stoppen op www.kaatsen.nl (via nieuwsarchief 2010)
 

0 reacties | Reageren?
 

Arum verspeelt overwinning.

ZATERDAG 30 OKTOBER 2010

Afgelopen zaterdag speelde Arum thuis tegen Workum. Het was een weerzien met oud-Arum trainer Frans Molenaar, nu trainer van Workum. Arum legde voor de rust prima spel op de grasmat. Met twee goals van IJsbrand Dijkstra kwam het op een 2-0 voorsprong. Na de rust was Workum de voetballende ploeg. Maar echt grote kansen kreeg het niet. Tot 20 minuten voor tijd toen Workum op 2-1 kwam via een absolute buitenspelgoal. In de laatste minuut van de wedstrijd werd het 2-2 uit een onnodige vrije trap. Arum bleef net als vorige week weer achter met een kater.

Inmiddels is de loting geweest voor de volgende ronde van de K.N.V.B. beker . Arum is gekoppeld aan Makkum. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 27 november om 15.00 uur in Makkum op kunstgras.

voor verder uitslagen en programma zie:  www.arum-friesland.nl/sport/?pid=72

 

 

0 reacties | Reageren?
 

De Opslach schoolzaalkaatsenkampioen

ZATERDAG 30 OKTOBER 2010

O.b.s. De Opslach met Fedde Okkinga en Patrick Kramer wonnen afgelopen week in de sportzaal van Makkum het zaalkaatsen voor scholen van de gemeente Wunseradiel. De Opslach was met nog 2 parturen (een meisjes en een jongens partuur) vertegenwoordigd. Maar deze parturen vielen niet in de prijzen. Vorig jaar wonnen Fedde en Patrick ook al deze partij. toen nog met Johan Hibma. 
 

1 reactie | Reageren?
 

Lampionenoptocht 2010

DONDERDAG 28 OKTOBER 2010

Donderdag 28 oktober j.l. was er weer de traditionele Lampioenoptocht. Om klokslag 7 uur ging de stoet van start met voorop het fanfarekorps "Wubbenus Jacobs". Deze traditie die nog stamt uit de periode van de vereniging "Floralia" (opgericht in 1915 en terziele gegaan in de jaren tachtig van de vorige eeuw) was weer een groot succes. 
Trouwens komende zaterdag moet "Wubbenus Jacobs" weer in actie. Dan speelt het op het Wunseradiel festival te Parrega. zie ook: www.wubbenusjacobs.nl

 

 


 

0 reacties | Reageren?
 

Jeugdactiviteiten v.v. Arum

DONDERDAG 28 OKTOBER 2010

Afgelopen maandag ging een dertig-tal jeugdleden en begeleiders van de v.v. Arum naar de wedstrijd Jong Heerenveen- jong Ajax in het Abe Lenstra-stadion. Het werd een vermakelijke wedstrijd die eindigde in een 5-2 overwinning voor Heerenveen. Voor de jeugd was er tijdens de wedstrijd patat en fris(aangeboden door Unive)
Afgelopen woensdag werd het "hjerst" toernooi voor de pupillen(F-jes en E-tjes) gehouden. Het werd een gezellig toernooitje met drie teams, die tegen elkaar een wedstrijd speelden en penalty-schoten, Verder werd er van elke speler de schotkracht gemeten in km/uur. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door "windkracht 8". Met Jelmer Tolsma, Jens Hilarides, Marwin Tolsma, Anne Brouwer, Jorret den Breejen, Jorn van Slageren, Tjesse Bottema en Tieme Tolsma.  

0 reacties | Reageren?
 

v.v.Arum 1 laat kans liggen.

ZATERDAG 23 OKTOBER 2010

Het eerste elftal van de v.v. Arum is er zaterdag 23 oktober  niet ingeslaagd om de eerste periode binnen te halen. zie verslag vvarum.arum-friesland.nl/sport/

0 reacties | Reageren?
 

Rommelmarkt muziekvereniging!

MAANDAG 18 OKTOBER 2010

Omdat een rommelmarkt niet zonder "rommel" kan, een oproep: Heeft u ergens nog spullen staan die u kwijt wilt, dan willen wij ze graag van u overnemen (geen witgoed en bankstellen). De rommelmarkt wotdt gehouden op zaterdag 6 november in "It Iepen Hus". Voor het inleveren van uw spullen staan de deuren van "It Iepen Hus" open op:
Donderdag 4 november van 19.00-21.00 uur en
Vrijdag 5 november van 19.00-21.00 uur.

Wilt u graag dat uw spullen worden opgehaald dan graag contact opnemen met: 
Tjitske van der Schaaf / 0517-532180, Jannie van Althuis / 0517-642089.

Muziekvereniging "Wubbenus Jacobs"
 

0 reacties | Reageren?
 

Weer overwinning v.v. Arum 1

ZATERDAG 16 OKTOBER 2010

Vorige week won het al van SVM met 3-1, Afgelopen zaterdag 16 oktober bond het Espel aan de zegekar. Na een half uur was de wedstrijd gespeeld. Via Nico Bruinsma, Bouke Kuipers en IJsbrand Dijkstra werd het snel 3-0. De einduitslag werd 5-0. Arum heeft daarmee de periodetitel binnen handbereik. Die titel wordt volgende week beslist. Arum 1 speelt dan de uitwedstrijd tegen het lastige Ouwe Syl. 
De pupillen teams deden het deze zaterdag ook prima. Arum F2 die vorige week hun eerste wedstrijd won, pakte nu Frisia F8 uit, met 4-3. Ook Arum F1 won weer nu met 1-0 tegen St. Jacob. De E-pupillen moesten naar Terschelling waar het tegen de plaatselijke A.V.V. uit Hoorn speelde. Nadat Arum E1 in de eerste 4 wedstrijden 70 tegendoelpunten moest incasseren won het nu met 2-1. (zie foto, de vreugde na de wedstrijd)
Zie voor verdere uitslagen en programma de v.v. Arum pagina

0 reacties | Reageren?
 

Kiekjes Playback Show 2010

DINSDAG 12 OKTOBER 2010

In het fotoboek onder de titel: "Playback Show 2010" vindt u een 30-tal foto's van de Playback Show van 1 oktober j.l. met dank aan Yvonne van Stee. 


 

 

0 reacties | Reageren?
 

v.v. Arum 1 zaterdag thuis!

VRIJDAG 8 OKTOBER 2010

v.v. Arum 1 verloor afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd tegen de Walde met 3-0. de komende 2 weken speelt Arum 1 thuis. Zaterdag 9 oktober tegen titelkandidaat SVM uit Marknesse. Arum 2 speelt ervoor tegen QVC uit Stavoren. Zie voor programma e.d. de v.v. arum pagina.
Overigens de v.v. Arum heeft sinds deze week een nieuw logo, zie hier het resultaat:

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Filmmiddag in de Raat.

DONDERDAG 7 OKTOBER 2010

De Raat heeft weer een filmmiddag en natuurlijk ben jij daar bij nodig, om het tot een succes te maken. De filmmiddag is op vrijdag 15 oktober a.s. voor de groepen 1 t/m 8 van de basisscholen.
Groep 1 t/m 4 van 13.30-15.15 uur
Groep 5 t/m 8 van 15.45-17.30 uur
inleg € 2,75, betalen bij opgave(opgave sluit 11 oktober)
Opgave bij Gonda Pollema, Sytzamaweg 66 & Tiete-Fokje van Eijk, v. Cam.weg 19 


 

0 reacties | Reageren?
 

Pleinspelen Funtour in Arum

DONDERDAG 7 OKTOBER 2010

De gemeenten Bolsward en Wûnseradiel organiseren met ingang van dit nieuwe schooljaar de Pleinspelen Funtour voor kinderen van groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs. De Pleinspelen Funtour komt woensdag 13 oktober naar Arum, op het schoolplein van OBS "de Opslach", van 14.00-15.30 uur. Fijn ‘samen bewegen en spelen’ onder leiding van een sport- en beweeguitvoerder. De spelen zullen ook begeleid worden door studenten Sport, Dienst en Veiligheid van het Marne College uit Bolsward. De (sport)spelen vinden plaats op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur op een schoolplein in een dorp in Wûnseradiel of in Bolsward. De kinderen kunnen hier kosteloos aan meedoen.
Nationaal Actieplan Sport en Bewegen
De gemeenten Bolsward en Wûnseradiel doen samen mee aan de impuls Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB). Het NASB heeft als doel om mensen (meer) te laten bewegen. De Pleinspelen Funtour is onderdeel van het uitvoeringsprogramma NASB
 

0 reacties | Reageren?
 

Jeugdcentrum "de Raat"

ZONDAG 3 OKTOBER 2010

Zaterdag 16 oktober gaat jeugdcentrum de Raat weer open voor de jeugd na verbouwen en schilderen
Er is opslagruimte bijgebouwd, het podium vergroot, een nieuwe geluids- en verlichtingsinstallatie aangeschaft o.a. voor jeugdbands en jongerentoneel.
Verder is alles door de jeugd geverfd en opgepimpt zodat het geheel
er weer vet cool uitziet.
Een toplocatie (!) mogelijk gemaakt door Oranje Fonds.
 

0 reacties | Reageren?
 

Siebe Tolsma wint viswedstrijd

ZATERDAG 2 OKTOBER 2010

Zaterdag 1 oktober j.l. werd de Viswedstrijd van het jaar georganiseerd. De Franekerkade zat om 17.00 uur weer vol met vissers. Jorret den Breejen won de wisselprijs hij ving een vis van maar liefst 48 cm. De tweede activiteit in het kader van het start weekend vondt onder prima omstandigheden plaats. De overige prijswinnaars waren voor de meeste vissen:
1e prijs Jorret den Breejen (15x)
2e prijs Arno de Vries
3e prijs Siebe Tolsma jr.
De langste vis:
1e prijs Siebe Tolsma jr.
2e prijs Wando Visser
3e prijs Bob
De prijs voor de eerste vis werd gewonnen door Dirk Henk Kuipers, De pechprijs door Harno Zijlstra en de prijs voor de kleinste vis werd gewonnen door Renee Greidanus. (op de foto's de prijswinnaars)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties | Reageren?
 

CD Far Wol Freon W√Ľnseradiel

ZATERDAG 2 OKTOBER 2010

Er is een (dubbel)CD gemaakt met liederen uit alle 27 dorpen van Wunseradiel.
Op die CD dus ook een Arum lied, uitgevoerd door korps en koor uit Arum.
Het is de bedoeling dat iedere inwoner van de gemeente, en dus ook van Arum, de 2CD's en het bijbehorende boek krijgt. Geheel gratis ook nog.
Om de CD en het project te presenteren is er op zaterdag 9 oktober a.s. een tour met band en per dorp de uitvoerenden gepland.
De karavaan heeft een krap schema en hoopt op een warm welkom in alle dorpen.
Om 9.30 komen ze in Arum, bij de Gekroonde Leeuw.
Het zou fijn zijn als daar heel veel Arumers bij zijn. Het duurt maar even, dus kom allemaal van 9.30 tot 9.50 naar De Gekroonde Leeuw!

 

Meer informatie op www.artum.info
na afloop van de tour is wordt het geheel feestelijk afgesloten in Kimswerd, met muziek natuurlijk!
In de dagen erna worden CD en boek verspreid in het dorp. Daar kunnen we nog wel wat hulp bij gebruiken, dus wil je helpen mail dan even naar Josje van dorpsbelang: josje@hetgemaal.nl

 


 

3 reacties | Reageren?
 

Anna Schurer wint Playbackshow

VRIJDAG 1 OKTOBER 2010

Afgelopen vrijdag 1 oktober werd voor de 25ste keer de playbackshow gehouden in de Gereformeerde Kerk. Aan dit onderdeel van het startweekend deden 23 deelnemers mee in twee leeftijdscategorieën. overall winnares werd Anna Schurer met Beyonce.
De presentatie was in handen van Joanna Anema en Julius de Snoo. De jury bestond uit Lieuwe Tolsma, Josje Hennink, Julbert van der Zee, Baukje Zijlstra en Annette Nouris.

De uitslag:
Jongste categorie tot en met 9 jaar:
1. Marieke Sinnema-Krezip
2. Britt Anema - Laura Jansen
3. Judith bosch, Machteld Anema en Denise de Boer - K3
3. Gerben Brouwer- Justin Bieber
Oudste categorie 10 jaar en ouder
1. Anne Schurer- Beyonce
2. Britt Jaspers - Sara Brightman
3. Jinke Heslinga - Krezip
4. Jelle Tolsma en Sophia Vlug - Marco Borsato/Lucy Silvas
Publieksprijs: Cafe de Blok - Vliegerlied (Nanne Dirk Sinnema en vele anderen) 
Overall winnares werd Anna Schurer met Beyonce.
Op de foto's de twee winnaars in beide categorieen en de Publieksprijswinnaars


 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten