Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van november 2010

<< Terug naar overzicht

v.v. Arum 1 uitgebekerd!

ZONDAG 28 NOVEMBER 2010

Vele wedstrijden werden afgelopen zaterdag afgelast door de vorst. Maar de bekerwedstrijd Makkum 1- Arum 1 kon doorgaan omdat de v.v. Makkum beschikt over een prima kunstgrasveld. Het werd een echte bekerwedstrijd met alles erop en eraan. Arum moest uiteindelijk via strafschoppen het onderspit delven.
Voor het verslag klik hier!

0 reacties | Reageren?
 

Sinterklaas is in Arum

ZATERDAG 27 NOVEMBER 2010

De Sint werd begroet door wethouder Wigle Sinnema. De wethouder dacht dat de troon op de auto voor hem bestemd was, maar die was toch echt voor Sinterklaas.
Dus, nadat de Pieten de wethouder van de troon hadden weggestuurd, kon de Sint hier op gaan zitten. Met het muziekkorps en een echte politiewagen voorop ging Sinterklaas door het dorp.

Bij herberg "de Gekroonde Leeuw" aangekomen werd Sinterklaas officieel door de wethouder in Arum welkom geheten. Vervolgens werd met de Arumer kinderen een feestje gevierd op de bovenzaal. Muziek was er ook dit jaar weer van Katrien Hogenhuis met haar accordeon.
De oudere jeugd werd in jeugdcentrum "de Raat" vermaakt met een film over Sinterklaas.

Foto's staan in het album"Sinterklaas 2010".

0 reacties | Reageren?
 

Lage opkomst verkiezingen Arum

DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

 Bij de raadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente "Sudwest Fryslan" was de opkomst met 48,77 % zeer laag te noemen. In Arum lag dat percentage nog lager n.l.: 43,34 %. Van de 796 stemgerechtigden kwamen er 345 naar het stembureau. In Arum werd als volgt gestemd:

De twee kandidaten uit Arum Josje Hennink (nr. 16 Groen Links) en Wigle Sinnema (nr. 34 PVDA) kregen:
Jos Hennink 41 voorkeurstemmen waarvan 21 in Arum
Wigle Sinnema 186 voorkeurstemmen waarvan 71 in Arum 

 


 

0 reacties | Reageren?
 

Sinterklaas intocht Arum

DINSDAG 23 NOVEMBER 2010

Sinterklaas heeft laten weten dat hij zaterdag 27 november in Arum aankomst. De aankomst is om 10.00 uur bij fouragehandel Boersma tegenover de Spar.
Na de aankomst is er voor de kinderen van groep 1 t/m 4 een feestje met de Sint en zijn Pieten op de bovenzaal van "Herberg de Gekroonde Leeuw".
De ouders die op hun kinderen wachten worden in de gelegenheid gesteld beneden in de gelagkamer iets te drinken. Voor de kinderen van groep 5 t/m 8 en de brugklassers is er na de aankomst een filmvoorstelling in "de Raat".

 

2 reacties | Reageren?
 

Arum 1 en 2 winnen!

MAANDAG 22 NOVEMBER 2010

De beide seniorenteams van de v.v. Arum wonnen hun wedstrijden afgelopen zaterdag met ruime cijfers. Arum 2 won thuis van Nijland 4 met 5-1. Arum 1 was te sterk voor IJ.V.C. het werd maar liefst 6-0 in IJlst.
Na 20 minuten had IJsbrand Dijkstra de stand persoonlijk al na 3-0 getilt. Daarmee kwam zijn seizoenstotaal al op 16 doelpunten. Ronald Reinsma, Tjeerd Hoekstra en Nico Bruinsma bepaalden de eindstand op 6-0. Beide seniorenteams blijven mee draaien in de top. 
Komende zaterdag een toetje: Dan speelt Arum 1 uit tegen Makkum 1 voor de 1e knockout ronde van de K.N.V.B. beker. De wedstrijd begint om 15.00 uur.
zie voor programma en uitslagen:http://vvarum.arum-friesland.nl/sport/?pid=72

   

0 reacties | Reageren?
 

De Spar heropend na verbouwing!

WOENSDAG 17 NOVEMBER 2010

Gisteravond 16 november is de Spar van Feike en Tjimmie Tolsma na een grondige verbouwing heropend. Het aantal vierkante meters vloeroppervlak ging van 185 naar 325. De verbouwing ging na de bouwvak van start. Gisteravond was het open huis en vandaag kunnen in Arum weer boodschappen worden gedaan.
De verbouwing heeft een verruiming van het assortiment tot gevolg. Ook is er nu meer aandacht voor de biologische producten. Verder is er in een hoek van de supermarkt de cadeaushop, de hobby van Tjimmie. Dit winkeltje is flink uitgebreid. Mensen kunnen daar terecht voor brocante, woonaccessoires en hebbedingetjes. 
voor een uitgebreid artikel over de heropening zie: www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=52558

1 reactie | Reageren?
 

Kwartetschaatsen 2010-2011

DINSDAG 16 NOVEMBER 2010

De Ijsclub Arum deelt u het volgende mee:
Ook dit seizoen wordt er in Thialf weer een KwartetSchaatsAktie georganiseerd door de BvIJGewest Friesland KNSB.
Vier gratis schaatslessen voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar.
De lessen zullen gegeven worden op 27 nov., 11 dec, 8 en 15 jan. van 17.00 – 18.00 uur.
Je hoeft je van te voren niet aan te melden.
Een leuke manier om eens nader kennis te maken met de schaatssport en wie weet ligt er voor jou/uw kind een schaatscarrière in ’t verschiet.
Meer informatie is binnenkort te lezen op de site:
www.knsbfriesland.nl
 

0 reacties | Reageren?
 

Open bestuursvergadering K.V.

DINSDAG 16 NOVEMBER 2010

Vrijdag 19 november organiseert de k.v. Willem Westra een “open bestuursvergadering” aanvang 20.00 uur in Herberg de Gekroonde Leeuw. de agendapunten zijn o.a. Indeling Merke 2011, Kaatsprogramma 2011, etc. Vanaf 21.00 uur houden wij onze "Keatsjoun"in tap van het cafe. Tijdens deze avond o.a. de "fotoprijs" van 2010

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Spelletjes Avond vrijdag a.s.

DINSDAG 16 NOVEMBER 2010

Vrijdag 19 november a.s. willen wij, de kerkfeestcommissie, iedereen vanaf 12 jaar van harte uitnodigien voor een gezellige spelletjes avond. Met o.a. de "raadspelen", draaiend rad Met prachtige prijzen. Maar vooral .... veel gezelligheid. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in It Iepen Hus. De entree voor deze avond: € 5,00 per persoon. De opbrangst is bestemd voor kerkelijke doeleinden.

Graag oant sjen!

 

0 reacties | Reageren?
 

Arum verliest topper

ZATERDAG 13 NOVEMBER 2010

Zaterdag j.l. stond de topper in 4de klasse A, Arum - Ens op het programma. Arum kwam de eerste helft op 1-0. De tweede helft was duidelijk voor Ens. En de polderploeg kon dan ook terecht met een 3-1 overwinning huiswaarts keren. Eerder op de middag werd de derby Arum 2- Stormvogels'64 1 gespeeld. De titelkandidaat uit Achlum was de betere ploeg en won met 3-1, hoewel Arum genoeg kansen heeft gehad om enigzins mee te doen in deze wedstrijd. Zie voor uitslagen en programma: http://vvarum.arum-friesland.nl/sport/?pid=72
(wedstrijdmoment Arum 2- stormvogels'64 1)

 


 

0 reacties | Reageren?
 

DOEN!!

ZATERDAG 13 NOVEMBER 2010

Arum bezit een sportcomplex waar het dorp best trots op mag zijn! Zowel op doordeweekse avonden als in het weekend is het een gezellige drukte rond de Bining. Menig bezoeker die in Arum wedstrijden bekijkt of uitoefent is positief over de uitstraling van het geheel.
Momenteel wordt er door een grote groep vrijwilligers veel werk verzet. Onmisbaar voor het voortbestaan van de sportverenigingen en het gezamenlijke clubgebouw. De motivatie van deze mensen is o.a. het tonen van betrokkenheid, samen sterk voor de club en het geeft een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen.
Om het vrijwilligersbestand op peil te houden zijn er altijd weer nieuwe mensen nodig.
Bijvoorbeeld: voor de bardienst: ca. 3 uren per keer, 1 tot 4 maal per jaar (afhankelijk van uw wensen) in de kantine achter de bar. Voor de schoonmaakdienst: ca. 1,5 uur per keer, 1 tot 4 maal per jaar schoonmaken van kantine en sanitair (geen boxen).
U wordt goed ingewerkt en samen met nog iemand ingedeeld.
Meld u/je ook aan of vraag eerst informatie bij Dyotta Goedbloed 642341 of Margriet Hibma 642156. Mailen kan natuurlijk ook via: baarderbuorren@hetnet.nl

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Soos "Ons Genoegen"

VRIJDAG 12 NOVEMBER 2010

Nodigt u uit om op Donderdagmiddag 18 november 2010 met ons het Bingo-spel te komen spelen in “It Iepen Hûs”. Aanvang 14.30 uur.
Kosten € 4,00 per deelnemer.

Heeft u vragen of heeft u vervoer nodig, neem dan contact op met één van de volgende bestuursleden:

Jaap Anema tel. 64 20 95
Ane Tolsma tel. 64 13 85
Harmen v.d. Velde tel. 64 17 76

Tot Ziens in “It Iepen Hûs”
Hoe meer zielen hoe meer vreugd......., dus neem uw familie, buren en kennissen mee!
 

0 reacties | Reageren?
 

Einde geldautomaat

WOENSDAG 10 NOVEMBER 2010

De Friesland Bank gaat de pinautomaat in Arum verwijderen.

 

Dorspbelang Arum is met de Dorpsbelangen van Achlum en Kimswerd in verzet gegaan.
Bij de Friesland Bank gaf men de volgende redenen aan: een pinautomaat is in het dagelijks gebruik duur, er wordt steeds meer gepind in winkels e.d., omdat er onderhoud gepleegd moest  worden is gekeken of er in de omgeving gepind kon worden zodat de automaat uit Arum verwijderd kon worden.

De klanten worden nu naar Witmarsum of Harlingen verwezen. Door de Dorpsbelangen is nog onderzocht of een andere bank de pinautomaat wilde overnemen of er een nieuwe wilde plaatsen. Om de redenen dat de Friesland Bank de automaat verwijderd stapt een andere bank er niet in.
 

6 reacties | Reageren?
 

Anker & Anker dokument

DINSDAG 9 NOVEMBER 2010

Gister werd het eerste deel uitgezonden van de tweeluik overde gebroeders Anker & Anker. Het NCRV programma Dokument volgt de twee advocaten een paar weken lang. in de documentaire ook beelden van de Arumer Herberg De Gekroonde Leeuw. Het eerste deel wordt overigens vrijdag 12 november a.s. om 11.05 uur herhaald op NED. 2. Volgende week Maandag 15 november om 23.00 uur op NED 2 volgt deel 2. Ook kunt u de uitzendingen terugkijken via "Uitzending gemist"
voor meer informatie zie http://dokument.ncrv.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

Sint Maarten donderdag a.s.

MAANDAG 8 NOVEMBER 2010

Donderdag 11 november a.s. is het weer zover dan is het weer Sint Maarten. De avond begint om 18.30 uur op het schoolplein van de Opslach. Daar kunnen zich alle deelnemers verzamelen. De afsluiting zal hier ook plaatsvinden.
 

0 reacties | Reageren?
 

Arum weer koploper!

ZATERDAG 6 NOVEMBER 2010

Door een nipte 1-0 overwinning in Oppenhuizen tegen T.O.P.'63 is de v.v. Arum 1 weer koploper in de 4e klasse A. De eerste helft was duidelijk voor Arum. Via een zeer fraai afstandschot van IJsbrand Dijkstra kwam Arum 1-0 voor. De tweede helft was duidelijk voor T.O.P.'63. Het bleef lang spannend. Volgens de verslaggever ter plaatste werden er 13 minuten blessuretijd bijgetrokken. Doordat de wedstrijden van Ens en De Walde werden afgelast is Arum nu automatisch weer koploper!
De meeste wedstrijden van de Arumer teams werden afgelast. Alleen de drie pupillen teams kwamen in actie. De F1 en E1-pupillen wonnen hun wedstrijd.
zie Arum pagina voor het programma en uitslagen!

0 reacties | Reageren?
 

Rommelmerke 6 novimber

DINSDAG 2 NOVEMBER 2010

Op 6 novimber organisearje wy wer in rommelmerke. Wy hawwe de lêste
tiid der nochal aardich wat nije leden by krigen. Om harren in goed
ynstrumint jaan te kinnen hawwe wy ferlet fan in protte jild. Dus wy hoopje
dat der in soad minsken by de rommelmerke komme. 
As jimme noch guod hawwe dat jimme kwyt wolle, dan wolle wy it graach
fan jimme oernimme. Gjin wytguod en bankstellen:
Ynleverje: op 4 en 5 novimber yn "It Iepen Hûs" fan 19.00-21.00 oere.
It guod kin ek ophelle wurde. Nim dan efkes kontakt op mei: Tjitske v.d.
Schaaf / 0517-532180 of Jannie van Althuis / 0517-642089.
Rommelmerke: 6 novimber fan 09.00 - 13.00 oere. Tagong: € 1,00. 

 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten