Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van maart 2011

<< Terug naar overzicht

Hannes Oudendag Clubkampioen

WOENSDAG 30 MAART 2011

De herenbiljart vereniging “één voor één” (sinds 1972) hield op dinsdag 29 maart j.l. haar laatste avond. Het seizoen werd afgesloten met “prijsbiljarten”. Maar het belangrijkste op deze avond was natuurlijk de uitreiking van de prijzen wat betreft het clubkampioenschap. Na 17 speelronden werd Hannes Oudendag de clubkampioen!
Het bestuur, bestaande uit Feite Damstra (voorzitter) hij is de opvolger van Douwe Akkerman, Siebren Anema (penningmeester al 35 jaar) Teade Huitema (wedstrijdleider) en konden terug zien op een spannend biljart seizoen met 17 leden. Het bleef tot de laatste avond spannend. De beste na 16 speelronden was Hannes Oudendag, die daarmee de opvolger werd van Arie den Breejen. Voor de winnaar was er naast een beeldje van een biljarter als aandenken ook nog een nieuwe keu. Voor de 2de t/m de 5e plek werden er ook prijzen uitgereikt. 
de uitslag van de Compeitie 2010-2011 is:
1e Hannes Oudendag
2e Feite Damstra
3e Teade Huitema
4e Doeke Tolsma 
5e Roelof Wiersma

De uitslag van het “Prijsbiljarten” deze laatste avond:
1e Doeke Tolsma 
2e Hannes Oudendag 
3e Feite Damstra
4e Steven Kramer
Zie voor de foto’s van de prijswinnaars e.d. van deze avond binnekort het fotoboek

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Promotie voor zaalvoetbalteams?

DINSDAG 29 MAART 2011

Komende vrijdag kan het allemaal gebeuren: zowel zaalvoetbalteam Cafetaria It Skil alsmede Herberg de Gekroonde Leeuw kunnen promotie afdwingen. It Skil speelt om 20.50 uur Tegen directe concurrent Este en Gekroonde Leeuw tegen Garage Ronald Zwart om 22.10 uur in de Waddenhal te Harlingen.
Wanneer beide teams winnen is de promotie een feit. It Skil promoveert naar de hoogste (de A-poule) poule. De Gekroonde Leeuw promoveert naar De B-poule. 
Beide Teams hebben dan ook nog alle kans op het kampioenschap. De Gekroonde Leeuw werd in het najaar van 2010 al kampioen in de D-poule. zie ook: www.exstador.nl
Op diezelfde avond speelt ook het derde zaalvoetbalteam uit Arum/Achlum Bruinsma in Franeker met als inzet lijfsbehoud in de hoofdklasse. zie ook: www.zvfonline.nl

Herberg de Gekroonde Leeuw op de valreep naar Winst
Afgelopen vrijdag speelde het zaalvoetbalteam de Gekroonde Leeuw tegen Team Gulf. Het was tot en eind toe spannend. 8 minuten voor tijd stonden de Arumers nog 2-0 achter. Maar de achterstand werd omgebogen in een 3-2 winst. een paar weken daarvoor speelde dit team ook al zo'n spectaculaire wedstrijd tegen het Witmarsumer De Otterbar. Het werd uiteindelijk 7-7. Zie hieronder het wedstrijdverslag uit de Harlinger Courant  

Otter Bar – de Gekroonde Leeuw 7-7
De topper in de C poule tussen de Otter Bar uit Witmarsum em de Gekroonde Leeuw uit Arum. En beide teams gingen er plat voor en lieten daarbij de verdediging voor wat ie was. Ronald Burger profiteerde daar van en zette de Otter Bar op voorsprong 1-0. Vier minuten later een hard schot van het infant terrible Ysbrand Dijkstra, en het was 1-1. Het werd stuivertje wisselen en een leuke wedstrijd. Goslinga maakte met een punter 2-1 en praktisch in de volgende tegen aanval maakte Jeroen Reinsma 2-2. Keeper Bouma van de Otters redde een paar keer mooi met de vingertopjes. En nog voor de wissel zette k de Vries met 2 treffers de Witmarsummers op 4-2. Maar ja die Arummers binne natuurlijk ze vuul as bargen en die vochten terug. Ysbrand Dijkstra maakte meteen na de wissel er 4-3 van en ook 4-4 kwam van zijn voet. Hij skreeuwde toen se hard dat de tweeling Jan en Andries, die in de Gekroonde Leeuw zaten, van hun kruk lazerden. Nu hadden de Arummers zin aan Jeroen Reinsma maakte 4-5, Nico Bruinsma uit de draai 4-6 en na een mooie combinatie maakte Ysbrand er 4-7 van. Maar toen gingen de heren op hun lauweren rusten en dat was fout. R Huisman bracht de stand terug tot 5-7, een hakje van Ronald Burgers ronde Huisman netjes af 6-7. Toen waren er nog 5 minuten te spelen, en in de laatste dekte men M Tolsma niet goed af en werd het toch nog 7-7. Een terechte uitslag in een leuke en sportieve wedstrijd.

Cafetaria It Skil - de Kombuis 6-1 (wedstrijd van 18 maart)
It Skil blijft aardig in de race om het kampioenschap van de B poule te pakken zodat ze het nog eens in de A poule kunnen proberen. It Skil begon zonder wissels, maar daar geve die Arummers niks om die hewwe lucht in e billug as een ouwe stoomlocemotief. Toch drong de Kombuis eerst aan maar zonder succes. Maar It Skil had wel succes, uit de draai tikte Kevin Jaarsma de bal binnen 1-0. En dan kan je als grote broer natuurlijk niet achterblijven, en dat deed Tim Jaarsma ook niet hij maakte 2-0. De Kombuis kreeg een mooie kans, Niels Idsardi was keeper v d Schaaf al voorbij maar hij mistte voor open doel. Tim Jaarsma schoot een mooie aanval van It Skil wat te gehaast in het zijnet. Maar vlak daarna was het wel raak door Anno v d Veen 3-0. In de 2e helft zetten de broerkes Kevin en Tim een aanval op en die ronde Kefke netjes af 4-0. Het lukte de Kombuis maar niet om de bal achter Halbe v d Schaaf te prikken, ze hadden ook wel wat pech. Tussen een kluitje van spelers in probeerde Kevin Jaarsma het weer en wederom was het raak 5-0. Eindelijk lukte het Stephan Klees om dan toch tegen te scoren 5-1, maar direct daarop maakte Kevin Jaarsma weer 6-1. Klees kreeg 2 minuten vanwege praten maar hij lulde gewoon door dus werd het rood, het bleef 6-1.


 

0 reacties | Reageren?
 

Leiche beim Graue Kat!

MAANDAG 28 MAART 2011

Leiche beim Graue Kat" is de titel van een net verschenen Duitse "Krimi". Geschreven door Thomas J. Hoeps. De uit Dortmund afkomstige krimi-schrijver heeft al jaren een vakantiehuis in Makkum. Onder belangstelling van de nodige media zal hij komende vrijdag om 17.00 uur het boek ter promotie, op de Grauwe Kat (nabij het bordje) overhandigen aan de (oud) voorzitter van het dorpsbelang Andries Zwager.
De krimi pocket gaat over een Duits bejaard stel dat al jaren in Makkum op vakantie gaat. Een goede vriend zal deze zomer langskomen. Maar zal nooit in Makkum arriveren. Zijn dode lichaam wordt aan de slootkant bij de Grauwe Kat door een passerende fietser gevonden. Hij blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Hij heeft deze moord op zijn geweten? Of was het wel moord?
Het boek verschijnt overigens alleen in het Duits.
 

1 reactie | Reageren?
 

Tryater mei in tinte yn Achlum.

MAANDAG 28 MAART 2011

Ekstra foarstelling 'Tomke siket om 'e kluts' yn Achlum op 2 april
Om't de foarstellingen fan 10.30 en 14.00 oere allebeide útferkocht binne op 2 april yn Achlum wurdt der om 12.00 oere in ekstra foarstelling spile!

0 reacties | Reageren?
 

Gelijkspellen

ZONDAG 27 MAART 2011

Het was afgelopen zaterdag druk op sportpark de Bining. De A- en B-junioren, Dames en het vlaggenschip van de v.v. Arum speelden thuis. Al deze vierwedstrijden eindigden in een gelijkspel. Arum 1 kwam niet verder dan de brilstand 0-0. In een zeer matige wedstrijd was Arum de tweede helft duidelijk beter maar kwam het nauwelijks voor de goal. De tegenstander Ouwe Syl bleef makkelijk op de been. Toen er een speler van Ouwe Syl het veld werd uitgestuurd leek Arum alsnog voor de winst te kunnen gaan. Maar tot ieders verrassing kwam de grootste kans voor Ouwe Syl. Zij kregen namelijk vijf minuten voor tijd een penalty na een domme handsbal. De Ouwe Syl speler schoot echter naast.En zo eindigde deze wedstrijd in een bloedeloze 0-0 
zie voor uitslagen e.d.: de v.v. Arum pagina

0 reacties | Reageren?
 

It earste ljipaai fan Arum is fûn

DONDERDAG 24 MAART 2011

It earste ljipaai fan Fûgelwacht Arum en omkriten is fûn troch Penjumer Sjoerd Nieuwenhuis, op sneitemiddei 20 maart. om 14.17 oere. Hy hie in twake. In kertier letter fûn er ek noch in ientsje.

0 reacties | Reageren?
 

Hannes Oudendag kampioen biljarten

WOENSDAG 23 MAART 2011

Gisteravond is Hannes Oudendag biljartkampioen bij de heren geworden.
In zijn partij tegen Johan Kingma was Hannes beregoed. Natuurlijk komt dit ook omdat hij regelmatig oefent met zijn kleinzoon Justin van Dijk.

0 reacties | Reageren?
 

Thrium 1 eerste klasse?

DINSDAG 22 MAART 2011

Het eerste Dames team van de volleybalver. Thrium doen het dit jaar prima in de 2e klasse. Ze zijn met nog vier wedstrijden te gaan koploper. Zou het dit seizoen dan lukken om te promoveren naar de eerste klasse?
De belangrijkste concurrent lijkt VVH 2 uit Harlingen te zijn. Die treft Thrium 1 in de laatste wedstrijd van de competitie.
Het vorig jaar gepromoveerde tweede Dames team doet keurig mee in de 3e klasse en staat in de middenmoot.

Trouwens Thrium 1 speelt ook nog steeds mee in de district Beker. Het speelt na afloop van de competitie (laatste wedstrijd 14 april) in de halve finale tegen VoVeSa uit St. Anna.
zie voor programma, stand e.d. Thrium 1 en 2:  http://competitie.nevobo.nl/nationaal/vereniging/2199 

0 reacties | Reageren?
 

Jacob van Althuis weer kampioen.

DINSDAG 22 MAART 2011

Na vorig jaar in de maand oktober 10e te zijn geworden landelijke huiskeuring zoetwater gezelschapsaquria, heeft Jacob van Althuis een goed vervolg weten te geven aan zijn hobby. Alweer voor de tweede keer opvolgend mocht Jacob zich kampioen van de Aquarium en Vijver Vereniging Harlingen noemen, wat een belangrijke voorwaarde is om weer deel te mogen nemen aan het kampioenschap van District Noord-Nederland. Na maanden van voorbereiding werd eind 2010 het aquarium opnieuw beoordeeld door een keuringscommissie. Afgelopen zaterdag 19 maart j.l. vond de prijsuitreiking plaats, ditmaal werd deze gehouden in zalencentrum "De Aanleg" te Rolde. De organisatie District Noord-Nederland mocht op deze uitslagavond zo'n 100 belangstellenden vanuit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe welkom heten. Nadat de keurmeester een toelichting had gegeven tijdens de getoonde beelden van de genomineerde aquariums, konden de prijzen worden uitgereikt. In de categorie A1 Gezelschapsaquarium (zoetwater), waar in totaal 5 aquariums voor waren genomineerd, mocht Jacob van Althuis de 1e prijs in ontvangst nemen. Een geweldige prestatie, Jacob mag zich wederom de kampioen van Noord-Nederland noemen!

Voor de komende maand is het zaak om het aquarium in vorm te houden, waar op 29 oktober het duidelijk zal worden of Jacob van Althuis zich kampioen van Nederland mag gaan noemen!

 

1 reactie | Reageren?
 

Het Wilde Westen

WOENSDAG 16 MAART 2011

 De Chr. Muziek Vereniging "Wubbenus Jacobs"geeft haar voorjaarsconcert op zaterdag 19 maart a.s. Het thema van het concert is "Het Wilde Westen". Plaats: Gereformeerde Kerk, van Camminghaweg 15. Tijd: 20.00 uur.
De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte bij de uitgang.

m.m.v. zanggroep bestaande uit kinderen van de basisscholen o.l.v. Sietske Fritsma
voor meer informatie kijk op: www.wubbenusjacobs.nl

 


 

0 reacties | Reageren?
 

Nestkasten bouwen.

DINSDAG 15 MAART 2011

Nestkasten bouwen voor kleine vogelliefhebbers
Zodra het voorjaar zich aandient, in maart, april, gaan de meeste tuinvogels op zoek naar een plek om hun nestje te bouwen, jongen te krijgen en ze groot te brengen.

Favoriete nestplekken zijn boomholten en boomspleten, tussen struiken, in heggen, maar ook muurgaten en muurspleten. Iedere vogelsoort heeft een eigen voorkeur voor de geschiktste nestplek. Tegenwoordig is het echter veel moeilijker geworden voor de vogels. De meeste natuurlijke heggen worden vervangen door houten schuttingen. Struiken en bomen moeten plaatsmaken voor bestrating. Bij de moderne huizenbouw worden de huizen geïsoleerd en gaten en spleten goed afgedicht. Een nestkastje kan dan een geschikte oplossing zijn om het tekort aan te vullen.

Daarom nodigen wij de Arummer kinderen uit om met ons nestkasten te bouwen en op te hangen. Op 20 maart komen we bij elkaar in de loods van Herman Hilarides om 11.00 uur tot ongeveer 14.00 uur. Hout en spijkers/schroeven zijn aanwezig. Iedereen mag een accuschroefmachine meenemen maar het hoeft niet. We laten de kinderen uiteraard niet aan de zaagtafel of andere gevaarlijke dingen doen. Wij zorgen voor limonade en een koekje. Boterhammen moet iedereen zelf meenemen. Geef je snel op bij Herman Hilarides want de plaatsen zijn beperkt. Tel: 06-20898740

De Arummer vogelwacht
 

0 reacties | Reageren?
 

Ruilbeurs Sticker Mania in de Spar

MAANDAG 14 MAART 2011

Donderdag 17 maart a.s. vanaf 15.00 tot 18.00 uur wordt er in de kantine van de Spar (bij Feike) een heuse ruilbeurs gehouden. Hier kunnen de plaatjes van Sticker Mania van het Garfield-stickerboek over de dieren van het regenwoud worden geruild.Het is deze week de laatste week wat betreft de stickeractie van de Spar.

0 reacties | Reageren?
 

Willem Westra in de Zaal!

MAANDAG 14 MAART 2011

De aanmelding kwam, net als vorig jaar, wat moeilijk op gang, maar uiteindelijk kon de Kaatsvereniging Willem Westra weer tevreden terug kijken op een mooie zaalkaatsmiddag in Harlingen. Met een kleine 40 kaatsers was de zaal flink gevuld en moest er op 2-2 begonnen worden met de wedstrijden om op tijd uit te kunnen. 
Er werden drie partijen gekaatst met wisselende formaties en tegenstanders. Uiteindelijk werd er een individueel klassement opgemaakt. De vijf eerste prijswinnaars per categorie waren: Johannes Oudendag (heren), Marieke Anema (Dames), Erica Kramer (A-klasse jeugd), Gabriele Akkerman (B-klasse jeugd) en Thymo Bloemsma (C-klasse jeugd)

voor het verdere verslag en uitslagen, foto's: www.kvwillemwestra.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

Nieuw: Festiviteiten Comité Arum

ZATERDAG 12 MAART 2011

Wij willen ons even aan u voorstellen!!!!!
Naar aanleiding van een zeer geslaagde Koninginnedag vorig jaar, zijn we nog enthousiaster geworden en hebben we ideeën genoeg om gezellige activiteiten/evenementen in en voor het dorp te organiseren.
Vandaar dat wij een stichting in het leven hebben geroepen onder de naam FCA, Festiviteiten Comité Arum, bestaande uit Gonny Faber, Ria van Houten, Marjan de Jong, Annika van IJs, Annet Dijkstra, Tiny Jellema en Berber van IJs.

We gaan onder deze nieuwe naam een aantal verschillende activiteiten in/voor het dorp organiseren.
We starten dit jaar met de Koninginnedag, een gezellig feest voor jong en oud. Met muziek, een tent, luchtkussen voor de kinderen, hapjes en drankjes en natuurlijk gezellige traditionele spelletjes voor iedereen.

Een touwtrekwedstrijd voor mannen staat voor september op het programma. Tevens zijn we nu al bezig om in november een winterfair te organiseren. Verdere informatie volgt via de site, skille of flyers in het dorp.

Mocht u vragen hebben, stuur dan een e-mail naar het volgende adres en wij zullen hem zo spoedig mogelijk beantwoorden: fca@live.nl
U kunt ook bellen met Tiny Jellema tel. 0517-641080.

We hopen u allen 30 april a.s. op het sportveld te mogen begroeten.
Met vriendelijke groet,
FCA
opgericht 18-11-2010

1 reactie | Reageren?
 

Weer Folkert en Meindert!

ZATERDAG 12 MAART 2011

Afgelopen vrijdag 11 maart j.l. hield de v.v. Arum haar tweede maatklaverjas-avond op de bovenzaal van de Gekroonde Leeuw. Van de 14 "maten-paren" werden uiteindelijke Folkert Brouwer en Meindert de Boer de winnaars. Zij wonnen ook de eerste maatklaverjas-avond eerder dit jaar. Ze lijken zo langzamerhand onverslaanbaar. Lydia Epema en Petra Kramer werden verrassend tweede.

Voor de overige prijswinnaars en verslag zie binnenkort de v.v.Arum-pagina!
Op de foto de winnaars!

 


 

0 reacties | Reageren?
 

Gevonden

DONDERDAG 10 MAART 2011

Op de ijsbaan heb is een mobiele  telefoon gevonden met simkaart.
Merk Samsung model GT-S5230 kleur zwart.
De telefoon is af te halen bij Henk Buma.
 

0 reacties | Reageren?
 

Tjerk Wijbenga brons.

MAANDAG 7 MAART 2011

Afgelopen zaterdag werden de laatste twee ronden gespeeld in het kader van de persoonlijke kampioenschappen Frysk Damjen te Gaastmeer. Tjerk vorig jaar nog tweede in het
Kampioenschap moest nu genoegen nemen met de derde plek. De laatste partij speelde hij remise tegen de uiteindelijke Kampioen (voor de veertiende keer) Teake Kooistra uit Hartwerd. qua punten werd Tjerk tweede gelijk  met Marten Walinga uit Waaksens. Maar de onderlinge partij bracht uiteindelijk duidelijkheid in de klassering. Voor Tjerk werd het dus brons.
 

0 reacties | Reageren?
 

Provinciale verkiezingen

DONDERDAG 3 MAART 2011

Gisteren kon er gestemd worden voor de provinciale verkiezingen en indirect voor de eerste kamer.
In Arum werd als volgt gestemd:
1 CDA            105
2 PvdA           104
3 VVD              62
4 FNP              40
5 SP                 36
6 CU                35
7 Groenlinks  12
8 PVV               53
9 PBF                 2
10 PvhN            4
11 50+               2
12 Ver.links      2
13 D66              9

Totaal aantal stemmen 466. Het opkomst percentage is ca. 62%
Zie ook: UitslagenSWF

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Doarpsfilm Arum 2010

DONDERDAG 3 MAART 2011

Op woensdag 9 maart a.s. wordt in de Herberg De Gekroonde Leeuw de jaarlijkse ledenvergadering gehouden van Dorpsbelang Arum. Na de rondvraag(pauze) zal de nieuwe Doarpsfilm Arum 2010, gemaakt door Josje Hennink, voor het eerst aan de Arumer bevolking worden getoond. De vergadering vangt aan om 20.00 uur. En wordt gehouden op de bovenzaal van de herberg.

0 reacties | Reageren?
 

Zaalkaatsen k.v. Willem Westra

WOENSDAG 2 MAART 2011

Op zondag 7 maart a.s. is er de zaalkaatswedstrijd voor jong en oud in de Waddenhal te Harlingen. Deze start van het Kaatsseizoen van Willem Westra begint om 13.00 uur. Opgave bij: Johan Faber (641780) Bij Herberg de Gekroonde Leeuw of via de Website www.kvwillemwestra.nl. De jeugd kan zich evt. opgeven bij Jannie Okkinga (641283) of via kvww@live.nl

opgave kan tot en met 10 maart 19.00 uur

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Maatklaverjassen v.v. Arum

WOENSDAG 2 MAART 2011

Vrijdag 11 maart a.s. wordt voor de tweede keer dit seizoen maatklaverjassen voor leden en donateurs georganiseerd door de v.v. Arum. U kunt zich opgeven bij Hidde Reinsma tel. 642027 tot woensdagavond 9 maart 20.00 uur. De klaverjasavond vangt aan om 19.15 uur op de bovenzaal van Herberg De Gekroonde Leeuw

 


 

0 reacties | Reageren?
 

Disco in de Raat.

DINSDAG 1 MAART 2011

Op vrijdag 11 maart 2010 is er een knallende disco in de Raat. Wie heeft er zin om eens lekker uit zijn dak te gaan!!! Leef je eens lekker uit in je kledingstype en kom b.v.b. als je idool, hip hopper, rockster, glamour and glitter. De disco is voor de groepen 1 t/m 4 van 16.00-17.30 uur, voor de groepen 5 t/m 8 van 19.00 tot 20.30 uur
Voor de leukste, coolste orginneelste of knapste zijn er leuke prijzen!
Je kunt je nog opgeven tot 7 maart. Bij Tiete-Fokje van Eijk v. Camminghaweg 19 of Klaske Elzenga v. Camminghaweg 69. De kosten zijn 2,75 euro (bij opgave betalen) 

 

0 reacties | Reageren?
 

Winterstop zit erop!

DINSDAG 1 MAART 2011

Het eerste elftal van de v.v. Arum is alweer een tijdje in de wei. Maar afgelopen en komende zaterdag 5 maart is het beurt aan de overige teams van voetbal vereniging. Overigens ging Arum 1 zaterdag met 5-1 het schip in tegen NOK. Arum 2 doet het nog steeds prima en won 5-0 van IJ.V.C. 3. De Doelpunten werden gemaakt door Michiel de Boer (2x), Yamal Brown (2x) en Rutger Brouwer. Arum 2 bezet de derde plaats in stand. Dit geldt ook voor de B-junioren die met 8-3 wonnen in Sneek van LSC.
Komende zaterdag starten de voorjaarsreeksen van de pupillen en C-junioren. De v.v. Arum start de voorjaarrreeks met een nieuw team n.l.: De Mini-pupillen. Deze talenten spelen trouwens volgende week voor het eerst thuis. Voor het programma zie:   v.v.Arum pagina

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten