Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van mei 2011

<< Terug naar overzicht

Juni: maand van de 11-stedentochten

MAANDAG 30 MEI 2011

Het is weer de tijd van de Elfstedentochten. Vanaf donderdag 2 juni zullen weer een aantal Elfstedentocht disciplines Arum passeren. Op Hemelvaartsdag (2 juni) lopen de wandelaars door Arum voor hun derde etappe van Workum naar Franeker. Zaterdag 4 juni passeren de Roeiers van de Elfsteden Roeimarathon het Kruswetter vanaf ongeveer half tien ’s morgens (tot drie uur). Deze wedstrijd start vrijdag 3 juni om 20.00 uur in Leeuwarden.
Op diezelfde dag komen de Oldtimers (auto’s en motors van bouwjaar voor 1949) 's middags door Arum voor hun Elfstedenrally. 
Op vrijdag 10 juni komen de tractoren door Arum heen. Pinksterzondag 12 juni starten de steppers om 0.00 uur en Pinkstermaandag 13 juni zijn dan natuurlijk de fietsers aan de beurt, zij passeren Arum vanaf half 6 ’s morgens. Daaronder een groot aantal Arumers. Vanaf ongeveer het middag uur rijden de meeste motoren en auto’s voor hun Tocht der Tochten.  

0 reacties | Reageren?
 

Bill, Herman, Tunno en Wilco

MAANDAG 30 MEI 2011

Afgelopen zaterdag j.l. is de Conventie van Achlum prima verlopen. Een aantal Arumers (waaronder de meeste oud-Achlumers) mochten er live bij aanwezig zijn. Somminge Arumers traden op en anderen waren bezoekers.
Het belangrijkste optreden was natuurlijk Bill Clinton. Maar ook Herman Erbe mocht zijn opwachting maken. De grap was natuurlijk gauw gemaakt, dat hij als verzoeknummer de bekenste Circus Custers hit: Monica mocht spelen. Tunno Schurer kwam als oud-kaatser met Chris Wassenaar en Marga Kramer in actie en wonnen empassant ook nog de krans. Wilco Miedema was er als oud-Achlumer. Hij maakte een aantal foto's die hier zijn te bekijken. Voor een foto impressie zie:  Conventie Achlum (o.a. Krist Hibma op de foto met Foppe de Haan)en de verschillende filmpjes over de conventie zie: filmpjes Op de foto Herman tijdens zijn optreden.Wie nog meer foto's (met daarop Arumers) heeft over deze conventie: pjtolsma@hotmail.com

0 reacties | Reageren?
 

Slotweekend v.v. Arum

ZATERDAG 28 MEI 2011

Het komend weekend (vrijdag 3 en zaterdag 4 juni) staan bol van de v.v. Arum activiteiten. Dit allemaal ter afsluiting van het seizoen. Vrijdag begint het jeugdkamp. 's avonds de afscheidswedstrijd van Jouke Kuipers. in de pauze de penaltybokaal voor jeugdleden. Zaterdag is de tweede dag van het jeugdkamp met vele activiteiten. Om 15.30 uur start het slotfeest, barbeque en levens voetbalspel. zie: v.v.Arum slotfeest.

0 reacties | Reageren?
 

Afscheidswedstrijd Jouke Kuipers

DONDERDAG 26 MEI 2011

Vrijdag 3 juni a.s. zal er een afscheidswedstrijd worden georganiseerd voor Jouke Kuipers. Twee teams met oud-spelers uit Jouke zijn voetballoopbaan zullen komen opdraven. Jouke is de langsspelende eerste speler in de historie van de v.v. Arum.
Aanvang 19.00 uur op sportpark de Bining. zie affiche hieronder

0 reacties | Reageren?
 

Merke 2011: Yn ‘e ban fan Sudwest Fryslan

WOENSDAG 25 MEI 2011

Zijn jullie al nieuwsgierig naar wat we dit jaar met de merke gaan doen? Iets meegekregen van de herindeling van de gemeentes? Hebben jullie onze KKA-“optochtkar” op het veld al gezien? Vast wel! Om op het actuele thema van de nieuwe gemeente door te gaan heeft de KKA bedacht de optocht het thema te geven: Yn ‘e ban fan Sudwest Fryslan.

Aan de titel alleen hebben jullie natuurlijk niet zoveel, dus bij deze wat meer informatie!
In onze nieuwe gemeente zijn ieder jaar vele evenementen, denk aan: de Sneekweek, Aaipop, Elfsteden(step/fiets)tocht, De Strontrace, Heamiel, Kokedei, Septemberpop, Trucktour, Tuinfeest Blauwhuis, Beantsjedei etc. Het is de bedoeling dat jullie als buurt, vriendengroep, gezin (samenstelling maakt niet uit!) een evenement uitbeelden op een wagen, auto, skelter, fiets of lopend (maakt ook niet uit!).

Wij van de KKA zijn erg enthousiast en zijn druk bezig met een wagen! We hopen natuurlijk dat jullie allemaal ook enthousiast zijn of in ieder geval worden, dus ga met zijn allen aan de slag en leef jullie uit!

Zijn er nog vragen of hebben jullie geen inspiratie omtrent dit thema, schroom niet en vraag een van de KKA-leden.

De agenda van de KKA:
Vrijdag 29 juli om 19.00 uur: optocht + prijsuitreiking ‘s avonds in de tent
Zaterdag 30 juli vanaf 10:00 uur kinderspelen
en om 13.30 uur: optocht met aansluitend een spel op het sportveld

Geartsje, Bonne, Ytje, Wiesje, Ron, Gerda, Ruurd en Rinske. 

0 reacties | Reageren?
 

Truck Tour door Arum

DINSDAG 24 MEI 2011

Zes jaar geleden is het idee ontstaan om een truck tour te organiseren voor mensen met een lichamelijke en of verstandelijke beperking. Met de doelstelling bezorg ze een onvergetelijke dag! Zaterdag 28 mei komt deze Truck Tour ook weer door Arum, tussen 14.00- 15.00 uur. Let wel ze komen nu niet vanaf Achlum maar vanaf Lollum via Grauwe Kat, door Arum en dan naar Pingjum.
 

0 reacties | Reageren?
 

Pearkekeatsen groot succes!

MAANDAG 23 MEI 2011

Maar liefst 20 partuur stonden er afgelopen zondag op de lijst bij het paerkekeatsen te Arum. De parturen verdeeld over een A- en B-klasse. Voor de prijswinnaars, veslag en foto's zie www.kvwillemwestra.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

Veel Arumers in de kransen

MAANDAG 23 MEI 2011

Het was een hele succesvolle dag voor Arum afgelopen zaterdag bij afdelingscompetitie van de Federatie! De welpen jongens en meisjes èn de dames wonnen allemaal in eigen dorp de krans. Zie voor de verslagen en foto's van Suwarda Vis: www.kvwillemwestra.nl en KNKB-site (rechtstreeks naar de verslagen)

0 reacties | Reageren?
 

v.v. Arum wint van buur-dorpen

MAANDAG 23 MEI 2011

Het voetbalseizoen loopt op zijn einde. Het vlaggenschip speelde vorige week al hun laatste wedstrijd (5-2 winst tegen Foarut. Afgelopen zaterdag stonden er nog twee derdy's op het programma. Arum 2 reisde af naar Achlum waar de gedoodverfde kampioen Stormvogels'64 werd verslagen. De Arumers wonnen uiteindelijk met 1-0 door een doelpunt van Achlumer en Arum 2 speler Rienk Vlieger. Eerder op de dag speelde Arum A1 tegen Mulier A1. Een 1-0 achterstand kon na rust worden omgebogen in een 2-1 overwinning. zie v.v.Arum pagina voor de laatste wedstrijden van het seizoen. 
 

0 reacties | Reageren?
 

Rijdende tribune?

VRIJDAG 20 MEI 2011

Je zult hem vast al wel eens zien rijden met zijn golfkarretje: Doeke Tolsma. Hij is geopereerd aan de knie en mag voorlopig niet lopen. De oplossing is het golfkarretje. Ook bij sportwedstrijden in Arum zoals voetbal en kaatsen wordt hij gesignaleerd. Als je het netjes vraagt mag je met hem een rondje rijden om het sportveld of je mag gewoon naast hem zitten. Zie foto: Jan Kamminga mocht vorige week zaterdag naast hem zitten.

0 reacties | Reageren?
 

Ekskurzje Fûgelwacht Arum e.o.

VRIJDAG 20 MEI 2011

Foar de âldere leden fan de fûgelwacht (dizkear dus gjin bern mei) wurdt der in aktiviteit organisearre: Op sneon 28 maaie is der in ekskurzje nei it natoergebiet Skrok by Wommels, û.l.f. natoerbehearder Jelle de Boer. Foar dizze tocht moat men him opjaan by Herman Hilarides (0620898740), want der kinne maksimaal mar 20 man mei.
De tocht duorret fan 09.00 oan’t 11.00 oere, en men moat al om 8.15 oere by de loads fan tuinservice Hilarides wêze. It kostet € 3 de man. Wy ferwachtsje in soad aaien en jonge fûgels. Learzen en goede klean oan is handich, want wy kinne it waar net regelje.
 

0 reacties | Reageren?
 

Het Rabobank Coöperatiefonds?

VRIJDAG 20 MEI 2011

Het Rabobank Coöperatiefonds iets voor u?Heeft uw vereniging, stichting of instantie een maatschappelijk project waarvoor nog financiële middelen nodig zijn? Als bank van en voor klanten en leden steunen wij veel verenigingen, stichtingen en instanties in uw regio.

Maatschappelijke projecten
De Rabobank heeft geen aandeelhouders die dividend ontvangen, maar wij geven een deel van de winst aan maatschappelijke projecten. We besteden dit geld aan projecten die van belang zijn voor de lokale gemeenschap. Hiervoor heeft Rabobank Leeuwarden-Noordwest Friesland het Coöperatiefonds ingesteld. Bij u in de buurt ondersteunden wij in 2010 onder andere de volgende projecten:

Nederlandse Hervormde Marijetsjerke Winsum.
Restauratie van de vloer in de Marijetsjerke.
Stichting Palet Leeuwarden
Een dakterras voor dementerenden.
Vereniging Oud Harlingen
Restauratie historische tegeltableaus en het aanbrengen van historische muurschilderingen.
Protestantse gemeente Marriëngaarde Hallum
Het herstellen van twee waardevolle klokken.

Leden beslissen mee
Een commissie, bestaande uit ledenraadsleden, beoordeelt en nomineert de binnengekomen aanvragen. Vervolgens kunnen al onze leden, via de website een stem uitbrengen op de genomineerde projecten. De projecten met de meeste stemmen ontvangen een bijdrage.
Kijk voor meer informatie, het aanvraagformulier en voorwaarden op www.rabobank.nl/lnwf. Aanvragen die voor 1 juli 2011 binnen zijn worden meegenomen voor het Coöperatiefonds 2011.
 

0 reacties | Reageren?
 

Voetbalkamp v.v. Arum

MAANDAG 16 MEI 2011

v.v.Arum presenteert: Voetbalkamp 2011. Over een paar weken is het dan zover!! Het is weer tijd voor het echte voetbalkamp! Het voetbalkamp zal georganiseerd worden op: 3 en 4 juni.
Het is bestemd voor de F, E, en C-pupillen van het afgelopen seizoen (2010 en 2011). zie voetbalkamp

0 reacties | Reageren?
 

Filmmiddag in de Raat

ZATERDAG 14 MEI 2011

Voor de lagere schooljeugd is er vrijdag 20 mei a.s. weer een filmmiddag in de Raat. Er wordt weer een supergave film vertoond. Van 15.30-17.30. Opgave tot en met 17 mei bij Klaske Elzenga of bij Tiete-Fokje v. Eijk.

0 reacties | Reageren?
 

Pearkekeatsen

VRIJDAG 13 MEI 2011

Op zondag 22 mei a.s., terug van weggeweest, wordt het pearkekeatsen gehouden. Meld je aan voor vrijdag, 20 mei, 19.00 uur. Opgave via www.kvwillemwestra.nl , bij Johan Faber (641780), Herberg de Gekroonde Leeuw (641223) of per sms: 06-12684043. Zaterdag 21 mei is er federatiekaatsen in Arum zowel voor de jeugd, dan met name Schoolmeisjes alsmede de welpenjongen en welpenmeisjes afdeling. Voor Dames en Heren is er de afdeling Bekerwedstrijd.
 

0 reacties | Reageren?
 

Open Podium

MAANDAG 9 MEI 2011

Omdat de datum zo makkelijk te onthouden is organiseert Herman Erbé elke vrijdag de 13e een open podium in de bovenzaal van Herberg De Gekroonde Leeuw. Vorig jaar viel er geen 13e op vrijdag, maar in 2009 was het maar liefst 3 keer raak. En in 2011 gebeurt het één keer: in mei.
Het wordt het zesde open podium en de vorige edities waren snel gevuld. Met optredens van dichters, vertellers en muzikanten. Solisten, duo’s en complete bands zorgden steeds voor een afwisselend programma en hun bijdragen waren eigenlijk altijd van hoog niveau.
Ook heel wat Arumers wisten de zaal te vinden, en het podium.
Voor de mei editie kwamen de eerste aanmeldingen al binnen in 2009, dus het belooft weer een leuke avond te worden.Reserveren kan via hetzelfde webadres. www.hetgemaal.nl
Entree is 5 euro en het begint om 20.00. 
Zie hieronder de aankondigings poster:
 

0 reacties | Reageren?
 

Jeugdledenpartij kaatsen

ZONDAG 8 MEI 2011

Op vrijdag 13 mei a.s. 's middags vanaf 16.00 uur wordt de eerste Jeugdledenpartij van de k.v. Willem westra gehouden. De Jeugdpartij is voor de jeugd tot 14 jaar. zie www.kvwillemwestra.nl
Geef je op bij Ria Kooistra, tel. 641375 of mail: kvww@live.nl Een sms'je kan ook: sms je naam naar 06-12684043.
 

0 reacties | Reageren?
 

Vier bekers!

ZATERDAG 7 MEI 2011

Afgelopen vrijdag speelde het zaalvoetbalteam van de Herberg De Gekroonde Leeuw 2 finales. Beide werden gewonnen. En mag het team zich algeheel kampioen van de D- & C-poule noemen. De winst om het algeheel kampioenschap in de D-poule kwam wel heel makkelijk tot stand. De tegenstander kwam namelijk niet opdagen. Tegen Eigentijds ZWF werd gestreden om het algeheel kampioenschap van de C-poule. Het werd een prima 5-1 overwinning. En zo mocht de coach Julbert van der Zee vier bekers in ontvangst nemen. Twee voor het kampioenschap en twee voor het algeheel kampioenschap van D- en C-poule. De sponsor vulde daarna de glazen en het gerstenat vloeide rijkelijk. Het bleef nog lang onrustig in de Herberg. voor verslag en foto's zie www.exstador.nl


 

0 reacties | Reageren?
 

Training en Competitiekaatsen

DINSDAG 3 MEI 2011

Op woensdag 11 mei starten de trainingen en competitiekaatsen voor de Jeugd. Een week later, op donderdag 19 mei start deze voor de senioren. Dit jaar ook weer voor met zachte bal(dames), zie www.kvwillemwestra.nl

    

0 reacties | Reageren?
 

Weer Folkert!

DINSDAG 3 MEI 2011

Afgelopen donderdag 28 april hield de Kaart Club "Zwarte Mieke" haar laatste kaartavond van dit seizoen. Op deze avond werden de prijzen uitgedeeld wat betreft de kalverjascompetitie van dit seizoen. Na 16 speelronde was wederom(net vorig jaar en het jaar ervoor) Folkert Brouwer de grote kampioen. 
Er waren een paar nieuwe leden erbij zodat we vaak vier tafels hadden. 

Hierbij de uitslag van het seizoen 2010/2011 van K.C.Zwarte Mieke.
1 Folkert Brouwer 6436
2 Mia Bubbert 6395
3 Ruurd van Slageren 6343
4 Jan Osinga 6237
5 Aag Tolsma 6234

Graag hebben we er nog wat leden bij of mensen die mee willen doen als reserve.
Jjong en oud zijn van harte welkom in het seizoen 2011/2012, we spelen op donderdag avond van 19.30 t/m 23.30 uur in Herberg de Gekroonde Leeuw (ook voor beginners!!!) We beginnen in het nieuwe seizoen op donderdag 29 september 2011.
Zijn er mensen die graag klaverjassen willen leren dan graag contact opnemen met Folkert Brouwer. 

 

0 reacties | Reageren?
 

Tennis Inlooplessen

MAANDAG 2 MEI 2011

Het weer wordt langzamerhand steeds beter en het tennisseizoen is weer volop begonnen. Het is heerlijk om in buitenlucht lekker te sporten samen met vriendjes en vriendinnetjes.De tennisver. Arum organiseert vrijdag 13 mei inlooplessen voor de Jeugd. Wie het leuk vindt om een keer een balletje te komen slaan is van harte welkom. De tennisrackets zijn aanwezig. dus trek je gymschoenen en gemakkelijke kleding aan en kom naar de tennisbaan voor een gratis proefles. 
- Voor de groepen 3, 4 en 5 begint de les om 18.00 uur
Voor de groepen 6, 7 en 8 begint de les om 19.00 uur

 


 

0 reacties | Reageren?
 

Jouke stopt!

MAANDAG 2 MEI 2011

Komende zaterdag speelt Arum 1 haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen IJ.V.C. uit Ijlst. Het zal ook de laatste thuiswedstrijd zijn van Jouke Kuipers in het shirt van het eerste elftal. Aanvang 14.30 uur, zie ook: Jouke stopt  

0 reacties | Reageren?
 

Koninginnedag in beeld

MAANDAG 2 MEI 2011

Op de zonovergoten koninginnedag werden er door Andries Zwager weer vele fraaie foto's gemaakt. Van zowel de morgen als van de middag. Zie fotoboek

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten