Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van augustus 2012

<< Terug naar overzicht

Het voetbal gaat weer los!

DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

Aanstaande zaterdag 1 september barst het voetbalseizoen weer los. Tenminste wat de competitie betreft voor Arum 1. Zij spelen zat. a.s.eerste competitiewedstrijd in en tegen Workum 1 om 14.30 uur. De overige teams bekeren eerste allemaal nog!
Na een wisselvallige voorbereiding en het aftasten van de nieuwe speelstijl zal het zaterdag gaan om het eggie. Arum 1 is dit seizoen in juli begonnen met trainen en heeft oefenwedstrijden afgelegt tegen Dokkum (verloren) en tegen Foarut (gewonnen). In de beker werd er goed gespeeld tegen Oudehaske en werd er met 3-1 gewonnen. Daarna werd er tegen Zeerobben en SDS een slechte tot matige wedstrijd gespeeld tegen ploegen die een klasse of misschien we 2 klassen beter waren, deze wedstrijden werden dan ook kansloos verloren. Om nu te zeggen hoe het vlaggenschip ervoor staat is pas te beoordelen na de 1e competitiewedstrijd in en tegen Workum 1. Er zal gespeeld worden tegen een team die net als Arum een wisselvallige voorbereiding kende. Aanstaande zaterdag zal het team de staf en de harde kern afreizen naar Workum om om half 3 de wedstrijd te spelen.

Arum 2 en de A- en B-junioren hebben inmiddels ook een aantal bekerwedstrijden gespeeld.  Hun competitie begint volgende week. De pupillen teams spelen eerst ook drie bekerwedstrijden. (8-15 en 22 september) en trappen pas op 29 september af wat betreft de competitie. Voor een overzicht van alle teamindelingen en een programma van de aankomende wedstrijden moet u naar de link van VV Arum gaan en klikken op programma en uitslagen

 

0 reacties | Reageren?
 

Simmerj├╗nkuierke vanuit Arum!

DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

Op woensdagavond 5 september is het al weer zover, dat het laatste simmerjûnkuierke van het 11e seizoen zal worden gehouden. Het grootste deel van de route is nieuw voor de kuieraars en brengt hen door het open landschap dat zo kenmerkend is voor de “lytse bouhoeke” . Met zicht op de dorpjes Lollum, Waaksens en Achlum wandelen we langs akkers en over kerkenpaden om vervolgens als allerlaatste door een heus bos(je) met een open plek waar
’s-nachts vast huiveringwekkende zaken gebeuren. Hopelijk zijn wij net op tijd in de schemer terug, om daarna nog even na te praten in Herberg De Gekroonde Leeuw. Iedereen die mee wil doen is van harte welkom en wat de minimum leeftijd betreft, knijpt Willem deze keer, omdat het vakantie is en de laatste keer, een oogje dicht. De start is op het kaatsplein(tje) in Arum om prcies 19 uur en de afstand plm. 6,5 km. Deelname is natuurlijk gratis en vooraf aanmelden hoeft ook niet. Voor mooi weer zal worden gezorgd……………..
 

0 reacties | Reageren?
 

Straatkaatsweek en slotpartij.

DONDERDAG 30 AUGUSTUS 2012

in de week van 3 t/m 7 sept. wordt de straatkaatsweek voor de jeugd gehouden. Op de vrijdag wordt er na de finales een barbeque gehouden en daarna volgt de prijsuitreiking van het straatkaatsen en het competitiekaatsen van de jeugd. Afgelopen zondag 26 augustus werd de slotpartij voor senioren en junioren gehouden. zie voor uitslagen en foto's www.kvwillemwestra.nl
 

0 reacties | Reageren?
 

Arum 2de omloop exit!

DONDERDAG 9 AUGUSTUS 2012

Afgelopen woensdag verloor het Arumer Freule partuur in de tweede omloop van Oudeleie. In de eerste omloop werd nog knap gewonnen van Holwerd. Maar in de partij in de tweede omloop werden de teveel eigen foutjes fataal. Deze verloren partij had vele gezichten en kon alle kanten op (zoals het Arumer partuur op deze foto prachtig uitbeeld)

0 reacties | Reageren?
 

Arum treft Holwerd

ZATERDAG 4 AUGUSTUS 2012

Op zaterdag 4 augustus is in Wommels de loting geweest van de 110de Freulepartij van komende woensdag (8 aug). Arum (met Rudmer Okkinga. Jelte Vis en Auke Walstra) lootte als partuur 37 outsider Holwerd.
Franeker is als Nederlands kampioen de grote kanshebber. St.-Jabik, Minnertsga, Witmarsum, Dronrijp en dus Holwerd zijn outsiders. Op de lijst staan 48 parturen en dat is evenveel als in 2011. De aanvang van de wedstrijd is ’s morgens om 9.00 uur.

2 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten