Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van mei 2013

<< Terug naar overzicht

Truck Tour door Arum

VRIJDAG 31 MEI 2013

Acht jaar geleden is het idee ontstaan om een truck tour te organiseren voor mensen met een lichamelijke en of verstandelijke beperking. Met de doelstelling bezorg ze een onvergetelijke dag! Zaterdag 8 juni komt deze Truck Tour 's middags ook weer door Arum. Let wel, ze komen nu ook niet vanaf Achlum maar vanaf Lollum via Grauwe Kat, door Arum en dan naar Pingjum.

0 reacties | Reageren?
 

Petra tweede op FK.

VRIJDAG 31 MEI 2013

Zoals eerder aangekondigd werd GV Sparta vertegenwoordigd op het Fries kampioenschap in Makkum door drie turnsters. In de eerste ronde turnde Froukje Heslinga pupil II nivo 12; Stabiel en netjes met een score van 50.15 punten eindigde ze als 6e. Naomi van Stee jeugd I nivo 11; in de tweede wedstrijdronde actief, turnde keurig haar elementen; een val van de brug kostte haar een medaille ze eindigde als 5e met een score van 51.10 punten. Op de vloer kreeg ze de hoogste beoordeling 14.05 (14,80 uitgangswaarde).
In de tweede wedstrijd turnde ook Petra Brouwer pre-instap II nivo 12 een mooi vierkamp en dit werd beloond met een totaal van 50.70 goed voor een 2e prijs! Knappe prestatie voor een eerste jaars keurmeisje. Vol trots pronkte ze de medaille aan de meegereisde supporters. (Petra staat tweede van links op de foto)
Voor deze turnsters zit het seizoen erop. Trainingen gaan nog door tot juli.

De recreanten gymnastiek en dans hebben deze week hun laatste lessen gedraaid. Aanstaande maandag 3 juni sluit de dans af met een uitvoering van de dansen die dit seizoen zijn geleerd. Eenieder die belangstelling heeft om dit te komen bekijken is welkom aanvang 17u tot 18u in de gymzaal.

0 reacties | Reageren?
 

Avond4daagse 2013

DONDERDAG 30 MEI 2013

Ook dit jaar kun je weer meedoen aan de Pingjumer Avondvierdaagse! De avondvierdaagse is dit jaar op 10,11,12,13 juni 2013. We vertrekken iedere avond om 17.45 uur vanaf O.B.S. De Opslach. 
Opgavebriefjes zijn inmiddels via de beide scholen verspreid. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Linda Kuipers (641554) en/of Geartsje Visser (641123).
Opgeven kan t/m 31 mei 2013
 

0 reacties | Reageren?
 

Mededeling Jubileumcom. v.v. Arum

DINSDAG 28 MEI 2013

Even een mededeling voor de leden en oud-leden van de v.v. Arum die zich voor het feest hebben opgegeven. Wij (de jubileumcommissie) sturen u niets toe voor het weekend van 7 en 8 juni. Het werkt namelijk als volgt:
Heeft u zich opgegeven voor de vrijdagavond (receptie/optie 1) dan kunt u na afloop van de receptie (deze begint om 20.00 uur) een enveloppe afhalen bij een speciaal hier voor ingerichte plek in de feesttent!
Heeft u naast optie 1 ook gekozen voor optie 2 of 3, dan krijgt u op dat moment ook alle bonnetjes, programmaboekje(s), polsbandje(s), jubileummagazine en jubileumshirtje, alvast voor de zaterdag.
Na afloop van de receptie kunt u de fototentoonstelling: "Het v.v. Arum museum" bezoeken. (en zaterdag vanaf 10.00 tot 17.00 uur)
Komt u alleen op zaterdag 8 juni, dan kunt aan het begin van het feestterrein een enveloppe afhalen met alle toebehoren voor deze dag (erin).
Voor degene die meedoet aan het onderling toernooitje voor leden en oud-leden, graag om 9.30 uur aanwezig zijn.
heeft u nog vragen, stuur even een mailtje naar vvarum-75jaar@hotmail.com

Tot ziens op 7 en/of 8 juni!

De jubileumcommissie van de v.v. Arum

 

0 reacties | Reageren?
 

Iedereen is welkom!

DINSDAG 28 MEI 2013

Het jubileumseizoen van de v.v. Arum wordt afgesloten in het weekend van vrijdag 7 en zaterdag 8 juni 2013.
Inmiddels hebben leden en oud-leden zich kunnen opgeven voor 1 mei j.l. (voor een gereduceerde prijs)
Maar iedereen is welkom, op de receptie na (dit is voor degene die een officiele uitnodiging hebben ontvangen), bij de vele activiteiten tijdens dit jubileumweekend. De entreeprijzen voor iedereen die, zonder opgave vooraf, wil komen, staan op de onderstaande poster vermeld. 

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Verregende ledenpartij

MAANDAG 27 MEI 2013

Het was geen weer, enorm koud en toen kwam ook nog eens de regen. De dappere kaatsers lieten zich niet uit het veld slaan, ze bleven doorkaatsen. Prachtige wedstrijden met veel 5-5 uitslagen bij de heren. Het werd rekenen bij de heren want de parturen zaten zo dichtbij elkaar dat alleen de voorpunten en de tegeneersten niet genoeg waren, uniek! Zie voor het verdere verslag en foto's: www.kvwillemwestra.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

Simmerj├╗nkuierke Arum

MAANDAG 27 MEI 2013

Op woensdag 5 juni zal er vanuit Arum het 2e simmerjûnkuierke van het seizoen 2013 worden gehouden. De start is om 19 uur vanaf het kaatsplein in het centrum van Arum en na afloop is er weer gelegenheid om even na te praten. Deelname is vanaf 12 jaar en geheel gratis. De afstand is 6,76 km en voor een flink deel over de Pingjumer Gouden Halsband en op dat deel dus onverhard !
Honden kunnen (helaas) niet mee ! 
Kijk voor meer informatie op:www.simmerjunkuierkes.nl


 

0 reacties | Reageren?
 

Eerste jeugdledenpartij

VRIJDAG 24 MEI 2013

Afgelopen vrijdag 24 mei j.l. werd de eerste jeugdledenpartij van 2013 gehouden. Het jeugdbestuur kon maar 8 parturen verwelkomen verdeeld over 2 categorieën. De eerste partijen starten om 16.00 uur. Zie www.kvwillemwestra.nl

0 reacties | Reageren?
 

Gertjan Verbeek naar Arum

DONDERDAG 23 MEI 2013

Nog een 2 weken en het is zover. Het jubileum van de v.v. Arum wordt groots gevierd. Zoals bekend komt zaterdagmiddag Oud- Heerenveen tegen Arum 1 te voetballen in een heuse jubileumwedstrijd. deze week werd bekend welke oud-spelers van Heerenveen in Arum komen te voetballen! Met daarbij o.a. Gertjan Verbeek (trainer van AZ en winnaar van de KNVB-beker) verder komen Jeffrey Talan, Pieter Bijl, Eddy Bosman, Piet Boskma, Arjen Ebbinge, Robert Herder (assistenttrainer van Marco van Basten) en de nog actieve spelers zoals Age Hains Boersma en Klaas Schotanus. Verdere namen vindt u terug in het programmaboekje welke u onvangr als u komt naar deze wedstrijd: Zaterdag 8 juni aanvang 14.30 uur
 

0 reacties | Reageren?
 

Eetfestijn KKA Afgelast!

DONDERDAG 23 MEI 2013

Het Eetfestijn wat de KKA op het Kaatsplein op zaterdag 1 juni zou organiseren is wegens te weinig deelname AFGELAST. Degene die zich inmiddels wel hebben opgegeven krijgen persoonlijk afbericht. Jammer!

0 reacties | Reageren?
 

Geslaagd Tennistoernooi

DINSDAG 21 MEI 2013

Afgelopen zaterdag 18 mei werd het eerste tennistoernooi van dit seizoen gehouden. Het vernieuwde bestuur van de plaatselijke tennisclub kon maar liefst 28 deelnemers verwelkomen. Waaronder ook deelnemers uit de buurtdorpen!
Het toernooi werd gewonnen door Paul Cevat
2e prijs Siebe Anema
3e prijs Aukje Veltman
4e prijs Rintje v/d Veen
5e prijs Hilly-Klaske Renema

De poedelprijs was voor Bonne Dijkstra (hij kreeg een blik tennisballen, om te oefenen)
 

0 reacties | Reageren?
 

Peulenschilletje en Punaises?

DINSDAG 21 MEI 2013

Afgelopen Pinkstermaandag was de Elfstedentocht voor fietsers voor de meeste deelnemers een peulenschilletje. Er stond namelijk nauwelijks wind. Degene die later starten hadden trouwens wel te maken met langdurige regen. En bij Arum een incident met punaises. Dit werd gelukkig snel opgelost! Tussen 5.20 en ongeveer half tien raasden de fietsers door Arum. Met daaronder ook een aantal dorpsgenoten.
Hier een voorlopige lijst met Arumers die de 240 kilometer fietsten:
Marieke Anema, Anita de Boer, Rianne Tolsma, Gerbrich Rohn, Geertje Visser, Siebe Tolsma, Peter Kroese, Jacob van Althuis, Folkert Bruinsma, Jeroen Reinsma, Elmer Bijma, Michel Jorna, Edwin Boonstra, Pieter Tolsma.........
Als iemand nog meerdere Arumers kent die dit jaar de 11-stedentocht hebben gefietst. Stuur even een mailtje naar pjtolsma@hotmail.com

Arumer Michel Jorna kwam als eerste (hij had groep 1) aan in Franeker. Zie uitzending "Hjoed" van Omrop Fryslan via deze link: www.omropfryslan.nl/fideo/hjoed-fan-2013-05-20

 

0 reacties | Reageren?
 

Achtste en geen kampioen!

DINSDAG 21 MEI 2013

Het voetbalseizoen loopt op z'n eind. Arum E1 zou bij winst afgelopen zaterdag kampioen kunnen worden. Helaas werd er verloren in een rechtstreeks duel met AVV uit Terschelling. Die daardoor kampioen worden! voor Arum 1 zit het seizoen er ook op. In de laatste wedstrijd werd een grote nederlaag geleden tegen DESZ uit Zwartsluis. Arum eindigde dit seizoen als achtste in de eindstand. Zie voor alle uitslagen en eindstand www.voetbalnoord.nl
Arum 2 speelde zich afgelopen zaterdag definitief veilig. En bezet op dit moment de zesde plek. Een aantal teams moet nog paar wedstrijden spelen. Zie voor het programma de v.v. Arum pagina op deze site!

De F-jes werden vorige week kampioen en kregen diezelfde avond nog een "feestmaal" aangeboden. Zie voor de foto's het album v.v. Arum 2013 in het fotoboek op deze site.
 

 

  
 

0 reacties | Reageren?
 

Spartanen op Friese Kampioenschapen!

VRIJDAG 17 MEI 2013

De tweede Rayon-plaatsingswedstrijden zijn geweest. Voor GV Sparta weer mooie resultaten. Op 6 april in Lemmer een 2e plaats voor Esmee van Althuis en op 20 april in Workum was er een 3e plaats voor Petra Brouwer, 1e plaats voor Froukje Heslinga en een 4e plaats voor Merlijne van Stee.
Eind april kwam het bericht binnen dat de volgende meiden zich hebben geplaatst voor de Friese kampioenschappen.
Op zaterdag 25 mei sporthal te Makkum: vanaf 8.45 -13.00 turnen Naomi van Stee; jeugd nivo 11, Froukje Heslinga; pupil II nivo 12, Petra Brouwer; instap II nivo 12 hun oefening op brug, balk, vloer en sprong.
Zaterdag 1 juni te Veenwouden: Sigrid van der Schaar; senior dames nivo 7.
Zaterdag 15 juni schuttersveldhal te Sneek: Jasmijn van Althuis; jeugd nivo 9.

Op de foto de 5 geplaatste deelnemers:
Vlnr: achter: Sigrid van der Schaar, Naomi van Stee, Jasmijn van Althuis
Voor: Froukje Heslinga, Petra Brouwer.

0 reacties | Reageren?
 

Nieuws Tennis Vereniging Arum

DONDERDAG 16 MEI 2013

 

Tennis voor jong en oud, dat is wat het nieuwe bestuur van de Tennis Vereniging Arum (TVA) wil behouden voor Arum en omliggende dorpen. Om dit kracht bij te zetten organiseert het bestuur een aantal zomertoernooien en een clinic voor de jeugd. 
Agenda voor de zomertoernooien:
Zaterdag namiddag 18 mei
Zaterdag namiddag 29 juni
Vrijdagavond 30 augustus
Zaterdag namiddag 28 September

De banen liggen er weer prachtig bij, dus een ieder die een balletje wil slaan is welkom als lid of als introducé!
Over de aanvang van de toernooien volgt nog nader bericht.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een bekend gezegde.
Martin van der Vijver zal zich met de jeugd gaan bezig houden. Op woensdagavond 22 mei vanaf 19.00 wordt de eerste tennisclinic voor de jeugd georganiseerd. Meer informatie volgt nog via de scholen.
Verder wordt er geprobeerd een lesgroep te formeren, zo nodig in samenwerking met Witmarsum. Inmiddels is er een gesprek gevoerd met de tennisvereniging van Witmarsum en zij staan absoluut open voor samenwerking met betrekking tot de jeugd. Goed bericht!

Tot slot
Het bestuur werkt aan een gezellig tennisseizoen waarbij ook het huisvrouwentennis, het tossen op maandagavond en het zondagstennis van Kimswerd doorgang vindt. Inmiddels zijn er ook een aantal vaste vrijwilligers bereid gevonden om de baan te onderhouden, en die ligt er mooi bij! Wij wensen jullie dan ook een mooie zomer toe en een gezellig tennisseizoen.

Met sportieve tennisgroeten

Het bestuur
Gerben Okkinga
Ernst Walstra
Bonne Dijkstra

Lid worden? Geef je op via één van de bestuursleden of via tvarum@live.nl

0 reacties | Reageren?
 

Jeugd & Seniorenledenpartij

WOENSDAG 15 MEI 2013

De eerste ledenwedstrijd voor de jeugd is op vrijdag 24 mei vanaf 16.00 uur. Op zaterdag 25 mei wordt de eerste seniorenledenpartij voor alle leden vanaf 14 jaar gehouden.
Let op! Aanvang 16.00 uur!
Voor opgave zie www.kvwillemwestra.nl

0 reacties | Reageren?
 

Start Competitiekaatsen

WOENSDAG 15 MEI 2013

Op woensdag 8 mei startte de trainingen en competitiekaatsen voor de Jeugd. (helaas viel dit in het water) Op donderdag 16 mei start deze voor de senioren. Dit jaar ook weer voor met zachte bal(dames) Deze groep start op donderdag, 23 mei. zie voor opgave en verdere informatie: www.kvwillemwestra.nl

0 reacties | Reageren?
 

Eetfestijn op Kaatsplein

DINSDAG 14 MEI 2013

Op zaterdag 1 juni houdt de KKA een eetfestijn op het kaatsplein. Samen eten uit de Mediterrane keuken. Een gezellige avond, waar iedereen van elkaars eten kan proeven. Hoe werkt het?
Samen eten uit de Mediterrane keuken. De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied Dit zijn gerechten uit de keukens uit Spanje, Italië, Portugal en Griekenland en een deel van het zuiden van Frankrijk.Wat is er nou leuker om eens een keer van andermans kookkunsten te genieten?Een gezellige avond, waar iedereen van elkaars eten kan proeven.Hoe werkt het? Je geeft op met hoeveel personen je komt (alle leeftijden zijn welkom!) en maakt ook voor hetzelfde aantal personen eten/hapjes.Bij aankomst op het plein, zet iedereen het eten op een lange tafel.Op deze manier ontstaat er een buffet met allerlei verschillende lekkernijen.Iedereen neemt eigen bestek en bord mee.
Een drankje voor bij het eten is tegen betaling te verkrijgen bij de KKA. We hopen natuurlijk op mooi weer zodat we met z’n allen op het kaatsplein buiten kunnen eten. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar een ‘binnenplek’.

flyers zijn inmiddels uitgedeeld!

 
de KKA
 

1 reactie | Reageren?
 

Langs de 11-steden!

ZATERDAG 11 MEI 2013

Het was afgelopen zaterdag een drukte van belang met over de weg de 11-stedentocht voor oldtimers. en over het water de roei-elfstedentocht. Afgelopen donderdag waren de 11-steden wandelaars al gepasseerd. Volgende week is het de beurt aan de steppers en fietsers. Bij de fietselfstedentocht zullen weer een groot aantal Arumers in actie komen. Wie doet er mee uit Arum. Stuur even een mailtje naar pjtolsma@hotmail.com


 

0 reacties | Reageren?
 

F-jes kampioen!

ZATERDAG 11 MEI 2013

Afgelopen zaterdag 11 mei werden de F-pupillen (zie fot0 in de box) van de v.v. Arum officieel kampioen. In de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit was aleen winst genoeg. Arum F1 won ruim met 8-2. en de kampioensvlag kon worden gehesen. Later die middag won Arum 1 haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-0 van Heeg. Door 2 goals van Kevin Jaarsma. (waarvan 1 een wereldgoal) en Jacob van Althuis.
Arum E1 won ook en kan eventueel in een rechtstreeks duel met AVV van Terschelling zaterdag a.s. ook kampioen worden. aanvang 10.00 uur

1 reactie | Reageren?
 

Ald-Arumers yn Hea!

ZONDAG 5 MEI 2013

Yn Grou wapperet regelmjittich in flage fan de toer fan de Sint Piter-tsjerke. Rinnie en Dita Huisman (ald Arumers) binne de kosters fan de tsjerke en Rinnie is ferantwurdlik foar it klearmeitsjen fan de flagen. Dizze dagen moat de Hollânske flage yn top fansels, mar Huisman hat ek oare flagen op 'e souder lizzen...
sjoch hjir: http://www.omropfryslan.nl/utstjoering/hea-fan-2013-04-29t170200

 

0 reacties | Reageren?
 

Kaatsseizoen is gestart!

ZONDAG 5 MEI 2013

Op de eerste mooie dag van het jaar ging het kaatsseizoen van start. Vrijdag, 3 mei was er ’s middags een training voor de jeugd, afgesloten met patat. Een grote groep Arumer kinderen kwam trainen, de meeste al wel bekend met kaatsen, maar ook een flinke groep nieuwe kaatsers!
We zagen weer veel talentvolle kinderen in actie, super!
’s Avonds was het de beurt aan de ‘groten’, zij begonnen het seizoen zoals inmiddels gebruikelijk met een zachte bal wedstrijd op het kunstgrasveld.
Voor het verdere verslag, uitslagen en foto''s zie www.kvwillemwestra.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

De nachtkaars

ZONDAG 5 MEI 2013

Afgelopen zaterdag speelde v.v. Arum 1 de inhaal wedstrijd tegen koploper de Walde. Het werd een ongelijke strijd. en Arum verloor met 4-1. Arum heeft door de resultaten van de laatste weken geen kans meer op een periode en is zo goed als veilig, qua degradatie. Het seizoen gaat dus als een nachtkaars uit. 
Arum 1 speelt komende zaterdag haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Heeg (dat nog vecht tegen degradatie) aanvang 14.30 uur.
Trouwens eerder op de dag kan Arum F1 kampioen worden. Komt allen kijken naar deze talentjes. aanvang 10.00 uur
 

0 reacties | Reageren?
 

Fries kampioen Kubben!

ZATERDAG 4 MEI 2013

Daar vele Nederlanders dit jaar Koninginnedag thuis doorbrachten om de troonswisseling te volgen, was er op het sportveld toch nog redelijk wat publiek en werd het een gezellige middag. Tegen 15.00 uur was het programma van Dorpsbelang voor de jeugd afgerond en konden wij met ons Fries Kampioenschap Kubben starten.
Er deden 16 teams mee, welke verdeeld werden in vier poules. De winnaars van elke poule strijden om een finale plek.
De winnaar van poule 1 tegen 2 waren: Marga Kramer, Steven Kramer en Jouke Kuipers en de winnaars van poule 3 tegen 4 waren: Age van IJs, Patrick Kramer en Huib.
De uiteindelijke winst ging naar het team van Marga en de welverdiende tweede plaats was voor het team van Age.
 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten