Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van oktober 2013

<< Terug naar overzicht

Winterfair 16 november a.s.

WOENSDAG 30 OKTOBER 2013

FCA zal ook dit jaar weer een winterfair organiseren op zaterdag 16 november 2013. Dit jaar een andere locatie en wel:
HERBERG DE GEKROONDE LEEUW. In de trochreed, rondom het café, op de bovenzaal en in de
tuin zullen dit jaar de marktkramen te bewonderen zijn.  Verdere informatie volgt, hou de site en de flyers in de gaten.

Wilt u informatie of inschrijven, stuur dan een mail naar fcarum@live.nl  of neem contact op met Annet Dijkstra tel. 06-26126250 of Berber van IJs tel. 06-54906687.
 

0 reacties | Reageren?
 

De Beatles in Arum?

WOENSDAG 30 OKTOBER 2013

Op zaterdag 9 november zorgt Rubber Soul voor een spetterende avond in de toneelzaal van de Gekroonde Leeuw. Rubber Soul is een Groningse band die zich heeft geworpen op het spelen van Beatles songs. Het repertoire omvat ongeveer 50 nummers, vooral uit de begintijd van de FAB-four maar ook uit latere perioden. Er wordt gespeeld in dezelfde line-up als hun legendarische voorbeelden, gewapend met o.a. de beroemde Paul McCartney vioolbas en de aloude vox versterkers. Aanvang 20.00 uur entree 5 euro. Zie ook: http://www.bands-and-acts.nl/RUBBER_SOUL_-_Beatles_tribute zie ook de vernieuwde website van de Herberg de Gekroonde Leeuw, http://www.degekroondeleeuw.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

Ook vele stormschade in Arum

MAANDAG 28 OKTOBER 2013

Ook Arum is afgelopen maandag behoorlijk getroffen door de flinke stormwind. Bomen waaiden om. Vele dakpannen, schoorsteenpijpen en ander dak materiaal raakten van de daken. Vele schuttingen gingen om. De beide lagere scholen sloten 's middags hun deuren. (zie een paar foto's van Facebook o.a. De Tille en Julijut)
 

0 reacties | Reageren?
 

v.v. Arum verliest koppositie

MAANDAG 28 OKTOBER 2013

 

v.v. Arum 1 moest afgelopen zaterdag winnen van Makkum om uitzicht te houden op een eventuele periodekampioenschap. Zeker op basis van de 2e helft won Makkum thuis terecht met 3-1. Arum verloor naast de wedstrijd ook haar koppositie. Komende zaterdag speelt Arum thuis tegen het hooggeplaatste Nagele. De koploper Wolvega tegen AVC. Dan zal de beslissing vallen wat betreft de eerste periodetitel. De derby Makkum - Arum werd overigens nog nooit gespeeld in competitieverband! de belangstelling was dan ook zeer groot rondom het mooie kunstgrasveld in Makkum. Zie voor wedstrijdverslagen www.voetbalnoord.nl en www.tweenul.nl. Bekijk voor een mooie fotoreportage van deze wedstrijd van Henk Bootsma hier in het fotoboek op deze site. (Foto hierboven van Henk Bootsma, de malaise bij de A-selectie van Arum, met Nico, Laurens en Julius) Ook de meeste overige teams van de v.v. Arum kwamen in actie afgelopen zaterdag. Arum 2 pakte haar eerste winst. en dat gold ook voor de C-junioren. Zie voor uitslagen standen e.d. www.voetbal.nl
 

0 reacties | Reageren?
 

Twee Ere-leden

VRIJDAG 25 OKTOBER 2013

Op de ledenvergadering van de v.v. Arum afgelopen donderdag werd o.a. afscheid genomen van secr. Anno van der Veen. Maar ook werd de v.v. Arum twee Ere-leden rijker. Het behaagde het bestuur om de gebroeders Folkert (zie foto) en Pieter Tolsma tot Ere-lid te benoemen. Zij behoren nu tot de selecte groep ere-leden van de v.v. Arum. Rinze Veenstra, Jacob van Althuis, Hidde Reinsma, Johannes van IJs en Piet Folkerts waren inmiddels al erelid.
Enig smetje op deze avond was dat wedstrijdsecr./vice-voorzitter Julius de Snoo tijdens de training op dezelfde avond moest worden afgevoerd per ambulance. Hij brak zijn kuitbeen op meerder plaatsen en ook een middenvoetsbeentje.
 

0 reacties | Reageren?
 

De Hoekstien derde!

WOENSDAG 23 OKTOBER 2013


Afgelopen dinsdag 22 oktober werd in de sporthal te Makkum weer het jaarlijkse schoolkaatsen in de zaal gehouden. De scholen uit de voormalige gemeentes Bolsward, Wunseradiel en Workum strijden om de hoogste eer. Er stonden maar liefst 31 partuur op de lijst. Bij de Jongens was er voor Arum geen succes. Het partuur van De Hoekstien was net voor de prijzen af. Maar de meiden van de CBS De Hoekstien (Anna Brouwer, Welmoed Boonstra en Froukje Heslinga) wonnen zeer knap de derde prijs. (zie foto) voor meer foto's e.d. www.kvwillemwestra.nl


 

0 reacties | Reageren?
 

Ronde verder!

MAANDAG 21 OKTOBER 2013

Afgelopen weekend was er een inhaal en bekerprogramma wat betreft het voetbal. De D-pupillen en de B-junioren van de v.v. Arum (B's met Stormvogels) speelden beide voor de Beker. en beide teams haalden de volgende ronde na spannende wedstrijden. Arum D1 won met 2-1 van Leovardia na spannende en hectisch slot. Arum B1 kwam na een 2-0 achterstand terug tot 2-2. (twee keer Johan Hibma) Maar in de penalty-seriie was Arum duidelijk de betere. en dus heeft de v.v. Arum nog steeds twee teams in de KNVB-beker.
Arum MP1 won in de competitie met 10-6 van DTD en verstevigde de koppositie. Arum 2 pakte haar eerste punt, door met 1-1 gelijk te spelen tegen TOP'63 3.
Komende Zaterdag 26 okotber de derby Makkum 1 - Arum 1 aanvang 15.00 uur. 

0 reacties | Reageren?
 

Ledenjaarvergadering v.v. Arum

DINSDAG 15 OKTOBER 2013

Op donderdag 24 oktober is er de ledenvergadering van de v.v. Arum in de bovenzaal van de Herberg De Gekroonde Leeuw. Op die avond neemt Anno van der Veen afscheid als bestuurslid. aanvang 20.00 uur. Persoonlijke uitnodiging volgt. 

0 reacties | Reageren?
 

Lampionoptocht 2013

MAANDAG 14 OKTOBER 2013

Donderdag 24 oktober a.s. is er weer de traditionele Lampionoptocht (nog uit de tijd van de floralia). Om klokslag 7 uur gaat de stoet van start bij de loods van Boersma met voorop het fanfarekorps "Wubbenus Jacobs".

1 reactie | Reageren?
 

Klantenbinding bij v.v. Arum

MAANDAG 14 OKTOBER 2013

 

Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van de v.v. Arum een prachtige tweede helft thuis tegen DWP. Een 0-1 ruststand werd in de tweede helft omgebogen in een 2-1 winst. Er daarmee heeft Arum nog steeds de buit uit 6 wedstrijden. En na zo’n prachtige tweede helft heeft Arum 1 zeker aan klanten binding gedaan.
Zie voor het uitgebreide verslag o.a. www.voetbalnoord.nl  en www.tweenul.nl   en komende woensdag in het Bolswards Nieuwsblad.

De overige v.v. Arum teams
Ook alle overige v.v. Arum teams kwamen afgelopen zaterdag in actie voor de competitie. (behalve het tweede, zij speelden een oefenwedstrijd)
De B-junioren wonnen weer ruim. Het “nieuwe” C-team begint steeds beter te spelen en verloren met 5-2 van de koploper. De D-pupillen wonnen ietwat geflatteerd van de zustervereniging Stromvogels’64 D1 met 5-1. De medeleider/grensrechter Hans Dijkstra van Arum D1 had voor de wedstrijd nog een bijzondere ontmoeting met een BN-er en zijn hond. “Wie was dat Hans?” Vroeg de andere leider. “Hans”, zei Hans.  “Togt ik al”
Arum E1 speelde een zeer spannende wedstrijd tegen Zeerobben E3. Het werd een mooie 2-1 overwinning
Arum E2 en MP2 gingen beide onderuit.  En tot slotte de MP1 wonnen ruim van RES.

Beker en inhaal
komende zaterdag 19 oktober is voor de meeste team een vrije zaterdag (Herfstvakantie)
Alleen MP1 en Arum 2 spelen een (uit) inhaalwedstrijd.
Arum B1 en D1 spelen in de tweede ronde van de Beker. Beide spelen thuis tegen respectievelijk Leovardia D3 (9.30 uur) en IJVC B1 (10.45 uur). Halen beide de volgende ronde?

 

0 reacties | Reageren?
 

Willem Westra keatsj├╗n

WOENSDAG 9 OKTOBER 2013

Vrijdag 18 oktober houden wij een ’open bestuursvergadering’ van 20.00 uur tot 21.00 uur in Herberg
’de Gekroonde Leeuw’ (kleine bovenzaal). Daarnaast nodigen wij U uit voor de ’Willem Westra keatsjûn’ vanaf
21.00 uur in de tap van de Herberg. De bedoeling is van deze avond is om ’bij te praten’ over het kaatsen in het algemeen en natuurlijk speciaal over het kaatsen in Arum.
U kunt hierbij kijken naar beelden van kaatsen door de ogen van niet-kaatsers afgelopen zomer gefilmd in Arum.
Inbreng van leden en sponsors stellen wij zeer op prijs.
Dus iedereen die ’iets’ met kaatsen heeft:
”Net stinne……….hinne!!”

6 reacties | Reageren?
 

De Raat weer open!!!

DINSDAG 8 OKTOBER 2013

12 Oktober gaat de raat weer open! Alle jeugd vanaf 12 jaar is van harte welkom! Het eerst drankje is gratis! En ook is er de mogelijkheid om je op te geven voor het dart toernooi wat op 18 oktober georganiseerd word door de Jeugd Activiteiten Commissie!
 

0 reacties | Reageren?
 

Koploper!

MAANDAG 7 OKTOBER 2013

Door een 3-2 overwinning in Sneek tegen SWZ en doordat de concurrentie punten liet liggen is v.v. Arum 1 nu alleen koploper. Een verslag vindt u op www.voetbalnoord.nl in het Bolswards Nieuwsblad van woensdag a.s. Arum B1 won met 8-0 en is ook koploper. (ze hebben nog geen doelpunt tegen gekregen) De allerkleinsten de Mini-pupillen 2 wonnen nipt met 2-1 van Mulier en mag zich ook koploper noemen. Arum E2 versloeg de koploper na een prima wedstrijd. Arum D1 kon bij winst ook koploper worden, maar verloor op een sneue manier met 6-5. De C1-junioren pakten hun eerste punt tegen Blauw Wit het werd 5-5. Zie voor programma en uitslagen de v.v. Arum pagina op deze site. Of ga naar www.voetbal.nl
 

0 reacties | Reageren?
 

Uit de kerktoren

ZATERDAG 5 OKTOBER 2013

Van Jan Bloemsma hebben we een aantal fotos ontvangen, gemaakt vanaf de kerktoren. Deze staan in het album luchtfoto 2013.

0 reacties | Reageren?
 

Playbackshow 2013 in Beeld

DONDERDAG 3 OKTOBER 2013

In het fotoboek onder de titel: "Playbackshow 2013" vindt u meer dan 90 foto's van de Playback Show van 27 september j.l. met dank aan Yvonne van Stee. Klik hier. De uitslag..................volgt
 
 

0 reacties | Reageren?
 

Rommelmarkt op 5 oktober

DONDERDAG 3 OKTOBER 2013

Omdat een rommelmarkt niet zonder "rommel" kan, een oproep: Heeft u ergens nog spullen staan die u kwijt wilt, dan willen wij ze graag van u overnemen (geen witgoed, sanitair, matrassen en bankstellen). De rommelmarkt wordt gehouden op zaterdag 5 oktober in "It Iepen Hus" vanaf 9 uur tot 13.00 uur. Voor het inleveren van uw spullen staan de deuren van "It Iepen Hus" open op:
Donderdag 3 oktober van 19.00-21.00 uur en
Vrijdag 4 oktober van 19.00-21.00 uur.
 
 
Wilt u graag dat uw spullen worden opgehaald dan graag contact opnemen met:
Tjitske van der Schaaf / 0517-532180, Jannie van Althuis / 0517-642089.

Muziekvereniging "Wubbenus Jacobs"
 

 

0 reacties | Reageren?
 

De Raat goes to the Jungle

WOENSDAG 2 OKTOBER 2013

De Raat goes to the Jungle op vrijdag 11 oktober. Voor groep 1 t/m/ 4 van 13.30-15.00. Ga je mee naar de Jungle? geef je snel op! Verkleed mag. Opgave bij Klaske Elzenga of bij Tiete-Fokje van Eijk. de kosten, 3euro, bij opgave betalen. Opgave tot 4 okt.

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten