Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van december 2013

<< Terug naar overzicht

De Raat en de Herberg

ZONDAG 29 DECEMBER 2013

Op dinsdag 31 december kun je weer terecht bij de Raat voor Carbidschieten, snert, een warm vuurtje. Kortom gezelligheid van 11.00 tot 18.30 uur. In de Herberg De Gekroonde Leeuw kunt u tot 20.00 uur terecht voor een oudejaarsborrel. Vanaf half 1 's nachts is de Herberg weer geopend (tot 6.30 uur) Op 1 januari later op dezelfde dag namelijk om 16.00 uur is de Herberg geopend voor een nieuwjaarsborrel met muziek!
 

1 reactie | Reageren?
 

Jens Hilarides Sportman van 2013!

ZONDAG 29 DECEMBER 2013

Op 23 en 24 december was er weer het sportman van het jaar gebeuren voor de jeugd van de v.v. Arum. Gister was na afloop van het zaalvoetbaltoernooi de bekendmaking van de Sportman van 2013. In 1979 werd de eerste Sportman van het Jaar gehouden. toen was Rene van der Veen de winnaar. Nu, voor de 35e keer dus, ging de titel naar de oudste deelnemer de 13-jarige Jens Hilarides. Op de foto Jens op de schouders van bestuurslid Gosse Wijbenga. Klik hier  voor de foto's Sportman en Zaalvoetbaltoernooi, lukt dit niet klik dan hier (met dank aan Maria Kuipers)

0 reacties | Reageren?
 

Zaalvoetbal v.v. Arum

ZONDAG 29 DECEMBER 2013

Afgelopen zaterdag 28 december werd in de Trije een groot zaalvoetbaltoernooi georganiseerd.  Een 70-tal v.v. Arumers kwamen in actie. Ook de publieke belangstelling was prima. dus al met al een succesvol toernooi.
Bij de jeugd was er een toernooi voor de mini-pupillen met individuele prijzen. De eerste prijs was hier voor Liam van der Heuvel, de tweede voor Redmer Fokkema en de derde voor Jurre Bosch.  Bij de D- en E-pupillen was de eerste prijs voor het team van Jorret en Pieter den Breejen, Jildert Wijbenga, Arik van der Heuvel, Klaas westra en Jorrit Tolsma. Bij de senioren/junioren ging de winst naar het team van Tjeerd Hoekstra, Anno van der Veen, Sjaak Bakker, Fedde Okkinga en Kevin Wijbenga (zie foto) Voor een volledig verslag zie binnenkort in het Clubblad van de v.v. Arum. Voor de foto's klik hier. (met dank aan Maria Kuipers-Bijlsma)

0 reacties | Reageren?
 

Beste klasgenoten!

ZONDAG 29 DECEMBER 2013

Beste klasgenoten,
Graag zouden wij elkaar weer eens als klas ontmoeten, klasgenoten van de Chr. Lagere school in Arum.
We dachten aan de klasgenoten van het eerste begin, te weten:
De klas van juffrouw van der Wal.( zie foto)

Omdat veel leerlingen zijn blijven zitten, hebben we gedacht om de klas lager erbij te betrekken.
(zie foto)

Dus herken je jezelf op de school foto’s (de meesten zullen nu 61, 62 jaar zijn), of zat je later ook in die klas, graag een reactie.
Voordat we het e.a. gaan regelen, willen we eerst weten of er belangstelling voor is.
We hadden zelf gedacht om in februari of maart 2014 te organiseren.
Vind je het leuk om je klas weer eens te ontmoeten, laat ons dat dan weten voor 15 jan. 2014 per telefoon of e-mail.
Wij wachten in spanning af.
Siebe Bruinsma 0517-641396
Hanneke Feenstra 0517-579431
@-mail hanneke.feenstra@home.nl


 

2 reacties | Reageren?
 

Kerstzangdienst

DINSDAG 24 DECEMBER 2013

Op Kerstavond maandag 24 december wordt om 19.30 uur in de Lambertuskerk te Arum de Kerstzangdienst gehouden, m.m.v. kinderkerk en een gelegenheidskoor. Om 21.30 uur is er een Kerstnachtdienst in de Laurentiuskerk te Kimswerd. M.m.v. muziekkorps OKK.
Op 25 december In de Lambertuskerk te Arum is er een Kerstochtenddienst m.m.v. muziekkorps Wubbenus Jacobs. Aanvang 9.30 uur
 

0 reacties | Reageren?
 

Bijdrage voor het koemelken

DINSDAG 24 DECEMBER 2013

Degene die nog een bijdrage wil storten voor de actie koemelken, kan het geld storten via deze link

http://www.kominactie.nl/koemelken

0 reacties | Reageren?
 

Rosalinda gaat vanmiddag melken

MAANDAG 23 DECEMBER 2013

Vanmiddag rond kwart voor twee gaat onze herbergierster Rosalinda melken op de boerderij van Johan Kingma. Dit gebeuren wordt live uitgezonden op de zender van Serious Request.

3 reacties | Reageren?
 

Nieuwe beheerder De Raat

ZATERDAG 21 DECEMBER 2013

Na een lange zoektocht zijn wij als bestuur blij dat Wiesje Rinia-Akkerman en Sanne van Dijk zich beschikbaar hebben gesteld als nieuwe beheerders van de Raat. Vanaf heden kan hier de sleutel en de kas worden opgehaald. Langs deze weg willen wij Peter en Jacky hartelijk danken voor hun jarenlange inzet. Super!
Het Bestuur

0 reacties | Reageren?
 

Melken voor Serious Request

VRIJDAG 20 DECEMBER 2013


Onze herbergierster, Roos, had bij het herenbiljarten verkondigd dat het handmelken van een koe niet moeilijk zou zijn. De mannen waren van mening dat je het niet zomaar kunt. Eigenwijs als Roos kan zijn, hield zij vol dat ze het kon. Het gevolg was dat er geld beschikbaar zou komen voor Serious Request, afhankelijk van de hoeveelheid melk die Roos gemolken had.
Roos, die intussen aan het oefenen is, kwam er al snel achter dat een koe melken toch niet zo eenvoudig is als gedacht. Ze is iedere avond in de stal van Johan Kingma te vinden. Hier staat koe Clara geduldig op haar te wachten.


Iedereen die Serious Request een warm hart toedraagt kan een bijdrage leveren. Aan de hand van het aantal deciliters wat Roos uit Clara melkt kun je geld geven. In de herberg ligt een intekenlijst waar je je naam op kunt vermelden met het bedrag per deciliter. Ook kun je een maximum bedrag aangeven. Op maandagavond 23 december melkt Roos Clara voor de laatste maal. Een deskundige jury zal bepalen hoeveel deciliter  melk Roos uit de koe krijgt (met de hand dus).
Verdere informatie volgt!


 

11 reacties | Reageren?
 

De Hoekstien naar het Glazenhuis

DONDERDAG 19 DECEMBER 2013

Al een hele poos waren de leerlingen van de CBS de Hoekstien druk bezig met het inzamelen van geld voor Serious Request. Afgelopen donderdag hebben alle leerlingen van groep 3 t/m 8 met begeleiding de cheque van maar liefst 2590 euro aangeboden in Leeuwarden bij het Glazenhuis. 
zie voor het aanbieden van de cheque dit filmpje:  http://seriousrequest.3fm.nl/video#!overlay=/page-overlay/video/chequebox/detail/1446&overlaytype=ajax&overlaywidth=window&overlayheight=window

1 reactie | Reageren?
 

Concert voor 65+

DINSDAG 17 DECEMBER 2013

De familie Bakker van de boerderij aan de van Camminghaweg heeft muziekkorps Wubbenus Jacobs gevraagd om een concert te geven voor 65-plussers in hun boerderij. De 65-plussers in Arum zijn door de familie Bakker voor dit concert van harte uitgenodigd.
De datum is zondag 22 december. Tijd: 15.00 uur.
 

0 reacties | Reageren?
 

Nog geen winterstop!

MAANDAG 16 DECEMBER 2013

Het vlaggenschip van de v.v. Arum zou afgelopen zaterdag de topper spelen tegen Wolvega. Maar de velden in Wolvega waren niet bespeelbaar. Nu wordt deze wedstrijd ingehaald op zaterdag 21 december a.s. om 14.00 uur. Twee teams van de v.v. Arum kwamen echter wel in actie n.l. Arum B1 en D1. De B's speelden ook een heuse topper tegen BCV Bergum. Arum won met 5-0 en zijn nu officieel kampioen!(dus nu op punten) Arum D1 won met 8-1 bij ONS en werd uiteindelijk vice-kampioen in hun klasse.
 

0 reacties | Reageren?
 

De Kryst-Skille

MAANDAG 16 DECEMBER 2013

Deze week ligt hij weer op de deurmat. De dikke Kryst-Skille (Doarpskrantsje) met 60 pagina's vol met o.a. verenigingsnieuws, de agenda e.d. Maar ook Herman Erbe in Beroemde Arumers, Optocht in 1980 en voor 1 keer weer even terug "op 'e kofje" mei Oane en .... bij? Een nieuw redactielid??
En o.a. bijdragen van Date Nieuwland, Jelle Takema en Wiebe Postma. Veel leesplezier bij het laatste nummer van 2013.(54e jaargang)

0 reacties | Reageren?
 

Sportman en zaalvoetbaltoernooi

VRIJDAG 13 DECEMBER 2013

Het is alweer zo ver, de ´Sportman van het Jaar´ 2013 staat voor de deur. Ook dit jaar staat de ´Sportman van het Jaar´ weer in het teken van heel veel (sport) activiteiten.
De ´Sportman van het Jaar´, voor iedereen t/m 14 jaar, zal dit jaar gehouden worden op maandag 23 en dinsdag 24 december
Voor iedereen die dertien jaar of jonger is organiseren we op zaterdag 28 december een zaalvoetbaltoernooi in sporthal De Trije, te Franeker. Na het zaalvoetbaltoernooi staat de prijsuitreiking van de ´Sportman van het Jaar´ op het programma.
Op maandag 23 december staan de traditionele binnen- of buitenspelen op het programma, je wordt dan om 9.30 uur verwacht op het sportterrein  de Bining, graag zowel binnen- als buitenkleding mee!!!
Op dinsdag 24 december gaan we naar zwembad ‘De Rolpeal’ in Workum. Je wordt die dag om 10.15 uur verwacht bij de gymzaal.
Het zaalvoetbaltoernooi in De Trije is dus op 28 december. Dit toernooi zal plaatsvinden van 13.00 tot 16.00 uur.

De Jeugdcommissie
Graag opgave voor donderdag 19  december bij:
Reimer Strikwerda – Julianastraat 16
Lammert Wagenaar – Allengaweg 11
Of via jcarum@hotmail.nl
                                                                                                                                                                             Onderling ZAALVOETBAL TOERNOOI Voor leden & donateurs vanaf 14 jaar. Zat. 28 December 2013
13.00-16.00 uur in Sporthal De Trije Franeker. Opgave t/m Dinsdag 24 December. Inleg: €3,00.-                                 Jan Brouwer tel. 531267 of grauwekat@online.nl
Jan Hibma tel. 642156 of baarderbuorren@hetnet.nl
 

0 reacties | Reageren?
 

Uitvoering Sparta in beeld

WOENSDAG 11 DECEMBER 2013

Op zaterdag 30 November j.l. vond in de gymzaal te Arum de jaarlijkse uitvoering van g.v. Sparta plaats. In het fotoboek op deze site vindt u een aantal foto's gemaakt door Willy Brouwer van deze uitvoering> 

0 reacties | Reageren?
 

Arum B1 en MP 2 Kampioen!

MAANDAG 9 DECEMBER 2013

Het was afgelopen zaterdag heel druk op sportpark de Bining. Maar wat wil je ook er konden twee teams najaar kampioen worden. De Mini-pupillen 2 en de B-junioren. Ze speelden beide een spannende wedstrijd. Maar wonnen wel. Arum MP2 (zie foto) won met 4-2 van naaste concurrent Berlikum. De B-junioren (in samenwerking Met Stormvogels'64) met 2-1 van CVO. En zo kon voor beide teams de kampioensvlag worden gehesen. Overigens voor de Mini-pupillen 1 was de vlag een paar weken terug al gehesen. Zodat er afgelopen zaterdag maar liefst drie teams konden worden gehuldigd. (en allemaal op de foto natuurlijk, met dank aan Maria Kuipers-Bijlsma) Zie voor de foto's het fotoboek: Kampioenen v.v. Arum 13-14 hier is nog een link voor een aantal foto's van de kampioenswedstrijd van de MP2

0 reacties | Reageren?
 

Wubbenus Jacobs Ledensponsoring

MAANDAG 9 DECEMBER 2013

Wij hebben ons opgegeven voor de Rabobank Ledensponsoring.
Rekeninghouders van de Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland en die lid zijn kunnen vijf euro uit de sponsorpot van de Rabobank uitgeven aan de vereniging of stichting die u een warm hart toedraagt.  Via het stembiljet (op de website van de Rabobank) kiest u uit de deelnemende verenigingen / stichtingen. Dus iedereen die Wubbenus Jacobs een warm hart toedraagt kan zijn / haar stem op ons uitbrengen. Stemmen kan de hele maand december, maximaal één keer stem per lid. De Rabobank boekt het bedrag begin 2014 op ons rekeningnummer.
Bent u geen lid, maar wilt u wel stemmen? Op het stemformulier kunt u aangeven dat u lid wilt worden. Het lidmaatschap is gratis. Klik hier voor de Rabobank website
De code die u moet invullen voor Wubbenus Jacobs is: RLS_198
Degenen die geen internet hebben kunnen hun stem uitbrengen bij hun eigen
Rabobank- kantoor of telefonisch: 0515-43 70 00 of 058-29 95 599. http://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/sneek-zwf/ledenvoordeel/rabo_ledensponsoring/  

Wij hopen op veel stemmen.

Het bestuur

 

0 reacties | Reageren?
 

Thuisverlies v.v. Arum

MAANDAG 9 DECEMBER 2013

 

Met nog twee wedstrijden in het kalender jaar 2013, was zaterdag 7 december de laatste thuiswedstrijd voor de v.v. Arum 1. Joure was de tegenstander. Het werd een 1-2 overwinning voor Joure. En daar deed Arum zichzelf mee tekort!
zie voor verslagen: www.voetbalnoord.nl en www.tweenul.nl  Arum 2 lijkt zolangzamerhand wel de vorm te krijgen. Zij versloegen zeer knap Franeker (de nummer 2) uit met 5-3. Arum E1, E2, D1 en MP1 wonnen hun wedstrijden ook. De B-junioren wonnen met 2-1 en zijn op doelsaldo kampioen geworden. Spelen komende zaterdag uit tegen de nummer 2 Bergum. Ook de Mini-pupillen 2 werden knap kampioen door met 4-2 te winnen van naaste concurrent Berlikum. Zie voor foto's e.d. een ander nieuwsitem op deze site. 

Weer niemand meer op rekende, gebeurde toch! (Sint bij A-selectie)
"Sinterklaas" en zijn hele bijzondere knecht besloten op het nippertje om toch nog vlug even een bezoekje aan Arum te brengen.
De avond begon een beetje in mineur, het vlaggenschip had een paar uurtjes eerder nog de drie punten aan Joure moeten laten, maar mede door het bezoek van deze twee bijzondere figuren werd de avond lachend afgesloten.
De avond begon met een heerlijk chinees buffet en uiteraard de nodige vochtige versnaperingen!
Daarna maakte de "Sint en zijn knecht" hun entree en zij maakten er een hilarische avond.
De selectie had een aantal weken daarvoor lootjes getrokken, en dit leidde na vele kado's en soms gedichten waar Jules Deelder van zou gaan stotteren!
De Sint en zijn neutrale (kanarie) Piet worden hartelijk bedankt voor een prachtige avond.
 

0 reacties | Reageren?
 

VOORAANKONDIGING

VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

De v.v.  Arum organiseert het ONDERLING ZAALVOETBALTOERNOOI voor leden & donateurs vanaf 14 jaar + Pupillen toernooi op Zaterdag 28 december van 13.00 - 16.00 uur in De Trije Franeker. NADERE  INFORMATIE VOLGT

0 reacties | Reageren?
 

Folkert redt punt...

DINSDAG 3 DECEMBER 2013

v.v. Arum 1 speelde afgelopen zaterdag in Menaam tegen Foarut. Het werd 1-1. Arum mocht na afloop de handjes dicht knijpen dat het nog een punt wegsleepte. Want good-old Folkert Bruinsma (op zijn (gitd-voetbalschoenen) tekende vijf minuten voor tijd voor de 1-1. Arum 2 won ruim van ONS 5 met 7-1. Ook de B-junioren behaalden een zevenklapper. Dit team kan overigens officieus (praktisch op doelsaldo) komende zaterdag thuis (10.45 uur) tegen CVO kampioen worden. Officieel zou dat dan de week erop worden in de topper uit tegen BCV/Bergum. De najaarsreeksen lopen voor de meeste teams komende zaterdag ten einde. Ook de (allerjongsten) Mini-pupillen 2 kunnen zaterdag kampioen worden. Ze moeten dan winnen of gelijkspelen tegen de naaste belager Berlikum. (aanvang 10.00 uur) Arum 1 speelt zarterdag a.s. thuis tegen s.c. Joure (het team van oud-v.v. Arum-trainer Wibo de Brouwer) aanvang 14.30 uur.
 

0 reacties | Reageren?
 

Open podium

MAANDAG 2 DECEMBER 2013

Nog minder dan 2 weken... en dan is alweer het laatste open podium van 2013! Een donkere dagen editie, dus in kerstsfeer en met veel vrolijks om de kou te verjagen.

Johan Hoogeboom komt! Met Herman vormde hij jaren geleden een (cabaret) duo, samen met een band maakten ze diverse theaterprogramma's en de heren volgen elkaar sindsdien. Hadden we vorige keer, in september, de swingende disco van Han als extra act, nu zal Johan een selectie uit zijn enorme collectie nummers maken.

Maar er is meer, veel meer: Gedichten van Dien L. de Boer Tango van een groep (onder leiding van Bob Driessen) die al tijden repeteert maar slechts zelden optreedt met o.a. Trudeke Biermasz (piano) en Peter Bijker (accordeon). Liedjes van Maaike en Rudmer.

Ook Rayana is er en als tegenwicht voor al het donker komen de Martino's als kerstversiering. Verder een speciale bijdrage van Annelies Alewijnse die onlangs een prachtig boek (INNIG) presenteerde. Veel dus, en nog meer, maar dit wordt dan ook het 10e open podium.

Nog steeds in die prachtige bovenzaal. Nog steeds met uitstekend geluid van Guus de Groot en zijn jongens. Nog steeds 5 euro entree. En we beginnen ook gewoon om 8 uur, zaal open om half 8. Voor wie wil is er een dagschotel vooraf, beneden in de eetzaal, voor een dagschotelprijs, elke vrijdag. En we horen graag of je van plan bent te komen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat er genoeg stoelen zijn... gebruik daarvoor het formulier op de site, of mail even terug. Wil je van de lijst af mail laat dat dan ook even weten. Tot vrijdag 13 december! Het Gemaal | muziek & media

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten