Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van mei 2014

<< Terug naar overzicht

Grutte Obe start om 16.30 uur

DINSDAG 27 MEI 2014

Komende Vrijdag 30 mei start de Grutte Obe buurtkaatspartij om 16.30 uur met de eerste omloop op het unieke kaatsplein. De organisatie hoopt de eerste omloop voor donker te verkaatsen. De verliezers en partuur 19 strijden dan op zaterdag 31 mei aanvang 9.00 uur om alsnog een plaatsje in de tweede omloop. Om ongeveer 11.00 uur zal dan tweede omloop met 14 partuur beginnen. Uiteindelijk blijven er vier partuur over. Er zal dus naast een derde prijs nog een vierde prijs worden toegevoegd. Ook zal er ook nog een aanmoedigingsprijs worden uitgereikt. Voor de winnaars natuurlijk de mooie blaupanne. (zie foto)  Tijdens de partij staat er een partytent waar u een aantal consumpties kunt verkrijgen. Zie voor de lijsten e.d. www.kvwillemwestra.nl

1 reactie | Reageren?
 

Vangrail op Arumer Merke!

DINSDAG 27 MEI 2014

Op de zaterdag gaat de Arumer Merke dit jaar dus extra groot uitpakken met de volgende bands; Vangrail, de Suskes en Jelle B. Vangrail is de muziekband van Friesland en omstreken waar je bij geweest moet zijn. De Suskes is een band die er een dolle en gezellige boel van kan maken en Jelle B is de troubadour van dit moment. Voor de zondag middag hebben we twee oude bekenden uit de kast gehaald. ( De Melodiemakers ). ’s Avonds zal de cover band X-tatic zich van hun beste kant laten horen en de tent op zijn kop zetten. Maandagavond zal de Merke afgesloten worden door feestmaker en muziekkant Sipke de Boer. Een paar weken speelde Vangrail op het Tunfeest van Exmorra zie hier ht mooie filmpje wat toen is gemaakt! : klik hier 


Dus noteer alvast de volgende data in de agenda.

Arumer merke : 25, 26, 27 & 28 juli.
 

2 reacties | Reageren?
 

Eerste Tennistoernooi

DINSDAG 27 MEI 2014

Afgelopen zaterdag 17 mei werd het eerste tennistoernooi van dit seizoen gehouden. Het bestuur van de plaatselijke tennisclub kon weer heel wat deelnemers verwelkomen. Waaronder ook deelnemers uit de buurtdorpen!
Het toernooi werd gewonnen door Tineke Wiltenburg
1e Tineke Wiltenburg

2e Evert Nadema

3e Tsjebbe Hettinga

4e Betty Kroeger

Poedel Annie Hettinga

 

0 reacties | Reageren?
 

Arum - Achlum Foar de Wyn?

DINSDAG 27 MEI 2014

Windpark Arum- Achlum Fryslan Foar de Wyn heeft heel veel plannen ontvangen van mensen en bedrijven die windturbines willen bouwen in onze gemeente. Ze hebben de plannen in twee lijsten verdeeld: de plannen die volgens hen kans van slagen hebben en de plannen waarvoor dat niet geldt. Op nr. 1 van de lijst met haalbare plannen staat het plan om 4 molens van 3 mW te bouwen tussen Arum en Achlum, haaks op de Monnikenweg.

Het plan is ingediend door Hettinga (en Dijkstra) en op de pagina over windenergie van het dorpsbelang Arum is meer informatie te vinden. klik hier

In tegenstelling tot wat op het aanvraagformulier van de indiener(s) staat hebben noch dorpsbelang Arum, noch dorpsbelang Achlum positief gereageerd op de plannen. Ze hebben er kennis van genomen, in beide gevallen door een bezoek van een bestuurslid aan de initiatiefnemer, maar geen standpunt ingenomen, laat staan afspraken gemaakt. Beide besturen moeten de plannen nog bespreken en hebben dus geen standpunt bepaald, noch positief noch negatief.

De dorpsbelangen vinden het hun taak om informatie te geven en iedereen op de hoogte te houden van de plannen en de stappen die (kunnen) volgen.

Voor betrokkenen worden nu avonden georganiseerd door Fryslan Foar de Wyn waar de plannen besproken worden en waar vooral ook duidelijk moet worden in hoeverre er draagvlak voor de plannen is van de omgeving. Op de avond van 10 juni wordt in het oude gemeentehuis in Witmarsum dit plan (met nog 3 anderen) besproken.
Aanvang 19.30.

Arumers, laat horen wat je ervan vindt en zorg dat je er bent.
 

3 reacties | Reageren?
 

Loting 1e omloop Grutte Obe

MAANDAG 26 MEI 2014


 

0 reacties | Reageren?
 

Kaatsen, kaatsen en kaatsen

MAANDAG 26 MEI 2014

Het was dit weekend weer druk op de sportvelden in Arum. Tenminste op vrijdag was het een drukte van belang tijdens de jeugdledenkaatspartij. Meer dan 35 jeugdleden kwamen uit in drie verschillende categorieën.  De deelname bij de senioren was de dag erna iets minder. Bij de heren waren er slechts drie partuur! En zondag volgde nog een KNKB-partij voor Schoolmeisjes afdeling met opstapwedstrijd. Voor verslagen, foto's e.d. zie www.kvwillemwestra.nl voor up to date nieuws en foto's zie de facebook-pagina van de k.v. Willem Westra.

0 reacties | Reageren?
 

Zo stemde Arum!

MAANDAG 26 MEI 2014

Afgelopen donderdag ging ook Arum naar de stembus voor de Europese verkiezingen. De opkomst was met  37,1 % iets lager dan in Friesland (38%). CDA werd, net zoals in Friesland, ook in Arum de grootste. In Arum gevolgd door de PVV! Landelijk was de opkomst 37,3 %. En kreeg D'66 de meeste stemmen.
Uitslag stembureau Arum 22 mei 2014
Opgeroepen 813, opkomst 302= 37,1%
1: CDA 93
2: PVV 45
3. PvdA 37
4. VVD 29
5. D66 25
6. GroenLinks 17
7. SP 18
8. Christenunie/SGP 19
11. Piratenpartij 2
12. 50plus 9
18. Partij voor de dieren 6

Ongeldig: 2
 

0 reacties | Reageren?
 

Voetbalseizoen voorbij....

MAANDAG 26 MEI 2014

Afgelopen zaterdag werden de laatste wedstrijden van de v.v. Arum teams gespeeld voor dit seizoen. Arum 2 eindigde knap als vijfde in de eindstand. De B-junioren komen net een paar puntjes te kort en worden tweede. De F-pupillen (18-0) en De Mini-pupillen (10-0) wonnen ruim. Ook Arum D1 won (5-2) en werd derde. De overige teams leden helaas nederlagen. Op 21 juni wordt nog het slotfeest gehouden. Met o.a. de penalty-bokaal en Spotman van het jaar voor senioren?
 

0 reacties | Reageren?
 

Loting Grutte Obe buurtkeatspartij

DONDERDAG 22 MEI 2014

Komende zaterdag zal in de herberg De Gekroonde Leeuw (bij Roos) de loting plaatsvinden van de Grutte Obe buurtkaatspartij. Dit zal plaatsvinden na de prijsuitreiking  (om ongeveer 21.30 uur)van de ledenpartij die komende zaterdag zal worden gehouden. Dan zal ook het aantal deelnemende parturen worden bekend gemaakt. In de wandelgangen hebben we gehoord dat er waarschijnlijk een 19 a 20 partuur op de lijst staan. Er zal dus op deze avond  de loting plaatsvinden van de eerste omloop, de herkansingsronde, (de verliezers van de 1e omloop kunnen zich alsnog plaatsen voor de 2e omloop) en de 2e omloop. Ook zal de wisselprijs worden getoond . Verder zijn er nog een aantal extra prijzen! En er zal iets worden bekend  gemaakt over een beginspel. De aanvangstijd op vrijdag 30 mei voor de eerste omloop is 18.00 uur en de partij gaat op zaterdag 31 mei verder om ’s morgens 9.00 uur. Op vrijdagavond zal de eerste omloop worden afgewerkt. Zaterdagmorgen begint met de herkansingsronde.

0 reacties | Reageren?
 

Avondvierdaagse

MAANDAG 19 MEI 2014

Ook dit jaar kun je weer meedoen aan de Pingjumer Avondvierdaagse!
De avondvierdaagse is dit jaar op 2,3,4 en 5 juni 2014.
We vertrekken iedere avond om 17.45 uur vanaf O.B.S. De Opslach.
De kinderen worden door de begeleiders thuisgebracht.
De begeleiders zijn verantwoordelijk voor de kinderen die bij hen in de auto zitten!
De 5-km-lopers zijn op maandag, dinsdag en woensdag ongeveer 19.30 uur terug bij de startplaats en de 10-km-lopers arriveren rond 20.00 uur weer bij de school in Pingjum.
Wil iedereen bij opgave betalen?!
Voor wie alle vier avonden loopt is dat € 5,=.
Voor wie één of twee avonden loopt is dat  € 3,50.
Loop je 1, 2 of 3 avonden, dan krijg je een herinneringsmedaille. Loop je alle 4 avonden, dan krijg je een medaille met een cijfer (het aantal keren dat je 4 avonden hebt gelopen).
Heb je je opgegeven en ben je toch verhinderd of geblesseerd dan graag vóór de aanvangsdag afmelden, alleen dan krijg je de inleg terug!
Op donderdagavond vertrekken de 5 km lopers om 18.30 uur vanaf
O.B.S. De Opslach, dit i.v.m. de gezamenlijke intocht met
de 10 km wandelaars rond 20.00 uur.
We wensen iedereen heel veel succes en weinig blaren!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hendrika den Breejen(393974)de Tille 13 en/of Geartsje Visser (641123) Julianastraat 1.
Opgeven kan t/m 22 mei 2014.

 

0 reacties | Reageren?
 

Jeugd- en Seniorenledenpartij

MAANDAG 19 MEI 2014

De eerste ledenwedstrijd voor de jeugd is op vrijdag 23 mei vanaf 16.00 uur. Op zaterdag 24 mei wordt de eerste seniorenledenpartij voor alle leden vanaf 14 jaar gehouden.
Let op! Aanvang 16.00 uur!
Voor opgave zie www.kvwillemwestra.nl
 

0 reacties | Reageren?
 

De Mini-pupillen kampioen

MAANDAG 19 MEI 2014

Afgelopen zaterdag konden de allerkleinste voetballertjes van de v.v. Arum kampioen worden. Maar dan moest er wel gewonnen worden. en dat lukte door met 2-1 te winnen van Stiens. Een huldiging volgde (zie foto) en daarna naar een grote hamburger keten! De overige v.v. Arum teams, op het eerste na, kwamen ook in actie afgelopen zaterdag. Arum 2 won met 3-0 van SC Bolsward. Arum E2 won ruim en Arum E1 boog een 3-0 achterstand om tot een 5-4 winst. komende week en zaterdag worden de laatste wedstrijden gespeeld van dit seizoen. op zaterdag 21 juni volgt dan nog het slotfeest van de v.v. Arum met o.a. sportman gebeuren voor senioren en de Penalty-bokaal.
 

0 reacties | Reageren?
 

Frits Weening wint!

VRIJDAG 16 MEI 2014

                                 De soos “Ons Genoegen heeft op 10 en 14 april 2014 het seizoen afgesloten met de jaarlijkse april-biljartwedstrijd. Net als vorig jaar waren er weer 13 deelnemers. Dit was de uitslag:
De winnaarsronde: 
1e prijs Frits Weening, 
2e prijs Wouter Solinger, 
3e prijs Jan Scheltema

De verliezersronde: 
1e prijs Anne van der Meer, 
2e prijs Jacob van Althuis, 
3e prijs Ane Tolsma

De prijzen bestonden uit levensmiddelenpakketten. Sinds vorig jaar is er ook een wisselbeker. Die is dus naar de winnaar van de winnaarsronde gegaan: Frits Weening. Op de foto’s (boven en onder)de prijswinnaars.

0 reacties | Reageren?
 

Anne Symen and the Dutchmen?

DONDERDAG 15 MEI 2014

De Harlinger rockband David and the Dutchmen (met drummer Oane Siem Abma) heeft zijn eerste videoclip uitgebracht. De videoclip bij het nummer “More Tricks Up My Sleeve” werd gemaakt door Jelmer Stastra. De clip werd opgenomen in de kantine van een voormalig bedrijfspand, waar de band ook oefent. “We houden zelf van videoclips die niet te serieus zijn, daarom hebben we voor deze locatie gekozen. Ook hebben we wat speelgoed instrumenten gebruikt, dat leek ons wel grappig in combinatie met de dikke rocksound van het nummer.”
David and the Dutchmen staat 7 juni in de finale van de Kleine Prijs van Friesland. De band is te volgen op www.davidandthedutchmen.com  en is daarnaast te vinden op o.a. facebook en youtube

Link van de clip: https://www.youtube.com/watch?v=KNEWxYVLNP0&hd=1
 

0 reacties | Reageren?
 

Tandjong Priok yn Arum slút!

DONDERDAG 15 MEI 2014

Yndonesysk restaurant Tandjong Priok yn Arum slút mei yngong fan 1 july de doarren. Foar de eigners Esther en Sicco Gerlsma wurdt de kombinaasje fan it restaurant mei harren gesin mei twa bern te swier.

Neffens de 67-jierrige Sicco Gerlsma wie it in dreech beslút. Tandjong Priok stiet ûnder oaren yn de restaurantgids Lekker 500. Esther Gerlsma die ek mei oan de itensiderswedstryd Menu van Oranje.It restaurant giet ticht, mar Esther Gerlsma ferlit de Yndonesyske keuken net.

Sy sil har noch wol dwaande hâlde mei it fersoargjen fan de ketering foar feesten. Dêrneist bliuwt sy warber mei har itensierdersklup, dy't se al jierren hat. (bron Omrop Fryslan) sjoch ek: www.tandjongpriok.nl
 

0 reacties | Reageren?
 

Triatlon Witmarsum

DINSDAG 13 MEI 2014

Altijd al eens je conditie in meerdere sporten willen testen, of durf je de competitie met anderen aan te gaan? Pak dan nu je kans!
Het betreft een 1/8e triatlon: 500m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km (hard)lopen. Een sportieve uitdaging voor jong en oud!

Dit kan zowel individueel als in teamverband.
In teamverband (Team-Triatlon) worden de onderdelen in estafettevorm achtereen afgelegd door 3 personen.
De minimale leeftijd om deel te nemen is 12 jaar.

Inschrijven is vanaf eind april t/m 15 augustus mogelijk op:
www.triatlonwitmarsum.nl
Let op!!! VOL = VOL!!!


VRIJWILLIGERS GEZOCHT !!!

Wilt u meehelpen op de dag van de triatlon om alles in goede banen te leiden? Dan zoeken wij u!
Stuur een mail naar triatlonwitmarsum@gmail.com
en wij nemen contact met u op.
 

0 reacties | Reageren?
 

Grutte Obe buurtkeatspartij

DINSDAG 13 MEI 2014

 

Datum: vrijdagavond 30 en zaterdag 31 mei (kaatsplein)
Loting: zaterdagavond 24 mei (Herberg de Gekroonde Leeuw)
Opgave: tot/met 18 mei (via buurtvertegenwoordiger)
Inleg: € 10,- per partuur

De Grutte Obe Partij en de strijd om “de blaupanne”(buurtkaatsen)
Nog geen eeuw geleden werden in Arum alle ledenpartijen (maar ook andere partijen)  van de kaatsvereniging gehouden op het kaatsplein. Tegenwoordig wordt er nog weinig gebruik gemaakt van het plein als het gaat om kaatssport activiteiten. Daarin wilden een aantal Arumers verandering brengen. Met name om het zo unieke plein weer eens te gebruiken voor het kaatsspelletje, maar ook om de historische waarde, het promoten van kaatsen met de zachte bal en de strijd tussen “buurten” (lees straten).

Twee mannen en een vrouw 
Elke buurt mag met 1 of meer parturen verschijnen zolang een partuur maar bestaat uit twee mannen en een vrouw. Deze vrouw/dame heeft een functie. (dus in het perk of minimaal “voorminst op it hoekkie”). Ook niet leden mogen meedoen. Buitenleden mogen uitkomen voor de straat waar ze voor het laatst gewoond hebben in Arum. Andere gevallen zal door de commissie worden beoordeeld. Er wordt dus met zachte bal gekaatst en er zal waarschijnlijk nog een beginspel worden bedacht om voor dat een partij begint alvast een “eerst” (half spel) te behalen.
De loting zal plaatsvinden in de Herberg de Gekroonde Leeuw op zaterdagavond 24 mei na de prijsuitreiking van de op die dag gehouden  ledenpartij. Van elk partuur zal er een vertegenwoordiger aanwezig zijn om een lootje  te trekken.  De verliezende parturen van de eerste omloop krijgen een herkansing. Deze parturen kaatsen namelijk nog een keer, tegen andere verliezers, om zich na winst alsnog te plaatsen voor de tweede omloop. Elk partuur kaatst, wanneer het geen staand nummer heeft, sowieso dus twee keer.  Er zal op die avond ook worden geloot voor dus de herkansingsronde en de tweede omloop. De loting zal zeker in de tweede omloop nog een wiskundig gepuzzel kunnen opleveren aangezien we er naar willen streven om in de tweede omloop niet  twee parturen tegenover elkaar te krijgen. Die elkaar ook al in de eerste omloop tegen kwamen.
nog een aantal regels e.d.:
- De minimale leeftijd qua deelname is gesteld op 14 jaar.
- Het zou leuk zijn wanneer elke buurt qua shirt e.d. herkenbaar is.
- De mannen moeten opslaan in het opslag vak. (twee lijnen van steentjes die al in het kaatsplein liggen) Ze
mogen dus niet dichter bij!
- De vrouwen moeten minimaal 11 meter kunnen opslaan (mogen dus ook niet dichterbij). Deze lijn wordt nog 
aangebracht.                     
Er zijn fantastische prijzen te winnen deze zullen bestaan uit bonnen die te zijn verzilveren voor een buurt- BBQ.(immers Grutte Obe was ook slager) Voor het winnende partuur zijn er naast prachtige kransen, herinneringsmedailles,  125 euro aan bonnen te winnen. En natuurlijk die unieke wisselprijs “de blaupanne”.
1e prijs:   3 Kransen, 1 BBQ-bon t.w.v. € 100,-, 1 Spar-bon t.w.v. € 25,-, 3 herinneringsmedailles en de wisselprijs “de blaupanne” 
2e prijs:   1 BBQ-bon t.w.v. € 75,-, 1 Spar-bon t.w.v. € 15,- en  3 herinneringsmedailles
3e prijs:   1 BBQ-bon t.w.v. € 50,-, 1 Spar-bon t.w.v. € 10,- en  3 herinneringsmedailles

Zowel de loting alsmede de partij zelf is voor zover mogelijk live te volgen via Facebook en de Arumer website. 
De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de Herberg. Ook hier proberen we nog een leuke invulling aan te geven met waarschijnlijk  een  bordes huldiging en rondrit door dorp voor de winnaars.
Elke buurt heeft een vertegenwoordiger die er voor zorgdraagt dat er minstens  1 partuur vertegenwoordigd is.
Op basis van de huidige ledenlijst van de k.v. Willem Westra is, door de commissie, een buurten indeling gemaakt. Achter elke buurt staat de buurt vertegenwoordiger. Uiteindelijk kwamen we tot 14 buurten n.l.:
1. Ald Rij (Sietse de Vries)
2. Allengaweg & Grauwe Kat (Teade Huitema)
3. Baarderbourren & Bayumerleane (Arjen van der Zee)
4. Kruswetter & Molenrak (Folkert Bruinsma)
5. Franekerkade, Oude Kerkstraat & Kaatsplein (Marga Kramer)
6. Hockaart, Zilverstreek & Boltapad (Jelle Tolsma)
7. It String & It Koekoekslan (John Boonstra)
8. Schoolstraat, Sportlaan & Willem Westrastraat (Annika van IJs)
9. De Tille (Jan Kamminga of Arie den Breejen)
10. Sytzamaweg & Monnikeweg (Jos Reinsma)
11. Julianastraat (Lysanne Okkinga)
12. Polle & Kerksingel (Jouke Kuipers)
13. Van Camminghaweg (Klaas Zijlstra)
14. De Dobbe & It Ald Hof (IJsbrand Dijkstra)

Op het kaatsplein is net als met de laatste nachtkaatspartij een partytent, met consumpties  aanwezig.
Om van dit evenement een traditie te maken is er voor gekozen om de Grutte Obe partij één keer in de twee jaar te organiseren. zie voor meer informatie www.kvwillemwestra.nl
De Grutte Obe commissie bestaat uit:
Tjeerd Epema, Hendrika den Breejen, Steven Kramer, Nico Bruinsma en Pieter Tolsma.
 

0 reacties | Reageren?
 

Schooljongens kaatsten in Arum

MAANDAG 12 MEI 2014

De schooljongens van KNKB kaatsten afgelopen weekend in Arum. Zowel de A-klasse als de B-klasse kwam in actie.
Hoewel het vreselijk slecht weer was, hielden de jongens de moed er in, hoorden we geen enkele wanklank en konden we leuk en spannend kaatsen zien.
Een bijzonder woord van dank vandaag voor de keurmeesters en de meehelpende ouders, super om met jullie hulp deze wedstrijd te organiseren!
In de B-klasse stonden maar liefst 64 kaatsers op de lijst, twee volle velden! Er werd gekaatst met verliezersronde. in de A-klasse waren vier partuur! Zie voor uitgebreid verslag, prijswinnaars en foto's www.knkb.nl www.kaatsen.nl of www.kvwillemwestra.nl  of op de Facebook pagina van de k.v. Willem Westra

0 reacties | Reageren?
 

Arum F1 kampioen!

MAANDAG 12 MEI 2014

In een rechtstreeks duel tegen concurrent Frisia werd met 6-2 gewonnen en dat betekende voor de F-pupillen van de v.v. Arum het kampioenschap in de voorjaarsreeks. Voor de winterstop werd dit team al kampioen in najaarsreeks. Een knappe prestatie! Verder was het afgelopen voor Arum 1 afscheid nemen. Afscheid nemen van het seizoen door dit af te sluiten met een 2-2 gelijkspel tegen Wolvega. Doelpunten werden gemaakt door Tim Jaarsma en talent Wessel Hibma. Maar er werd ook afscheid genomen van Jacob van Althuis. Hij stopt na 10 seizoenen Arum 1! Alle andere teams zijn volop in actie. En misschien volgende week weer een kampioen? 
 

0 reacties | Reageren?
 

Diesel & Siep yn HEA!

VRIJDAG 9 MEI 2014

Juster bij Omrop Fryslan yn it programma HEA!: De famylje Siep Anema fan Arum besiket in walibi-jong mei de flesse grut te bringen. It jong is út de buidel fan de mem fallen en mem woe it jong dêrnei net mear ha. It walibi-jong hat fan de Anema's de namme Diesel krigen en se fynt de geitemolke hearlik. klik hjir foar de utstjoering (bron Omrop Fryslan)
 

0 reacties | Reageren?
 

Tennis toernooi verplaatst

DONDERDAG 8 MEI 2014

In verband met de tegenvallende opgave voor het toernooi aankomende zaterdag 10 mei 
(ook veel afmeldingen dat men niet kan op 10 mei)
hebben we als bestuur de beslissing genomen, om het openingstoernooi te verschuiven
naar Zaterdagavond 17 Mei 
 
Met vriendelijke groet,

Bestuur Tennisvereniging Arum
 

0 reacties | Reageren?
 

Trûbadoersjûn yn Arum.

WOENSDAG 7 MEI 2014

De prachtige ‘boppeseal’ van herberg De Gekroonde Leeuw in Arum is op vrijdag 6 juni a.s. het decor voor een bijzonder concert. Drie Friese trûbadoers Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra brengen die avond hun liedjesprogramma ‘Trûbadoersjûn’. In dit programma brengt elk van de artiesten solo een set met eigen Friestalig repertoire en de avond wordt afgesloten met een gezamenlijke toegift.

Eerder dit jaar, in maart, ging dit nieuwe concept van Piter, Gurbe en Marcel in premiêre voor een enthousiast publiek in het Kommissiehuys yn Nijegea. Inmiddels wordt het programma maandelijks gespeeld op plaatsen, verspreid over de provincie. Het idee voor deze luisterconcerten is ontstaan bij een gezamenlijk optreden vorig jaar oktober in Oentsjerk. Dat viel in de smaak, zowel bij het publiek als ook bij de drie artiesten zelf. De koppen werden bij elkaar gestoken en besloten werd van dit concept een nieuw programma te maken. Het gaat om luisterconcerten, waarbij de drie singer/songwriters een keuze maken uit de mooiste liedjes uit hun eigen repertoire, vrolijk en melancholiek, met als afsluiting een gezamenlijk optreden. Daarvoor is door de heren zelfs speciaal een nieuw lied geschreven, dat dus vrijdag 6 juni a.s. te horen is in de Gekroonde Leeuw in Arum.
Het concert begint om 20.30 uur en reserveren is mogelijk via reservearje@gmail.com . Op de foto v.l.n.r. Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Piter Wilkens

 

0 reacties | Reageren?
 

Laatste wedstrijd v.v. Arum 1

WOENSDAG 7 MEI 2014

Komende zaterdag 10 mei speelt v.v. Arum 1 haar laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen Wolvega. Voor beide teams staat er niets meer op het spel. Het is voor Jacob van Althuis jr. wel een speciale wedstrijd. Hij neemt zaterdag afscheid na 10 seizoenen in het eerste te hebben gespeeld. Alle andere teams zijn na zaterdag nog niet klaar de meeste teams spelen op zaterdag 24 mei hun laatste wedstrijd. Arum F1 kan overigens komende zaterdag in Leeuwarden bij Frisia, in een rechtstreeks duel met de nummer 2, eventueel kampioen worden! Arum MP1 pakte afgelopen zaterdag  belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap! in de resterende drie duels hebben ze nog vier punten nodig!
 

0 reacties | Reageren?
 

Rúge Mannen Partij

DINSDAG 6 MEI 2014

Op zaterdag 17 mei a.s. organiseert de FCA de Rúge Mannen Partij. dit is een vrije formatie kaatswedstrijd met harde bal. Deelname vanaf 18 jaar! aanvang 13.00 uur op het Arumer kaatsveld. Inleg is 15 euro inclusief BBQ. Opgave tot 10 mei via FCArum@live.nl of bel 06-54906687. Bij voldoende deelname A, B en C-klasse
 

2 reacties | Reageren?
 

Het eerste Tennis Toernooi

DINSDAG 6 MEI 2014

0 reacties | Reageren?
 

Ernst en Bonne stoppen!

DINSDAG 6 MEI 2014

Op 1 mei j.l. ging de stekker eruit bij de lokale omroep Mercurius uit Leeuwarden. Maar liefst 15 jaar presenteerden de Arumers Ernst Walstra en Bonne Dijkstra daar hun radioprogramma "Toco Loco" op de vrijdagavond. Ze zijn inmiddels opzoek en in gesprek om bij een andere lokale omroep te komen. Op de foto de d,j.'s Ernst (links) en Bonne (rechts) 
 

0 reacties | Reageren?
 

Werom nei Yde!

MAANDAG 5 MEI 2014

Gister zond Omrop Fryslan een documentaire uit over het Strafkamp Yde in de WOII. In dat strafkamp zaten ook een aantal Arumers. In de documentaire komen o.a. (de nog in leven zijnde) Arumers Jappie Reinsma en Sjoerd Faber aan het woord. Ook in de Winter- en Peaske-Skille werd er uitgebreid aandacht besteed aan dit strafkamp. Zie via uitzending gemist nog een keer deze documentaire “Werom nei Yde”. Klik hier

0 reacties | Reageren?
 

Tennis vereniging weer in actie.

MAANDAG 5 MEI 2014

Het weer gaat alweer de goede kant op wat betreft de temperatuur, dus kunnen we
beginnen met de voorbereidingen van het eerste Tennis toernooi.
Dit Toernooi zal worden gehouden op zaterdagavond 10 Mei, houd dus deze datum alvast vrij
in je agenda, zodat we er met ons allen weer een gezellige avond van kunnen maken.

Nadere informatie voor dit toernooi volgt binnenkort !
De overige toernooien zijn alvast gepland op de volgende datums (eventueel onder voorbehoud)
21 Juni
23 Augustus
27 September

Met vriendelijke groet,
Het bestuur TV arum
 

0 reacties | Reageren?
 

Kaatsseizoen weer los!

MAANDAG 5 MEI 2014

Afgelopen weekend is het kaatsseizoen weer in volle gang gegaan. Vrijdag was de startdag voor de jeudg en de eerste ledenpartij voor de senioren. Zondag j.l. was er in Arum een grote partij voor de 1e en 2e klasse Heren. Ook kwamen er een aantal jeugdleden uit op de verschillende KNKB wedstrijden en op de FEderatie partij te Lollum. Kortom het seizoen is weer los. Uitslagen, verslagen, prijswinnaars en foto's nu op de Willem Westra site, www.kvwillemwestra.nl en zie ook www.knkb.nl en www.kaatsen.nl  
 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten