Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van oktober 2014

<< Terug naar overzicht

7 november filmavond!

VRIJDAG 31 OKTOBER 2014

 

0 reacties | Reageren?
 

Hallo jeugd van Arum

WOENSDAG 29 OKTOBER 2014

Hallo Jeugd van Arum: Kom ook eens naar de Raat! Kom bijvoorbeeld een potje darten, muziek draaien of gewoon om te chillen met je vrienden. de deuren staan elke vrijdag- en zaterdagavond voor jullie open. De Raat is 16 jaar geleden door de jeugd van Arum voor jullie gebouwd. Iedereen vanaf 12 tot en met 21 jaar is van harte welkom in het mooie gebouw bij het sportveld. 

We zijn op zoek naar jou!
Het bestuur is opzoek naar enthousiaste jongelui voor de jeugdcommissie. Lijkt het je wat of wil je meer informatie? stuur eem berichtje naar 06-23955221

0 reacties | Reageren?
 

k.v. Willem Westra Keatsj├╗n

WOENSDAG 29 OKTOBER 2014

Vrijdag 31 oktober houden wij een open bestuursvergadering van 20.00 uur tot 20.45 uur in Herberg de Gekroonde Leeuw(kleine bovenzaal). Daarnaast nodigen wij U uit voor de Willem Westra keatsjûn met als onderwerp Ouders in de Sport (in de tap) met als gastspreker niemand minder dan Wout Zijlstra. 20.45 uur in de tap van de Herberg.

Vanaf 21.30 uur is er het Keatspraatsje (in de tap)
bijpraten onder genot van een gezellig muziekje, een drankje en een hapje.

graag zien wij je/jullie komst tegemoet!

het bestuur! 

0 reacties | Reageren?
 

Arum verliest derby

MAANDAG 27 OKTOBER 2014

Arum 1 van de plaatselijke voetbal vereniging trad afgelopen zaterdag aan tegen en in Makkum. Zij zijn de trotse koploper in de vierde klasse A. Makkum was duiselijk de eerste helft de betere ploeg. Na rust kwam Arum toch nog even terug maar op de 3-1 einduitslag was niks op af te dingen. Arum kwam overigens wel sneu via een penalty op een 2-0 achterstand voor rust. Na rust maakte Lammert Wagenaar de 2-1 namens Arum.
zie voor de foto's van deze wedstrijd, gemaakt door Henk Bootsma hier.

Verder zijn de F1-pupillen nog steeds in de running voor het kamioenschap. De Walde werd met 4-1 verslagen. De C-junioren doen het ook nog steeds prima. en houden aansluiting met de top. Arum/Mulier A1 behaalde een ruime overwinning in Tzummarum. zie voor verder uitslagen en verslagen op www.vvarum.nl  

0 reacties | Reageren?
 

Winterfair 15 november a.s.

MAANDAG 20 OKTOBER 2014

Zaterdag 15 november a.s. organiseert FCA i.s.m. Herberg de Gekroonde Leeuw de jaarlijkse winterfair. We zijn weer druk in de weer om deze fair voor groot en klein te laten slagen. We proberen een verscheidenheid aan producten aan te bieden en dit jaar zeker kraamhouders die we nog nooit eerder hebben mogen ontvangen. Voor de jeugd draaien we in het restaurant van de Herberg films en zal de Huifkar uit Pingjum weer ritjes verzorgen.

15.00 uur eerste film, Nederlands gesproken (gratis)

16.30 uur huifkar ritjes, tegen geringe vergoeding

18.30 uur tweede film, Nederlands gesproken (gratis)

Op de bovenzaal van de Herberg kan men een fototentoonstelling met trouwfoto’s van Arummers en oud-Arummers bewonderen. (met prijsvraag)
Ook zijn er enkele gezellige zitjes in de Trochreed en in het café, waar u onder het genot van een hapje en drankje kunt nagenieten van de fair.
Vanaf 19.00 zal troubadour Henk Kuyper voor een gezellige muzikale afsluiting van de fair zorgen.

We hopen u allen te mogen begroeten op de fair.
Groet FCA   

0 reacties | Reageren?
 

Vrouwen v.v. Arum verliezen

ZONDAG 19 OKTOBER 2014

Het vrouwen zevental-team van de v.v. Arum speelde afgelopen zaterdag de belangrijke inhaalwedstrijd thuis tegen Workum. Een 2-1 voorsprong bij rust werd helaas in de tweede helft verspeeld. Er werd met 4-2 verloren. De beide teams die nog uitkwamen voor de beker zijn helaas beide uitgeschakeld. 
Komend weekend weer een volledig voetbalprogramma met natuurlijk de derby Makkum 1- Arum 1 om 15.00 uur.

zie ook www.vvarum.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

Jeugdactiviteiten in Herfstvakantie

ZONDAG 19 OKTOBER 2014

In de afgelopen vakantieweek werden her en der een aantal jeugdactiviteiten georganiseerd. Afgelopen dinsdag 14 oktober was er het schoolkaatsen voor de voormalige gemeenten Bolsward, Wunseradiel en Workum  in de zaal te Makkum. Op de lijst maar liefst 26 partuur. Het tweede  partuur van de Hoekstien won hier de 1e prijs in de Herkansingsronde. Op 16 en 17 oktober waren volop sportactiviteiten te Kimswerd. Met o.a. medewerking van de Raat te Arum. hier was het Panna-toernooi het belangrijkste. Filmje van dit Panna toernooi (gekregen via de organisatie) ziet u hier
Op 's avonds op donderdag 16 oktober was er in Arum de traditionele Lampionoptocht. foto's binnenkort op deze site. 

0 reacties | Reageren?
 

Krite spielet Loenatik

ZONDAG 19 OKTOBER 2014

Tongersdei 16 oktober is de jierlikse ledegearkomste west. Der is bekend makke dat de Krite dit jier it Stik Loenatik spielet. Yn dizze gearkomste is ôfskie nommen fan Doekele Abma en Steven Kramer as bestjoerslid. Foar Doekele en Steven yn it plak binne yn it bestjoer kommen Henderina Huizenga en Folkert Tolsma. Foar mear neis www.fryskselskiparum.nl 

0 reacties | Reageren?
 

Twee nominaties.....

MAANDAG 13 OKTOBER 2014

Afgelopen zaterdag was in de Harmonie te Leeuwarden de uitreiking van de Gouden Gurbe's, zeg maar de Oscars voor Iepenloftspullen in Friesland. Een groot aantal medewerkers van het Arumer Iepenloftspul Langst waren daar aanwezig. Met twee nominaties waren er voor de Arumers. Bij de Gouden Gurbe voor de vormgeving was Langst 1 van de kanshebbers en behoorde daarbij wel bij de drie genomineerden. Maar hier won Langst het net niet. Bij de Gouden Gurbe voor bijrollen werd Aukje Koopmans (Beppe Armande) genomineerd. De Gouden Gurbe zat er niet niet in maar de nominatie was al "fantastisch" zo reageerde Aukje. Grote winnaar werd Bergum met de beste hoofdrol en het beste (volgens jury) Iepenlofspul. Jorwert won de publieksprijs!
Hieronder de twee juryrapporten van Vormgeving en Best Bijrol (bron Leeuwarder Courant)
Juryrapport Nominatie vormgeving:
It grutte krús midden yn it bosk hat meardere betsjuttingen. Abstrakt jout it de grinzen oan dy ’t minsken net oerstekke meie. Mar de ferdjippingen yn it krús ferbyldzje ek realistyske lokaasjes. En wat past it dekor moai yn de natuer. Al hie dit monumint der altiten al stien.

Juryrapport Nominatie beste bijrol:
Aukje Koopmans as Armande yn LANGST yn Arum.
In prachtbeppe dy stiet as in hûs. In goeie tekstbehanneling en in oertsjûgende motoryk makke har personaazje oannimlik. 

zie ook www.franekercourant.nl voor meer nieuws en foto's. zie ook voor meer nieuws over de Gouden Gurbe's zie de site van LC.

0 reacties | Reageren?
 

Derde na ruime winst

MAANDAG 13 OKTOBER 2014

Het gaat eigenlijk onvoorstelbaar goed met de trots van de v.v. Arum. Beetgum werd thuis met 4-1 aan de kant geschoven. Was het met rust nog 0-0. Na rust was het in een mum van tijd 3-0. Met de 4-1 eindstand stijgt Arum naar de derde plaats. De doelpunten werden gemaakt door Andre Harder (2x), IJsbrand Dijkstra en Kevin Hoekstra. Komende zaterdag heeft Arum geen competitie verplichtingen. De week erop, op 25 oktober, speelt Arum de topper tegen koploper Makkum. Om 15.00 uur tegen het voormalige visserdorp.zie ook www.vvarum.nl 
De F1-pupillen blijven nog steeds winnen al was het met 2-1 in Balk wel veel moeilijker dan de voorgaande zatedagen. komende zaterdag komt dit team in acti voor de beker. Dat geldt ook voor de E1. De andere teams hebben zaterdag geen programma. Of het moet een inhaal wedstrijd zijn!

 

0 reacties | Reageren?
 

Lampionoptocht 2014

VRIJDAG 10 OKTOBER 2014

Op donderdag 16 oktober a.s. is er weer de traditionele Lampionoptocht (nog uit de tijd van de floralia). Om klokslag 7 uur gaat de stoet van start bij de loods van Boersma met voorop het fanfarekorps Wubbenus Jacobs.

0 reacties | Reageren?
 

Stichting Lost Animals

WOENSDAG 8 OKTOBER 2014

De Stichting Lost Animals, o.a. initiatiefnemer restaurant Tandjong Priok Arum, heeft zaterdag een convenant ondertekend om boeren te ontlasten, die vanwege strikte regelgeving met te lichte kalveren dreigen te blijven zitten.

Boeren mogen voortaan de dierenopvang in Leeuwarden, Scharnegoutum en Surhuisterveen alleen kalveren aanleveren van minimaal 36 kilo en tussen hun veertiende en vijfendertisgte levensdag. De dierenopvang levert de dieren vervolgens door aan mesterijen, waar ze verder worden opgefokt voor de slacht.

Door de striktere regelgeving dreigen boeren met te lichte kalveren te blijven zitten met alle economische gevolgen van dien. Met het convenant streven de initiatiefnemers van de een paar weken terug opgerichte stichting (restaurant Eindeloos Leeuwarden, Slager Walburg Tzum en restaurant Tandjong Priok Arum) na om de te lichte dieren over te nemen en zelf te slachten. De dieren worden vervolgens ‘verwaard’ of tewel door de restaurants en slager verkocht in de voedselketen.

Het programma EenVandaag besteedt woensdagavond 8 oktober ook aandacht aan de kwestie.
(bron Franeker Courant)

1 reactie | Reageren?
 

Slottoernooi Tennis Vereniging

WOENSDAG 8 OKTOBER 2014

Op zaterdag 11 Oktober organiseren we ons slot Tennis Toernooi van dit jaar. Je mag weer een introducé meenemen. Aanvang 19.00 uur. Inleg: 4 euro. Opgave tot donderdag 9 oktober, 21.00 uur bij Hidde Reinsma tel: 642027 Of via de mail op tvarum@live.nl.
We hopen weer op een grote opkomst en gezellige avond.

Namens de Tennisvereniging.

0 reacties | Reageren?
 

Wigle Sinnema en NK

MAANDAG 6 OKTOBER 2014

Wigle Sinnema, de huidige voorzitter van Kaatsvereniging Willem Westra Arum, is gevraagd om zich kandidaat te stellen, om in april 2015 tot voorzitter van de KNKB gekozen te worden. Het andere kaatsnieuws is dat k.v. Willem Westra op zaterdag 27 juni het Nederlands Kampioenschap (de Bond) voor Pupillen jongens mag organiseren. Voor meer nieuws e.d. zie www.kvwillemwestra.nl  

0 reacties | Reageren?
 

Praat met de Raad!

MAANDAG 6 OKTOBER 2014

Dinsdag 4 november wordt opnieuw ‘Praat met de raad’ georganiseerd, ditmaal in Piers ‘Stee in Kimswerd. Praat met de raad is een gemakkelijke manier om met raadsleden in gesprek te komen. De onderwerpen bepalen de inwoners zelf. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur.
‘Praat met de raad’ is een laagdrempelige manier om in contact te komen met leden van de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân. Raadsleden van verschillende politieke fracties zijn op die avond aanwezig om met de inwoners uit de regio van Kimswerd in gesprek te gaan. De gespreksonderwerpen kunnen van uiteenlopende aard zijn. De inwoners bepalen namelijk zelf waarover zij met de raadsleden willen praten.

Zeepkist
Tijdens de bijeenkomst is er ook de mogelijkheid om, staand op de zeepkist, publiekelijk een onderwerp aan te snijden. Een zeepkistpraatje mag maximaal 5 minuten duren en tijdens de bijeenkomst  kunnen er maximaal drie sprekers aan bod komen. Na afloop van het zeepkistpraatje is het niet de bedoeling om in de zaal hierover een discussie te voeren. Wel kunnen raadsleden, in gesprek met de spreker om een nadere toelichting vragen.

Aanmelden hoeft niet

Wie tijdens ‘Praat met de raad’ aanwezig wil zijn, hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Gewoon binnenlopen is voldoende. De koffie staat er klaar.

             

5 reacties | Reageren?
 

Winst voor Arum maar geen TOPwedstrijd

MAANDAG 6 OKTOBER 2014

Afgelopen zaterdag pakte v.v. Arum 1 zeer belangrijke punten uit tegen TOP'63 uit Oppenhuizen. Maar een beste wedstrijd was het niet. IJsbrand Dijkstra was bij Arum de gevierde man met twee doelpunten in een wedstrijd die in 2-1 eindigde. En zo staat Arum momenteel verrassend in het linkerrijtje. Komende zaterdag speelt Arum 1 thuis tegen Beetgum. aanvang 14.30 uur. 
Ook kwamen de andere teams ook allemaal in actie op deze mooie zaterdag. er was winst voor A1, de Vrouwen, C1, F1 en F2. Zie voor verslagen, uitsalgen en programma www.vvarum.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

Rommelmarkt in It Iepen Hus

WOENSDAG 1 OKTOBER 2014

Liefhebbers van een rommelmarkt kunnen zaterdag 4 oktober terecht in Arum. De Christelijke muziekvereniging Wubbenus Jacobs uit Arum houdt dan van 9.00 tot 13.00 uur haar jaarlijkse rommelmarkt. De opbrengst komt ten goede aan het instrumentenfonds. De rommelmarkt wordt gehouden in het kerkelijk verenigingsgebouw It Iepen Hûs aan de Van Camminghaweg 15 in Arum. zie ook www.wubbenusjacobs.nl  

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten