Arum Friesland

Eerste overwinnig team it Skil

VRIJDAG 22 DECEMBER 2006

De voorspelling van de teammanager kwam uit. De heropening van cafetaria / lunchroom It Skil (13 december) betekende twee dagen later de eerste overwinning voor het gelijknamige zaalvoetbalteam. Na vier nederlagen zijn “De Zwarte Schapen” eindelijk van de hatelijke nul af.

Afgelopen vrijdag moest het dan gebeuren tegen het ook nog puntloze Pizzeria Pompei. Een wedstrijd uit de kelder van de D-poule, dus. De Zwarte Schapen begonnen voortvarend. Al na enkele minuten scoorde Rene van Eijk prima de 1-0. Het leek een makkelijk avondje te worden. Maar niks was minder waar. Een te slappe instelling zorgde ervoor dat 8 minuten voor tijd de stand 2-1 was in het voordeel van de pizzeria. It Skil liep erbij als makke lammetjes. Gelukkig maakte Joris van Althuis prachtig 2-2. Daarna kwam de bevlieging van de aanvoeder/ herder Thon van Loon. Hij zorgde met een loepzuivere hattrick voor een 5-2 overwinning. Eindelijk kreeg hij loon naar werken. Hij had de hele wedstrijd wat afgelopen. Ze noemen hem sinds deze wedstrijd dan ook (mara)thon van Loon.

Na het laatste fluitsignaal blèrden de Zwarte Schapen het uit! De dus smaakte het “Stevie’s bittergarnituur” nog beter dan de vorige keren.

Deze overwinning smaakte dus naar meer. Want afgelopen woensdag 20 december moest It Skil alweer aantreden, nu tegen VC Plankepad. De verwachtingen waren groot. Trouwens alle veertig plussers hadden deze wedstrijd vrij gekregen van de coach. Omdat we 29 december alweer moeten spelen. (voor we vertrokken richting Harlingen kregen eerst nog een lekker bakkie koffie (doping) van onze sponsor Janneke)

Ook nu begonnen de Zwarte Schapen prima aan de wedstrijd. De gelegenheid spits Joris van Althuis maakte attent 1-0. Toen het halverwege de eerste helft 1-1 werd ontspon zich een wedstrijd die alle kanten uit kon. Helaas voor It Skil ging het de verkeerde kant op. En toen VC Plankepad 10 minuten voor tijd de 2-1 maakte was het hek van de dam. En als er een schaap over de dam is… Het werd uiteindelijk 3-1 voor de tegenstanders. Het betekende de grootste nederlaag dit seizoen. Maar positief op deze avond was dat er toch weer een aantal supporters op de tribune zaten. Er was zelfs 1 bij die twee uur voor de wedstrijd al op de tribune zat. Dan ben je als supporter toch wel de ware Jacob.

De laatste wedstrijd van de competitie / 2006 wordt gespeeld op 29 december om 22.10 uur. De tegenstander is dan CadDesign die net als It Skil 3 punten heeft. Dus de Zwarte Schapen zullen er alles aan doen om boven deze ploeg te eindigen (zesde plaats lijkt het hoogst haalbare). De voorverkoop voor deze wedstrijd is inmiddels gestart.(kaartjes bij Janneke verkrijgbaar) Na de wedstrijd is er voor de supporters gelegenheid om onder genot van een drankje en hapje nader kennis te maken met de spelers. (en om eventueel handtekeningen te vragen) Ook zijn de aanvoerders Lieuwe en Thon genegen gevonden om vragen te beantwoorden op  het vlak van mentaliteit. Vragen over tactiek en speelwijze zijn natuurlijk voor de Coach. Aan de spelers mogen drie vragen over privé-zaken worden gesteld.

P.S. in januari 2007 komt het eerst It Skil “De Zwarte Schapen” magazine uit. Deze ligt dan in het cafetaria zelf.

6802 keer bekeken | 0 reacties | Reageren?