Arum Friesland

It Skil wint en verliest!

DINSDAG 20 NOVEMBER 2007

Op maandag 29 oktober en vrijdag 9 november kwamen “De Zwarte Schapen” in actie voor de competitie. Tegen PoPaLo werd het nog een 5-1 overwinning, de wedstrijd erna tegen Topline Yacht Design werd met 7-4 verloren. Het is dit seizoen wel anders dan vorig jaar. In de C-poule, welke bestaat uit 8 teams promoveren er twee en er degraderen er twee. En omdat er maar een halve competitie gespeeld wordt kan je de ene week wel een wedstrijd spelen voor lijfsbehoud en bij winst is de volgende wedstrijd een wedstrijd die in het teken staat van promotie. En dat maakt het leuk en spannend.
Zo ook tegen PoPaLo. Zij zijn een degradatie kandidaat. Dus kon It Skil (die al een prima overwinning op zak had) eens kijken waar het stond. In een voetballend niet al te beste wedstrijd werd het toch een makkelijke overwinning. Hoewel het tot de rust zeer moeizaam ging (1-1 tussenstand) werd in de tweede helft orde op zaken gesteld. De doelpunten werden gemaakt door Tim Jaarsma (4x) en Emiel Boogaard.
De wedstrijd erop tegen Topline Yacht Design zou na dus twee overwinningen een graadmeter worden wat betreft promotie. Het werd een slechte wedstrijd. It Skil kon het niveau van met name de eerste competitiewedstrijd bij lange na niet evenaren. Bij rust stonden de boys al met 5-1 achter. De uiteindelijke 7-4 was een terechte nederlaag. En zo staan we weer met bij benen op de grond. Gezien de stand is er nog van alles mogelijk. It Skil (4de) heeft evenveel verliespunten als de nummer 1. Trouwens alle doelpunten voor It Skil werden gescoord door Tim Jaarsma.
Op vrijdag 23 november a.s. speelt It Skil een belangrijke wedstrijd (voor eventuele promotie) tegen in dat kader concurrent: Kienstra Verzekeringen. Bij verlies speelt It Skil de week erop (30 november) weer een degradatiewedstrijd tegen Ronald Zwart Auto. Maar de doelstelling erin blijven is in eerste instantie het belangrijkste. En dan hebben we aan 1 overwinning genoeg waarschijnlijk. Beide wedstrijden vangen aan om 21.10 uur.