Arum Friesland

Succes story zaalvoetbalteam It Skil

ZONDAG 28 FEBRUARI 2010

De in 2006 oprichtte zaalvoetbalteam It Skil alias de Zwarte Schapen had als doelstelling om binnen 5 seizoenen van de D-poule naar de A-poule te promoveren. Deze doelstelling was natuurlijk niet serieus bedoeld. Maar nu in het vierde seizoen lijkt het zomaar de waarheid te worden. Afgelopen week speelde het sterrenteam twee wedstrijden. Deze wedstrijden tegen Roel’s Multiservice (zie wedstrijdverslag heironder) en De Lichtboei werden met grote cijfers gewonnen. Respectievelijk 11-1 en 8-2. Met nog twee wedstrijden te gaan zouden De Zwarte Schapen zomaar kunnen promoveren naar de A-poule. Op maandag 15 maart speelt It Skil tegen de belangrijkste concurrent wat betreft promotie en kampioenschap Theo Duinstra. Aanvang 19.40 uur
Het andere zaalvoetbalteam uit Arum Bouwbedrijf Bruinsma speelt een wat  wisselvallig seizoen in de hoofdklasse te Franeker. Maar lijkt zich wel te handhaven. Zij speelden laatst een prima wedstrijd tegen de koploper (zie wedstrijdverslag hieronder)
Cafetaria It Skil - Roel’s Multi Service 11-1
It Skil staat bovenaan in de B poule en lijkt op weg te promoveren naar de hoogste afdeling, de A poule. RMS kon bij winst echter naast de Arummers komen en het nog spannend houden. It Skil begon goed 2 vloeiende aanvallen werden even mooi afgerond door N Bruinsma 1-0 en Tim Jaarsma 2-0. RMS deed nog wat terug in de eerste helft en de man die scoorde was Willem Wielinga 2-1. Daarna was het over met scoren in de 1e helft en bleef het bij 2-1. Meteen in de 2e helft maakte Tim Jaarsma op de hem bekende manier, annimme, kappe en hale, 3-1. Een voorzet van de Arummers die zo’n 20 centimeter voor het doel langs leek te gaan, werd met de grote teen door Elmer Bijma binnen getikt 4-1. Vervolgens werd Luuk Jellema heel simpel gepasseerd door Tim Jaarsma en was het 5-1. Maar dat passeren had een reden want Luuk voetbalde met een nagel van sien grote teen, en als je dan toch voetballe bin je wel een bikkel. It Skil liep nu heel simpel bij RMS vandaan, het werd 6-1 door N Bruinsma. Tim Jaarsma maakte er nog drie en dat deed Elmer Bijma ook eindstand 11-1.
Lovis Design - Bouwbedrijf Bruinsma 4 - 4
Een boeiend en spannend duel. Toch was Bruinsma speler R.Reinsma na afloop een teleurgesteld man. Hij vond dat zijn team een 3-0 en 4-1 voorsprong niet meer uit handen had mochen geven. Hij had gedeeltelijk gelijk. Lovis begon nonchalant aan dit treffen en Bruinsma voelde vanaf het beginsignaal dat hier kansen lagen ook al toen Y. Dijkstra vanaf de stip het duel mocht openen. A. Anema verdubbelde de voorsprong met een inzet in de korte hoek en het werd nog erger voor Lovis toen R. Reinsma door de benen van gelegenheidsdoelman J. de Haan voor een verrassende 0-3 zorgde. Toen pas stroopte Lovis de mouwen op en werd de achtervolging ingezet. Uit een korte combinatie scoorde S.v.d.Baan tegen en even later raakte dezelfde speler de paal. Bruinsma kwam steeds meer onder druk, maar scoorde uit een counter via J. Althuis. Vlak hierna hield S.v.d.Baan met een schuiver in de verste hoek zijn team in de wedstrijd, 2-4. Bruinsma kon hierna minder de vrije man vinden waardoor de druk steeds groter werd. De op rechts vrijstaande E. Hiemstra schoot acht minuten voor het einde de aansluitingstreffer binnen en S.v.d.Baan punterde de stand naar 4-4. In de slotminuut leek Bruinsma alsnog de zege binnen te halen toen Y. Dijkstra langs Lovis doelman J. de Haan ging, maar de bal volkomen verkeerd raakte waardoor deze naast het doel belandde. Beide teams kregen waar ze recht op hadden.

5109 keer bekeken | 0 reacties | Reageren?