Arum Friesland

Arumers op natuurijs

MAANDAG 28 JANUARI 2013

Als we nu naar buiten kijken kunnen we het ons bijna niet meer voorstellen, maar zaterdag werd er nog volop geschaatst op Natuurijs. Toertochten, rondje ijsbaan maar er waren er ook een paar Arumers die meededen aan een heuse marathon wedstrijd.
Zo werd er voor de 4e de maal de Poelwrotter marathon in Blauwhuis georganiseerd. Er werd gereden in verschillende klassen. Uit Arum deed Folkert Bruinsma en oud Arumer Emiel Boogaard mee aan de recreanten tocht. Folkert (zijn eerste marathon) is hier zeer knap als derde geëindigd. Voor licentiehouders werd er o.a. In de C2 en C3 Klasse gestart met ongeveer 50 deelnemers waaronder Elmer Bijma en Sake Bosch. Met een stevige wind moest er een half uur gereden worden waarna de bel volgde voor de laatste ronde. In het laatste rondje (1,6 km) slaagde Sake erin om het peloton te verlaten en als eerste over de finishlijn te rijden. De strijd om de derde plaats was een nek aan nek race die Elmer wist te winnen.

4257 keer bekeken | 0 reacties | Reageren?