Arum Friesland

It Skil verliest ook haar 2e wedstrijd

WOENSDAG 11 OKTOBER 2006

Om met een mooi fries spreekwoord te beginnen: “It reinde skieppekoppen” afgelopen vrijdagavond. Maar dat was buiten. Binnen in de warme Waddenhal speelde “De Zwarte Schapen” haar tweede wedstrijd. Een bijna “Skilderachtig” geheel. Maar laten we het niet verromantiseren.

Want Zaalvoetbalteam cafetaria / lunchroom It Skil verloor ook haar tweede wedstrijd. Al was de tegenstander stukken beter dan in de eerste wedstrijd. En speelden de zwarte schapen ook stukken beter, uiteindelijk was daar toch de kater van een nederlaag.

It Skil met deze keer wel in de gelederen “het verloren schaap” Thon van Loon, begon sterk aan de wedstrijd. Maar halverwege de eerste helft kwam het wel met 1-0 achter. Na een perfect uitgevoerde aanval bediende Thon de jongeling Tim Jaarsma op maat en was het alweer 1-1. In het eerste stuk van de tweede helft verdiende It Skil echt een doelpunt. Maar wat je dan vaak ziet valt hij aan de andere kant. Dit betekende tevens de einduitslag. Dus weer een 2-1 verlies.

Nee, de coach heeft de schaapjes nog niet op het droge! Het was allemaal nog veel te gretig. Kortom “veel geschreeuw maar weinig wol”. Het is ook de vraag of  het tactisch spel wat nu gespeeld wordt wel het juiste is. Intussen neemt de druk op de coach toe. Er zullen betere resultaten moeten worden behaald in de komende wedstrijden. Met deze Cambuuriaanse eis hopen we dat de coach (lees herder) van dit team de kerst haalt. Want is het niet zo: “Als de herder dwaalt, dolen de schapen”. Of heeft de coach te maken met spelers van de patat generatie!

De volgende wedstrijd speelt Zaalvoetbalteam cafetaria / lunchroom It Skil tegen Kienstra assurantiën (titelkandidaat) op vrijdag 20 oktober om 21.50 uur. (in de Waddenhal te Harlingen)

8536 keer bekeken | 0 reacties | Reageren?