Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van januari 2010

<< Terug naar overzicht

Geld voor uitbreiden jeugdcentrum De Raat

DINSDAG 26 JANUARI 2010

Jeugdcentrum De Raat in Arum mag rekenen op ruim €31.000 van het Oranje Fonds. Het geld is bedoeld voor een uitbreiding van het gebouw, een licht- en geluidinstallatie en nieuwe stoelen.

 

De uitbouw van De Raat moet drie nieuwe ruimtes opleveren. Ook kan het podium worden vergroot, zodat Jongerentoneel Arum en bands er kunnen repeteren en optreden. De extra vierkante meters leveren de lokale knutselclub ook nog eens meer opbergruimte op.

Bron: Leeuwarder Courant

0 reacties | Reageren?
 

Selma Hibma wint gouden medaille

ZATERDAG 23 JANUARI 2010

Op zaterdag 9 januari 2010 vond de eerste plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen turnen plaats in de sporthal van Lemmer. Selma Hibma deed namens G.V. Sparta mee in de categorie Jeugd 2 - Nivo 10. Zij turnde een geweldige wedstrijd en mocht met een puntentotaal van 53,10 de gouden medaille mee naar huis nemen!

 

Met het behalen van dit resultaat is Selma al flink op weg naar het behalen van de Friese finale. Als zij op 6 februari a.s. weer een goede prestatie weet te leveren, bestaat er een grote kans dat zij aan de finale mag deelnemen. De beste 12 meisjes per leeftijdscategorie en nivo mogen de finale turnen.

Wij feliciteren Selma van harte met het behalen van dit resultaat en wensen haar veel succes toe voor de tweede wedstrijd.

Bestuur G.V. Sparta

 

 

4 reacties | Reageren?
 

De Keninklike Fryske Krite spilet!

WOENSDAG 20 JANUARI 2010

 De Keninklike Fryske Krite spilet de kommende tiid it stik: "Kalde kak en tatoeaaze!!". De Foarferkeap is sneontemoarn 23 jannewaris yn Herberg "De Gekroonde Leeuw".

Freed 22 jannewaris: generale mei de jongerein 19.30 oere, Herberch de Gekroonde Leeuw
Tagongklik foar de basisskoallebern groep 6, 7 en 8 en de jongerein oan rte mei 15 jier (1 euro ynkl. drinken)

Freed 29 en sneon 30 jannewaris: útfiering, Herberch de Gekroonde Leeuw
Op sneon wurdt de muzyk fersoarge troch: Permanent 

De Foarferkeap is sneontemoarn 23 jannewaris yn Herberg "De Gekroonde Leeuw".
Leden: fan 10.30-11.30 oere
Priis: útfiering freed € 6,- útfiering sneon € 8,-
Net-leden: fan 11.30-12.00 oere
Priis: útfiering freed € 8,- útfiering sneon € 10,-

Tredde útfiering is op 5 febrewaris 2010 yn it ”Iepen Hús” om 19.30 oere € 5,-
 

 

0 reacties | Reageren?
 

Tjerk met Hartwert kampioen.

WOENSDAG 20 JANUARI 2010

Het achtal van " Damclub Hartwert", met daarin Arumer Tjerk Wijbenga  is zaterdag Fries clubkampioen dammen geworden in cafe Bergsma in Easterein. Het achttal pakte liefst 20 bord punten in drie partijen tegen Oudega, Scharnegoutum 1 en 2. Oudega werd tweede.

0 reacties | Reageren?
 

Tietsia maakt come back met nieuwe CD

WOENSDAG 20 JANUARI 2010

Tietsia Brandenburg uit Grou (geboren in Arum als dochter van Geb en Folkert Andela) die al sinds haar jeugd zingt in vele diverse orkesten en gezelschappen is na een lange ziekteperiode weer met haar oude liefhebberij doorgegaan en staat weer op het toneel te zingen.

In de tachtigen jaren heeft deze zangeres al een aantal geslaagde platen uitgebracht, doch door een ernstig verkeersongeval was het niet mogelijk dit soort producties te continueren.
Nu ca. 20 jaar later wil ze toch weer haar zangtalenten tonen en gaat weer de bühne op.
 

Zaterdag 23 januari zal in de 2 Gemeenten te Jirnsum haar eerste nieuwe CD worden gepresenteerd met 6 prachtige Friestalige nummers. Om dit luister bij te zetten wordt deze avond omlijst door diverse Nederlands en friestalige artiesten zoals Die-Twa, De Wiko’s, Sije, Annet, Arie en natuurlijk Tietsia.

Het geheel zal gepresenteerd worden door Rinse Westra (Baas Boppe Baas).Zo zal het om deze presentatie heen een gezellige Hollandse avond worden
 

0 reacties | Reageren?
 

Geslaagd Fruittoernooi Thrium.

WOENSDAG 13 JANUARI 2010

Afgelopen zaterdag 9 januari organiseerde volleyvereniging Thrium haar jaarlijkse Fruittoernooi. Het toernooi waaraan een ieder zich (vanaf 14 jaar) kon opgeven. Zowel leden als niet leden waren welkom in het gymlokaal in Arum. Het werd een zeer geslaagde dag met veel plezierige partijtjes. Er was een grote deelname, samen met de jeugd deden er 33 personen mee. Ieder is/was weer zeer fanatiek en velen zullen deze week weten waar hun spieren zitten. De uitslagen volgen………

0 reacties | Reageren?
 

Nieuwe hoofdtrainer v.v. Arum

VRIJDAG 8 JANUARI 2010

Kerst Heida uit Harlingen wordt de nieuwe hoofdtrainer van v.v. Arum voor het seizoen 2010-2011. Hij volgt daarmee Pope Leffring op die na twee succesvolle seizoenen afscheid neemt van v.v.Arum.Na de goede resultaten van v.v. Arum in de afgelopen jaren is het aan Kerst Heida de weg omhoog door te trekken.
 

0 reacties | Reageren?
 

Jeugd haalt kerstbomen op voor de Raat

VRIJDAG 8 JANUARI 2010

Het jaar is goed begonnen voor de Raat. De eerste dagen van het nieuwe jaar heeft de jeugd maar liefst 78 kerstbomen opgehaald in Arum en omstreken.
Onder barre omstandigheden sleepten zij zich door de spekgladde straten. Zelfs de Grauwe Kat werd bezocht nadat de jeugd eerst werd voorzien van een warme sneeuwmuts.
De grootste boom uit de pastorietuin paste niet in de kar maar dit was geen probleem, deze werd erachter gebonden en diende als slee voor de durfals (zie foto).
Na afloop stond Peter klaar met warme chocolademelk in het jeugdhonk. Al met al een geslaagd winterfestijn.

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Chantal weer wereldkampioen.

DONDERDAG 7 JANUARI 2010

Arumse Chantal van Dijk is weer Wereld Kampioen Line Dance geworden. Dit keer deed ze dat in de klasse Intermediate Open. De kampioenschappen werden in Veldhoven gehouden. Ze kwam met alle 6 de dansen in de finale. een zeer knappe prestatie.
Citaat uit het Eindhovens dagblad:
Het is een lust voor het oog om de twintigjarige Chantal van Dijk uit Arum over de vloer te zien wervelen. Alles aan haar frêle lijf beweegt. Haar mimiek verraadt het enorme plezier in het dansen.
 

2 reacties | Reageren?
 

IJsbaantje in Arum open!

DINSDAG 5 JANUARI 2010

Sinds zondag 3 januari kunnen kinderen (tot en met 14 jaar)weer terecht op het ijsbaantje bij het Kruswetter. (hoewel de kwaliteit van het ijs door sneeuw maar vooral door vernieling te wensen overlaat)

Mededeling bestuur IJsclub Arum:
We zijn het als IJsbestuur meer dan zat! Elke keer wordt het ijs in onze ijsbaan vernield door baldadige jeugd. Hierdoor is bijna onmogelijk om nog te schaatsen op ons baantje.

Een oproep: Laat de ijsbaan met rust tot het ijs sterk genoeg is om op te gaan schaatsen. (ook willen we ouders oproepen om dit door te geven aan hun kinderen)
Het IJsclubbestuur 
 

 

1 reactie | Reageren?
 

Kiekjes: Arum in de Sneeuw

DINSDAG 5 JANUARI 2010

Er ligt alweer een aantal weken (soms iets minder) vrij veel sneeuw in Arum. Dat levert een aantal prachtige plaatjes op. In het fotoboek: Arum sneeuw december 2009 zijn weer een groot aantal foto's geplaatst. Met dank aan:

Klaas Tolsma, Iko de Vries, Frits Weening, Reino Tolsma, Hilly Klaske Renema, John Boonstra, Linda Kuipers en de webmaster.
Ook van Sep Wiersma zijn foto's in het album geplaatst.

3 reacties | Reageren?
 

Carbid en kerstbomen

ZONDAG 3 JANUARI 2010

Het is zo langzamerhand een traditie. Carbidschieten bij de Raat. Oudejaarsdag was het weer zover. Om 11.00 uur was de Raat open. Met een gezellig vuurkorfje voor de ingang. Zaterdag 2 januari haalde de Raat weer kerstbomen op in Arum. Dit allemaal ten bate van de Raat. Voor de mensen die hun kerstbomen nog kwijt willen. Tot en met woensdag 6 januari kunt u uw boom kwijt op het parkeerplek bij de Raat.  

Voor Carbidschieten zie fotoboek

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Giften van Stichting tot Nut

ZONDAG 3 JANUARI 2010

Het bestuur van de Stichting tot Nut heeft op de valreep van 2009 diverse vereniging verblijd met een financiële injectie

Dorpsbelang ontving een bijdrage van € 750,--  voor het Lammert Skille bankje, tevens ontving Dorpsbelang een extra bedrag van € 500,--

De Sportstichting ontving voor de aanpassingen in de peuterspeelzaal een bedrag van € 3.500,--

Ook de penningmeester van de muziekvereniging "Wubbenus Jacobs" ontvang een € 500,--

Met deze bijdragen is men ontzettend blij.

0 reacties | Reageren?
 

Nieuwjaars eten in de Herberg

ZONDAG 3 JANUARI 2010

Ter gelegenheid van het nieuwe jaar boden Jan en Jobje gisteren hun klanten een nieuwsjaars eten aan.
Jobje had heerlijke stampotten gemaakt die de klanten zich goed lieten smaken.
Foto's staan in het album"Nieuwjaars eten 2010".

1 reactie | Reageren?
 

Arum in de Sneeuw.

ZATERDAG 2 JANUARI 2010

Ook in Arum lit er alweer een week sneeuw. Dat leverd vaak mooie plaatjes op. Daarom een oproep. heeft u mooie foto's gemaakt van Arum de afgelopen week stuur een aantal naar pjtolsma@hotmail.com Dan plaatsen we een aantal in het fotoboek onder de titel Sneeuw december 2009
 

0 reacties | Reageren?
 

Een gelukkig 2010

ZATERDAG 2 JANUARI 2010

De makers van de Arumer site wensen jullie het allerbeste voor 2010.

Degene die berichten en foto's hebben aangeleverd, hartelijk bedankt. Met jullie bijdrage kunnen we tonen wat er zoal in Arum gebeurt.
Wij hopen het komende jaar weer veel te kunnen plaatsen.
 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten