Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van april 2014

<< Terug naar overzicht

Koningsdag 2014

DINSDAG 29 APRIL 2014

Ook in Arum werd afgelopen zaterdag de eerste Koningsdag gevierd. ' s Morgens werd gestart met een rondgang door het dorp met muziekkorps "Wubbenus Jacobs" op de platte wagen. Bij jeugdcentrum 'de Raat" aangekomen werd een koffieconcert gegeven door jeugdleden van het korps, ondersteund door meer ervaren leden.

Intussen kon bij de jeugd spulletjes gekocht worden, veel grootouders kochten speelgoed voor hun kleinkinderen. Om half twaalf werd gestart met de jeugdspelen. De jongsten hadden een oud Hollands spelen circuit op het sportveld. De ouderen gingen het dorp in voor een speurtocht, uitgezet door Jelle "Patat" Tolsma.

Na het middageten zat het werk voor Dorpsbelang er op en werden de activiteiten voortgezet door de dames van het FCA. Op het sportveld waren drie "jeu de boules" banen uitgezet. Er werd in verschillende poules gespeeld. Ondertussen kon een versnapering gehaald worden in de tent.

Tegen half zeven werd er verkast naar de Herberg. Hier hingen twee spijkerbroeken klaar, de bedoeling was langer dan je tegenstander aan de broek te hangen. Toen de winnaar bekend was, werd in de Herberg gestart met Karaoke.

De foto's staan in het album: "Koningsdag 2014".

 

0 reacties | Reageren?
 

4 mei Herdenking

MAANDAG 28 APRIL 2014

Bij het "Herdenkingsmonument" wordt vanaf 19.45 uur ook dit jaar de 4 mei herdenking gehouden. Muziekkorps Wubbenus Jacobs zal koraalmuziek ten gehore brengen. Leerlingen van de basisscholen verlenen hun medewerking aan de herdenking.

1 reactie | Reageren?
 

Pub Quiz en Karaoke in Herberg

VRIJDAG 25 APRIL 2014

 

2 reacties | Reageren?
 

Jochum Klaverjaskoning

VRIJDAG 25 APRIL 2014

Afgelopen donderdag 24 april hield de Kaart Club "Zwarte Mieke" haar laatste kaartavond van dit seizoen. Op deze avond werden o.a. de prijzen uitgedeeld wat betreft de kalverjascompetitie van dit seizoen. Na 16 speelronden was Jochum Sytsma de klaverjaskoning van Arum
Hierbij de uitslag van het seizoen 2013/2014 van K.C.Zwarte Mieke.
1e Jochum Sytsma(foto)
2e Marjan de Jong
3e Folkert Brouwer 
4e Meindert de Boer
De poedelprijs ging dit seizoen naar de winnaar(es) van vorig jaar Berber van IJs

0 reacties | Reageren?
 

Startdag k.v. Willem Westra

WOENSDAG 23 APRIL 2014

De start-dag van het kaatsseizoen begint op vrijdag 2 mei. 's Middags (om 16.00 uur is er een speciale kaatsmiddag voor de jeugd, 's avonds (19.00 uur) is het de beurt aan de senioren. Voor junioren en senioren is er een wedstrijd op het kunstgrasveld met zachte bal. zie voor meer informatie  www.kvwillemwestra.nl
Let Op! De kaatstraining en het compeitiekaatsen voor de jeugd, start op woensdag 7 mei! voor junioren en senioren start het competitiekaatsen op donderdag 8 mei.  
De kaatsvereniging heeft een nieuwe hoofdsponsor n.l.: klussenbedrijf Tjerk Postma uit Tzum. Dit betekent o.a. zeer fraaie nieuwe tenues voor de afdelingsparturen! Zie foto! Het k.v. Willem Westra-jaarboekje (met daarin in alle informatie voor komend seizoen) valt overigens deze week in de bus!
 

0 reacties | Reageren?
 

Het OAJdBT

DINSDAG 22 APRIL 2014

Op de koningsdag organiseert de FCA vanaf 14.00 uur het Open Arumer Jeu de Boules Toernooi. Opgave ter plekke; bij voldoende deelname wordt er een apart 55+ toernooi gehouden. 's avonds zijn er vanaf 18.00 uur activiteiten in de Herberg de Gekroonde Leeuw. Nadere informatie volgt via deze site!
 

0 reacties | Reageren?
 

Koningsdag 2014 in Arum

DINSDAG 22 APRIL 2014

Het programma voor de Koningsdag op zaterdag 26 april te Arum begint om 9.45 uur. Dan is er op sportcomplex "de Bining" de Arumer vrijmarkt. Vrije verkoop van spulletjes waar u een ander nog blij mee kunt maken! zoek een geschikt plaatsje vanaf 9.45 uur en neem je eigen kleedje mee. Om 10.00 uur Koffieconcert met Wubbenus Jacobs. En vanaf 11.30 uur Oud-Hollandse spelen voor de kinderen van de groepen 1 t/m 5. Voor de groepen 6 t/m 8 is er een speurtocht. Drink- en eet mogelijkheden vanaf 10.00 uur op het veld. bij slecht weer worden de activiteiten op het sportveld afgelast. Het koffieconcert van Wubbenus Jacobs vindt dan plaats in de Hervormde Kerk. 
De Koningsdag wordt georganiseerd door Dorpsbelang Arum, De Raat, FCA en Herberg de Gekroonde Leeuw.  

0 reacties | Reageren?
 

Winst en verlies!

DINSDAG 22 APRIL 2014

in dit Paasweekend speelde v.v. Arum 1 tweemaal op zaterdag werd Foarut uit Menaam met 3-1 verslagen. Op paasmaandag werd een dikke nederlaag (6-1) tegen Tollebeek geïncasseerd. Overigens alle Arum doelpunten, dit weekend, werden gemaakt door IJsbrand Dijkstra. Het seizoen is voor Arum 1 met nog twee wedstrijden eigenlijk gespeeld. Of het moet nog een kleine kans zijn op nacompetitie. Dan zal er op zaterdag 3 mei moeten worden gewonnen van naaste concurrent Joure.
Bijna alle andere v.v. Arum (Stormvogels) teams kwamen afgelopen zaterdag in actie. De C-junioren wonnen knap van DTD en stijgen naar het "linker rijtje". Arum E2 verloor de topper helaas tegen Wykels/ Hallum. De vrouwen verloren met 2-0 van koploper AVC. Arum F1 en MP1 blijven maar winnen. Arum 2 pakten een kanppe 4-4 gelijkspel tegen Franeker. De meeste teams spelen nog vier wedstrijden. de competitie gaat op zaterdag 3mei verder. Zie op de v.v. Arum op deze site wat betreft het programma en uitslagen.

0 reacties | Reageren?
 

Johan Kramer weer Kampioen!

WOENSDAG 16 APRIL 2014

De herenbiljart vereniging “één voor één” hield op dinsdag 15 april j.l. haar laatste avond. Het belangrijkste op deze avond was natuurlijk de uitreiking van de prijzen wat betreft het clubkampioenschap 2013/2014. Johan Kramer (foto)werd net als vorig jaar clubkampioen. En dat komt niet zo vaak voor: titel prolongatie. Voor de winnaar was er natuurlijk een nieuwe keu. Tweede in de competitie werd net als vorig seizoen Sietse de Vries, derde werd Roelof Wiersma, vierde Remmelt Appelman en vijfde Johannes Oudendag.

0 reacties | Reageren?
 

Jeugdsponsoractie Poiesz

DINSDAG 15 APRIL 2014

De 9e Jeugd Sponsor Actie is vrijdag 11 april jl. tijdens het Jeugd Sponsor Gala op een feestelijke manier afgesloten. In het WTC Expo in Leeuwarden werden de sponsorbedragen bekendgemaakt die de verenigingen hebben binnengehaald. Voor Arum betekende dat de twee deelnemende verenigingen de v.v. Arum en G.V. Sparta respectievelijk 884 en 916 euro in ontvangst mochten nemen. (Op de foto jeugdleden van de v.v. Arum)
 

0 reacties | Reageren?
 

Jersey Shore Party

DINSDAG 15 APRIL 2014

0 reacties | Reageren?
 

Arumer Merke in Klokhuis

MAANDAG 14 APRIL 2014

De datum is bekend, de uitzending over kaatsen komt  vrijdag 18 april a.s. in Klokhuis! Aanrader voor iedere kaatser en Arumer. Om 18.45 uur voor Nederland 3! In deze uitzending volgen ze het toppartuur van afgelopen seizoen en zijn er vele beelden te zien van de Arumer Merke van zondag 28 juli 2013. Heel Friesland voor de buis, toch!!
 

4 reacties | Reageren?
 

De Re√ľnie van 5 april j.l.

MAANDAG 14 APRIL 2014

0 reacties | Reageren?
 

Arum ontbeert geluk!

MAANDAG 14 APRIL 2014

Het eerste van de v.v. Arum speelde afgelopen zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Ouwe Syl. Het ontbeerde Arum in deze wedstrijd zeker aan geluk. Hoewel Arum pas in de laatste minuut langszij kwam. Verspeelde Arum toch twee punten. Toch heeft Arum, wat nu zo goed als veilig is qua degradatie-nacompetitie, nog steeds uitzich top de derde plek in de stand. En zo nog promotie-nacompetitie zou kunnen afdwingen. Na het Paasweekend weten we meer. Want Arum speelt dit weekend twee keer thuis. Op zaterdag tegen Foarut en op Paasmaandag thuis tegen Tollebeek. Zie voor een verslag o.a. op www.vvouwesyl.nl. Het vrouwen zevental van de v.v. Arum speelde haar allereerste thuiswedstrijd. Tegen Leovardia werd met 1-0 gewonnen. Inez Brouwer was hier de matchwinner. Arum 2 won ruim en de MP-tjes blijven op kampioenskoers. Daarin lijkt Arum E1 de slag te hebben verloren door met 3-2 te verliezen tegen AVC. zie voor programma en uitslagen e.d. de v.v.Arum pagina op deze site. (foto: wedstrijdmoment uit Ouwe Syl- Arum. bron v.v. Ouwe Syl website)
 

0 reacties | Reageren?
 

Het mooie voorjaarsweer komt eraan!

ZONDAG 13 APRIL 2014

Tussen 22 en 26 april 2014 komen we net als voorgaande jaren bij u langs met: Geraniums, Fuchsia's, Spaanse Margrieten, diverse hangplanten en.....wat er nog meer aangeboden krijgen van onze leverancier. We hopen dat wij ook dit jaar uw terras en tuin mogen opvrolijken.
Muziekvereniging "Wubbenus Jacobs" uit Arum


 

0 reacties | Reageren?
 

Thrium kampioen en promotie.

VRIJDAG 11 APRIL 2014

Het eerste Dames team van de volleybalver. Thrium is afgelopen donderdag 10 april kampioen geworden in de 2e klasse. In de sporthal De Twine te Grou werd gewonnen met 2-1 van Grouw'64 1. De eerste zet ging met 25-18 naar Thrium, vervolgens werd de tweede set verloren met 25-19. In een spannende derde set werd het 25-21 voor de kampioen. Ze bleven daarmee SBO 1 uit Minnertsga 2 punten voor. De Dames 1, bestaande uit Marga Kramer, Fokje Hoekstra, Thea Hoekstra, Thea Dijkstra, Christina Greidanus, Griet Sytsma, Gretha Waterlander, Hennie Breeuwsma, Hanneke van der Bijl en coaches Janny Nugteren en Paulien Haitsma, promoveren door dit kampioenschap naar de eerste klasse. (andere jaren kon je als kampioen nog kiezen om in de 2e klasse te blijven, maar nu is er verplichtte promotie) 
Komende donderdag 17 april speelt Thrium dames 1 nog de halve finale voor de beker tegen Wytgaard .

0 reacties | Reageren?
 

Marijke Wind wint!

WOENSDAG 9 APRIL 2014

Op 2 april j.l. hield Dames biljartclub De Lady's haar laatste clubavond. Op deze avond natuurlijk de bekendmaking van de clubkampioen 2013-2014. Marijke Wind won de keu en dus werd ze de Biljart Lady 2014.
Marijke Wind werd daarmee de opvolgster van Albertha Munniksma die nog knap derde werd dit jaar. De tweede prijs ging net als vorig jaar naar Berber van IJs.
 

4 reacties | Reageren?
 

Activiteiten in de Raat

WOENSDAG 9 APRIL 2014

 

1 reactie | Reageren?
 

Jaarvergadering G.V. Sparta

WOENSDAG 9 APRIL 2014

De algemene ledenvergadering van de Gymnastiek Vereniging Sparta staat gepland voor dinsdag 15 april  In de Bining. Hoe is het met GV Sparta vergaan in 2013 en wat staat er op de planning voor het volgende seizoen. Alle leden krijgen deze week een persoonlijke uitnodiging in de bus.
 

0 reacties | Reageren?
 

Keatskoalle Arum van start.

WOENSDAG 9 APRIL 2014

Afgelopen zondagochtend ging in Arum voor de 5e keer de Keatsskoalle van start. Rond half 11 gaf Kv Willem Westra voorzitter Wigle Sinnema het startsein voor de trainingen die onderleiding staan van vele ervarene en fanatieke trainers nl.: Johan Okkinga, Tunno Schurer, Chris Wassenaar, Jan Bouma, Jan Kamminga, Arie den Breejen, Gerrit Okkinga, Bouwen Bouma, Bianca Leistra, Jan Schurer, Kevin Jaarsma en Jan-Bauke Tolsma. De 2 groepen jongenskaatsers gingen aan de slag met Arie, Jan Kamminga, Chris en Tunno. De grote groep pupillen onderleiding van Johan, Bouwen, Jan en Kevin.
De talentvolle schooljongenskaaters krijgen dit jaar de trainen van Bianca, Gerrit en Jan-Bauke.
Zo werd er op de sportvelden van Arum volop gekaatst en is het goede gevoel alvast weer aanwezig. Ook de komende 3 zondagen is er volop actie in Arum. Vanaf mei gaan de pupillen jongens op maandagavond trainen en zullen de andere groepen op donderdagavond te vinden zijn in Arum.
 

0 reacties | Reageren?
 

Wigle geen wethouder meer...

DINSDAG 8 APRIL 2014

Bij de afgelopen gemeenteraadverkiezingen in Súdwest-Fryslân verloor PvdA en VVD respectievelijk 1 en 2 zetels. Dit heeft  tijdens de formatie betekent dat de huidige coalitie CDA(2), PvdA(2) en VVD(1) wordt vervangen door een nieuwe namelijk CDA(2), PvdA(1), FNP(1) en D66(1).Dit heeft tot gevolg dat de PvdA nog maar 1 wethouder mag leveren. Dit wordt Sjoerd Tolsma de lijsttrekker van de PvdA. Dit betekent automatisch dat Wigle Sinnema geen wethouder meer is. Praktisch: Op 7 mei a.s. vindt de college-wisseling plaats, waarna Wigle “beschikbaar is voor de arbeidsmarkt”. Zoals hij dat zelf zo mooi formuleerde. “Al is verliezen nooit leuk, ik heb een prachtige periode gehad en had eerlijk gezegd ook wel zin in “iets anders”. Aldus Wigle.   (tussenhaakjes is het aantal wethouders per partij)

0 reacties | Reageren?
 

Prima tweede helft!

DINSDAG 8 APRIL 2014

Afgelopen zaterdag pakte v.v. Arum 1 haar derde overwinning op rij. Na een prima tweede helft werd IJVC uit IJlst met 5-1 aan de zegekar gebonden. door deze overwinning kan Arum weer naar boven kijken en bezet het de vijfde plaats.
De doelpunten werden gemaakt door Kevin Jaarsma, IJsbrand Dijkstra, Tim Jaarsma, Gerben Anema en talent Wessel Hibma. Voor de laatste twee genoemden was het hun eerste goal in het eerste! Komende zaterdag speelt Arum de belangrijke uitwedstrijd tegen Ouwe Syl. Wil Arum nog iets wat betreft nacompetitie voor promotie dan zal er zaterdag gewonnen moeten worden. De meeste andere teams kwamen ook in actie afgelopen zaterdag. Opmerkelijk: de mini-pupillen wonnen met 2-1 uit tegen Stiens, door twee eigen doelpunten van de tegenstander. De C-junioren behaalden een grote overwinning uit tegen Foarut/Dronrijp. Zie voor het programma, uitslagen e.d. op de v.v. Arum pagina op deze site. N.B. Arum 1 speelt overigens in het Paasweekend tweemaal thuis. Op zaterdag 19 april thuis tegen Foarut en op Paasmaandag thuis tegen Tollebeek. beide aanvang 14.30 uur. 

0 reacties | Reageren?
 

Kaatsnieuws....

WOENSDAG 2 APRIL 2014

Nog een maand en het kaatsseizoen gaat weer van start. De Arumer keatsskoalle start komende zondag 6 april alweer het hun trainingen. Op de voorjaarsvergadering van de k.v. Willem Westra, van vrijdag j.l. werd het Keatsprogramma 2014 bekend gemaakt. De maand mei wordt een drukke maand voor de k.v. Willem Westra. Binnenkort valt het programmaboekje van de k.v. Willem Westra op de deurmat. Voor informatie, o.a. Keatsprogramma 2014 en ander nieuws van de k.v. zie www.kvwillemwestra.nl

0 reacties | Reageren?
 

De Harnzer Feart wordt uitgebaggerd

WOENSDAG 2 APRIL 2014

 

De Harnzer Feart tussen Harlingen en Arum wordt na 31 jaar weer uitgebaggerd.In opdracht van provincie Fryslân is  Bagger- en Waterwerken Oosterwolde bv als onderaannemer van  Gebr. Kok uit Bakkeveen  1 april begonnen met de klus. De werkzaamheden moeten in juli klaar zijn. De vaarweg loopt van Harlingen tot Bolsward, maar alleen het stuk tussen Harlingen en Arum wordt gebaggerd. Dit gedeelte van de vaarweg is toe aan onderhoud, omdat de vaart te ondiep is geworden en boten er last van kunnen krijgen. De vaart is voor het laatst gebaggerd in 1983.

Het traject dat de aannemer gaat baggeren, is ongeveer 8,5 kilometer lang. De aannemer baggert de Harnzer Feart met een kraan vanaf  een ponton en deponeert de bagger in duwbakken. De bagger wordt vervolgens vanuit de bakken, op enkele plaatsen langs de vaart overgeslagen in dumpers.

De dumpers rijden naar de Heemskade in Harlingen, waar de bagger in duwbakken wordt gekiept. Daarna wordt de bagger via het Van Harinxmakanaal naar de Wijde Ee bij Burgum gevaren en gelost in een oude zandwinput. Na het baggeren van de Harnzer Feart heeft de vaarweg een diepte van 1,70 meter en kunnen schepen met een maximale diepgang van 1,30 meter er weer varen.

Er vinden geen stremmingen plaats op de vaarweg. Vaarweggebruikers moeten wel rekening houden met vertraging van maximaal een half uur. Want het ponton met duwbakken neemt de volle breedte van de vaart in beslag. Zodra één van de duwbakken wordt weggevaren, kunnen de andere vaarweggebruikers er langs.(bron Bolswards Nieuwsblad)
 

0 reacties | Reageren?
 

Straatvoetbal in Arum

DINSDAG 1 APRIL 2014

Dit jaar organiseert de gemeente het vijfde Straatvoetbaltoernooi. Kinderen uit groep 5 t/m 8 in Súdwest-Fryslân mogen deelnemen. Er wordt gespeeld in vier cat. Een van de  voorrondes wordt in Arum gehouden en wel op woensdag 2 april vanaf 13.00 uur op het kunstgrasveld. Van de beide scholen in Arum doen een aantal teams mee. Dit straatvoetbaltoernooi wordt mede gemaakt door s.v. Mulier, v.v. Arum, KNVB en de Gemeente Súdwest-Fryslân.
 

6 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten