Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van april 2010

<< Terug naar overzicht

Jeugdbingo

DONDERDAG 29 APRIL 2010

Op vrijdag 23 april was er jeugdbingo, foto's staan in het album "Jeugdbingo 2010".

0 reacties | Reageren?
 

Startdag K.V. Willem Westra

DINSDAG 27 APRIL 2010

Op vrijdag 7 mei gaat de kaatsvereniging Willem Westra weer los met de startdag, 's middags zullen er aktiviteiten voor de jeugd zijn, 's avonds gaan de senioren kaatsen op het kunstgras.
De jeugd krijgt persoonlijk bericht nog van de jeugdcommissie, seniorenleden kunnen zich alvast opgeven. via www.kvwillemwestra.nl 

0 reacties | Reageren?
 

Start competitiekaatsen

DINSDAG 27 APRIL 2010

Op donderdag 6 mei begint het competitiekaatsen weer.
Of je zeer ervaren bent of een volkomen beginneling maakt niet uit, iedereen kan meedoen!
Plezier in het spel staat voorop.
Dus geef je op voor de eerste avond bij Tjeerd (0517-641910) of Fenna (0517-641202).

0 reacties | Reageren?
 

Fryske Krite promoveert.

WOENSDAG 21 APRIL 2010

De Keninklike Fryske Krite Arum is afgelopen vrijdag gepromoveert van eerste de klasse naar de klasse "Bei Utstek. Het blijspel "Kalde kak en tatoeaaze!!" kreeg van de karcommisje meer dan 220 punten en behaalde een derde plaats. Door dit  resultaat en die van de vorige twee jaar mag de Krite van Arum het volgend seizoen in de een na hoogste klasse proberen.

1 reactie | Reageren?
 

Thrium Dames 2 kampioen

WOENSDAG 21 APRIL 2010

Afgelopen donderdag werd het Dames 2 team van volleybal vereniging Thrium kampioen tegen het zesde team van VC Leeuwarden. Na een spannende 2-1 overwinning mocht Thrium 2 Dames zich de ware kampioen noemen van de 4e klasse. Het team bestaat uit Wiepie Feenstra, Feikje Hoekstra, Miranda Kramer, Marike Hoekstra, Joukje Leijendekker, Janet Miedema, Esther Schippers en Griet Sijtsma. Het team word getraind door Elly Laverman en gesponsord door Herman Hilarides en Jan Willem van Stee.
Op de foto de kampioenen!

2 reacties | Reageren?
 

4 Mei herdenking

WOENSDAG 21 APRIL 2010

Op 4 mei wordt om 19.45 uur bijeengekomen bij het Herdenkingsmonument.
Muziekkorps " Wubbenus Jacobs" zal koraalmuziek ten gehore brengen.
Leerlingen van de basisscholen verlenen tevens hun medewerking aan de herdenking.

Om 20.00 uur twee minuten stilte.

Na het spelen van het " Wilhelmus" is er gelegenheid tot het leggen van kransen en bloemen.

0 reacties | Reageren?
 

Koninginnedag in Arum

WOENSDAG 21 APRIL 2010

Vrijdag 30 april wordt in Arum weer Koninginnedag geviert, 's morgens vanaf 10.00 uur is er weer het traditionele koffieconcert met muziekkorps " Wubbenus Jacobs".
 

Voor de kinderen is er deze ochtend vanaf 10.00 uur  T-shirt oppimpen of er kan een vlag gemaakt worden voor de fiets of skelter. 
Tevens wordt er voor de kinderen een stoeptekenwedstrijd georganiseerd waarbij leuke prijsjes zijn te winnen.

 

Om 13.00 uur wordt gestart met de spelletjes. De groepen 1 tot en met 5 hebben spelletjes op het kaatsveld, voor de groepen 6 tot en met 8 is er een puzzeltocht door het dorp.

Vanaf 14.30 uur worden de festiviteiten overgenomen door een speciale Koninginnecommissie, bestaande uit Koninginnen uit het dorp, zij organiseren spelen voor de volwassenen met o.a. een mysteryguest.

De jeugd kan zich intussen uitleven op een springkussen of de stormbaan.

Om 19.00 uur is er spijkerbroekhangen bij Herberg " de Gekroonde Leeuw'.

Onder het genot van een hapje, een drankje en muziek wordt gehoopt op een super Koninginnedag.

0 reacties | Reageren?
 

Plantenactie Wubbenus Jacobs

MAANDAG 19 APRIL 2010

Tussen 26 en 29 april 2010 komen we weer bij u langs met: Geraniums, Fuchsia's, Spaanse Margrieten, diverse hangplanten en.....wat er nog meer aangeboden krijgen van onze leverancier. We hopen dat wij ook dit jaar uw terras en tuin mogen opvrolijken.
Muziekvereniging "Wubbenus Jacobs" uit Arum

 

0 reacties | Reageren?
 

Gonnie Faber weer de biljartLady

DONDERDAG 15 APRIL 2010

Op 14 april j.l. hield Dames biljartclub De Lady's haar laatste clubavond. Op deze avond natuurlijk de bekendmaking van de clubkampioen 2009-2010. De eer viel net als vorig seizoen te beurt aan Gonnie Faber .
Het bestuur (Annet Dijkstra,competitieleidster en Tiny Jellema) van de sinds 1981 opgerichte Dames biljartvereniging De Lady's konden dit seizoen 13 lady's verwelkomen. Na 12 competitieronden was Gonnie Faber de grote winnares en omdat ze vorig jaar al een keu als prijs had gewonnen, kreeg ze dit jaar een opberg hoesje voor die keu. Voor alle overige dames waren er "aanmoedigings" prijzen.  

0 reacties | Reageren?
 

Inloop Tennislessen voor de jeugd

WOENSDAG 14 APRIL 2010

De tennisVereniging Arum organiseert vrijdag 23 april inlooplessen voor de jeugd. lijkt het je leuk om eens een tennisballetje te slaan en wil je weten wat een tennisles inhoudt? Maak dan kennis met tennis en die dan mee met de gratis inlooples. Trek gymschoenen en gemakkelijke kleding aan en kom naar de tennisbaan. tennisrackets zijn aanwezig. Je bent van harte welkom!

Ook kinderen die al lid zijn, zijn weer van harte welkom!

De kinderen van 6 tot 9 jaar hebben les van 17.00 tot 18.00 uur
De kinderen van 9 t/m 12 jaar beginnen om 18.00 uur tot 19.00 uur.
Na afloop krijg je nog iets leuks mee.

Graag zien we je op onze mooie tennisbaan en alvast veel tennisplezier!


 

0 reacties | Reageren?
 

Arie den Breejen Biljart kampioen

WOENSDAG 14 APRIL 2010

Het bestuur, bestaande uit Douwe Akkerman (voorzitter), Siebren Anema (penningmeester) Teade Huitema (competitieleider) en konden terug zien op een spannend biljart seizoen met 18 leden. De beste na 17 speelronden was Arie den Breejen, die daarmee de opvolger werd van Steven Kramer. Voor de winnaar was er naast de wisselbeker en een beker als aandenken ook nog een nieuwe keu. Voor de 2de t/m de 5e plek werden er ook prijzen uitgereikt. Arie dan Breejen won met 23 punten. De nummers 2, 3 en 4 hadden allemaal 22 punten. Het gemiddelde gaf de doorslag wat betreft de rangschikking. De nummer 5 en 6 hadden beide 21 punten. Daarvoor gold hetzelfde De volledige uitslag van het clubcompetitie 2009-2010 is:
1e Arie dan Breejen
2e Roelof Wiersma
3e Auke Kaastra
4e Tjeerd Epema
5e Steven Kramer
Feite Damstra biljartte de hoogste serie en Douwe Akkerman het hoogste gemiddelde. 

De uitslag van het “Prijsbiljarten” deze laatste avond:
1e Steven Kramer
2e Tjeerd Epema
3e Douwe Akkerman
Zie voor de foto’s van de prijswinnaars van deze avond in het fotoboek 

0 reacties | Reageren?
 

Bingo voor de Jeugd

WOENSDAG 14 APRIL 2010

Heb jij ook zin om een keer een potje Bingo mee te doen? Dat kan op vrijdagmiddag 23 april in 't Iepen Hus. Er zijn fantastiche prijzen te winnen en na afloop voor ieder natuurlijk een leuke verrassing. Deze bingo is voor de jeugd van groep 1 t/m 8.
Bingo voor groep 1 t/m 4 van 13.30-15.00 uur
Bingo voor groep 5 t/m 8 van 15.30-17.00 uur
Opgave t/m 18 april bij de Raatcom. Tiete Fokje van Eijk en Gonda Pollema

 

0 reacties | Reageren?
 

It Skil praktisch kampioen.

VRIJDAG 9 APRIL 2010

Zaalvoetbalteam It Skil speelde afgelopen vrijdag haar laatste competitie wedstrijd van dit seizoen. Het won met maar liefst 9-2 van Scan Wandbekleding. En daarmee vijzelde "de Zwarte Schapen" het doelsaldo nog eens flink op. Het kampioenschap zit praktisch in de knip en wordt uiteindelijk beslist op doelsaldo (23 april). Twee teams kunnen nog op gelijke hoogte komen. Maar moeten beide zeer dik winnen om It Skil te achterhalen. hieron der het wedstrijd verslag uit Harlinger Courant:

It Skil - Scan Wandbekleding 9-2
It Skil moest winnen want dan kon bijna de tracktor met de boerenkar uit de schuur voor de kampioensrit door het prachtige dorp Arum. Scan staat stief onderaan was al gedegradeerd en had weinig belangen meer. Toch waren de eerste kansen voor Scan, helaas voor hen schoten ze drie keer op rij tegen de keeper of een ander obstakel aan. Pas na 10 minuten kreeg It Skil een dot van een kans, die vergriemden zij ook. Maar direct daarna schoot Nico Bruinsma wel raak en was het 1-0.Weer kwam It Skil goed weg toen Martijn Hoekstra tegen de paal knalde. Dat ging aan de andere kant beter toen Tim Jaarsma uithaalde 2-0. En nog voor de wissel liet Elmer Bijma zien dat sien punterke nog steeds op scherp staat 3-0. In de 2e helft kwamen de mannen van Scan toch goed terug. Achter elkaar aan maakte eerst Martijn Hoekstra 3-1 en Hans Prins bracht de spanning weer terug 3-2. En toen een mooie actie van de jongste van het stel, Kevin Jaarsma net 16 jaar, hij stuurde wat tegenstanders het bos in en scoorde hard en zuiver 4-2 binnen, van wie die jonge dat het. Scan mocht blij zijn met een keeper als Sjaak Schram in topvorm hij pakte nogal eens een bal. De schoten van Tim Jaarsma 2x, Henk Buma 1x, Ton van Loon 1x en Nico Bruinsma 1x waren hem toch te machtig, It Skil won met 9-2. Zij zijn uitgespeeld en hebben een doelsaldo van + 32 de nummer twee Este heeft een saldo van +14 en de nummer drie Duinstra heeft + 11. Dus moeten zij wel erg ruim winnen willen ze het kampioenschap van It Skil verhinderen.

 


 

0 reacties | Reageren?
 

It paad werom- Omrop Fryslan TV

VRIJDAG 9 APRIL 2010

It paad werom: Linthorst Homan, fleurich en handich. Yn dit nije skiednisprogramma wurde opmerklike saken út it ferline ferteld troch minsken dy't it meimakke hawwe.
Dizze ôflevering giet oer meester Linthorst Homan, en is opnaam yn de Herberch De Gekroonde Leeuw te Arum. En wurd útstjoert op tiisdei 13 april, jûns om 18.30 oere. 

Linthorst Homan, fleurich en handich, 13 april 2010 (bron Omrop Fryslan)
Mr. Henri Peter Linthorst Homan wie de earste nei-oarlochske Kommissaris fan’e Keniginne (1945-1970) yn Fryslân. It wie in Drints liberaal, mar hy fielde him thús yn Fryslân. En hy koe fansels net stikken, want hy wie 46ste wurden yn'e Alvestêdetocht fan 1933. Mar de Friezen hâlden ek fan him. Ja, hy wie wat oan de breedsprakige kant, mar hy wie ek “ús kommissaris” , in man fan it folk. Hy wie reedrider, hy sylde, hy gie nei it fuotbaljen. Tagelyk wie hy in krekt bestjoerder, dy't op tiid wer ôfstân nimme koe. Hy makke in amt, moast dat wer fan de grûn ôf opbouwe, want gjinien leauwde ommers mear yn dat foaroarlochske adelike gedoch.Yn It paad werom prate we mei minsken dy't Linthorst Homan noch kend hawwe. Sjoernalisten, syn sjauffeur, mar ek in boargemaster fan dy jierren. Mei âlde bylden mei û.o. optredens fan dizze markante persoan, makket it in lyts portretsje fan in wurdearre man..

Dizze útstjoering fan It paad werom is tiisdei 13 april te sjen bij Omrop Fryslân TV, om 18.30 oere en wurdt elk oere herhelle.
 

sjoch de trailer via: www.itpaadwerom.nl/pages/linthorst-homan.aspx
 

0 reacties | Reageren?
 

Keatsskoalle Arum van start

DONDERDAG 8 APRIL 2010

Na een welkomsspeech van Wigle Sinnema, voorzitter van K.V. Willem Westra Arum ging afgelopen zondag de Keatsskoalle Arum van start. 36 enthousiaste kaatsers en kaatsters gingen in 3 groepen van 12 aan de slag met 7 trainers.Een groep pupillen jongens onder leiding van Johan Okkinga, Jan Kamminga en Bouwen Bouma.

Een groep pupillen meisjes onder leiding van Miranda Scheffer en KNKB kaatstrainer in opleiding Nico de Jong. Douwe Akkerman en Tunno Schurer geven de groep jongens 14-16 jaar trainen.

(bron: kvwillemwestra.nl)

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten