Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van juni 2011

<< Terug naar overzicht

De Opslach Fries Kampioen Kaatsen

WOENSDAG 29 JUNI 2011

Afgelopen woensdag 29 juni werd het Friese Kampioenschap Schoolkaatsen gehouden. De Opslach Met Donny Broeren, Fedde Okkinga en Patrick Kramer kaatsten fantastisch en wonnen uiteindelijk deze titel. Na het succes van afgelopen Zaterdag met het Arumer Jongenspartuur dus weer een succes van je welste voor Arum en met name de Opslach. Arum won het kampioenschap voor het laatst in 1979. Toen met Germ Okkinga, Dirk Kuipers en de toen negen jarige Johan Okkinga. 
Zie voor een uitgebreid verslag www.kvwillemwestra.nl

 

 

3 reacties | Reageren?
 

Tsjerkepaad in Arum

MAANDAG 27 JUNI 2011

Ook dit jaar doet Arum weer mee in het kader van "het Tjerkepaad". De Lambertuskerk is van 2 juli - 10 september open op zaterdag van 13.30 - 17.00 uur.
Ook met de Arumer Merke is de kerk te bezichtigen.
Er is weer een fototentoonstelling, deze wordt verzorgd door Oane Anema.
Het gaat over de Elfstedentochten op de schaats.
Op 16 juli is er om half 5 een vesper onder leiding van ds. J. Wessels - Nijzink.
organist is dan J an Mulder.

Tsjerkepaad team:
Klaske de Haan. tel.0517 - 641965.
Baukje Zwart. tel 0517 - 641481.

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Arum Nederlands Kampioen!

ZONDAG 26 JUNI 2011

Ze golden al jaren als grote beloften, maar zaterdag, 25 juni maakten ze dit meer dan waar. Arum werd Nederlands kampioen bij de jongens in eigen dorp. Jan Bauke Tolsma, Kevin Jaarsma en Jan Schurer kaatsten de sterren van de hemel. Voor een uitgebreid verslag en foto's zie www.kvwillemwestra.nl

 

3 reacties | Reageren?
 

Reade Wyn yn Achlum

DONDERDAG 23 JUNI 2011

Freed 1 july stjit it kastiel Hangselot yn'e feesttinte yn Achlum. Eltsenien is fan herte wolkom de Rokkomeedzje "Reade Wyn" te sjen en te beleven. De spilers fan Teater Selskip Arum hawe oergrislik hun best dyn om alles wer ta syn rjocht komme te litten.  Oanfang 20.00 oere, kaarten oan'e kassa fan 'e tinte. Kom op tiid want fol is fol.
Dus Freed 1 july 2011 yn'e feesttinte op it keatsfjild fan Achlum. Nei ofrin musyk mei Rintsje Kas.
zie trailer vorig jaar: Reade Wyn

0 reacties | Reageren?
 

Veel Arumer Avond4daagse lopers

DONDERDAG 23 JUNI 2011

Donderdag 23 juni was de slotdag van de Avond4daagse georganiseert door de commissie te Pingjum. Hieraan deden een kleine 45 Arumer lagere schooljongens en -meisjes mee. Het was met name woensdag door de regen even afzien. Donderdag de laatste dag was het prima wandel weer. De organisatie, en de contactpersonen van beide scholen Linda Kuipers en Geertje Visser kunnen terug kijken op weer een prima vierdaagse. In totaal deden eraan deze Pingjumer vierdaagse 100 wandelaars mee.
Voor enkele foto's zie: fotoboek avond4daagse 2011

0 reacties | Reageren?
 

Ouder-Kind Partij 1 juli a.s.

DONDERDAG 23 JUNI 2011

Vrijdag 1 juli a.s. wordt de Ouder-kind partij gehouden. Aanvang 17.00 uur. Geef je op met je vader, moeder, oom, opa, neef, o.i.a. en kom kaatsen! Opgeven o.a. bij Ria Kooistra: 641375, via een mailtje: kvww@live.nl of zie www.kvwillemwestra.nl
 

7 reacties | Reageren?
 

NK Jongenskaatsen

DINSDAG 21 JUNI 2011

Zaterdag a.s. is het zover dan wordt in Arum het Nederlandse Kampioenschap Jongens Kaatsen (voorheen de Jongensbond) gehouden. Het is voor kaatsvereniging Willem Westra na de Senioren Bond (1906) de Jong Nederland (1918) en de Pupillenbond (2005) de vierde keer in de geschiedenis dat zij een belangrijke afdelingswedstrijd mogen organiseren.
De lijst voor zaterdag telt 34 parturen en dat zijn er twee minder dan het afgelopen jaar. De eerste Bondspartij voor jongens vond plaats in 1968. 
Arum met Jan Bauke Tolsma, Kevin Jaarsma en Jan Schurer (zie foto) behoort  tot de outsiders. De te kloppen parturen lijken Franeker, Bolsward, Tzummarum , Berltsum, Makkum en Sexbierum-Pietersbierum. En laat de laatst genoemde nu net de eerste tegenstander zijn voor Arum. Dus is het erop of eronder. Want bij winst volgt waarschijnlijk Makkum als tegenstander. Het NK (Nederlandse Kampioenschappen) begint om 10.00 uur.
zie: www.kvwillemwestra.nl

 

0 reacties | Reageren?
 

Competitie indeling v.v. Arum 1

DINSDAG 21 JUNI 2011

De nieuwe competitie indeling voor volgend seizoen voor het vlaggenschip van de v.v. Arum is inmiddels bekend. Zes nieuwe teams zijn er in de 4e klasse A bijgekomen. Vijf oude bekende, Beetgum, DWP (st. Johannesga), Rood Geel, Tollebeek en Creil en 1 nieuwe club n.l. Tonego uit Luttelgeest. Verder natuurlijk Workum (trainer Frans Molenaar), Foarut (Pope Leffring), SVM, De Walde, TOP'63, Espel en DESZ.
De competitie start op zaterdag 3 september. 
 

0 reacties | Reageren?
 

Trio Bruinsma wint Straatkaatsen

ZONDAG 19 JUNI 2011

De wilde weersvoorspellingen van Piet Paulusma bleven uit en er kon prima gekaatst worden. Na een tijd van afwezigheid nu weer daar waar het hoort, op het Kaatsplein. De winaars werden Nico Bruinsma, Sabine Kamminga en Julbert van der Zee. Voor het versalg en de foto's zie www.kvwillemwestra.nl

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Merke: X-static, Barcode & Die Twa

ZATERDAG 18 JUNI 2011

Nog 6 weken en dat barst het feest: de Arumer Merke weer los. Het programma qua muziek is rond. Op zaterdagavond speelt X-static (vorig jaar op zondag) met Disco Silver. zondag is het de beurt aan Die Twa en Barcode. Disco Silver verzorgd ook de muziek op vrijdag. 
  
X-static www.x-staticlive.nl


Barcode www.barcodeband.nl


Die Twa www.dietwa.nl

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Kultuur Historische MidsimmerRintocht

VRIJDAG 17 JUNI 2011

Op vrijdag 17 juni 2011 organiseren wij de Midsimmerrintocht. Omdat deze vorig jaar letterlijk ‘in het water gevallen is’, staat dezelfde wandelroute deze keer weer op het programma. Deze wandeltocht is ongeveer 14 kilometer. Starttijd om 19:00 uur.
Bij slecht weer is de wandeltocht een week later op vrijdag 24 juni 2011.
Houd de flyers in de gaten!!

 

 

1 reactie | Reageren?
 

Duizendste Nieuws Item!!!!!

DONDERDAG 16 JUNI 2011

Afgelopen week is het 1000ste nieuws item op deze website geplaatst, sinds het in de lucht gaan van www.arum-friesland.nl in augustus 2003. De hits per dag varieren nogal. Hoewel dit gemiddeld een 3 a 4 duizend per dag zijn. Uitzonderlijk is het aantal hits op 29 maart 2008. Toen waren er maar liefst meer dan 49000 hits op 1 dag. Dit jaar is 8 februari de koploper met ruim 17000 hits. Je ziet toch vaak in het weekend en op feestdagen dat het aantal hits groter is dan op een werkdag. Afgelopen Pinkstermaandag 13 juni waren ook weer bijna 12.000 hits.

Update: Meer foto's voetbalkamp!
Ook Julius de Snoo heeft nog meer dan 20 foto's gestuurd van het v.v. Arum voetbalkamp. Zie hier

 


 

0 reacties | Reageren?
 

Straatkaatsen op het kaatsplein!

MAANDAG 13 JUNI 2011

komende zaterdag 18 juni: Straatkaatsen op het kaatsplein!
Deze wedstrijd is voor junioren en senioren van de k.v. Willem Westra, geef je nu op via www.kvwillemwestra.nl, of  bij Johan Faber (641780), het café (641223) of per sms.
SMS je naam aan 06-12684043.De partij begint om 15.00 uur.

0 reacties | Reageren?
 

School- en ledenkaatsen Achlum-Arum

ZATERDAG 11 JUNI 2011

Afgelopen week werd er weer volop gekaatst door Arumers. Woensdag 8 juni j.l. was het Schoolkaatsen in Arum een enorm succes. Met "de Opslach" o.a. als winnaar. Zatrdag 11 juni j.l. werd in Achlum de dorpenledenpartij gehouden. Er waren maar liefst 30 partuur!
Zie voor de foto's en verslag: www.kvwillemwestra.nl

 

 

 

0 reacties | Reageren?
 

Avond 4 daagse 2011

ZATERDAG 11 JUNI 2011

Hallo sportievelingen,
Ook dit jaar kun je weer meedoen aan de Pingjumer Avondvierdaagse!
De avondvierdaagse is dit jaar op 20, 21, 22 en 23 juni.
We vertrekken iedere avond om 17.45 uur vanaf O.B.S. De Opslach.
De kinderen worden door de begeleiders thuisgebracht.
!Op donderdagavond vertrekken de 5 km lopers om 18.30 uur vanaf
O.B.S. De Opslach, dit i.v.m. de gezamenlijke intocht met
de 10 km wandelaars rond 20.00 uur.
Wil iedereen bij opgave betalen?!
Voor wie alle vier avonden loopt is dat € 5,=.
Voor wie één of twee avonden loopt is dat € 3,=.

Loop je 1, 2 of 3 avonden, dan krijg je een herinneringsmedaille. Loop je alle 4 avonden, dan krijg je een medaille met een cijfer (het aantal keren dat je 4 avonden hebt gelopen).

Opgeven kan nog tot/met 14 juni door het briefje + geld in te leveren bij Linda Kuipers (641554) en/of Geartsje Visser (641123).
 

0 reacties | Reageren?
 

Veel kuierders op het Boltapad bij Arum

ZATERDAG 11 JUNI 2011

Op woensdagavond 8 juni was het weer heel mooi wandelweer tijdens het simmerjûnkuierke vanuit Arum en dat was aan de deelname zeker te merken.
Meer dan 100 deelnemers kon Willem verwelkomen en de startlocatie brug moest dan ook worden gewijzigd in Kaatsplein en dit was dan ook de startplek; gelijk ontstond er een opstopping, omdat via een smal bruggetje de Franekervaart moest worden overgestoken.
Daarna ging het richting Hockaert om vervolgens over het erf van de familie Erbè/Hennink op het Boltapad (dat geen pad is) te komen.
Willem vertelde hier even wie Herman en Josje zijn en wat ze zoal doen (op creatief terrein) en daarna werd er langs de Franekervaart over het voormalige pad (dat nu een weiland is) naar Bolta Sathe gewandeld.
Detail is, dat er een deelneemster uit Lemmer meewandelde die voor de tweede wereld oorlog is geboren op Bolta Sathe.
Toen deze , nu woonboerderij, was gepasseerd werd al snel buurtschap De Wiske onder Achlum bereikt.
Hier verhaalde Willem over de strijd tegen het water welke ook door de Achlumers is gevoerd; hij vertelde over terpen, dijken en Payasyl en schetste de grote nood die Europa trof in 1825 toen onze contreien werd geteisterd door grote overstromingen waarbij heel veel mensen het leven verloren, terwijl in Zuid Europa aardbevingen voor catastrofes zorgden.
Al deze rampspoed aangehoord hebbende moest Willem ook nog even een verhaal kwijt over de tijd, dat Achlum nog geen MFC had en de kaartliefhebbers asiel vonden in de schuur van de familie Zuurbier op De Wiske.
Na deze verhalen begaf de groep zich op de route van het Achlumer Ommetje dat zich al slingerend manifesteert in het landschap en de reiziger te voet uiteindelijk naar de Monnikenweg tussen Achlum en Arum brengt.
Hier ligt nu gelukkig een fietspad en via dit pad werd Arum om half negen weer bereikt, alwaar velen zich huiswaarts begaven en ook velen nog even voor een praatje en versnapering de herberg De Gekroonde Leeuw een bezoek brachten.
Een geslaagde avond was ten einde en de blik wordt alweer vooruit gericht naar 13 juli, als er een simmerjûnkuierke vanuit Zurich wordt gehouden; hopelijk ook dan weer op een stralend mooie avond.
Start om 19 uur en ook dan hoeft er niet betaald te worden en deelname vanaf 12 jaar.
Helaas zijn honden dan niet welkom, maar dat wist u al.
Voor die 13e juli kan de liefhebber op 22 juni meedoen aan een midzomerwandeling vanuit Pingjum.
De afstand is plm. 15 km en zal langs onverharde paden, asfaltwegen, de waddenzee en dijken gaan en gaat zo'n 3 uur duren.
Starten om 19 uur en enige conditie is wel gewenst.
Ook dan zijn er geen kosten aan verbonden; bij regen en/of onweer voorspellingen gaat die tocht niet door.
Start bij het kaatsveld in Pingjum !
 

0 reacties | Reageren?
 

v.v. Arum op KIKA toernooi

MAANDAG 6 JUNI 2011

Op vrijdag 10 juni voor Pinksteren wordt er door de Harlinger voetbalclubs gespeeld voor het goede doel: KIKA (kinderen kankervrij). Gastploeg in Harlingen is dit jaar v.v.Arum. Vanaf 18:30 uur beginnen de wedstrijden op het sportcomplex te Robur. Entree is 2 euro. Wij hopen met zijn allen op een grote opkomst en dus grote opbrengst voor dit uitstekende doel. Al uw giften zijn van harte welkom! Na de wedstrijd is er in de kantine een optreden van Wiebe en Wijtze en Sven, die ook op vrijwillige basis hun bijdrage leveren! [bron: site Robur]

0 reacties | Reageren?
 

Slotweekend v.v. Arum in kiekjes

ZONDAG 5 JUNI 2011

Het was afgelopen weekend natuurlijk het slot van het voetbalseizoen van de v.v. Arum. Met het jeugdkamp met o.a. de mysterie guest (Feike Spar), afscheidswedstrijd van Jouke Kuipers, de penaltybokaal, het slotfeest met b.b.q. en het levend voetbalspel. De prachtige Foto's gemaakt door Joris van Althuis kunt u vinden in het album: slotweekend v.v.Arum. Foto's van het voetbalkamp voor de jeugd volgen binnenkort.
Verslag van het slotweekend zie: v.v.Arum pagina

 

0 reacties | Reageren?
 

School- en Achlum-Arum kaatsen

WOENSDAG 1 JUNI 2011

Het schoolkaatsen van 8 juni is een voorwedstrijd van de voormalige gemeente Wûnseradiel. Op woensdag 29 juni 2011 zijn de provinciale eindwedstrijden kaatsen om het kampioenschap van Friesland voor basisschoolparturen op Sonnenborgh te Leeuwarden. Er is een Jongens  A- & B-klasse en 1 meisjes klasse.

Zaterdag 11 juni is de dorpen Achlum- Arum ledenpartij (jeugd en senioren) in Achlum. Meld je aan voor donderdag, 9 juni, 19.00 uur. Opgave via www.kvwillemwestra.nl , bij Johan Faber (641780), Herberg de Gekroonde Leeuw (641223) of per sms: 06-12684043.  

0 reacties | Reageren?
 

Simmerjunkuierke Arum

WOENSDAG 1 JUNI 2011

Op woensdagavond is Arum het dorp van waaruit het derde simmerjûnkuierke van dit jaar wordt gehouden. Het gaat vast weer een gezellig evenement worden met onderweg weer allerlei verrassende doorkijkjes en vergezichten. Willem gaat met u op stap op een route waar de kuieraars nog niet eerder zijn langs gekomen. Verhalen liggen weer op de deelnemers te wachten en na afloop kan er ook nog even nagepraat worden
in Herberg De Gekroonde Leeuw in Arum.
Deelname is gratis en vanaf 12 jaar en honden kunnen beslist niet mee!
Meer info is te vinden op www.simmerjunkuierkes.webklik.nl

Willem de Haan
(de wandelaar)
Kimswerd

 

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten