Arum Friesland

Elmer 17e op FK-marathon schaatsen

MAANDAG 6 FEBRUARI 2012

Arum herbergt een aantal goede schaatsers. Enkele daarvan wagen zich zelfs aan marathon-wedstrijden. Elmer Bijma is daar een van en deed afgelopen maandag (6 febr.) mee aan it Fryske Kampioenskip marathon reedriden te Hielpen. Hij werd 17de.
Op een prachtig parcours op het IJsselmeer Hielpen moest men 45 min. lang een ronde van 1400 meter schaatsen. Daarna volgde nog 4 ronden. Elmer Bijma deed mee bij het FK Masters. (Een wedstrijd voor C3, C2 en veteranen) later op de middag volgden de toppers waar Arjen Stroetinga Fries Kampioen.
Volgens Elmer was het een zware wedstrijd. Hij viel onderweg en moest alleen het peloton weer bijhalen. En dat valt niet mee!
Elmer is samen met Sake Bosch dit jaar in de C3 begonnen met Marathon schaatsen. In principe zijn beide rijders dit seizoen gepromoveerd naar de C2-klasse.
Sake reed samen met Henk Buma en Folkert Bruinsma (en oud-Arumers Emiel Boogaard en Jetze Buma) vorige week nog de alternatieve 11-stedentocht op de Weissensee.
Als de echte Tocht der Tochten zou worden verreden is alleen Folkert Bruinsma van het Arumer schaatsteam (bestaande uit 7 schaatsers) in principe startgerechtigd.
Welke Arumers de 11-stedentocht er dan nog meer mogen of gaan schaatsen is op dit moment nog niet helemaal bekend. Maar als het zover is zullen we het u melden.