Arum Friesland

Zaalvoetbalteam

DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2006

Afgelopen maandagavond speelde het nieuwe zaalvoetbalteam alias de Zwarte Schapen, onder belangstelling van zeker een tiental Arumers haar eerste wedstrijd tegen Roel’s Multiservice. En dat was voor de spelers (met o.a. Joris van Althuis, Rene van Eijk, Emiel Boorgaard) en leiding  even wennen.

Het werd dan ook een rommelige eerste helft. En dat was logisch. Want het moet nog echt een team worden. Of zoals de teammanager zei “Het is een team in opbouw”. De Zwarte Schapen kwamen al snel op 1-0 achter. Daarna werden er wel een aantal kansen gecreëerd. Maar Henk Buma en Lieuwe Tolsma konden net niet afwerken. Nadat het ook nog 2-0 werd voor de tegenpartij leek de wedstrijd enigszins gespeeld. In deze fase hield keeper Halbe van der Schaaf de Arumers in de wedstrijd. Vlak voor “rust” scoorde youngster Tim Jaarsma de 2-1 middels een prima schot. Dat het een team is met potentie bleek de tweede helft. It Skil begon steeds beter te spelen. Vooral qua organisatie stond het veel beter dan voor rust en de Zwarte Schapen controleerden de wedstrijd. Maar helaas de gecreëerde kansen werden door o.a. Henk, Steven Kramer, Tim niet benut. Want met name de keeper van de tegenpartij groeide uit tot de man van de wedstrijd. Na 40 minuten stond er helaas nog steeds 2-1 op het scorebord. Cafetaria / lunchroom It Skil kreeg eigenlijk een punt te weinig. Of zoals de coach na afloop van de wedstrijd zei (terwijl meer dan de helft van het team al lang en breed in de kantine zat) “It Skilde net sa folle”. De stemming was dus iets bedrukt. Al kwam dat meer door de vermoeidheid waarschijnlijk. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 6 oktober 2006 tegen VOF. F. Attema om 22.30 uur. En dan met aanvoeder/herder Thon van Loon in de gelederen. En dan starten we weer met ons lijfspreuk: “Als er één (zwart)schaap over de dam is,dan is het hek van de dam"

7095 keer bekeken | 3 reacties | Reageren?