Arum Friesland

Zaalvoetbalteam It Skil klimt naar de top!

WOENSDAG 28 FEBRUARI 2007

Afgelopen maandag 26 februari speelde Cafetaria It Skil haar 4e wedstrijd in de zogenaamde “promotietoer”. Van VC Plankepad werd met 2-0 gewonnen. Hierdoor klom It Skil naar de derde plaats in de stand en doet het verrassend mee voor een eventuele promotie.
De teammanager van De Zwarte Schapen had moeite om een team op poten te krijgen. Met slechts vijf spelers moest naar Harlingen worden afgereisd. De eerste helft was het aftasten voor beide teams. En het was bij rust dan ook 0-0. Na de rust was It Skil de betere ploeg. Al snel kwamen De Zwarte Schapen via Thon van Loon op 1-0. Daarna had It Skil het eerder moeten afmaken maar de vele kansen werden onbenut. Gelukkig scoorde Henk Buma 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Hoewel It Skil nog de nodige kansen kreeg bleef het 2-0. Voor het eerst hielden de Zwarte schapen de nul. Een hele prestatie zonder wissels. Met name Emiel Boogaard sleurde deze wedstrijd over het veld al was hij bezig met een survivalrun.

De volgende wedstrijd speelt It Skil tegen café De Lichtboei om 21.50. Dan wel onder leiding van de interim coaches Elmer B. en Sake B. (geen familie van Ali B.) hoewel Elmer B. al sprak over de komende wedstrijd “Het moet allemaal wat rapper”.

Op vrijdag 16 februari j.l. speelde It Skil ook al een wedstrijd tegen café de Dokter. Hieronder vindt een wedstrijdverslag uit de Harlinger Courant:

“Er moet gezegd worden dat de Zwarte Schapen, zo wordt It Skil genoemd., steeds beter beginnen te voetballen. Ze beschikken in Halbe van der Schaaf over een heel beste keeper. Beide ploegen bestreden elkaar vol vuur en soms ging dat tot op het randje. De Zwarte Schapen namen de leiding door een goede pegel van Joris van Althuis: 1-0.
Maar De Dokter kwam terug. De Dronrijper Friso van Eick is bij hen het gevaarlijkst. Hij is rap, zowel met de benen als soms met de mond maar dat hoort er allemaal bij. Friso maakte 1-1 en in de tweede helft ook nog eens 2-1 voor de Dokter. Jammer was het dat hij zijn enkel verzwikte in de laatste minuten en geblesseerd het veld moest verlaten. Het leek er op dat It Skil zich gewonnen gaf, maar Thon van Loon, die dezelfde beentjes en dribbel heeft als zijn stadsgenoot Coen Moulijn, zweepte zijn mannen toch nog een keer op.
Dat had succes want Emiel Boogaard prikte de gelijkmaker binnen.: 2-2. In de laatste seconden was er nog een verwoestend schot op het doel van It Skil, Maar met een katachtige sprong dook Halbe van der Schaaf die bal uit zijn doel. Deze leuke felle wedstrijd eindigde in 2-2 en daar kon iedereen wel vrede mee hebben.”

8495 keer bekeken | 0 reacties | Reageren?