Arum Friesland

It Skil toch nog kampioen!

MAANDAG 4 MEI 2009

Alles wat zaalvoetbalteam It Skil een warm hart toedraagt had het niet meer verwacht. Maar omdat concurrent en grote titel kandidaat Roel’s Multiservice afgelopen vrijdag 1 mei eerder op de avond 2-2 speelde, kon It Skil bij winst met 2 doelpunten verschil alsnog de kampioensvlag hijsen. En dat gebeurde maar ternauwernood! De spelers van It Skil hoorden vlak voor vertrek naar De Waddenhal te Harlingen dat Roel’s Multiservice in haar laatste wedstrijd gelijk had gespeeld. Qua doelsaldo waren er nog twee doelpunten verschil en drie punten uiteraard. Zou het doelsaldo gelijk zijn van beide teams dan zou het onderlinge resultaat tellen. En dat was in het voordeel van It Skil. Zij hadden eerder dit jaar Roel’s Multiservice met 3-0 verslagen. Alleen met twee doelpunten verschil winnen van het stugge van der Pol taxi, dat zou nog een hele kluif worden. Zij hadden nog een kleine kans op promotie. Maar dan moest het met 7 doelpunten verschil winnen van It Skil. Het werd een wedstrijd met weinig kansen voor beide teams. Vlak voor rust kwam It Spil op 1-0. een voorzet van Tim Jaarsma werd door een van der Pol speler in eigen doel gewerkt. De gehele tweede helft bleef het spannend. Maar 8 minuten voor tijd kwam de bevrijdende treffer. Een prima schot van Tim betekende de 2-0. Daarna was het billen knijpen. Maar een prima actie van Tim. Die voor het eerst in zijn cariere een doelpunt maakte met zijn chocolade been (rechts) betekende de echte ontlading. In de laatste minuut moest de prima Arumer verdediging, onder leiding van de uitstekende spelende Joris van Althuis, nog een doelpunt toestaan. Maar het kampioeschap was binnen. vrijdag 15 mei speelt It Skil alias de Zwarte Schapen nog om het algehele kampioenschap in de C-poule. Aanvang 19.40 uur tegen Nesta Shipping. Vorig jaar werd It Skil ook kampioen en algeheel Kampioen in de C-poule. Lukt het weer? We wachten af!

6332 keer bekeken | 0 reacties | Reageren?