Arum Friesland

Arum - Samenleving

Ligging en inwoners | Ontstaan | Samenleving

KerkenGereformeerde Kerk
In Arum kan naar twee kerken worden gegaan. Aan de van Camminghaweg staat de Gereformeerde kerk. Aan de Sytzamaweg de Nederlands Hervormde kerk.

Nederlands Hervormde Kerk

Scholen
Aan de Schoolstraat staat de Christelijke Basisschool “De Hoekstien” en aan de Schoolsingel vinden we de Openbare Basisschool “De Opslach”.

De website van de Openbare Basisschool vindt u hier: http://www.opslach.nl/
De website van de Christelijke Basisschool is: www.hoekstien-arum.nl

De Hoekstien      De Opslach

Verenigingsleven
Alhoewel je niet zo zou zeggen als je de lijst van verenigingen op de website ziet, is Arum rijk aan verenigingen.Onder deze verenigingen zijn er al hele oude. De oudste zal de ijsclub Arum zijn, deze is reeds meer dan 125 jaar oud. Verder is de kaatsvereniging “Willem Westra” de 100 jaar reeds gepasseerd. In de 19e eeuw waren in Arum al Rederijkerskamers, de voorlopers van de toneelverenigingen. Het “Frysk Selskip Arum” (in de volksmond “De Krite”) bestaat al meer dan 90 jaar.

Het kwam in het (nabije) verleden vaak voor dat er twee verenigingen waren die min of meer hetzelfde deden. Eentje was dan met een gereformeerde achtergrond en de andere met een hervormde achtergrond. Gelukkig voor zo’n klein dorp zijn door de jaren heen deze verenigingen samen gegaan.

Graag ontvangen wij aanvullingen voor de pagina verenigingen.

Terug naar boven


LinksYn omkriten