Arum Friesland

Nieuws Archief - Nieuwsoverzicht van mei 2005

<< Terug naar overzicht

Merke 2005

DINSDAG 31 MEI 2005

Misschien viel het jullie al op... maar aan de linkerkant in het menu is er weer een item bijgekomen: Merke 2005! Het gaat snel en voordat je het weet is het alweer het laatste weekend van juli. klik hier, of daar aan de linkerkant in het menu voor het programma van dit jaar. Foto's hebben we natuurlijk nog niet, maar die komen er natuurlijk wel weer!

0 reacties | Reageren?
 

VV Arum naar de 4de klasse?

MAANDAG 30 MEI 2005

Na afgelopen zaterdag is het eerste elftal van Arum een stap dichterbij gekomen voor promotie naar de vierde klasse. Met een bus vol (Arumer) supporters werd er afgereisd naar Creil waar de eerste van de 2 nacompetitie wedstrijden gespeeld werd. Deze werd met 1-2 gewonnen!

Volgende week is de return hier in Arum, de wedstrijd waar het allemaal van afhangt. De aanvang voor de wedstrijd is om 14.30 uur bij De Bining. Natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd om te komen kijken en het eerste elftal aan te moedigen!

Pieter Tolsma stuurde ons ook nog een wedstrijdverslag welke waarschijnlijk deze week ook nog in de krant is te lezen. Voor het complete verslag klik je hier >>

0 reacties | Reageren?
 

VV Arum 2 naar Preston Palace

MAANDAG 30 MEI 2005

Afgelopen zaterdag was het tijd voor het uitstapje van het tweede elftal. Lang hebben ze er met zijn allen op gewacht maar nu was het eindelijk zover. De reis ging naar Preston Palace, om half 5 was het verzamelen bij de kroeg en omstreeks kwart voor 6 gingen ze die kant op... met de taxi richting Almelo. De nodige sapjes werden meegebracht om de lange reis ietwat gezellig te maken, iets wat natuurijk prima lukte.

Het was een geslaagde avond/nacht, er zijn enkele foto's gemaakt die in het fotoboek zijn te vinden. En dan volgend jaar toch de grote stap nemen om met het tweede of derde (...) naar Center Parcs te gaan? Voor de foto's klik je hier >>

0 reacties | Reageren?
 

De C'tjes van Arum

MAANDAG 30 MEI 2005

Een beetje laat, maar beter dan niet willen we nog wel even vermelden dat de C'tjes van de VV Arum dit jaar kampioen zijn geworden. Exacte cijfers weten we niet maar de doelpunten vr van dit team waren duizelingwekkend. Het is vast wel ergens op KNVB.nl te vinden...

Enkele foto's staan ook nog in het fotoboek >>

0 reacties | Reageren?
 

Arumers op televisie

ZONDAG 29 MEI 2005

Afgelopen vrijdag waren een aantal Arumers te gast bij de opnames voor de Postcodeloterij.

Meindert en Martha de Boer waren uitgenodigd om mee te spelen. De moeder van Remmert Appelman was ook uitgenodigd, maar gezien haar leeftijd heeft zij Remmert en zijn nichtje laten mee spelen.

Volgens Remmert was de ontvangst in Aalsmeer dik in orde. Of er iemand rijk is geworden, wilde Remmert niet zeggen. Wie dit wil weten moet vanavond om 09.40 uur maar kijken bij Linda de Mol.

0 reacties | Reageren?
 

Huwelijksvoltrekkingen in Arum

ZATERDAG 21 MEI 2005

Er kan sinds kort ook getrouwd worden in Arum. De bovenzaal van Herberg "de Gekroonde Leeuw" is aangewezen als trouwlocatie. Jan en Jobje hebben de kleine zaal zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat opgeknapt. De eerste huwlijksvoltrekking zal in juni plaats vinden.

0 reacties | Reageren?
 

Pinkstermaandag 2005

DINSDAG 17 MEI 2005

Op pinkstermaandag waren de leden van de EHBO vereniging al weer vroeg uit de veren om de fietsers van de jaarlijkse Elfstedentocht indien nodig bij te staan.

Het was droog maar koud toen de eerste fietsers tegen half zes 's morgens door Arum reden, op naar Harlingen voor het eerste stempeltje. Al gauw kwamen de fietsers met slierten door het dorp.

Nadat rond 9 uur de stoet fietsers was opgedroogd waren de motoren aan de beurt. Met veel getoeter gingen bijna 4.000 motoren door het dorp. Was het bij de fietsers vrij rustig aan de kant van de weg. De motoren lokten een talrijk publiek.

Van deze dag zijn foto's gemaakt die hier staan. De foto's van de motorrijders zijn gemaakt door Bart Schurer. Hartelijk bedankt Bart.

0 reacties | Reageren?
 

Veel activiteiten in Arum op 21 mei

DONDERDAG 12 MEI 2005

Op zaterdag 21 mei zijn er maar liefst drie bijzondere activiteiten in Arum. In de tuin van de voormalige pastorie aan de Sytzamaweg kunnen ideetjes voor de tuin worden opgedaan.

Een stukje dichter richting centrum van het dorp heeft Nel Hiemstra open huis van haar uitleen- en e-mail service.

Op Baarderbuorren tot slotte houdt Siersmederij van de Kamp eveneens open dag. Men presenteert zich ook in de pastorietuin maar een uitgebreidere presentatie wordt op het bedrijf gegeven.

0 reacties | Reageren?
 

Nijs fan de Kulturele Kommisje Arum

DONDERDAG 12 MEI 2005

Nei it ferstjerren fan us KKA-lid Marijke, besiket de Kulturele Kommisje Arum de tried wer op te pakken. It is wol in rare gewaerwurding om te fergaderjen snder Marijke en dat sil earst ek wol nuver bliuwe.

De optocht:

De KKA hat beslten dat we de optocht mei de merke troch gean litte.

De optocht sil op freedtejn (29 juli) en sneon te middeis (30 juli) plakfine.

Hjirby roppe we dan ek alle buerten op om in moaie wein te meitsjen of rinners yn e optocht meirinne te litten yn t tema: De frije hn yn t Arumer ln.

Jim meie dus hielendal sels witte wat jim op e karre utbielde wolle. Dus lit jim kreativiteit gean en meitsje dr wat moais fan!!

We hoopje dat alle buerten yn elts gefal in wein o.i.d. meitsje, mar ek in groep freonen, skoallen, sportferienings of individuen kin meidwaan.

Noch in kear de buertyndieling:

  1. Van Camminghaweg, Julianastraat, Hockaart, Zilverstreek, Boltapad
  2. Schoolsingel,Kerksingel, Molenrak, Kruswetter, 1e deel Dobbe (t/m Dirk Sieswerda en Gearte Tolsma)
  3. Sytzamaweg, Schoolstraat, Sportlaan, Willem Westrastraat, en Monnikenweg
  4. Kaatsplein, Oude Kerkstraat en Franekerkade
  5. Koekoeksln en String
  6. Plle, Dobbe (2e deel) en Ald Hof
  7. Grauwe Kat, Allengaweg, Baarderbuorren en Bayumerleane

De spultsjes (volksspelen) op sneon 30 juli 2005

Sneonte moarns binne dr berne spultsjes foar de bern fan 4 o/m 12 jier.

Middeis nei de optocht binne dr noch twa spultsjes foar eltsenien fanf 13 jier, dert jim jim fan tevoren foar opjaan kinne.

Wat foar spultsjes dit binne, hearre jim tsjin die tiid wol. We sille t net te dreech meitsje!

Finansiele stipe

Yn de wike fan  4 o/m  9 juli 2005 komt de K.K.A. wer by de doarren lns om jim stipe op te heljen foar de aktiviteiten fan de K.K.A.

Yn e hjerst stiet dr noch in puzzeltocht op t programma. Mar droer hearre jim nei de merke wol mear.

No binne jim wer wat ope hichte fan s aktiviteiten. Wy winskje jim in soad noch en wille mei alle tariedings foar de merke 2005 en we hoopje op in moaie optocht. Hawwe jim noch fragen, skilje dan mei ien fan e KKA.

De K.K.A.:
Doekele Abma, Bonne Dijkstra, Hessel Hijlkema,
Janny Nugteren, Ellie Tjerkstra en Geartsje Visser 

0 reacties | Reageren?
 

Kaatsen Hoofdklasse Dames

DONDERDAG 12 MEI 2005

Afgelopen zondag 8 mei kaatsten de Dames Hoofdklasse in Arum. Voor een verslag kunt u klikken op Kaatsvereniging "Willem Westra" nieuws.

0 reacties | Reageren?
 

Veel nieuwe foto's

VRIJDAG 6 MEI 2005

Door het kaatsen, koninginnedag en andere activiteiten zijn er afgelopen weer veel foto's bijgekomen in het fotoboek. 125 om precies te zijn. Misschien heeft nog niet iedereen ze gezien, daarom hieronder even een overzichtje van de nieuwe albums met een link naar het album in het fotoboek:

Er zijn ook nog een paar foto's van Andries in de weer met een vlag, deze komen er nog op. Met dank aan Hiltje de Jong...

0 reacties | Reageren?
 

Startdag Kaatsen

DINSDAG 3 MEI 2005

Het kaatsseizoen van de KV Willem Westra (de site is ook online..) is dit seizoen spectaculair begonnen met een startdag voor alle jeugd t/m 16 jaar. Afgelopen vrijdag, 29 april, kon er kennis gemaakt worden met het kaatsen. In samenwerking met de KNKB n de bekende Hoofdklassers Chris & Jacob Wassenaar en Rutmer van der Meer werd het een geweldige middag.

Annet stuurde ons wat foto's, die (natuurlijk) in het fotoboek te vinden zijn.

0 reacties | Reageren?
 

Oranjekeatsen sfeervol

ZONDAG 1 MEI 2005

Kaatsvereniging "Willem Westra" organiseerde met Koninginnedag haar Oranjekeatsen. Voor het verslag kijk in het nieuws van "Willem Westra".

0 reacties | Reageren?
 

Een gezellige Koninginnedag

ZONDAG 1 MEI 2005

Arum heeft weer een gezellige Koninginnedag gevierd. 's Morgens waren de kinderen al vroeg bij het gymnastieklokaal om een mooi plekje te zoeken voor de kinderrommelmarkt.

Naast het kopen van spulletjes van de kinderen kon het talrijk aanwezige publiek genieten van het koffieconcert van Muziekvereniging "Wubbenus Jacobs". Siebe en Griet Bruinsma verzorgden de inwendige mens in de Raat.

Tevens kon er dit jaar voor het eerst een warme hap gekocht worden. De oudere Raatsjeugd had in samenwerking met Partyservice van der Zee een terras ingericht en er werden broodjes hamburger en broodjes shoarma verkocht. Ook had de jeugd een verloting op touw gezet, waarbij de prijzen door bedrijven uit diverse plaatsen beschikbaar waren gesteld.

's Middags waren er de kinderspelen. Ook hield  Kaatsvereniging "Willem Westra" een dorpskaatspartij waar dus ook niet-leden aan mee mochten doen.

De kinderen streden fanatiek om de prijzen. Deze werden om 4 uur 's middags uitgereikt. Voor iedere deelnemer was er een herdenkings koninginnemok met snoep.

De uitslagen van de kinderspelen zijn als volgt:
Groep 1 en 2, blokjes in mand: 1e prijs Harno Zijlstra, 2e prijs Fedde Okkinga.
Groep 3 en 4, skippybalrace: 1e prijs Johan Sijtsma, 2e prijs Robin van Stee.
Groep 5 en 6, centenbak: 1e prijs Jelle Tolsma, 2e prijs Sietske van Peski, 3e prijs Krist Hibma.
Groep 7 en 8, stokvangen: 1e prijs Leonie van Ruler, 2e prijs Jan Schurer.
Voortgezet Onderwijs, stokvangen: 1e prijs Sander de Boer, 2e prijs Manon Kamminga, 3e prijs Ester Abma.
Ouder jeugd, stokvangen: 1e prijs Griet Sijtsma, 2e prijs Sjoukje Reinsma, 3e prijs Johannes van IJs.

De foto's zijn geplaatst in de albums: Koninginnedag 2005 en Koninginnedag 2005 II.

0 reacties | Reageren?
 

Terug naar bovenLinksYn omkriten